03 December 2011

Am primit o poză pe internet...


... ce ilustrează perfect situaţia "puterii" de azi.


Liderul pare a se descurca atunci când se mişcă locul şi unii cad "la răcoare". După ce pericolul trece, liderul se uită de sus în jos şi ridică din umeri. Ce contează că unii care l-au urmat au dispărut... important este că el a ajuns pe partea cealaltă.

http://www.opiniatimisoarei.ro/wp-content/uploads/2011/05/congres-pdl-1.jpg
(http://www.opiniatimisoarei.ro/zi-importanta-pentru-pdl-boc-blaga-si-paleologu-se-lupta-pentru-sefia-partidului-vezi-declaratii-si-reactii/14/05/2011)

Partid al inimilor noastre


http://www.radiotop.ro/media/2009/05/flutur-vitel.jpg
(http://www.radiotop.ro/sumanu-l-face-pe-om/)

Horatiu Malaele - De dragoste pentru guvern si partid

4 comments:

Vasile, said...

Biblio,

Daca chietesti bine intre picioarele leaderului este totusi si bocul salvat!

Bibliotecaru said...

:)
Ştiu şi eu, seamănă atât de mult între ei... e fi boBocul, o fi altul... Să nu fie unul dintre progresişti... că doar trecerea de grătar este un progres istoric.

Vasile, said...

Haha, progres istoricDeci trierea mecanica este pina la urma un progres istoric!

Bibliotecaru said...

Ţin minte că România a importat acum câteva decenii o maşină japoneză de sortat bile de oţel pentru rulmenţi. Multe beculeţe, multe comutatoare, multe afişaje electronice. Când însă garanţia le-a permis să desfacă "utilajul", au descoperit totuşi că sortarea se făcea prin găurele calibru. Această sortare a bobocilor este varianta românească pentru sortarea politicienilor copiată după maşina de sortat bile de rulmenţi. Ca să nu le fure patentul, pozele sunt făcute cu o raţă, deşi original este cu o curcă (de unde expresia cu "te uiţi ca curca-n lemne", atât de aplicabile multor dintre politicienii români).

Tocmai aud că după ce ieri Boc era împăciuitor şi spunea că proiectul de comasare nu e decât un proiect ce va fi analizat, iată astăzi se tot aude că pe proiectul de comasare a alegerilor Guvernul îşi va angaja răspunderea (probabil să nu cumva să-l "strice" parlamentul).

Fie groapa cât de grea, domnul Boc nu cade-n ea.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.