22 June 2011

Dl. Sebastian Lăzăroiu ne vorbeşte despre o revoluţie în România


Or asta, or domina sa nu ştie ce vorbeşte.

Ce a spus exact domnul Lăzăroiu?

http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_511_x_340/2011/06/21//186747-185750-sebastianlazaroiu.jpg
"Avizul pe care l-a dat Curtea Constituţională este consultativ. Sigur că avizul se bazează pe acele limite ale Constituţiei, care au fost introduse în 2003. Dar nu există limită în Constituţie, care să nu poată fi depăşită prin voinţa poporului, pentru că voinţa poporului a fost şi în 2003, când s-a spus stat unitar, republică...

Nu există limite, dacă poporul cere spargerea lor. Adică, dacă poporul vrea ca parlamentarii să aibă imunitate doar pentru declaraţii politice, şi cred că vor în proporţie de 90%, nimic nu ne împiedică să modificăm. Dacă oamenii vor să se confişte averile celor care le-au dobândit prin infracţiuni, nimic nu ne împiedică să spargem această limită, pentru că nu este vorba despre restrângerea unui drept"
(mai multe vezi pe http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/lazaroiu-despre-revizuirea-constitutiei-nu-exista-limite-daca-poporul-cere-spargerea-lor-229066.html)
Să cred că domnul Lăzăroiu nu a citit în viaţa lui Constituţia României pe la rubrica care se numeşte ARTICOLUL 152 - Limitele revizuirii. Ce sugerează domnia sa? Domnia sa spune că actuala Constituţie poate fi schimbată şi altfel decât prin procedura parlamentară, adică altfel decât printr-o procedură care ar trebui să respecte legea şi Constituţia în vigoare. Care este această procedură?, evident această procedură este revoluţia. Domnia sa spune deci că poporul român ar trebui să facă o revoluţie pentru a instaura o Constituţie care nu este o revizuire ci una nou-nouţă, printr-o Revoluţie ca şi cea din 1989, pentru că altfel nu se pot aduce prevederi constituţionale cu totul noi care să nu ţină seama de cele vechi. Domnia sa nu îşi aduce aminte că tot poporul a fost acela care în revoluţia din 1989 a cerut eliminarea legii ilicitului cu o voce atât de puternică încât a ajuns un text constituţional, aceiaşi lege comunistă pe care acum domnul Băsescu şi domnul Boc doreşte să o reintroducă, susţinuţi de corul de linguşitori de serviciu. Domnul Băsescu spune că nu cetăţenii săraci trebuie să răspundă la astfel de întrebări... dar de unde ştie domnul Băsescu aşa de exact cum va fi folosită această modificare constituţională pentru a modifica legea şi a aplica legea? Poate că domnia sa chiar crede asta, dar de unde ştie că vor crede la fel şi alţi politicieni români timp de, poate, sute de ani. Nicolae Ceauşescu o fi venit cu legea ilicitului spunând că este pentru oameni mărunţi sau spunând că doreşte să prindă marii speculanţi, hoţi şi, în general, oameni certaţi cu legea? Şi cum s-a aplicat ea? A spune cum va fi folosită o anumită prevedere legală este un reflex de tip Ceauşist. Nicolae Ceauşescu putea să exprime ce înţeles are un anumit lucru şi putea garanta cumva prin puterea cuvântului său. De ce? Pentru că el ştia că este preşedinte pe viaţă şi de el depindea "ce şi cum". Domnul Băsescu transmite poporului un mesaj care, descifrat, spune cam aşa... Nu vă fie frică de această prevedere cu ilicitul că nu este pentru voi, este pentru "cine ştiu eu". Dar de ce să se deschidă calea spre abuz? Numai pentru că actualele organe de cercetare penală nu sunt în stare, în ciuda urmăririlor electronice de toate felurile, să demonstreze că anumiţi oameni se îmbogăţesc pe căi ilegale? Sau poate că domnul Băsescu nu reuşeşte să atace pe cine doreşte măsurând termopane?

Eu le spun domnilor Lăzăroiu, Băsescu, Boc şi oricine altcineva dintre cei care se exprimă, docţi, pe la TV, de la orice partide ar fi domniile lor, că au depus un jurământ solemn prin care se angajau la respectarea Constituţiei, un jurământ care a reprezentat o condiţie de preluare a mandatului. Încălcarea acestui jurământ ar trebui să ducă la eliminarea automată din funcţia pe acre o ocupă. Le mai spun că această bagatelizare a încălcării Constituţiei este ea însăşi o încălcare flagrantă a Constituţiei şi ordinii de drept. Domniile lor ar trebui să dispară imediat din viaţa publică românească, înconjuraţi de dispreţul opiniei publice, fie şi numai pentru acest lucru. Din păcate se pare că românii sunt fie un popor răbdător, fie un popor debil instituţional, care nu poate să reacţioneze atunci când este călcat în picioare. Poate că revoluţia din 1989 a fost ultimul zvâc românesc. Poate de aceea s-a modificat Codul Penal în această zonă.

Din...
Întreprinderea oricãrei actiuni pentru schimbarea prin actiuni ilegale si prin violentã a ordinii constitutionale sau a caracterului national, suveran, independent, unitar si indivizibil al statului român se pedepseste cu închisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

s-a ajuns la...
(1) Actiunea armată întreprinsă în scopul schimbării ordinii
constitutionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat se
pedepseste cu închisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Întreprinderea de actiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârsite
de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constitutionale ori al
îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol
securitatea natională, se pedepseste cu închisoarea de la 10 la 20 de ani si
interzicerea exercitării unor drepturi

S-a introdus contextul violent, armată... astfel încât nesimţirea politică şi ignorarea Constituţiei şi a ordinii Constituţionale să nu mai fie condamnată penal. Astfel domnul Lăzăroiu poate vorbi fără grijă despre ignorarea Constituţiei (de parcă PDL şi Traian Băsescu ar avea o susţinere de 90% în poporul român), astfel domnul Băsescu poate să vorbească despre ignorarea CCR... Astfel politicienii pot dispune de România ca de un ciolan pe care se bat cu ardoarea unui sarcophilus harrisii.

Apropo, vă amintiţi cum domnul Traian Băsescu condamna Parlamentul României pentru că nu a ţinut seama de avizul consultativ în cazul suspendării sale, în timp ce astăzi vine cu discursul că aceasta nu contează? Ei bine, CCR spunea atunci nu că "domnul Băsescu nu ar trebui suspendat", ci că "nu se poate pronunţa decât pe problematica încălcării Constituţiei"... ceea ce nu înseamnă totuşi un aviz consultativ negativ asupra suspendării.

Cred că toţi cei care nu mai vor să respecte Constituţia României pentru că nu le dă dreptate... ar trebui să plece, de îndată, nu de pe posturile lor în stat, nu din politică... ci din viaţa publică a României. Să se ascundă acolo unde este locul românilor care nu respectă suveranitatea poporului român, în gaură de şarpe.

7 comments:

Vasile, said...

Daca eram greci Lazaroiu si Basescu ar fi fost consilierii lui Mugabe, Boc ar fi fost culegator de capsuni sau cosas,iar amicul Cristian P ar fi umblat dupa schimbare de sex , pentru a fi acceptat in stabilimentul unei doamne agatata de cocos!

nimrod said...

Dacă răbufnirile astea de tip naţional-socialist n-ar fi atât de riscante m-aş distra de minune pe seama căutării disperate a unor noi categorii "de risc", bune de tras în ţeapă spre extazul etnopolitic al vulgului. Au fost mai întâi baronii, apoi mogulii, mai nou ciocoii şi, iată, în perspectivă imediată "iliciţii". Văd că pentru moment chiaburii au scăpat da' vorba ceea: pînă când să n-avem şi noi chiaburii noştri?!

Bibliotecaru said...

Nivelul manipulării a ajuns foarte jos. Domnul Băsescu a spus ieri o chestie atât de "jos" încât ar fi trebuit să râdă şi curcile aflate la gestaţie de domnia sa.

Ia te uită manipulare:
Iar acum propunerea mea a fost să limităm imunitatea la activitatea politică parlamentară în Parlament şi în afara Parlamentului, dar la activitate politică. Dacă dai în cap unuia pe stradă, de ce trebuie să ai alt tratament decât cel al oricărui cetăţean?

În ce univers paralel poate să manipuleze preşedintele... ce nivel raţional şi de cunoaştere au cei la care manipularea reuşeşte. Constituţia spune foarte clar:

ARTICOLUL 72 - Imunitatea parlamentara
(1) Deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului.
(2) Deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor. Urmarirea si trimiterea in judecata penala se pot face numai de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Cum de există cetăţenii ai României pe care preşedintele poate să-i prostească în asemenea hal? Eu pot înţelege că fiecare politician poate să contorsioneze discursul şi realitatea astfel încât să ajungă la un mic avantaj de imagine, dar în limitele bunului simţ. În ultimul timp politica romanescă probabil că ne crede cu adevărat cretini dacă au coborât nivelul discursului atât de jos. Nu ştiu ce este mai grav să cred, sau că habar nu au despre lege, sau că au habar dar ne cred nişte prosti încât să ne manipuleze atât de grosolan. În orice caz... ar trebui să le fie ruşine.

Bibliotecaru said...

Tare aş vrea că aceşti "chiaburii noştri" să revină caragieleşti la "faliţii noştri". Să nu dăm noi faliment cu întreaga României, să dea ei.

Vasile, said...

Toti sunt chiaburi cu exceptia mea, pentru ca doar o persoana, presedintele, trebuie sa ramana
in afara legii!
Basescu 21-06-2011

Bibliotecaru said...

Un preşedinte băutor de Actimel, campionul imunităţii.

lulu said...

Excelent comentariul tau nimrod, l-am furat :)))))))
Te salut si va salut cu mult drag!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.