08 December 2011

Vasile Bleotu (PSD), pentru mine, începând de azi, face parte din ruşinea Parlamentului


O ştire care demonstrează (sau demon-stresează) cât de frumos şi deştept este domnul Vasile Bleotu. Iată ştirea:
Dezbaterea bugetului pe 2012 a încins spiritele la Parlament, culminând miercuri seara cu o confruntare verbală între Vasile Bleotu (PSD) şi Maria Barna (UNPR), căreia colegii i-au transmis că social-democratul, "misogin şi cu multe frustrări", i-ar fi strigat: "Eşti o nulitate, o curvă!", după ce a avut grijă să închidă microfonul, informează adevărul.ro.

"Nu am auzit decât ceva, cum că aş fi incompetentă, dar colegii mi-au transmis că au auzit că a folosit acele expresii când mi s-a adresat. A închis microfonul şi apoi a comentat, mai încet", a declarat pentru "Adevărul" Maria Barna, cea care a condus lucrările comisiilor reunite de Buget.

Maria Eugenia Barna a fost victima ieșirii necontrolate a lui Bleotu
Maria Eugenia Barna a fost victima ieșirii necontrolate a lui Bleotu
Sursa: debanat.ro


"A demonstrat lipsă de educaţie şi frustrare. Misoginismul există încă la noi -n-a putut accepta ca o femeie să conducă dezbaterile şi, după mai multe confruntări verbale pe care le-am avut cu el, a răbufnit. A tot comentat pe marginea mai multor decizii ale mele, m-a tot întrerupt, nu i-a convenit cum am condus eu şedinţa", a mai povestit Barna.

Deputatul UNPR nu s-a arătat nemulţumită de atitudinea colegilor care, deşi l-au auzit pe Bleotu adresându-i-se cu cuvinte grave, nu au intervenit în favoarea ei. "Ei sunt respectuoşi, nu sunt obişnuiţi cu un astfel de limbaj. Doar Bleotu e mai nervos, tocmai de-aia a şi avut această ieşire nepotrivită", a mai spus Maria Barna.
Domnule Vasile Bleotu, intraţi în forţă pe lista celor care le-am retras simpatia mea acordată implicit.

http://www.vbleotu.ro/imagini/bleotu1.jpg
(http://www.vbleotu.ro/galerie.htm)

12 comments:

Vasile, said...

Parerea dumitale, de fapt toti membrii UNPR sunt niste nulitati si niste curve, parveniti sau arivisti,complici ilegitimi moral si chiar legal in parlamentul tarii, vinovati direct mai mult decit partidul fanion, pentru dezastrul national!
Una peste alta aceasta declaratie este una politica care atrage si actul de imunitate parlamentara din Hyde Parkul romanesc, unde se asasineeaza indirect sau in mod direct zilnic , legal mii de cetateni ai acestei tari fapt pentru care cred ca adevarul spus despre o UNPRista nu mai are nici o relevanta!

Bibliotecaru said...

Aşa este, relevanţa adevărului nu are importanţă aici. Parlamentarul este demnitar, trebuie să aibă demnitate. Un astfel de comportament este absolut inacceptabil ORICARE AR FI SITUAŢIA. Eu nu am auzit de acea doamnă până acum, dar mă îndoiesc că merita acel vocabular agresiv. Nici de domnul Bleotu nu am auzit mare lucru... O astfel de reacţie însă nu are cum să fie permisă unui parlamentar, oricum ar fi situaţia ce ar putea "îndreptăţi" o astfel de reacţie.

nimrod said...

În materie de gafe, PSD-ul merge cot la cot cu PDL-ul, vezi condamnarea lui Bădălan. Altfel, cum spuneam şi cu altă ocazie, treptat UNPR... Probabil pe ei o să-i votez la anu'... devin interesanţi.

Bibliotecaru said...

Marian Sârbu mai e cum mai e, şi domnul Cristian Diaconescu este OK... dar actualul ministru al apărării este, din toate punctele de vedere "sinistrel". Cred că aş avea probleme şi cu a sta în aceiaşi cameră cu acest domn... mi-ar fi frică.

Vasile, said...

paretaBiblio,
Doresti sa revedem , iesiri similare de pe alte parlamente...cum ar fi Camera Comunelor, sau ......al parlament prin care curge sange albastru ?

Vasile, said...

Incet incet isi dau arama pe pe fata si adeptii acestei mari bule incarcare cu h2s UNPRistii!
Ce onoare poate sa aibe Biblio o persoana , fost candidat la presedentia tarii , care isi ia jucariile si pleaca din partid pentru ca in meandrele partidului,s-a mers pe alta carte, josnici si duplicitari si Diaconescu si Sarbu!

Bibliotecaru said...

În alte părţi politicienii sunt problema lor, nu a mea... :D

Eu nu-i apreciam ca valoare politică pe domnii M. Sârbu şi C. Diaconescu ci apreciasem că se nu înjură, nu sunt agresivi, au vocabular elevat...

Vasile, said...

Ideaa este ca raul se propaga cel putin in aceiasi masura si de aceeia cu vocabular elevat , si l-as aduce in peisaj pe dl. Plesu o cacialma morala , incarcata intelectual la maximum si de Diaconescu, sau de agresivul nostru presedinte! De fiecare data raul este puterea iar opozitia este raul care urmeaza!

Bibliotecaru said...

În parte vă dau dreptate... Numai că intelectualul nu se manifestă ca individ printr-un rol social exprimat prin acţiune, ci dimpotrivă, într-un mod pasiv prin ceea ce face şi gândeşte. Intelectualul Pleşu este cel din cărţi, din articole, nu cel din viaţa de zi cu zi care ar putea constitui o stare de imoralitate...
Atunci când domnul Pleşu vorbeşte de o smintire în sens teologic a meseriei de ziarist, el se referă la îndepărtarea de la vocaţia de a face jurnalism şi mutarea voinţei ziaristului Gâdea spre a conduce alţi oameni. Personal şi au am constatat multe semne de aroganţă la domnul Gâdea, de la răstiri în direct spre cei "de la tehnic" că nu au făcut nu ştiu ce proiecţie video exact când spunea domnia sa (o ameninţare cu trimiterea la şomaj pentru că au dat alt filmuleţ decât spusese), şi până la acea laudă de sine relativă la succesul său şi al postului. Pe mine, ca spectator, m-a deranjat.

Domnul Pleşu spunea aşa:
Devenit moderator şi, din cîte aud, director, dl Gâdea a pierdut legătura cu sine însuşi. În limbaj teologic (dl Gâdea este, ca formaţie, teolog adventist) se poate spune că s-a smintit. Adică a fost ameţit sufleteşte de aburii şefiei, de cîştigul convenabil, de prestigiul vedetei de televiziune şi de o conştiinţă de sine abuzivă, care, tot în limbaj teologic, se numeşte „slavă deşartă“. Nu e vorba de înregimentarea politică a Domniei Sale. Asta e o chestiune strict personală, pentru care nimeni nu poate fi tras la răspundere (cum o face dînsul cu cei de altă „obedienţă“). E vorba de bună-creştere, bună-cuviinţă, profesionalism şi un pic de cultură. Fără astfel de înzestrări, calităţile native ale oricărui personaj public se îneacă în impostură.

Nu am nimic cu domnul Gândea şi nici nu cred că e treaba mea să fac astfel de judecăţi de valoare. Trebuie spus însă că sesizez cele spuse de domnul Pleşu (chiar dacă nici dumnealui nu avea mai mult decât mine o chemare publică în a spune astfel de lucruri) şi, dincolo de un limbaj uşor mai agresiv decât este cazul, trebuie spus că îi sau dreptate. Nu este vorba numai despre domnul Gâdea, foarte mulţi dintre jurnalişti au căpătat o astfel de putere publică închipuită, se simt vedete, se simt şefi, se simt o putere, ţipă, pretind, ameninţă, au episoade de golănism în direct.

Stimate domn,
Ştiţi ce e ciudat? Tocmai cei ce reclamă că politica le bagă pumnul în gură, că le este afectată libertatea de exprimare, tocmai ei cei care nu înţeleg de ce se supără politicienii când ziariştii folosesc un limbaj abuziv... tocmai ei sunt deranjaţi când primesc cea mai elegantă critică.

Vasile, said...

Biblio , sunteti in eroare totala.

Vasile, neintelectualul , un amarat de acar , dotat sa chimbe acul , poate gresi si deraia un tren personal sau un marfar cu cite victime vrei dumneata, acesta va plati intr-un fel si eroarea fatala va fi curmata de legea care il va supune oprobiului public si il va lichida moral si fizic intr-un fel sau altul! Intelectualul dumitale insa nu mai este intelectualul Petre Tutea care isi promova ideile la o tuica sau la o cafea avind in jur citiva adepti si tot atatia detractori! Prin mass media de azi intelectualii dumitale aasasineaza mii sute de mii de oameni, milioane de sperante si asteptari aduc o epoca sub taisul dictaturii, inseala sub o forma parsiva a mesajului criminal manipulativ vieti, cauze, idealuri ,inseala viitorul!

Nu pot spune ca-mi place Gadea ,se impiedica in propriile idei se balbaie ,nu-si gaseste cele mai potrivite exprimari nu este spontan, Gadea nu poate fi un tanar Plescu acela care plin de patetism jealnic,ticalos,condamnabil , precum o jartea umana abjureaza in fata lui Ceausescu turnindu-si tovarasii la organe!Gadea este un salariat , platit care imi aduce satisfactie mie telespectatorului care gandeste coerent,pentru faptul ca in numele meu critica , fara echivoc puterea, greselile puterii.
Pe dumneavoastra sincer nu va inteleg de ce din aparator al lui Plesu va sustituiti in personalitatea acetuia, de lingau al lui Ceausescu, de jealnic turnator prin inusi propriul inscris, turnatorul de atunci avansat in zilele noastre la sintagma de mare traseist politic, inconjurat de aceaiasi sletha penala de traseisti politici?
Istoria universala a retinut mari nume de traseisti politici, acestia se revad mereu in tabara invingatorului, dar ce personalitati au fost invingatorii de atunci si cine este invingatorul de acum.
Un individ corect cu el insusi , un individ ca dumneata ,dati-mi voia sa va cred un personaj a carui moralitate nu este o glazura
abordeaza eronat acest tip de intelectual demn de oprobiu si dispret.
Badea, Gadea sunt personaje vremelnice , cei care i-au ridicat acum, ii vor cobori la locul lor,sau ei insusi la un moment dat nu se vor mai regasi in peisaj, in schimb diabolici, falsi romani ,traseisti politici ca Liiceanu, Plesu...vor ramane deoarece ei au creat un nou tipar,au creat monstri revazuti acum mai pregnant in politicieni precum cei de la UNPR ,personaje cu asa de straluciti mentori , precum intelectualii a caror parte o luati!
Daca il detest pe Dl. Vadim Tudor de ce dumneavoastra doriti sa ma manipulati sa am o alta percetie fata de Plesu , tot atat de jealnic , dar mai perfid ,ascuns mereu
in spatele unei alte personalitati!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Poate pentru că pentru mine domnul Pleşu nu este aşa cum l-aţi descris. Eu nu ştiu ce fel de informaţii v-au condus la astfel de concluzii, este evident însă că avem percepţii diferite.

Dincolo de asta, relativ la informatori...

La început ţipam şi eu împotriva informatorilor la Securitate... După un timp am privit în jur şi am observat că toată lumea este întărâtată împotriva informatorilor securităţii şi împotriva unei "poliţii politice" care se depersonalizase de abuz, cum pe timpuri era acuzaţia de chiaburime, "duşmanul poporului"... nimeni nu era violent împotriva celor care beneficiau de poliţia politică, nimeni nu ţipa la torţionari, la cei care trimiteau oamenii la canal, la stuf, la cei care chinuiau deţinuţii prin puşcării, la cei care făceau abuzuri. Şi m-am oprit la a mai ţipa împotriva informatorilor pentru că mi-am dat seama că e o manipulare, o redirecţionare a atenţiei. Torţionarii puteau fi identificaţi de martorii care au supravieţuit anchetei, torţionarii figurau pe statele de plată, trebuiau doar citiţi şi confruntaţi, nu aveau nici măcar nevoie de o instituţie precum CNSAS. Iată însă că scandalul se prelungea prin "informatori" ca Mona Muscă... Şi, de când mi-am dat seama de manipulare, m-am oprit şi am renunţat la pornirea mea căutând mai mult să văd cine manipulează decât ce manipulează.

Nu vi se pare anormal că dosarele anumitor oameni care, conform legii, aveau obligaţia de serviciu de a informa... au dispărut? Nu vi se pare ciudat că, până acum, nici măcar torţionarii dezvăluiţi de Memorialul Durerii la TVR nu au fost deranjaţi? Cine credeţi că-i acoperă pe aceştia?

Liiceanu şi Pleşu nu pot să fie traseişti politici pentru că nu sunt membri de partid.

Vasile, said...

Biblio,

Eu cred ca dumneata oripilat ca junele Gadea va discrediteaza ieftin monstrul pe care incercati sa-l definiti sacrosanct ati butonat televizorul la un Radu Moraru.

Eu am urmarit si declaratia de abjurare fata de miscarea trancedentala si declaratiile de iubire de abnegatie oarba penibila fata de Ceausescu,Iliescu,Constantinescu si Basescu, dar ce este si mai ingrozitor am citit ci faptul ca dl. Plesu in dragostea lui nemarginita fata de conducatorul iubit , fata de oranduirea socialista, atunci cind a realizat ca proprii colegi transcedentali sunt o secta periculoasa societatii multilateral dezvoltate a raportat ac est lucru organelor in drept.Pai duimneavoastra imi mai vorbiti de dosarul de turnator al acestui individ?

Dumneata incerci sa ma manipulezi nu numai pe mine , probabil marsand pe patina pe care
Plesu o da unui text, pe metafora si comparatia vie prin care transpare talentul publicistului sau ideea filozofului sau poate orbit de talentul literar , va lasati influentat pactizind cu acest individ care in mod normal dupa 89 ar fi trebui sa fie "catranit" de aceia care au suferit in urma actului mizerabil de turnator colaborationist!

A nu ,romanii nu au nevoie de asemenea sabloane, romanii au nevoie de elite adevarate de masuri si valori umane si morale reale!

Ma mir dumneavoastra cu potentialul dumneavoastra sa nu fi citit si partea frivola moral a intelectualului Plesu, in mod contrar daca ati citit si totusi incercati sa ma convingeti ca de fapt o mizerie poleita ar fi un indreptar pentru romani atunci dati-mi voie sa va contrazic cu vehementa!

Actiunile josnice ale fostului turnator au fost parca cel mai bine conturate de dl. Ciuvica si nu de juvenilul Gadea.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.