24 February 2011

Trilaterala Isărescu


Domnul Boc a intervenit abuziv în sufletul funcţionării Caselor de asigurări, fie că vorbim despre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, fie că vorbim despre Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, instituţii, prin definire, cu o administrare autonomă şi descentralizată

Legea Nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii spune în art. 208, alin.3, lit. d:
ART. 208
(3) Asigurarile sociale de sanatate sunt obligatorii si functioneaza ca un sistem unitar, iar obiectivele mentionate la alin. (2) se realizeaza pe baza urmatoarelor principii:
d) descentralizarea si autonomia in conducere si administrare;


Desigur, intervenţia brutală a domnului Boc nu a mirat (în afară de mine) pe nimeni, se pare că şi ceilalţi premieri au făcut cam acelaşi lucru şi s-a format un fel de cutumă de încălcare a prevederilor legii. Nu s-a mirat nimeni nici măcar când brusc contribuţiile au intrat în Codul Fiscal, total abuziv, pentru că aceste contribuţii nu au legătură nici cu Taxele şi nici cu Impozitele.

Dar încă nu este îndeajuns, acum apare şi o trilaterală a domnului Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR... Ce treabă are domnia sa cu pensiile, asigurările de sănătate... numai domnia sa ştie. Trilaterala domnului Mugur Isărescu sună aşa:
"Trei lucruri trebuie făcute în România, ca să avem creştere economică: să stimulăm munca, să stimulăm munca, să stimulăm munca"

Mugur Isarescu - 2011 02 23


http://www.desprepolitica.ro/wp-content/uploads/2009/07/Mugur-Isarescu1.jpg
(sursa: http://www.desprepolitica.ro/mugur-isarescu-in-cartea-recordurilor.html)

Domnul Isărescu a ajuns premier şi eu nu m-am prins? Guvernatorul nu ar face mai bine să-l lase pe domnul premier să dea astfel de aserţiuni presei? Ce treabă are Guvernatorul cu astfel de informări ale populaţiei?

vezi şi:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/mugur-isarescu-stimulati-munca-stimulati-munca-stimulati-munca-922234.html
http://www.adevarul.ro/financiar/Isarescu-_Sa_crestem_prin_munca-nu_prin_consum_0_432557357.html
http://stirileprotv.ro/stiri/economie/mugur-isarescu-cresterea-economica-se-poate-face-doar-prin-munca.html
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8329732-live-text-mugur-isarescu-este-periculoiasa-ideea-nu-vom-avea-crestere-economica-daca-nu-stimulam-consumul.htm

2 comments:

Petre Cristian said...

Partial off-topic : se pare ca ati lasat un comment pe blog la dl. Nastase, in care va exprimati dificultatea de a gasi proiectul legii de modificare a Codului muncii. Eu unul am scris pe blogul meu pe subiect, cu link la proiectul de modificare si la expunerea de motive a guvernului, deci puteti sa incepeti de aici : http://cristipetre.wordpress.com/2011/01/28/ultima-nazbatie-a-bochemonilor-aservirea-salariatilor-prin-modificarea-legislatiei-muncii/

Cu stima, PC

Bibliotecaru said...

@ Petre Cristian
Vă mulţumesc mult pentru intenţie.
Nu-mi dau seama însă dacă această versiune este cea pe care Guvernul îşi va Angaja Răspunderea. Postul dumneavoastră este destul de vechi şi ultimele schimbări făcute de guvern au fost acum două sau trei zile.
Oricum voi analiza link-urile pe care le oferiţi şi-mi sunt de mare folos.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.