13 February 2011

Supărarea este justificată, dar nu este îndreptată spre cine trebuie


Doamna Elena Udrea spune pe blogul domniei sale...

Intr-o discutie cu nu stiu cine, a carui inregistrare tanscrisa a ajuns in exclusivitate(!) la Realitatea, dupa cum chiar ei se laudau, Pasat se referea la mine si la alti lideri PDL, afirmand sau sugerand ca avem o relatie mai mult decat colegiala, una prin care ar fi putut sa obtina sprijin preferential de la mine pentru nu stiu ce proiect in domeniul agrementului.

Faptul că domnia sa este pomenită într-o discuţie înregistrată de DNA nu ar trebui să conducă la implicarea domniei sale într-un comentariu ce nu are nici în mânecă cu domnia sa.

Ciudat este însă că doamna Udrea nu este deranjată că o convorbire telefonică de acest tip apare într-un dosar instrumentat de DNA, doamna ministru este deranjată că înregistrarea a fost mediatizată de o televiziune comercială care a pus mâna pe ea.

Reamintesc că în cadrul Art. 91^2 - Organele care efectueaza interceptarea si inregistrarea, se stipulează în mod expres:
Convorbirile sau comunicarile interceptate si inregistrate care nu privesc fapta ce formeaza obiectul cercetarii sau nu contribuie la identificarea ori localizarea participantilor se arhiveaza la sediul parchetului, in locuri speciale, in plic sigilat, cu asigurarea confidentialitatii si pot fi transmise judecatorului sau completului investit cu solutionarea cauzei, la solicitarea acestuia. La solutionarea definitiva a cauzei acestea vor fi sterse sau, dupa caz, distruse de catre procuror, incheindu-se in acest sens un proces-verbal.

Dacă acea înregistrare nu are de-a face cu cauza cercetată, este absurdă facerea cunoscută spre presă. Eu cred că vinovatul ar trebui căutat în zona celui care a "scăpat" informaţia către presă, spre cel care a introdus transcrierea convorbirii în proces... şi mai puţin spre televiziunea care mediatizează convorbirea.

Părerea mea.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.