16 February 2011

Vreau o Comisie Parlamentară de Anchetă


Aud la televizor că A.N.I. verifică averile a 15 lideri sindicali. Aceştia spun că sunt presiuni politice exercitate asupra lor. Personal mi se pare, cel puţin, ciudat ca aceste controale să izbucnească atât de brusc peste toţi liderii sindicali în acelaşi timp, dar asta nu înseamnă neapărat o intervenţie politică de "pedepsire" a lor.

De prea mulţi ani se aude că diferite instituţiile ale statului sunt folosite ca mijloace coercitive de control abuziv la comandă politică. Ca cetăţean al României comunic deci membrilor Parlamentului că-mi doresc o Comisie de Anchetă care să cerceteze în ce măsură preşedintele României, primul ministru al României, orice altă persoană, se foloseşte de instituţiile statului, precum Poliţie, Jandarmerie, SPP, DNA, ANI, Judecători, CSM, Sindicate, Servicii de Informaţii... şi aşa mai departe, în scopul de obţine o activitate aşa numită "Poliţie Politică".

Această situaţie trebuie stabilită în mod clar. Sunt, sau nu sunt, aceste instituţii comandate pentru a servi drept "poliţie politică"? Cred că este momentul ca o Comisie de Anchetă a Parlamentului să găsească acest răspuns şi, eventual, să se tragă concluziile politice de pe seama acestei anchete. Sau acest control politic ilicit există, şi atunci ar trebui să se restabilească normalitatea, sau acest control politic ilicit nu există, şi atunci ar trebui ca toată lumea politică să termine cu această suspiciune.

Eu aştept un răspuns clar de la membrii Parlamentului României. Am să consider că cei care nu oferă un răspuns pozitiv la această problemă au ceva de ascuns şi se simt "cu musca pe căciulă".

6 comments:

ADRIAN said...

pai iti cam pui intrebarea, cand vezi actiunea cu pricina, daca or fi terminat de controlat pe aia cu painea si cutitul de au trecut la purtatorii protapului de jalba ...

Bibliotecaru said...

Poate că nu este nici o problemă în asta, poate că este o întâmplare şi nu are nici o legătură cu intimidarea şefilor de sindicate. Eu cred însă că, ori aşa, ori aşa, lucrurile trebuiesc calificate. Este la fel de importantă şi concluzia negativă a comisiei. Este însă aberant ca de atâta timp cu toţii să suspectăm că instituţiile statului sunt folosite neprincipial şi nimeni să nu facă o minimă cercetare în acest sens.

Repet, fie că va exista un raport al comisiei care va raporta poporului că există raporturi politice nefireşti între politicieni şi instituţiile statului, fie că va exista un raport în care se va spune că nu s-a descoperit nimic, cetăţenii României au nevoie să scape de starea de incertitudine.

Anonymous said...

Traim deja in Romania un film...”Victa ca Politie Politica”. Cred ca CNSAS ar trebui sa-si extinda activitatea si dupa 1990.
http://victorbanta.weblog.ro/

Bibliotecaru said...

Un film decanto-horroare (adică oroare decantată :D )...

Roxana Iordache said...

Mulţumesc pentru semnal. Excelentă iniţiativă! O susţin fără rezerve şi am să-i dedic o postare "in prime time" :) Felicitări!

Bibliotecaru said...

Eu vă mulţumesc.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.