18 February 2011

Dinu Patriciu a câştigat definitiv procesul cu SRI


Nu am vrut să comentez acest proces până nu se ajunge la o decizie definitivă. Iată, astăzi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins toate contestaţiile depuse faţă de sentinţa Tribunalului Bucureşti prin care Serviciul Roman de Informaţii (SRI) era obligat să îi plătească lui Dinu Patriciu 50.000 de lei daune morale, pentru interceptarea ilegală a telefoanelor.
Încă din 9 februarie 2009 magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, cu o opinie separată, ca SRI trebuie să îi plătească lui Dinu Patriciu despăgubiri în procesul în care omul de afaceri acuză interceptarea ilegală a telefoanelor sale. De asemenea, mergând şi mai în urmă, Instanţa a respins apelul SRI împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti, care a decis, pe 11 mai 2007, că Serviciul Roman de Informaţii (SRI) trebuie să-i plătească lui Dinu Patriciu 50.000 lei cu titlul de daune morale, în dosarul în care omul de afaceri a chemat instituţia în instanţa pe motiv că i-ar fi interceptat ilegal convorbirile telefonice.

http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_465_x_340/2011/02/18//168822-patriciu03.jpg
(sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/dinu-patriciu-a-castigat-definitiv-procesul-cu-sri-217167.html)


Recunosc că nu am fost foarte interesat de faptul că dl. Patriciu va "scoate" de la SRI nişte bani. Marea mea grijă este alta. În acest moment pot să întreb, fără grijă că aş putea să greşesc...

CE AU PĂŢIT CEI CARE AU FĂCUT ASCULTĂRI ILEGALE?

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.