13 June 2011

De ce sunt aşa de pornit împotriva domnului Crin Antonescu?


Pe scurt răspunsul ar fi că... NU SUNT.

Recunosc, chiar eu am cerut de la domnul Antonescu mai multă prezenţă, mai multă implicare... nu am cerut însă de la domnul Antonescu discursuri energice anti Băsescu, anti Boc, anti PDL, anti nimeni. Aşteptările mele de la domnul Crin Antonescu nu sunt în sfera idealului. Dar asta nu înseamnă că de la domnia sa mă aşteptam să aducă papionul pe eleganţa PNL chiar mai mult decât domnul Tăriceanu. Dar domnia sa face exact invers, aduce PNL-ului o construcţie negativă, în loc de dezbatere un limbaj violent, în loc de alternative la soluţiile de guvernare, discursuri despre victoria care se apropie. De ce vrea domnul Antonescu să înfrângă şi nu să servească?

De exemplu, ce ar fi putut spune domnul Antonescu în recentul său discurs de la Sala Palatului?

Iată, a avut loc această lansare a regiunilor fără a se fi lămurit o problemă simplă, anume dacă aceste regiuni sunt obligatorii în context european. Se aud voci care spun că ele sunt necesare pentru a nu pierde banii, alţii spun că, dimpotrivă, dacă schimbăm judeţele, abia atunci pierdem banii din contractele deja aflate în desfăşurare. Alţii spun că nimeni nu ne cere nimic imperativ... Nimic sigur. Mă gândesc şi eu, cât de greu este pentru un politician să studieze prevederile europene?

Iată de ce cred că domnul Antonescu ar fi putut aborda, în locul acestei adevărate tirade împotriva "inamicilor USL", prezentarea unor informaţii simple, precum "ce sunt regiunile?", "la ce folosesc ele în relaţia noastră cu Europa?", "cât de grabă şi cât de obligatorie este modificarea administrativ-teritorială?" (fie prin introducerea regiunilor, fie prin adăugarea regiunilor, fie prin unirea judeţelor), "ce implică această construcţie?"... Dacă ar fi citit măcar o dată următoarele două link-uri, ar fi găsit informaţie pentru mai multe ore de discurs.

Politica regională

Assembly of European Regions Strategic Plan 2007-2012

Aceste informaţii ar fi fost extrem de interesante, extrem de importante şi, mai ales, extrem de bine venite, pentru că practic această dimensiune induce şi diferenţa dintre soluţie prezidenţialo-guvernamentală şi soluţia USL.

Şi totuşi de ce acest tip de informaţie a lipsit cu desăvârşire de la lansarea unei viziuni politice, în schimb a fost atât de bogată trimiterea la lupta inter-partide?

Aici este problema pe care o semnalez. Aici ar trebui să cadă pe gânduri cei din USL. Poate că vor remedia această problemă sau poate vor lupta împotriva mea pentru că am identificat-o şi, nu-i aşa, observaţia mea poate fi interpretată ca pe o răutate băsescianistă.

http://inliniedreapta.net/wp-content/uploads/2010/05/crin-antonescu.jpg
(Sursa foto:
http://inliniedreapta.net/crin-antonescu-se-declara-mai-conservator/)

11 comments:

ADRIAN said...

Subscriu, am aproape acelasi punct de vedere pe care l-am mai exprimat pe blogurile prietene la @Lilick, @Transildania sau @Cepeca
Ca de obicei puneti un "punct pe i" sintetic. Pentru postarea centenara (ma aflu doar la 99 si astept ziua de 16) pe care o voi avea, planuiesc sa ma refer cumva la acelasi subiect.

Bibliotecaru said...

Hmmm...
Nici nu ştiu câte postări am pus până acum... :(

Bibliotecaru said...

După o adunare sumară, cred că sunt 7.500 de postări numai pe blogspot.

nimrod said...

Biblio,

Eu cred că atacurile de care vorbiţi dovedesc lipsă de substanţă şi nivel. Oricum pe mine prezenţa lui Crin Antonescu în fruntea PNL mi-a redus la minim simpatia pentru liberalismul românesc şi la zero pentru liberali. Cât priveşte regiunile, ha! Mă unge la suflet. În ipoteza cu opt regiuni, cea de nord-est se va rupe clar de zona cumană şi va ieşi şi de sub influenţa dâmboviţeană, intrând din nou sub aceea chezaro-crăiasco-rusă. Poate nu ştiţi, fetele de măritate de pe aici, dacă n-au bani să-şi cumpere rochia de mireasă de la Irina Schrotter, de la Iaşi, se duc la Cernăuţi sau la Lemberg... Provocarea e mare şi pentru că nu-i văd Flutur sau pe Ştefan ascultând de Fenechiu...

Bibliotecaru said...

Mai am un singur dor
Să mor.

Starea asta de batjocoră nu prieşte celulei mele vii, poate celei moarte. Eu chiar nu vreau ca să ajung să văd România îngenunchiată, şi bântuită de hoitari.

ADRIAN said...

Hmmm ... la randu-mi! Nu stiu cum reusiti frecventa asta mai ales ca, in mare majoritate, spusele au si o documentare in spate. Eu ma multumesc cu contabilizarea tabloului de bord de la bloger ca sa stiu cum stau ... deja ma gandesc la blogul meu ca la un viciu ...
Din viciu am intrat si la inestimabila dna Huiu unde am vazut ca ati postat si dvs alaturi de mine, un comentariu. Eu am catadicsit sa-l sterg pe-al meu pentu ca mi se pare un gest de ultramitocanie din partea unui blogger sa nu fi raspuns macar unuia dintre mesajele primite inainte de a trece la subiectul urmator ... I-am spus distinsei si nepretuitei ca acum i-ar fi mult mai usor sa selecteze la care dintre cele 1 comentarii sa aleaga sa raspunda ... daca nu cumva il stergeti si dvs intre timp :))

Bibliotecaru said...

:)
Majoritatea politicienilor nu răspund la comentarii. Nu este ceva special şi nu ar trebui să vă supăraţi. Măcar am convingerea că doamna Huiu citeşte acele comentarii, deci nu este inutil să fie scrise. Nu ar trebui să vă supăraţi mai ales că, de regulă, informaţia de acolo este mai altfel decât din alte părţi.

Vasile, said...

Biblio,

Si dumneata dar si Nimrod l-ati votat pe Traian.
Pe dumneavoastra va inteleg ati fi dorit un "liberal cu papion",dar nu il inteleg pe Nimrod.Basescu a flecarit si biciuit cu expresii jenante grosiere,cu aiureli in care dumneavoastra ati crezut, chestii deja de notorietatea cunoscutulului baron zburator pe ghiulele trase din cetate, si acum cind Antonescu spune lucrurilor pe nume , Nimrod se simte asa de deranjat incit simpatia dansului pentru PNL , brusc a devinit lichida!
Nimrod te intreb si pe dumneata asa cum intrebam pe altcineva, de cind adevarurile au ajuns la categoria invective , de cind le rosteste clar si raspicat Antonescu ?
Eu nu iubesc liberalii si asta probabil mi se traga din istoria apropriata sau din dosarul altui informator fara dosar, Patriciu eu l-am iubit pe informatorul cu papion l-am iubit si pe tatal adoptiv al dl.Tariceanu ,alt informator , dar detest progeniturile,urmasii acestor doi mari liberali, Dumnezeu sa-i odihneasca si sa-i ierte ca s-au intors in mormint cind si-au vazut
odraslele orbecaind in ograda lui Traian!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
L-am votat pe Traian Băsescu în 2004 pentru că forma pe care o luase Guvernarea Năstase era o turnantă pentru un regim autoritar. În 2009 n l-am mai votat pe domnul Băsescu, asta deşi nici domnul Geoană nu mi-a plăcut prea mult.

Traian Băsescu nu avea cum să fie liberalul cu papion pe care mi-l doream, speram însă să fie un om cu bun-simţ.

Stimate domn,
Problema cu ţara asta este că nimeni nu pare să funcţioneze acolo unde trebuie. Cei mai buni jurnalişti sunt de fapt ingineri, cei mai buni politicieni nici măcar nu sunt membrii de partid, vocaţia se reduce la venitul salarial.

Aici nu este vorba neapărat de Traian Băsescu, Crin Antonescu sau oricine altceva, este vorba despre faptul că am ajuns să funcţionăm la limitele absurdului şi nimeni, absolut nimeni, nu mai are conştiinţa funcţionării normale. Oameni aceştia nici măcar nu mai înţeleg unde anume greşesc. Aici este problema.

Vasile, said...

Biblio,

Timpul meu a expirat , sunt un anacronic, sufletul meu neputincios gandului nu mai are nici chiar speranta pesimistului.
Dumneavoastra care traiti in prezent dar si in viitor aveti inca multe de facut pe acest pamant.
E bine ce faceti ,criticii meschini pot spune ca atacati morile de vant iar pesimistii vor cataloga efortul dumneavoastra cu Sisif.
Eu cred ca ar trebui sa va barbieriti sa va inlocuiti burka cu o palarie si de ce nu si un papion si sa deveniti cea ce doriti de la altii sa devina!itica doream sa spuneti.

Bibliotecaru said...

Tocmai eu, care sunt cu un picior în intrarea în era foametei şi cu altul în intrarea în nefiinţă? Nicidecum n-ar fi potrivit. Pasul următor este să-mi las, definitiv, şi ultimul văl să-mi acopere faţa. În politică trebuie să vină tineri care încă mai cred în basmele în care binele învinge de fiecare dată, tineri dispuşi să fie eroi. Eu mai pot fi, cel mult, carne de tun.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.