05 December 2011

Noul Geniu al Carpaţilor


Get Adobe Flash player
(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/825105/deputatul-pdl-william-branza-a-fost-comparat-cu-marin-sorescu-si-mircea-eliade-la-gala-premiilor-tvr-international)

Mare Brânză!

Stai să vezi aici geniul în acţiune...
Deputatul PDL William Brînză a precizat pentru MEDIAFAX că va merge de 1 Decembrie la Castellon, în Spania, alături de Fuego şi Irina Loghin, unde va oferi un spectacol şi va dona cărţi românilor de acolo. "E un mic cadou pe care îl ofer românilor din Spania, un cadou pe care consider că îl merită după atâtea încurcături. Vrem să ne urăm împreună «La mulţi ani!» de Ziua României", a susţinut Brînză.
(http://www.mediafax.ro/main-story/ziua-nationala-pentru-parlamentari-in-familie-la-parada-militara-sau-cu-fuego-la-castellon-9019000/)
Şi s-a dus...

Imnul României cântat de peste 5 mii de români care au sărbătorit, alături de deputatul William Brînză, Ziua Națională a României la Castellon, Spania.
Irina Loghin și Fuego au creat atmosfera de sărbătoare, versurile cântecului românesc despre țară și familie ridicând sala în picioare în ropote de aplauze.
Autoritățile spaniole prezente la eveniment s-au alăturat bucuriei românilor, intrând în horele și sârbele românești împreună cu William Brînză, sufletul acestei acțiuni.
La finalul serii pe care a încheiat-o printr-o semnificativă donație de carte românească, William Brînză, președintele Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, a declarat:
"A fost o seară de vis în care, deși la mii de kilometrii distanță de România, s-a trăit și simțit românește. M-am bucurat că înaltele oficialități spaniole, cu care am avut o serie de întâlniri în care am abordat situația comunității și am discutat despre capacitatea acestora de integrare, au răspuns invitației mele și au participat la eveniment. Am convingerea că astfel de acțiuni reprezintă adevărata carte de vizită pentru noi ca popor".
Președintele Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, deputatul William Brînză va participa la acțiuni similare care urmează a fi organizate vineri, 2 decembrie, în Barcelona, sambătă, 3 decembrie, în Zaragoza și duminică, 4 decembrie, la Coslada-Madrid.
(http://www.williampdleuropa.eu/stire/5000-de-rom-ni-au-sarbatorit-ziua-nationala-a-rom-niei-la-castellon-1/1230.html)
Dar în Palatul Parlamentului?
Articol publicat de Ana Cristiuc
basarabeniro,diaspora,diaspora-romaneasca,forumul-civic-al-romanilor-din-covasna-harghita-si-mures,studii-in-strainatate,

Pe parcusul lucrărilor Forumului Românilor de Pretutindeni care a avut loc la Palatul Parlamentului între 30 septembrie-1 octombrie, D-nul William Brînză, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor a acordat un mini-interviu pentru Portalul Basarabenilor din România.

Basarabeni.ro: D-le Brînză, care este semnificația acestui eveniment pentru românii de pretutindeni?

D-nul William Brînză: Acest eveniment unește în România comunitățile mari de romăni din toate țările, este modul în care ei se întâlnesc, schimbă opinii, intră în dialog cu autoritățile, cu Guvernul, cu mediul academic din România și, la final, sper să se decidă totul într-o idee comună, într-un plan comun pentru noul an, respectiv 2011-2012.

Basarbeni.ro: Acest Forum este un bun prilej pentru a ameliora problemele românilor din străinătate. Care, după părerea dvs., sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă diaspora românească?

D-nul William Brînză: Avem aproximativ 10 milioane de etnici români în străinătate, iar cetățeni români rezidenți în alte state sunt în număr de peste 4 milioane. Dacă vorbim despre basarabeni avem problema cetățeniei, pe care o dorim rezolvată cât mai repede,
dacă ne referim la etnicii români din statele vecine avem o problemă de lingvism și identitate, dacă vorbim de românii aflați termporar la muncă sau la studii în străinătate vorbim despe o protectie socială adecvată a acestora în statele unde se află și un cadru legal care trebuie să-l pregătim pentru întoarcerea lor în România.

Basarabeni.ro: Ce le sugerați tinerilor, studenților care se află la muncă sau învată peste hotare?

William Brînză: Le sugrez să studieze, să aprofundeze foarte bine materia, să facă o colaborare cât mai largă cu studenții din alte state și după ce s-au perfecționat , după ce au însușit o altă practică, un alt mod de a pune problema, să revină acasă, căci cred că în România se poate face o carieră de succes!

Basarabeni.ro: Sperăm ca Forumul Românilor de Pretutindeni să devină o tradiție și să ne revedem la edițiile ulterioare cu mai multe probleme rezolvate!

William Brînzâ: Sperăm și noi ca tradiția se va menține și că Guvernul va avea resursele necesare pentru organizare. Eu mereu am spus-o, dar repet și astăzi că românii din străinătate sunt zestrea cea mai de preț a României!

Foto: Basarabeni.ro ( D-nul William Brînză în dreapta)

(http://www.basarabeni.ro/stiri/interviu/william-brinzaromanii-din-stra-490/)


(http://www.b1.ro/stiri/eveniment/deputatul-pdl-william-branza-despre-compara-ia-cu-mircea-eliade-nu-pot-spune-ca-este-mult-nici-pu-in-video-16426.html)

Mărturii consemnate de Dan Tanasa.

Redau mai jos mesajul lui Mircea Diacon, roman locuitor in Castellon, prezent la manifestarea organizata de catre deputatul PDL William Brinza cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei:

„Ziua naţională a României sărbătorită la Castellon-Spania, cu un spectacol susţinut de Fuego şi Irina Loghin, care a fost transformat în campanie electorală de Wily Brânză şi gaşca de bacterii necrofage care îl susţin în Castellon.

La acest eveniment naţional, s-au împărţit cu dărnicie şi din belşug baloane, steguleţe şi calendare toate cu chipul patriotului Wily Brânză, dar sub nici o
formă un tricolor românesc, au participat preşedintele Carlos Fabra (un individ cu dosare de corupţie pe rol), primarul oraşului, consulul României în Castellon, preotul Bisericii ortodoxe române din Castellon, nu am văzut o eşarfa tricoloră la aceste personalităţi, bineînţeles doar însemne cu mecla patriotului Brânză,cel care a ajutat Poşta Română să ajungă la faliment, cel care şi-a mărit averea în mod considerabil de când reprezintă Diaspora.
Aici Brânză lucrează intens la trocul cu voturi, promite voturile românilor la spanioli, acestea virează banii în conturile Asociaţiilor de români (bineînţeles ale PDL) şi aşa se pot organiza spectacole care să-i bucure pe români şi totodată să-l aplaude pe acest "cavaler "al Poştei Româna (Wily Brânză).

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVpzJMTnb76iX5W9ihj8BO0epsn3589O3vX9EEe9TUltoexdHkGGeB3zt7dQGwZSEsq5n-gEwiE8AS1EFaiksUUqTUoSD6I9zpq5PA0wZO1p-Sl-lqAXWp8UokMQJV1faCCU0V3tRN0Fg/s400/branza+1+dec._0002.jpg

Pregătirea pentru alegeri e foarte intensă în Castellon , de ce?, Castellon are cea mai mare comunitate de români din Spania, majoritatea din Dâmboviţa şi Prahova, un electorat nu foarte pretenţios şi foarte credul, "cavalerul" Brânză, a schimbat consulul, şi-a adus un consul pregătit pentru" alegerile prin corespondenţă", şi-a adus preot din Constanţa, a pregătit pe internet mai multe capcane pentru Asociaţiile de români, care sunt invitate la dialog şi li se pun întrebări : cine vă finanţează, ce activităţi aveţi, intră pe chat încă trei indivizi care se fac că sunt şi ei interesaţi, samd, o adevarată muncă de securişti, un astfel de grup se numeşte GRUPUL DE DIALOG AL ROMANILOR DIN DIASPORA- ATENTIE ESTE GRUPUL pdl, a lui Brânză.

Din păcate celelalte partide româneşti nu sunt interesate de provincia Castellon, vin alegerile şi veţi da vina pe romanii din Diaspora pentru neimplicarea voastră.
Să ne dea Dumnezeu sănătate şi putere de muncă”.


(http://tanasadan.blogspot.com/2011/12/de-ziua-nationala-romaniei-deputatul.html)


Get Adobe Flash player
(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/825150/william-branza-ma-simt-apropiat-de-eliade-si-de-sorescu)

5 comments:

Anonymous said...

E bine asa!
Cu pupincuristi d-astia isi fac singuri rau. Toata tara care citeste ziare in mod obisnuit s-a scarbit la faza asta iar increderea in TVR se duce de rapa...

Bibliotecaru said...

Câţi oameni au auzit măcar de domnul Brînză?

Anonymous said...

milionu' ala de voturi din diaspora. parazitii au un vers "am nevoie de tine ca de-o gaura-n prezervativ". Cam asa si cu pedelistii astia...

Bibliotecaru said...

Paraziţii mai au nişte versuri...

Cereti s-avem rabdare, avem, dar stiti ceva?
Pentru tot ce faceti nu va iertam,sa va ierte altcineva!
Pe banii nostri stati, tolaniti la soare
Ati uitat ca multi, v-au votat lihniti de foame
Si doare.. Precum hidoasele hiene
De-o vreme va hraniti din deceptiile noastre cu placere
Cerem din cer dreptate, dar cine sa ne-o dea?

Vasile, said...

Bucurii oferite romanilor din diaspora din banii amaratenilor pensionari din Romania.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.