21 February 2011

Un oraş cuprins de cancer


Viaţa noastră este o sumă de întâmplări mai vechi şi mai noi.

Acum mai mult timp, românii au scris istoria unor alegeri şi au ajuns să aibă o capitală condusă de un doctor care folosea, în campanie, metafora "Bucureştiul este un oraş bolnav".

Acum puţin timp am descoperit un artist special dedicat fotografiei.

Trăgând linie şi adunând, iată rezultatul Bucureştiului cuprins de un cancer imobiliar (sursa cancerului este, fără dar şi poate, interesul financiar)

(http://graphis-artwork.blogspot.com/2011/02/agony-and-extasy.html)



















































Vă sfătuiesc să urmăriţi: http://graphis-artwork.blogspot.com/

4 comments:

Karina said...

daliana e un fotograf de exceptie...e si pe blog la noi

nimrod said...

Eu nu cred că doar interesele imobiliare actuale macină Capitala ci şi calitatea proastă a lucrărilor de dinainte de război, mai ales în cazul a ceea ce se cheamă case de raport. Construcţiile cu grinzi de beton vag armate, ca să folosesc o expresie din presa lunii martie a anului 1977, paianta şi cărămida semi-arsă nu le poţi salva decât cu bani grei... Vă cred că vi se rupe inima după Bucureştiul de altă dată dar din păcate şi el a fost construit tot cu geşeftul imobiliar în gând...

Bibliotecaru said...

@ Karina
:D
Am observat.

Bibliotecaru said...

@ nimrod
Starea de degradare este absolut voită. Sunt multe imobile care sunt, cu bună ştiinţă, calamitate. Sunt lăsate în părăsire, se fără totul, rămân fără geamuri, la discreţia frigului şi apei...
Zona istorică a Bucureştiului merită orice investiţie, asta pentru că, odată refăcută zona, ea va avea cel mai mare vad comercial din Bucureşti pentru cafenele, galerii de artă, boutique-uri de lux, ateliere meşteşugăreşti de lux (croitorie, pălărier, cizmar, şi aşa mai departe)... Pe la începutul anilor '90 câteva din aceste clădiri s-au renovat şi au avut cu adevărat un mare succes. Din păcate nu se poate renova o clădire printre ruinele celorlalte clădiri. Au fost bani daţi, milioane de euro, donaţii de la anumite state străine şi NU AU FOST FOLOSIŢI, speciali pentru a fi lăsate în paragină.

Consolidarea acestor clădiri nu este foarte grea, mai ales că această consolidare nu se face cu oamenii înăuntru.

Este foarte trist...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.