28 February 2011

Mercantilismul Politic


Este evident că Libia înseamnă, înainte de toate, interese financiare. Iată, revolta pare că este înspre satisfacerea voinţei poporului, dar se constată restaurarea unui guvern bazat pe legea islamică şi nu o democraţie.

http://www.reporterntv.ro/video/2011/02/27/14316.flv


27 februarie 2011
Muammar Kadhafi ar putea fi judecat pentru crime împotriva umanităţii. Decizia va fi luată de Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite care a analizat astăzi un proiect de rezoluţie în acest sens. Asta după ce ieri ONU a adoptat un document prin care impune sancţiuni severe colonelului Gaddafi, familiei sale şi apropiaţilor.
Într-un interviu acordat postului de televiziune Al-Arabiya, unul dintre fii liderului libian a apreciat că situaţia este excelentă în trei sferturi din ţară.
La puţin timp după apariţia în direct, organizaţia teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabă a difuzat pe internet o declaraţie audio a unui fost deţinut de la Guantanamo. Acesta le-a cerut musulmanilor din lumea arabă să îşi înlăture liderii de la putere şi să instaureze guverne bazate pe legea islamică.

În oraşul Benghazi s-a alcătuit deja un nou Guvern, format de fostul ministru al justiţiei care a demisionat la 21 februarie, în semn de protest faţă de violenţele împotriva protestatarilor. Acesta va pregăti în următoarele trei luni alegeri democratice pentru preşedinţie.
Uniunea forţelor rezistenţei din Ciad, care grupează mai multe facţiuni rebele din acest stat, s-a declarat îngrijorată de zvonurile privind prezenţa în Libia a unor mercenari care ar participa la reprimarea manifestanţilor alături de armata libiană.
Totodată Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite a impus sancţiuni severe regimului libian, între care îngheţarea conturilor familiei Gaddafi şi ale unor apropiaţi, precum şi interdicţia de a călători pe teritoriul ţărilor membre.
Tot azi, cele 15 ţări membre ale Consiliului de Securitate al ONU au analizat un proiect de rezoluţie prin care avertizează că Muammar Kadhafi ar putea fi judecat pentru crime împotriva umanităţii de către Curtea Penală Internaţională.

(sursa: http://www.reporterntv.ro/stire/muammar-kadhafi-ar-putea-fi-judecat-pentru-crime-impotriva-umanitatii Autor: Gabi CRETU)

2 comments:

nimrod said...

Deşi regret pierderile de vieţi omeneşti, nu pot să nu recunosc, mă unge la suflet falimentul sistemului de valori islamic care este şi aştept cu speranţă China...

Bibliotecaru said...

Sistemul de valori islamic se prăbuşeşte pentru că occidentul pătrunde cu forţa în conştiinţa lor, în mentalitatea lor. Este un şoc cultural extraordinar.

Occidentalismul a produs distrugeri culturale masive în America de Nord, în America de Sud, în Africa, în Asia, în Australia... Aceste civilizaţii, cu mult superioare în acele momente istorice civilizaţiei europene, au căzut rapid pe baza armei egoismului, dorinţei de a avea...

Lumea islamică cade astăzi pentru că populaţia s-a înmulţit peste măsura resurselor, pentru că toţi s-au înghesuit în oraşe, pentru că au început să aibă un nivel de viaţă cu mult superior celui de acum 200 de ani, într-o lume spiritual extrem de conservatoare.

Lucrurile nu sunt foarte simple. Islamismul este o religie puternică pentru că este o religie de tip paternal, care te urmăreşte ce faci în viaţa de zi cu zi, dar mai ales este în fiecare zi alături de toţi membrii comunităţii.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.