17 June 2011

O chestie tare de tot!


Iranul îşi face şi el scut dar înaintea NATO.

Numiţi pericol terorist de către NATO, Iranul iată că-şi construieşte nu un sistem ofensiv care să ajungă până în România, ci unul defensiv. Au un radar care bate la 150 km, au două tipuri de rachete interceptoare declarate funcţionale. S-au acoperit de invazia celor de la NATO peste ei.
(vezi: http://news.xinhuanet.com/english2010/world/2011-06/12/c_13925330.htm)






3 comments:

nimrod said...

Biblio,

Panaramele astea revopsite concepute prin anii cincizeci (rachetele sunt de tip Bloodhound şi Hawk, avionul ăla e un vechi F-5, de radare şi tunuri ce să mai vorbim) nu pot constitui vreun scut, sunt doar pentru o apărare antiaeriană apropiată modestă, nu prezintă nici o ameninţare pentru nimeni şi sunt primele nimicite în cazul unui atac aerian. Restul e propagandă amunzantă. De altfel, la un moment dat iranienii au adăugat pe o fotografie oficială vreo două lansatoare de rachete, ca să pară mai multe aşa cum, nu spun cine,într-o poză, a pus nişte fum peste Beirut ca să le cauzeze la imagine israelienilor.

Vasile, said...

Biblio,

Si Saddam , sudduia ca-i invincibil!

Bibliotecaru said...

@ nimrod şi Vasile,

Nu cred că este vorba despre cât de moderne sunt elementele sistemului, ci de cât de bine funcţionează împreună. Nici rachetele plantate la noi nu sunt, sau nu vor fi, chiar din anul 2011.

Alta este însă chestiunea pe care o observam... "Teroriştii" se pregătesc pentru apărarea teritoriului. Aici "dă eroare" la ce spun americanii... Iranienii nu par deloc teroriştii sinucigaşi gata de orice numai să zgândăre un pic mândria NATO. Scutul pus la noi este menit să ne protejeze de eventualele rachete iraniene, acesta este sloganul... or iranienii, în momentul când ar trimite o rachetă în Europa, ar trebui să se aştepte la o reacţia nimicitoare a NATO, o reacţie aeriană, terestră, navală... cu tot tacâmul, aşa cum a fost şi în Irak. Or ei raportează că şi-au făcut un sistem defensiv menit să intercepteze rachetele ce ar putea fi trase de la noi spre ei. Asta nu prea contribuie la imaginea acelor iranieni terorişti gata să-şi dea viaţa numai pentru ca să zgândăre NATO cu două sau trei bombardele, ci pare mai mult reacţia unor oameni care ştiu că este o problemă de timp până vor fi atacaţi sub un pretext sau altul şi trebuie să facă tot ceea ce pot face pentru a supravieţui. Şi iată că ruşii capătă şi mai multe credibilitate în ochii mei când spun că acest scut nu are nici o legătură cu pericolul terorist.

Pentru mine a fost mare uimirea şi atunci când "s-a constat" că Osama, teroristul care a lansat curentul "ia avionul şi detonează-l", locuia într-o cazemată. Păi ori eşti teroristul fioros care este pregătit să moară pentru credinţa sa, sau eşti dintre cei fricoşi care se baricadează în buncăr şi te lipseşti de civilizaţie ca să nu te găsească "inamicul".

Ceva nu are logică, "dă eroare", în toată treaba asta, pentru că aceste psihologii sunt total diferite, opuse.

http://youtu.be/NPiIOfIiGDs

http://youtu.be/f8hC5hfEuro

Ce credeţi?

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.