14 December 2011

Atenţie, domnul Boc a transmis un comunicat important pentru ţară!



Revin cu amănunte...
http://www.gov.ro/templates/guvnew/blocks/banner/banner1.jpg
(http://www.gov.ro)

Mai întâi ştirea.
Guvernul a aprobat realocarea de fonduri europene intre programele operationale, urmand sa trimita Comisiei Europene o solicitare in vederea aprobarii acestei proceduri, a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de Guvern de miercuri. Acesta a mai spus ca realocarile vizeaza lucrarile de reabilitare termica a blocurilor si finalizarea lucrarilor de pe tronsoanele de autostrada si a centurilor ocolitoare de pe Coridorul IV Pan-european.

Emil Boc sustine ca in urma realocarii fondurilor, Guvernul intentioneaza sa reabiliteze 5.000 de blocuri. Boc a mai spus ca spus ca "cel tarziu pana in luna mai sa putem avea aprobarea necesara de la Comisia Europeana".

"Prima prioritate este cea legata de reabilitarea termica a blocurilor de locuit si cea de-a doua prioritate este cea legata de sectorul transporturi, pentru finalizarea lucrarilor ce tin de coridorul IV si de centurile ocolitoare ale oraselor", a afirmat Boc.

Programele de la care vor fi luate fonduri europene sunt Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), de la Ministerul Muncii, Programul Operational de Asistenta Tehnica, de la Ministerul Afacerilor Europene, si Programul Operational pentru Dezvoltarea Capacitatii Administrative, de la Ministerul Administratiei si Internelor.
(http://economie.hotnews.ro/stiri-eurofonduri-10943162-guvernul-realoca-fonduri-europene-pentru-autostrazi-reabilitare-termica.htm)
Bine domnule Boc, dar ţara a cărui Guvern îl conduceţi chiar ne vrea cretini? Nu vă ajunge că aţi jumulit educaţia şi cercetare de orice urmă de bunăstare, ba poate şi sub nivelul supravieţuirii, mai luaţi românilor şi fondurile europene care poate i-ar fi deşteptat un pic. Mutaţi spre găurile fără fund în care intră garnituri întregi de bani tocmai ce ar trebui românilor ca aerul? Domnule Boc, mai aveam un singur neuron care nu fusese violat de către politica românească, aţi reuşit să-l violaţi şi pe acesta. Aţi demonstrat că nu mai aveţi nici un fel de ruşine.

Să citim acest articol:
http://www.fin.ro/articol_27633/pretul-izolarii-termice-a-blocurilor--de-opt-ori-mai-mare-decat-cel-real.html

Să luăm acest preţ de 4000 de euro.
Câtă economie poate face un cetăţean pentru că are blocul "anvelopat"? Haideţi să spunem 50 de euro (pentru că fie ea izolarea cât de bună, tot trebuie să şi încălzeşti un pic). Ce înseamnă asta, în cele câteva luni de căldură, să zicem 5 luni pe an, 5luni*50euro=250euro. Asta înseamnă că "anveloparea" îşi va scoate banii în... 4000euro/250euro=16ani. Este o batjocoră, nu rezistă "anveloparea" cu polistiren 16 ani nici în cele mai frumoase secvenţe de coşmar... Cu alte cuvinte, se pleacă de la început de la faptul că lucrarea nu va aduce mai multă căldură în camerele cetăţenilor, ci mai multă gaură în buzunar.

Dacă la "anvelopare" se mai adaugă şi nişte termopane (pentru că degeaba pui "Blana" pe pereţi dacă ferestrele sunt ca şi deschise pentru că lemnul este putred în cele câteva decenii de exploatare)

Cât despre cum se evaporă banii cheltuiţi pe drumurile ţării... poate căutaţi TIR-ul englezesc, dacă înţelegeţi unde bat... Dacă în ultimii 20 de ani s-au evaporat miliarde, m-aş mira ca într-un an banii să aibă un randament superior.

http://1.bp.blogspot.com/_lhrpHBj2x6k/S8HggJ0JRWI/AAAAAAAACh4/pjMrNT_ejgA/s400/348+Aici+sunt+banii+Dvs.+Pe+sens+interzis..jpg
(http://efromania.blogspot.com/2010/04/aici-sunt-banii-dumneavoastra-dar-e.html)

http://whatsnewinro.files.wordpress.com/2010/03/saracie1.jpg
(http://whatsnewinro.wordpress.com/2010/03/31/thousands-of-romanian-people-from-vaslui-remain-in-the-street-because-of-debt/)

4 comments:

Anonymous said...

Niste golani care imbina furtul, cu furtul si cu presupusele realizari ce vor fi prezentate electoratului. 80 de euro pe mp la anvelopare e JAF LA DRUMUL MARE!!!
Oare cine poate interveni si confisca banii ce depasesc media obisnuita in cadrul unor astfel de lucrari?

Bibliotecaru said...

Nu ştiu unde se duc banii, nu ştiu dacă este furt sau "afacere proastă"... cu siguranţă însă că este foarte rea deturnarea scopului unor fonduri. Poate că DNA ar trebui să ne dea nişte răspunsuri în această dimensiune a economiei.

Anonymous said...

Neaparat.
Adica de ce cand anvelopezi o vila o faci cu 15 euro si cand anvelopezi un bloc (o suprafata multa mare!) sare pretul la 80?!?

Bibliotecaru said...

@ epolitikon
Sunt convins că pe devize sumele ies "la probă"... :D ceva poate că totuşi ar putea fi descoperit.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.