În timp ce oamenii în România au ajuns să vadă, din ce în ce mai des, în sinucidere singura soluţie pentru viitor, politicienii români sunt din ce în ce mai incapabili de a guverna România. Nu vorbim numai de incapacitatea de a comunica, nu vorbim numai de un egocentrism exacerbat, nu vorbim numai despre jocuri de orgolii, nu vorbim numai despre ameninţări şi verbiaj agresiv, nu vorbim numai despre faptul că încălcarea Constituţie a ajuns mai puţin grav pentru cei care fac jocurile decât un banal traversat prin loc nepermis, cred că în acest caz vorbim despre incapacitatea de a vedea realitatea şi faptul că situaţia este foarte, foarte gravă.
Mai grav este că nici cetăţenii nu pricep prea bine se întâmplă. Urmăream nişte "cetăţeni pe la emisiuni" care vorbeau despre faptul că 8 judeţe înseamnă mai puţini oameni în aparatul de stat. La fel şi astăzi, domnul preşedinte spunea că sunt mulţi oameni în acest aparat de stat şi că trebuie să fie mai puţini. Domnul Boc, şi domnia sa spunea că se restrânge aparatul de stat. Nimeni nu spune
cu câţi oameni se face această reducere, câţi bani "economiseşte" această reformă administrativă. Să zicem că nu mai sunt 41 de prefecţi şi sunt 8, că nu mai sunt 41 de consilii judeţene, ci 8, că nu mai sunt 41 de preşedinţi de consilii judeţene, ci sunt 8... cam câţi oameni înseamnă asta?
Hai să spunem că avem 40*(41-8)=1.320 oameni mai puţin în aparatul de stat, asta dacă nu cumva se păstrează norma de reprezentare a consilierilor judeţeni şi astfel, deşi sunt 8 judeţe în loc de 41, numărul lor rămâne, firesc, acelaşi.
Ce altceva se mai "economiseşte"? Există o listă, există un calcul exact? Cât se traduce asta în lei? A stabilit cineva că cei rămaşi îşi pot îndeplini sarcinile de muncă... pentru că se reduce de 5 ori aparatul acesta, dar asta înseamnă şi de 5 ori mai multă muncă pentru cei rămaşi, pentru că nevoile cetăţenilor rămân la fel de mari. Vor fi cozile mai mici? Actul birocratic se micşorează, desigur că nu, pentru că numărul semnăturilor rămâne acelaşi, numai că distanţele vor fi mai mari, pentru că mulţi vor merge din judeţ în altul pentru a lua o aprobare.
Sunt sute de întrebări la care nu dă nimeni un răspuns, toţi merg pe logica puerilă, cu care nu poţi convinge nici măcar un copil preşcolar, că mai puţini înseamnă cheltuieli mai mici...
9 comments:
Bibliotecarule,
plin de informatii utile blogul tau. Esti foarte documentat si meticulos in ceea ce faci! Bravo. Am vizionat si filmuletele cu intalnirea de la Cotroceni... ce de scantei!
SimP
Biblio,
Raman nu la ce stiam ci la ce nu stiam , "tipul" oferit de servicii
presedintelui si servit cu ticalosie pruncului Ponta.
Descalificant si Basescu dar si lipsa de reactie a lui Ponta.
Ba dimpotrivă, domnul Ponta a returnat excelent spunând că este pregătit să răspundă la orice fel de întrebări, "nu ca alţii"... :D
Din păcate, astfel de replici misterioase nu sunt rare în gura domnului Băsescu şi, cel puţin mie, mi s-a format deja impresia (poate neadevărată) că domnul Băsescu obţine "admiratori" prin acest tip de "şantaj" cu informaţii secrete. Şi, dacă vedem câţi din cetăţenii României au ajuns, aproape absurd şi înfruntând logica, din contestatari în aplaudaci...
Biblio,
Tipul nu are alonja, vorbesc de Ponta.
Mitia si Rovinari sunt o buba care in mod sigur va exploda cu alta ocazie, deoarece Ponta nu a dezamorsato pentru ca .....pe scari la plecare din Cotroceni nu stia ce sa spuna!
Basescu in mod intentionat a lasat si opozitia sa scape mana in flori, in carbunii,gaze,,,si alti combustibili!
Fara sa deviez de la subiect Alin Pilca ,un om bogat intre (eugen)"bogati" al carui partid functiona ca principal cotizant,cine la creat pe Alin sau pe Eugen?
Cind spun partid identific partidul cu principalii leaderi!
Stiti cine la creat pe Mazare,
va raspund succint , regretatul domn Circiog ....si corpul de control al PMeului condus pe atunci de cine credeti?
Eu nu gândesc atât de complex în supoziţii. Îmi doresc însă ca vinovaţii să fie judecaţi în Justiţie şi nu cu ironii ieftine. Dacă domnul Ponta se face vinovat de ceva, să plătească. Şantajul prezidenţial nu este o opţiune. Preşedintele nu ar trebui să facă astfel de "glumiţe". Dacă primeşte informări care implică parlamentari, ar trebui să dea aceste informări procuraturii şi cu asta, basta.
Biblio, deci ma "citezi" dar cu alte cuvinte!
Citat e prea mult... să spunem că în anumite privinţe "vă aprob pozitiv". :D
Cautand pe Wikipedia termenul NUTS (Nomenclature des Unites Territoriales Statistiques), am descoperit ca in tabelul cu situatia regiunilor de desvoltare din Europa, se vorbeste de 8 regiuni de desvoltare ale Romaniei si se da chiar o harta cu impartirea propusa acum de presedintele Basescu. Aflam ca aceasta impartire a fost stabilita deja in 1998 “pentru coordonarea desvoltarii regionale necesare integrarii in UE”. Dar tot acolo se arata ca ele nu au statut administrativ, acest caracter posedandu-l cele 42 de judete. Inteleg oare ca acum se are doar in vedere transferul unora dintre atributiile judetelor la o veriga administrativa superioara? Din Larousse constat ca Franta are 22 regiuni, 96 departamente metropolitane, 327 arondismente si 3.694 cantoane. Iar Germania are 16 Landuri (13 Bundesländer+3 Stadtstaaten). Din cele 13 Bundeslänger , 5 sunt impartite in 22 Regierungsbezirke, iar restul de 8, sunt impartite in 301 Landkreise. Pe langa asta mai sunt 112 orase care au consilii proprii. Nimeni nu pomeneste in aceste doua tari de o umflare insuportabila a aparatului administrativ.
@ N. Raducanu
Acele regiuni pe care le-aţi găsit au făcut parte din aquis comunitar necesar la aderare. Acolo este vorba despre REGIUNI DE DEZVOLTARE şi nu de ceea ce se încearcă să se facă acum, regiuni administrativ-teritoriale.
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=48820
Chestiunea nu este deci la nivelul "nu ne vor da cei din UE banii".
Post a Comment