08 June 2011

Domnule Vanghelie, mai aruncă o "bombă"


Este vorba despre ceva legat de poate cel mai ante-condamnat politician român, domnul senator Cătălin Voicu. Eu nu ştiu dacă domnia sa este sau nu este vinovat, chestiunea este că presa l-a indicat ca pe un capo di tutti capi... Astăzi acest rol pare că se pregăteşte pentru domnul Sorin Blejnar, apar mereu semne de întrebare la adresa domniei sale, dar domnul Blejnar, pus în fruntea unei instituţii mult mai problematice din punctul de vedere al corupţiei decât domnul Voicu, nu pare să ridice probleme din punctul de vedere al rămânerii în funcţie. Oricât de vinovat ar fi în faţa procurorilor domnului Voicu, după atâta timp nu mai poate distruge dovezi pentru că este imposibil ca procuratura să nu le fi ridicat, şi nici nu cred că va ataca cetăţeni pe stradă. Este de neînţeles de ce domnul Voicu mai este în arest. Se prea poate să existe motive, nu văd însă nici un motiv pentru care acestea nu sunt publice.

Iată de ce cred că domnu Vanghelie loveşte din plin prin spusele sale (poate neintenţionat, dar asta contează mai puţin).

Aveţi un senator, Cătălin Voicu, chiar din sectorul 5, care este judecat în stare de arest pentru fapte de corupţie. Ce faceţi cu el?
O să ne gândim foarte serios. S-ar putea să cerem să fi adus la Senat, dacă e nevoie pentru a vota. Pentru că, în momentul de faţă, lucrurile sunt foarte complicate. Nu există o majoritate la Senat, şi atunci să fie foarte important să ne decidem, să cerem ca el să poată să vină să îşi exercite votul. El nu este condamnat şi are dreptul să voteze.

Aţi mai fost să-l vizitaţi, că aveaţi o relaţie destul de apropiată?

Eu nu m-am delimitat niciodată de Cătălin Voicu pentru că sunt bărbat. Înţelegeţi? Eu nu cred în vinovăţia lui Voicu, cred că este o arestare politică. Viaţa va demonstra dacă am avut dreptate sau nu. Cred că este un circ politic, o mascaradă. Şi de aceea nu mă delimitez. În general, toată lumea fuge când prietenii noştri au asemenea probleme. Eu nu fac parte din acea categorie.
(sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/marian-vanghelie-vrem-sa-l-aducem-pe-catalin-voicu-la-senat-sa-voteze-933030.html)

Poate că vom obţine, în sfârşit, un răspuns clar... de ce este ţinut în stare de arest domnul Voicu. Simpla "prezumpţie de vinovăţie" nu este îndeajuns pentru acest gest. Cineva ar trebui să răspundă, în mod foarte clar, despre ce este vorba.

Drepturile Omului nu pot fi ceva ce poate respectat facultativ, chiar şi în România. Fără un motiv bine întemeiat, starea de judecare a cuiva este cea de libertate.

Avem nevoie de astfel de explicaţii pentru a fi asiguraţi că mâine abuzul nu se va răsfrânge şi asupra noastră.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.