14 February 2011

Domnule Preşedinte, există o problemă...


... şi de aceea aştept un răspuns la viitoarea luare de poziţie.

Să vă explic la ceea ce mă refer. Spuneţi în interviul acordat cotidianului România Liberă:

Documentul pe care l-aţi primit de la SRI în vară şi care a stat la baza operaţiunilor de la punctele de frontieră face referire şi la implicarea unor lideri politici?

T.B.: Nu şi pot să vă dau o veste proastă: în cele şase luni de supraveghere nu s-a depistat nici o legătură directă de transfer de şpagă de la punctele de frontieră către vreun om politic.

Şi totuşi dvs. aţi spus că speraţi ca operaţiunea să ducă şi spre vârful piramidei politice.

T.B.: Când spun acest lucru mă refer la numirile în funcţii, fiindcă la fel cum se ştia despre vameşi şi poliţişti de frontieră că îşi încasau foloase proprii din trecerea frontierei, la fel se spune despre şefii de vamă sau cei numiţi în funcţii că ar trebui să aibă nişte contribuţii. Sper ca ancheta să ne ducă la astfel de numiri. Eu fac însă o deosebire clară între a da bani să fii numit şi a primi din ce încasează vameşii în fiecare zi. În cele şase luni de supraveghere nu s-a descoperit un transfer de bani spre oameni politici, dar ancheta ne poate rezerva surprize.

În instanţă au fost declaraţii despre faptul că banii ajungeau la un partid politic şi la o persoană dintr-o instituţie a statului.

T.B.: Această declaraţie a generat şi afirmaţia mea că sper să se ajungă şi la omul politic, dar înţeleg că este vorba despre a da bani pentru a fi numit.

(sursa: http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/regina-se-afla-printre-liderii-sindicali-216663.html)

Domnule preşedinte Traian Băsescu,
Documentul primit de la SRI reprezintă, sau nu, un document clasificat drept Secret de Stat? Există o singură alternativă, sau documentul este secret, ceea ce înseamnă, conform Hotărârii nr. 585 din 13 iunie 2002 pentru aprobarea Standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, că ar trebui să fie tratat ca atare (în consecinţă nu ar trebui să vorbiţi despre el şi cu atât mai mult despre conţinutul lui), sau nu este secret, şi atunci nu văd de ce nu oferiţi publicităţii acest document pentru a înţelege toată lumea despre ce este vorba. Este absolut anormal să vorbiţi despre conţinutul lui, să faceţi tot felul de aluzii, profitând de poziţia pe care o aveţi şi accesul la un astfel de document.

http://i.bnet.com/blogs/surveillance_cameras.jpg
(sursa foto: http://www.smartplanet.com/business/blog/smart-takes/darpa-seeks-intelligent-cameras-that-can-interpret-what-they-capture/5252/)


Alexandru Andrieş - Habar n-ai că-s lângă tine

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.