03 December 2011

Americanii şi-au revelat încă o dată valoarea


Am spus, nu o dată, că în Statele Unite dictatura ajunge la stadiul "fără margini". Gogoriţa cu "vin teroriştii peste noi" şi de aceea trebuie să încălcăm drepturile tuturor, amprentări, ADN, scanări, percheziţii la intrarea pe aeroport... şi câte şi mai câte... iată că au dat roadele scontate. Cum spune imnul securităţii la fraţii moldoveni de peste Prut, cercetarea a dat frumoase roade. Celebrul dispozitiv Transportation Security Administration (TSA) a blocat o adolescentă cu o poşetă pistol. Nu, nu cu un pistol în poşetă, nu cu o poşetă cu gloanţe, ci cu o poşetă pistol. Sigur, nebuni sunt peste tot. De exemplu pe site-ul tsa.gov se anunţă un astfel de obiect:

http://www.tsa.gov/graphics/images/press/113011_stun_gun.jpg
(http://www.tsa.gov/press/goodcatch/113011_stun_gun.shtm)

Nu râdeţi, ceea ce pare un celular incredibil de roz, este de fapt o armă paralizantă descoperită în data de 29 noiembrie 2011 la un control al Los Angeles International Airport Terminal 4. La scanare se găsesc, de regulă, tot feluri de obiecte, care mai de care mai ciudate. De exemplu au mai găsit un cuţit care părea o carte de credit, şerpi, bastoane cu săbii... Nu cred că aceşti ciudaţi care aduc astfel de obiecte vor să deturneze avioanele, cred că sunt pur şi simplu nişte ciudaţi care încearcă vigilenţa celor de la aeroport.

http://www.news4jax.com/news/Teen-stopped-at-airport-for-design-on-purse/-/475880/4858586/-/qijcv5/-/index.html

http://l.yimg.com/bt/api/res/1.2/zDpJKaQCT7_xl2duiaw13g--/YXBwaWQ9eW5ld3M7cT04NTt3PTYzMA--/http://media.zenfs.com/en/blogs/thesideshow/pursegun.jpg
(http://news.yahoo.com/blogs/sideshow/florida-teen-detained-tsa-design-her-purse-221835034.html)

Cum spuneam, ciudaţi... Ce om normal are o astfel de poşetă trecută la capitolul preferate? Oare ce producător normal la cap face o astfel de poşetă?
Şi mai interesant este că a avut probleme nu la îmbarcare, ci la coborâre... şi reîmbarcare. Probabil că ţinta nu era să deturneze avionul cu poşeta pistol, ci întregul oraş Jacksonville, întreaga Americă.

Asta spuneam... au căutat teroristul în carul cu fân şi l-au găsit în fata de 17 ani cu poşeta cu imprimeu de pistol. Aferim! Terorismul internaţional a suferit o mare pierdere. Domniţa de 17 ani, care se pare că era şi un pic însărcinată (dar ce contează acolo un pic de iradieri), a pierdut zborul spre unde se duce ea, respectiv în Jacksonville şi a luat alt avion, care ducea în altă parte, adică în Orlando... Mai ţineţi minte versurile cu Mari Orlnado? Ma numesc Mari Orlando, Cel mai mare regulando, Cel mai mare futadore, De la Liga Spaniole. Se pare că la Orlando duduile mamă şi fiică au purces îngreunate.

Ce a zis duduia Tami Gibbs, mămica duduiei Vanessa?

"She was like, 'This is a federal offense because it's in the shape of a gun'. I'm like, 'But it's a design on a purse. How is it a federal offense? (...) Oh, it's terrifying. I was so upset. I was on the phone all the way to Orlando trying to figure out what was going on with her. It was terrifying. I don't ever want to go through it again."

Ce spune chiar duduia Vanessa?
"I carried this from Jacksonville to Norfolk, and I've carried it from Norfolk to Jacksonville. Never once has anyone said anything about it until now."

Nu veţi crede, dacă americanii au şi o explicaţie, "replica weapons have prohibited since 2002".

În consecinţă, stimaţi cititori nu încercaţi să treceţi cu poşete care să aibă imprimeuri cu arme-replică, mai ales dacă acestea replici sunt de bazuka, tancuri, MIG-uri, rachete cu rază mică, medie şi lungă de acţiune or aer sol... or poate o replică a praştiei lui David, că cine ştie cine ar putea fi Goliatul.

http://www.oddee.com/_media/imgs/articles/a317_h1.jpg
Lethal Gold Gun Handbag

http://www.oddee.com/_media/imgs/articles/a317_h3.jpg
Decapitated Head in a Bag Purse

http://www.oddee.com/_media/imgs/articles/a317_h11.jpg
Frog Purse
(http://www.oddee.com/item_96544.aspx)

O fi PRADA, dar cu "replica" la arme nu e voie. Poate doar în filme. Asta pentru că în filme şi pistoalele joacă, unul spune POC!, celălalt îi dă replica PAC!... Oare se fac şi castinguri pentru arme? Spune PAC! mai apăsat, ca şi cum ai fi îndrăgostit...

Lumea asta este din ce în ce mai ciudată...

6 comments:

Motanul_Incaltat said...

E o chestiune cu care chiar nu-mi vine sa glumesc... Au oprit-o pe fata aia ca avea geanta in forma de pistol. Nu e rau, s-ar zice ca sunt, totusi, vigilenti. Spun totusi pentru ca: "Şi mai interesant este că a avut probleme nu la îmbarcare, ci la coborâre... şi reîmbarcare." Asa s-ar zice. Numai ca de aici nu poti sa tragi concluzia ca ar putea opri si identifica corect un terorist, o persoana care, cu adevarat, vrea si poate sa faca rau.
Asta mi se pare ciudat...

Bibliotecaru said...

Au trecut 10 ani de la 9/11. De atunci s-au înăsprit condiţiile de zbor pentru miliarde de cetăţeni. Câţi au fost terorişti dintre ei? Că poate mai sunt dintre cei care se duc cu cuţite în geantă, cu arme, cu mai ştiu eu ce... asta este una. Că poate mai sunt dintre cei care au prin genţi bani, cocaină, cine ştie ce chestii de contrabandă... este alta. Eu nu am auzit însă să se anihileze mari reţele de terorişti prin aceste metode. Şi nu este vorba numai de controalele stricte la aeroporturi ci şi de trilioane de dolari cheltuiţi pentru asasinarea lui Bin Laden, de milioane de încălcări ale drepturilor omului în vari situaţii...

Există un pericol terorist? Absolut. Numai că disproporţia dintre efectivele desfăşurate şi identificarea efectivă a teroriştilor pare lupta dintre un purice şi un elefant. Nu ai şanse să omori un purice cu un elefant. Logica spune că puricele este doar un pretext pentru elefant iar elegantul foloseşte la altceva, cum ar fi controlul politic al tuturor cetăţenilor.

Vasile, said...

Mda, ciudata psihilogie aveti domnilor,

Ce este atat de neobisnuit in metodele exprimate in fapte de terorismul international?Copii, adolescenti , femei gravide....sau ...

Sau nu ati auzit de deturnari atacuri in banci si alte institutii cu arme jucarii ?


A dupa dumneavoastra daca un asemenea incident se intampla faptasul nu este vinovat pentru ca s-a folosit de o jucarie?

".....Security " , de fapt prin acest fel de manifestari robotice , elimina aproape orice fel de incercare limitind riscurile si inventica teroristului...Mie mi s-a confiscat u porodus naturist pentru diabet,daca asi fi avut vreo reteta ... altadata mi s-a indicat sa-mi arunc stiloul,un cadou mai pretios as spune,Security insa nu a putut abuza de dreptul pe care il avea pentru ca a intdervenit un luptator antitero ,mascat si cu mitraliera de gat, independent de security, m-a condus in partea comerciala a aeroporului si ma asteptat pina am completat formele de expediere in tara , adica totul are si o rigoare dar si o logica a legii!
Pe scurt ,dupa parerea mea obiectele respective constituiau chiar o sfidare a legii a statutului de pasager intrun zbor comercial!

Bibliotecaru said...

Evident, ceva care seamănă cu o armă poate constitui un mod de ameninţare. Aici vorbim despre o armă imprimată pe o bucată de piele. Gândiţi-vă că intraţi în acea cuşcă, un om de la security vede pe scaner o armă în sacoşe şi declanşează sistemul care ţine prizonier cetăţeanul. Până aici e OK, este o eroare scuzabilă. Totuşi cât durează să te prinzi că arma este un imprimeu pe piele şi nu o armă adevărată. Geamurile acelea sunt antiglonţ, deci te poţi apropia şi să ceri domniţei să arate poşeta. Iei poşeta, o deschizi (dacă este nevoie), vezi că nu e o armă în ea, îţi ceri scuze pentru tâmpenia pe care o faci (pentru că este o tâmpenie, din acel scaner îţi dai seama că arma nu este metalică pentru că scanerul de asta se şi foloseşte, de natura materialului). Ei bine, americanii... nu. Ei vroiau să-i facă dosar penal pentru că a urcat cu o poşetă care avea o armă imprimată pe ea. Credeţi că altfel ar fi fost o ştire?

Vasile, said...

Pai nu este o stire este un atac preluat si de dumneata impotriva sistemului de securitate din aeroporturi , sistem care preluat individual si sentimental pare intradevar un sistem idiot.
In realitate parca nu se mai aud de deturnari cum era o data sau mi se pare mie?????
Din cauza asta biblio se construiesc inca garduri nu doar ca sa le vopsim!

Bibliotecaru said...

Deturnările nu se mai întâmplă pentru că între timp s-au schimbat lucrurile şi prin avioane, astăzi nu prea mai poţi să ajungi la piloţi deschizând uşa. Controalele de acest tip erau şi înainte, numai că nu erau atât de jignitoare. Treceai prin aparatul acela asemănător cu cel de la hipermarket, piuia, te lua cu aparatul "de mână", scoteai cureaua sau ce piuia... şi asta era totul. Acum ei vor să te vadă neapărat la pielea goală, măsurat antropometric şi amprentat... La fel cu Mengele.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.