29 December 2011

Maximum de indignare


Românul blajin ajuns la maximul de indignare va spune de regulă... "Pentru numele Lui Dumnezeu...!". Această formulă, lăsată cumva în suspans, înseamnă că lucrurile au mers prea departe încât morala creştină este înfrântă. Iată un exemplu:
Deputatul PDL Ştefan Pirpiliu a înaintat un proiect de lege care interzice cerşetoria şi care prevede pedeapsa cu închisoarea între şase luni şi doi ani pentru persoanele care practică această activitate, dar şi amenzi între 300 şi 600 de lei pentru cei care dau bani cerşetorilor.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/9105363/1/cersetori-bogdan-baraghin.jpg?width=400
(Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Propunerea legislativă a fost depusă în această lună şi se află la Senat, care este prima Cameră sesizată.

Conform proiectului, cerşetorul este "persoana care solicită publicului ajutor material", iar cerşetoria este "acţiunea de a cerşi şi rezultatul ei; strângere de bani ca mijloc de existenţă".
(http://www.mediafax.ro/social/inchisoare-pentru-cersetori-si-amenzi-pentru-persoanele-care-le-dau-bani-ce-mai-prevede-proiectul-de-lege-depus-de-un-deputat-pdl-9105363/)
Vă rog să-mi permiteţi să cred că acest domn Ştefan Pirpiliu are o problemă gravă în capacitatea de creştin a domniei sale. Domnia sa trece în CV că este ortodox, dar nu prea pricepe cum stă treaba cu creştinismul.

Că există cerşetori care mimează handicapul şi face din cerşit o afacere, asta atrage legi penale, măcar pentru înşelăciune... Să amendezi pe cineva că dă pomană, aici este cu totul altceva.

Domnule Parlamentar Ştefan Pirpiliu,
Familia voastră nu a împărţit niciodată farfurii cu mâncare, colivă, nu a dat niciodată de pomană pentru cei morţi? Este posibil să nu înţelegeţi gestul creştinesc? Mama domniei voastre v-a auzit că aţi venit în Parlament cu o astfel de propunere şi nu v-a urecheat? Vă spun sincer, dacă aş fi în locul Patriarhului Daniel (domnia sa este cam aservit, nu ar putea face aşa ceva, dar eu nu aş avea rezerve) eu unul v-aş excomunica fără să stau pe gânduri. Nici comuniştii nu s-au gândit la o asemenea grozăvie, şi ei se declarau atei. Cine gândeşte astfel, cine provoacă şi promovează astfel de idei, nu poate fi creştin. Nu uitaţi că în Constituţie nu se vorbeşte despre voinţa politică a politicienilor, ci a cetăţenilor. Ce cetăţeni v-au legitimat să pedepsiţi pe cei care dau pomană? Un grup de satanişti cumva? Dacă tot furaţi suveranitatea de la cetăţeni, măcar să o faceţi în limitele conceptuale ale imperativelor creştine. Nu călcaţi "Iubeşte-ţi aproapele" în picioare.

17 comments:

gabriella said...

Este absurd ca aproape toate legile votate de acesti tovarasi...din moment ce dăm în fiecare zi bani la Stat si nu primim amendă, nu prea mi se pare corect…dar asa este in Romania.Acest deputat sau ce naiba este el, mi se pare un mare arogant care îi declară război lui Dumnezeu...mare păcat. Asa cum ai scris,oare familia lui nu a dat de pomana sau nu a dat un leu unui cersator?Nu ai la ce sa te astepti la ceva bun de la asa capete luminate...imi plac blogurile tale si le citesc cu placere. Sa ai o seara frumoasa

mircea said...

Atat il duce pe el mintea (si poate si pe alti)! Dupa ce si-a facut plinul s-a gandit el adanc....

Augustin Radescu said...

Sa zicem mersi ca nu s-a gindit sa oblige cersetorii sa se doteze cu case de marcat si sa elibereze bon pentru fiece milostivire, pentru a putea fi impozitati, si ei!

nimrod said...

Personal apreciez gestul deputatului PDL cel puţin ca pe o primă încercare, poate nu tocmai reuşită, de a se pune stavilă dezmăţului din industria milei. Altfel, mi se pare uşor forţată trimiterea la tradiţia creştină. De fapt n-are nici o legătură, aşa cum n-are nici o legătură, de exemplu, formula "Sfânta Vinerea de azi!", pe care o folosesc cerşetorii, cu BMW-urile care-i culeg din dispozitiv la sfârşitul "programului"...

Bibliotecaru said...

Se pregăteşte o altă "izbândă", plata contribuţiilor pentru sumele provenite din vânzări. Cum este ca atunci când îţi vinzi casa şi statul să mai pună mâna pe o feliuţă din bani? O să ajungem să plătim noi bani ca să vindem ceva?

http://www.newz.ro/stire/131987/vom-plati-contributie-la-sanatate-din-vanzarea-casei-premii-si-chirii-vezi-ce-pregateste-ministerul-de-finante.html

Nu înţeleg însă de ce se plătesc contribuţii de sănătate şi celelalte nu... Este total ilogic.

Bibliotecaru said...

@ gabriella
Mulţumesc pentru aprecieri.

Vasile, said...

Asteptat replica unui UNPRist si a venit !

Nici cel putin nu a venit cu un amendament crectinrsc , cu exceptia imprejurimilor lacaselor de cult , a bancilor sau a caselor locuite de guvernanti sau de potentatii acestei tari"

Ce oameni populeaza aceasta tara?

Nu realizeaza ca prima lege pe care o tara ar trebui sa o adopte ar fi "LEGEA BUNASTARII MINIME", o lege cu un singur Articol Statul este obligat sa asigure familiei ninimul necesdar , casa cu dotarile minime acces la comunicatii trelefon ,televizor radio. si loc de munca recompensat pentru acoperirea nevoilor minime! Nimic comunist mai mult scandinav sau canadian!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Modelul după care este condus astăzi statul, şi nu chiar de ieri sau de azi... Dăm tot ce are statul pe nimic pentru a scăpa de problema ineficacităţii economice şi, totodată, pentru a ne reveni şi la partid ceva mălai de-o mămăligă în alegeri.

Am plecat de la un stat care deţinea cam totul în România şi am ajuns la un stat care nu deţine mai nimic dar trăieşte mai prost de pe urma înstrăinării acestor bunuri. Ni s-a spus că industria şi agricultura moştenite din socialism sunt la pământ şi numai privatizarea le va face eficiente. Astăzi ele funcţionează atât de eficient încât nu se mai mişcă deloc.

nimrod said...

Biblio,

Nu ştiu la alţii cum e da' pe aici dacă nu duduie, merge... Indienii de la ArcelorMittal se pregătesc de o mare retehnologizare, pe zeci de milioane de euro, tarmacul de la Aerostar geme de Boeing-uri, se lucrează în draci la terminarea celui mai mare complex de creşterea porcilor din Europa şi nici uneperistul Culiţă Tarâţă n-o duce mai rău, iar sub fereastra mea s-a inaugurat recent o cantină pentru săraci, da' care n-are clienţi... Sorry...

Bibliotecaru said...

Păi poate mă mut, că aş avea nevoie de o cantină de săraci. Înţeleg că vin vremuri şi mai grele decât acum. În ritmul acesta taxele, impozitele şi contribuţiile vor depăşi veniturile şi ne vom ruga ca nu cumva să primim ceva de la cineva, acolo un venit, ca să nu ne încovoaie şi mai rău.

gabriella said...

=====MEGA-FELICITAREA DE AN NOU===== LA MULTI ANI 2012========

Salutare si bine te-am gasit! Ai un gand bun, o urare pe care vrei s-o adresezi blogosferei? Atunci completeaza aceasta felicitare si trimite-o mai departe la 10(zece) bloggeri pe care-i apreciezi!
-Preia prin copy&paste felicitarea din acest comentariu, adauga gandurile tale, urarea ta, numele si linkul tau, apoi inchide felicitarea si trimite-o mai departe, tot prin comentariu, catre 10 bloggeri pe care-i apreciezi!
Daca esti unul din bloggerii la care felicitarea se va afla sambata 31 decembrie 2011, intre orele 17.00 si 18.00 atunci te rugam, inapoiaza felicitarea echipei Mostwantedblog.org pentru a fi publicata si aratata la toata blogosfera! Daca nu stii cui s-o trimiti mai departe inapoiaza felicitarea catre mostwantedblog.org! Te rugam, lasa aceasta parte de text, nealterata, te rugam vino alaturi de noi sa uram tuturor un An Nou fericit si plin de realizari!

*Gandurile lor merg catre tine!

-La Multi Ani si un 2012 asa cum il visati! Liviu R. - balantza.com
----adauga urarea ta aici---

Fie ca toate visele pe care le fauriti in aceste zile magice de Sarbatoare sa se implinesca si drumul strabatut pentru realizarea lor sa va aduca bucurie in inimi, iar in case, fericire si belsug.


La multi ani! gabriella
http://gabriella-viata.blogspot.com

nimrod said...

:)))

"Annual income twenty pounds, annual expenditure nineteen pounds nineteen and six, result happiness. Annual income twenty pounds, annual expenditure twenty pounds ought and six, result misery."

(Micawber Principle)

Dacă vă mutaţi şi acceptaţi să facem blatul împreună la cantina cu pricina, mă bag!

Bibliotecaru said...

@ gabriella
Vă felicit şi eu de anul nou...

Nu merg însă alături de felicitare pentru că viralele de acest tip conduc la coşmarul oricărui internaut.

Bibliotecaru said...

@ nimrod
Dar de ce "Blatul"... doar nu se dau numai prăjituri la cantină... Merge şi o fripturică haiducească. Dacă ea este dimensionată pentru 100 de cetăţeni şi vin doar doi... surplusul de mâncare poate îmbunătăţi meniul şi, la o adică, putem creşte nişte porci pe lângă casă din "restul". :D

ADRIAN said...

In sfarsit ceva cu care nu pot sa fiu in acord cu dumneavoastra. Initiativa mi se pare una buna. Nu chiar atat de buna ca legenda aia cu Vlad Tepes ...
Cred ca este evident vorba nu de cei care dintr-un motiv sau altul nu-si pot duce traiul ci de aia care sunt niste capuse sociale si fac asta in mod voluntar. E cunoscut ca in tari precum Norvegia sau Suedia aceste capuse, care si-au gasit locul peste tot in marile capitale europene, nu au niciun succs pentru ca ai sunt oameni cu scaun la cap si nu le dau mai nimic, ca sa nu-i stimuleze sa-si faca veacul pe-acolo.
De adevaratii cersetori, adica aia care independent de vointa lor se afla in aceasta situati, sa se ocupe biserica, dupa ce termina banii de la cavoul neamului. Cu aceia n-am nimic, chiar se mai intampla sa dau si eu un ban in astfel de situatii.

Bibliotecaru said...

Legea nu este atât de clară precum bănuiţi şi nici evidentă...

Art. 3 - Obţinerea de bani prin cerşetorie de către o persoană constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 5 luni la 2 ani.

Art. 4. - Darea de bani către o persoană care practică cerşetoria constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 300 - 600 lei.


Şi la art. 2 se defineşte...

Cerşetor - persoană care solicită publicului ajutor material
Cerşetorie - acţiunea de a cerşi şi rezultatul ei; strângerea de bani ca mijloc de existenţă.


http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2011/1000/60/0/pl1060.pdf

Înţelegeţi de aici că legea se referă, nu la cei care dintr-un motiv sau altul nu-si pot duce traiul, ci la aia care sunt niste capuse sociale si fac asta in mod voluntar? Personal nu înţeleg aşa ceva. Personal înţeleg că orice persoană care nu are bani, de vreme ce trăieşte şi nu moare, atunci probabil că are venituri de undeva şi trebuie condamnat.

Această lege poate constitui punctul de plecare al muncii forţate, exact aşa cum era pe vremea lui Ceauşescu. Credeţi că exagerez?

Ieri, alaltăieri de fapt, a fost o percheziţie şi cineva avea câteva telefoane mobile. Ei bine, "autorităţile" cereau actele de provenienţă ale aparatelor. Ţineţi minte când cumpăraţi ceva... să nu aruncaţi actele că s-ar putea să vă acuze cineva de furt doar pentru că aveţi ceva prin casă fără factură.

Trebuie să fim atenţi, vremurile trecute se pot întoarce peste noapte.

Vasile, said...

Adrian,

Cei care suntem sau nu suntem de acord cu legea lui Basescu, sunt total lipsiti nu numai de ce spunea Biblio, condescendenta crestina ci de cu totul altceva.

Pai eu cred ca ar fi mai bine sa iesiti inaintea propunerii legislative cu ceva nou,ex. Legea lichidarii fizice a celor care cersesc , ceva simuilar cu eutanasierea "legala" a maidanezilor.

Ce conteaza la voi cauzalitatea ?

Nici o grija aveti o gramada de adepti , incepind cu Hitler,Traian........!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.