19 December 2011

A plâns preşedintele Traian Băsescu după semnarea în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Cehiei în cinstea lui Vaclav Havel?


Nu, preşedintele nu a plâns ci a râs.
Preşedintele Băsescu a declarat, luni, după ce a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Cehiei, că fostul lider ceh nu are echivalent în Europa de Est şi a menţionat că moartea acestuia vine "exact la cinci ani" după ce a citit în Parlament raportul pentru condamnarea comunismului.

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201112/w460/fa560a9d80280540dcc2b2cf97723e97_37356100.jpg

Băsescu a semnat în cartea de condoleanţe vizibil emoţionat, însă, fiind întrebat de reporteri în legătură cu acest lucru, şeful statului a negat că ar fi lăcrimat şi a spus râzând: "Nu mai puneţi iar pe prima pagină că a lăcrimat preşedintele".

Primul preşedinte al Cehiei post-comuniste, dramaturgul disident Vaclav Havel, a murit duminică dimineaţă, la Praga, anunţă presa cehă. El avea 75 de ani.
(http://www.realitatea.net/basescu-catre-jurnalisti-nu-mai-puneti-iar-pe-prima-pagina-ca-a-lacrimat-presedintele_896678.html)

Get Adobe Flash player
(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/826436/traian-basescu-i-a-adus-un-ultim-omagiu-lui-vaclav-havel)

http://image.stirileprotv.ro/media/images/600x375/Dec2011/60536149.jpg
(http://stirileprotv.ro/stiri/politic/traian-basescu-despre-vaclav-havel-nu-exista-cineva-care-sa-i-fie-echivalent-in-europa-de-est.html)

4 comments:

N. Raducanu said...

Se va duce presedintele Basescu si la Ambasada Coreei de Nord pentru a semna in cartea de condoleante? Probabil ca da, numai dupa ce se va asigura ca si la Washington si la Londra s-a procedat la fel. Dar situatia e diferita la PhenYan fata de cea de la Praga...

Bibliotecaru said...

La Washington ora e după noi, dar la Londra ar putea fi un exemplu... :D
Sigur, axa s-ar cam îndoi... Să stăm însă cu ochii pe Sos.Nordului Nr.6, Sector 1.

Vasile, said...

Ce-ar vrea el sa fie un Kim!

Bibliotecaru said...

Un Kim, un Chin... :D Tot pe acolo.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.