27 December 2011

Iată că mai e cineva care crede că la Deveselu România îşi cam pierde din suveranitate


Am spus de mai multe ori că datoriile astea pe care le tot acumulează România nu sunt făcute pentru a avea o friptură în plus pe masa românilor. Aceste datorii reprezintă o pierdere a suveranităţii şi sunt făcute special pentru ca România să nu poată să refuze comenzile FMI, comenzile NATO sau câteva baze militare americane.

Ca întotdeauna, de câte ori spun astfel de lucruri politica românească se face că nu aude... ba chiar există o reacţie pudică, România îşi ridică speriată prosopul ca şi cum i-aş jigni goliciunea cu înţelegerea mea. Iată însă că ruşii nu sunt deloc pudici.
Noul vicepremier rus Dmitri Rogozin, fost ambasador la NATO, a ridiculizat luni România pentru că a permis instalarea unor elemente ale sistemului american antirachetă pe teritoriul său, afirmând că Bucureştiul nu va avea acces la acestea, relatează Russia Today în pagina electronică.

"Noi am analizat acordul pe care americanii l-au semnat cu românii" pentru instalarea de interceptori de rachetă aparţinând Statelor Unite în România, în cadrul sistemului european antirachetă, a declarat luni Rogozin, ambasadorul Rusiei la NATO din 2008, în faţa unor ofiţeri din cadrul forţelor aerospaţiale ruse, în cursul unei vizite la o unitate din Krasnoznamensk.

"Românii pot să creadă că sunt operatori importanţi în interceptarea rachetelor, dar chiar şi comandantul bazei, un militar român, va avea dreptul să intre doar în anticameră", a continuat el. Comandantul român al viitoarei baze de la Deveselu nu va vizita niciodată staţia de control, a apreciat vicepremierul rus, pentru simplul motiv că baza este americană şi nu NATO, a adăugat Rogozin, citat de Russia Today.

Noul vicepremier le-a mai spus ofiţerilor ruşi că, în opinia sa, Washingtonul i-a convins pe europeni că au nevoie de "implicarea constantă a Statelor Unite în afacerile lor interne", rezultatele unei asemenea relaţii fiind mai mult decât defavorabile pentru europeni. Aceştia au devenit "ostaticii şi ţintele unui (eventual) atac de răzbunare", fără ca măcar să aibă acces la tehnologiile americane, a mai apreciat fostul ambasador rus la NATO.

http://media.rtv.net/image/201112/w620/scut_anttiracheta_18737900.jpg

Această situaţie este "extraordinar de ironică", având în vedere contribuţia tuturor ţărilor occidentale la dezvoltarea unor astfel de sisteme, care rămân totuşi sub control american, a mai apreciat adjunctul lui Vladimir Putin, citat de televiziunea rusă.

Deşi Germania şi Rusia au devenit democraţii moderne cu sisteme de piaţă liberă, NATO se teme în continuare atât de renaşterea fostului stat nazist, cât şi de a celui sovietic, le-a spus el ofiţerilor ruşi. Germanilor nu li se permite să formeze nici măcar o brigadă, pentru o anumită operaţiune, tocmai din cauza acestei temeri, a argumentat Rogozin, numit săptămâna trecută de preşedintele rus Dmitri Medvedev vicepremier responsabil de apărare.
(http://www.rtv.net/vicepremierul-rus-rade-de-romani-vezi-ce-a-spus-despre-sistemul-antiracheta-de-la-deveselu_8658.html)
http://militar.infomondo.ro/wp-content/uploads/2011/05/DEveselu2011UP.jpg
(http://militar.infomondo.ro/opinii/a-inceput-cercetarea-bazei-de-la-deveselu-stops.html)

http://www.actmedia.eu/media/img/text_zones/English/small_33521.jpg
(http://www.actmedia.eu/top+story/us+department+of+state++%3A+united+states+ballistic+missile+defense+site+at+deveselu+air+base+in+romania/33521)

http://www.antena3.ro/thumbs/big/2011/05/04/localnicii-din-deveselu-asteapta-sosirea-americanilor-94464.jpg
(http://www.antena3.ro/romania/localnicii-din-deveselu-asteapta-sosirea-americanilor-124285.html)

http://www.dcnews.ro/wp-content/uploads/2011/05/baza-aeriana-deveselu.jpg
(http://www.dcnews.ro/2011/05/primarul-din-deveselu-despre-amplasarea-scutului-antiracheta-%E2%80%9Ene-asteptam-la-lucruri-bune%E2%80%9C/)

http://www.libertatea.ro/typo3temp/pics/deveselu_9b716e0178.jpg
(http://www.libertatea.ro/detalii/articol/deveselu-satul-cu-mig-uri-pe-post-de-statui-va-gazdui-scutul-antiracheta-american-333580.html)

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/2/7086/8227062/1/image-2011-05-3-8582357-42-deveselu-11.jpg?width=470
(http://www.apropo.ro/news/deveselu-locatia-scutului-antiracheta-ce-a-fost-si-ce-va-fi-8227062)

http://www.ziuaveche.ro/wp-content/uploads/2011/05/Aeronave-MIG-pe-baza-aeriana-Deveselu.jpg
(http://www.ziuaveche.ro/international/externe/rusia-cere-garantii-juridice-de-la-sua-privind-amplasarea-scutului-antiracheta-la-deveselu-32525.html)

http://www.foxcrawl.com/wp-content/uploads/2011/05/Deveselu-base-US-missile-shield-Europe.jpg
(http://www.foxcrawl.com/2011/05/03/historic-day-for-romania-deveselu-base-just-became-part-of-u-s-missile-shield-in-europe/)

15 comments:

nimrod said...

Biblio,

a.Dacă se deschide, găsiţi aici o biografie completă a şmecheraşului ăsta politic, cu studii de ziaristică, aidoma celor de aceeaşi teapă de pe la noi (vezi şi limbajul suburban...):
http://www.themoscowtimes.com/mt_profile/dmitry-rogozin/434251.html

b.M-am amuzat de cum râd forumiştii români de declaraţiile lui, citez din memorie, "de fapt, la Deveselu, GRU e cel care ajunge doar până unde spune ăsta că ajung românii".

c.Altfel, ca român, mă doare drept în cot de ce zice o proaspătă slugă la tandemul Putin-Medvedev despre ţara mea... Moare de ciudă, ca USL-ul de sarmalele EU... :)

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Sigur, nu-i musai să ai, ca român, încredere într-un personaj ca Dmitry Rogozin. Pe de altă parte nu pot să nu spun că nu are şcoală. Trebuie să aibă nişte studii diplomatice de vreme ce a fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, adică dintre cei care negociază tratatele şi relaţiile bilaterale. Mai mult, ultima funcţie de acest tip a domniei sale a fost "Appointed special representative on anti-missile defense. Charged with leading negotiations with NATO on this issue."

Trebuie spus că şi eu, atât cât am înţeles din comunicatele de presă, am tras câteva concluzii asemănătoare cu cele ale domnului Dmitry Rogozin.
1. Baza nu este una NATO, care să pună pe picior de egalitate soldaţii români... ci una americană
2. Baza este condusă de un comandat din România... dar acesta nu are absolut nici o putere asupra operării sistemului anti-rachetă
3. Deşi nu avem nici o putere asupra sistemului propriu-zis, după nu ştiu cât timp vom plăti întreţinerea sistemului. Încă o dată spun, noi nu avem dreptul să intrăm în camera de control, nu ne putem apăra cu acest sistem decât în măsura în care americanii ne apără, dar dăm banii.
4. Nu există absolut nici o garanţie că acest sistem nu va ţine sub ameninţare Bucureştiul, pentru că Deveselul are în raza de acţiune a rachetelor Bucureştiul şi acestea pot trimite rachete în Bucureşti la fel de bine cum pot fi anti-rachetă.

nimrod said...

Biblio,

Când e vorba de pedigree-ul la de-ăştia eu am mari rezerve. Prea des îi văd pe la business class admirându-şi minute în şir suporturile de cărţi de vizită... Cât priveşte UE şi NATO, il mai tineti minte pe Javier Solana? Da' despre Anders Rasmussen ce părere aveţi despre cum a băgat el Danemarca în război cu Irakul şi cum e el singurul ciclist danez căţărător? Cine cu cine negociază? Sacul cu peticul?
De performanţă, Biblio, putem vorbi la chirurgi, la anestezişti, ăştia...

Cât priveşte Deveselu, am mai spus-o, românii au mai fost bombardaţi de pe propriile aeroporturi, de către proprii aliaţi,da', tot vorba forumiştilor, parcă tot mai bine decât vreun sovrom ...gazprom... :)))

Bibliotecaru said...

...sovrom ...gazprom... avem aerodrom la Kogălniceanu. :D

Numai de nu am câştiga cu această ocazie şi un adenocondrom, cu accent de yankeu, pe glanda auto-respectului de sine.

nimrod said...

:)

Şi totuşi, în ciuda prezenţei relativ consistente a yankeilor pe la noi, românii nu par să cedeze prea uşor la modelul cultural al acestora. Probabil conţine prea multă muncă...

Bibliotecaru said...

Ba cred că deja am cedat la stilul de viaţă american, de la mâncare până la sicriul de înmormântare...

Iar despre faptul că americanii se obosesc cu munca... asta e o glumă.

nimrod said...

:)))

Biblio! Cine a ajuns pe Lună, noi sau ei? Cine a câştigat cursa înarmărilor, ruşii? De ce se spune "if not Boeing I'm not going"?
Şi aşa, ca cireaşă pe tort, cine n-a fost în stare să ţină ritmul de muncă şi postul la Met? Renee Fleming? Deci, nu e nici o glumă...

Bibliotecaru said...

Şi pentru asta trebuie noi să ne cedăm suveranitatea?

nimrod said...

:) Care... suveranitate? Când n-ai nici de unele nimeni nu-ţi bagă în seamă fiţele de suveranitate. De când lumea doar capacitatea de ripostă impune respect, restul e propagandă.

Bibliotecaru said...

Eu nu pot să spun că asta este normalitate. Eu cred în suveranitatea poporului şi nu pot renunţa la acest concept, oricât de non-aplicabil ar fi în conştiinţa politicienilor. Mai devreme sau mai târziu cetăţenii vor pune în funcţiune democraţia. Numai că ar trebui să o şi conştientizeze, căci până acum toate revoluţiile au fost preluate de câte un grup "de elită" care au făcut totul în numele poporului şi poporul a executat. Prima piedică este înlăturarea conducătorilor naţiunii şi înlocuirea lor cu executanţi ai voinţei naţiunii.

Vasile, said...

Adica chiar nu vedeti avantajele acestui Devesel?

In strategia creata in casa cu cinci laturi, soldatul , ofiterul superior american nu are voie sa se impreuneze ma rog imperecheze cu rasele inferioare pe care le calca , la propriu si la figurat bineinteles.

Eu cred , si sunt foarte mandru ca roman ca la Deveselu se va dezvolta in sfirsit primul bordel oficial de pe teritoriul Romaniei, un fel de shop pe vechi in care soldatii romani vor avea consemn la intrare!

Eu am mare incredere insa in fetele noastre ,si sper ca cel putin acestea vor da o replica puternica guvernului american,guvern care prin prestatia deosebita a ambasadorului acestei tari in Romania, va cere raspicat guvernului Boc,presedintelui Basescu sa mareasca alocatia pentru copii din flori!

Vasile, said...

As dori sa mai comentez, ca toti simpatizantii sau membrii PDL sunt niste baieti isteti,dezghetati,cu multa scoala si luare de mana , niste adevarati ctgitori , Look at Elena!
Dar au si niste slugi proaste ,obosite,niste farseori smeriti , adunatura din alte partide , toti simpatizanti sau membii ai UNPR, si observ ca si pe aici cu exceptia unui cunoscut nick , se separa ca neghina de bobul de graiu!

Bibliotecaru said...

:D
Bordel în limba franceză înseamnă dezordine, mizerie cruntă...

Din păcate, în "bordelul" de la De-veselul, nu "stă" fruntea politicii româneşti, tot poporul român este cel siluit... şi cu banii luaţi.

Vasile, said...

Biblio,

Eu vorbea de partea specializata care lucreaza pe bani nu de romani cxare lucreaza pe promisiuni, adica hai sa facem deosebire intre prosefionisti-profesioniste si restul celor abuzati.

Si mai apare o chestie haioasa , stridenta in fotourile respective ,semnul de "atentie la adimale domenstice, sau pa precis
atentie la vaci ! Cind ma gandesc la accidentele cele doua cunoscute in care au fost implicati soldati americani , semnul de circulatie respectiv are alta comnotatie "atentie la romani"!

Bibliotecaru said...

Dacă vă uitaţi cu atenţie, este "La vache qui rit", sau, pe engleză The Laughing Cow.

http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=13379997

Estre o vacă "Extra Light", 3% grăsime şi restul calcar.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.