25 December 2011

Nici nu ştiu ce să mă întreb mai întâi





Să mă întreb că, după 22 de ani, această ştire continuă să fie o ştire?
Să mă întreb dacă măcar unul dintre liderii de astăzi va avea la mormânt oameni veniţi de aiurea de prin ţară după 22 de ani de la trecerea în nefiinţă?
Să mă întreb dacă sărbătoarea de Crăciun se va suprapune infinit cu execuţia celor doi soţi Ceauşescu?
Să mă întreb de ce anti-comunismul şi comunismul supravieţuieşte nefiresc, după atâta timp?
Să mă întreb de ce cei de astăzi, după 22 de ani, îi copiază pe cei de atunci, şi în discurs şi în relaţia lider-mase?
Ce să mă întreb mai întâi?

11 comments:

Anonymous said...

Ţi-e Biblio, particula antiparticularităţii mele, îţi doresc să ai bani! Că minte ai destulă!

Bibliotecaru said...

Mulţumesc mult... la fel.

nimrod said...

Interesant Miticul P.
Foarte interesant.

Anonymous said...

De unde pleaca frustrarea si furia celor care sunt in PSD,si a simpatizantilor acestora?
Simplu,explicatia se gaseste in faptul ca acesti domni si doamne,rimp de 45 de ani au condus in perioada comunismului extrem,apoi dupa 1989,au venit cu a doua garnitura,cu esalonul 2 si an condus in neocomunism pina in 2004.
Asadar 60 de ani,desi din punct de vedere istorioc nu inseamna nimik,in viata oamenilor inseamna foarte mult si multe generatii ramin tarate,as putea spune ca,matricea genetica sufera modificari in cazul unora.
Iata explicatia,intrebarilor existentialiste care il framinta pe BIBLIO,intrebari care pleaca din neputinta,dar mai ales din faptul ca acesti indivizi-NU POT DIGERA INFRINGERILE-si acest lucru este atit de vizibil incit ma si mir ca un tip inteligent ca Biblio,refuza sa-l vada.
Aroganta,obraznicia,impertinenta si nesimtirea sunt amprenta morala a acestor domni,numai ca in ,OPOZITIE'aceste inabilitati nu-ti folosesc la nimik,ba dimpotriva as spune ca ni-i arata si mai hidosi.
M-a amuzat episodul din 22 decembrie,cind TOTI PESEDEII AU FUGIT DIN SALA PARLAMENTULUI CIND TEODOR MARIES LE-A TRINTIT IN FATA UN ADEVAR-ION ILIESCU ESTE UN CRIMINAL-
Iata raspunsul BIBLIO-LA INTREBARILE TALE-vezi cit de simplu l-ai fi putut gasi?
Nu trebuie decit sa-ti schimbi ochelari,simplu,nu??????

Bibliotecaru said...

@ Anonymous
Puteţi să-mi daţi 10 nume de membrii PSD care au astăzi funcţii politice (în partid sau statul român) şi aveau funcţii politice (în partid şi statul român), chiar şi în eşalonul 2, şi înainte de 1989. Vă puteţi susţine afirmaţia?

Anonymous said...

Scurt si la obiect-Bblio-vezi citi pres. de C.J. din PSD,sunt fosti NOMENKLATURISTI.
Vezi citi PRIMARI pesedisti,sunt FOSTI'
Si ai sa constati cu surpriza ca-PSD ESTE URMASUL PCR.
Biblio-in 2001 a avut loc marea PESEDIZARE-cind TOTI DIRECTORII DIN PUTEREA CENTRALA,COMPANII ALE STATULUI SI DECONCENTRATE AU FOST MAI INTII SOMATI SI APOI OBLIGATI SA INTRE IN PSD.
Psd este partidul ,BUGETARILOR'.....


Scuze nu m-am semnat,postarea de la ora 12,15,imi apartine

FRANK ZAPA[KING]

Anonymous said...

Bbilio-stii citi lideri PSD locuiesc in PRIMAVERII???????????
Stii cite odrasle ale fostilor COMUNISTI de vaza sunt in PSD???????????
Stii ca din primii 10 oameni,cei mai bogati din Rom. jumatate sunt pesedei??????????
Stii ca este partidul cu cei m,ai multi bogatasi pe metru patrat???????
Si atunci si intrebarea:
astia ii pling pe saraci,si mor de grija lor?????
Las intrebarile incomode,de genul,CUM AU REUSIT CA IN 22 DE ANI SA ASJUNGA PUTREZI DE BOGATI?

FRANK ZAPA[KING]

Bibliotecaru said...

Domnule FRANK ZAPA[KING],
Atenţie, vorbim despre eşalonul 2 nu de simpli membri PCR, eventual secretari de partid. Eşalonul 2 înseamnă secretari de stat, directori de direcţii... Aici vorbim despre funcţii în stat.

Puteţi să-mi daţi 10 nume de oameni care au fost înainte de 1989 cel puţin în eşalonul 2 şi care sunt şi astăzi în eşalonul 2. 10 nume, atât.

Dumneavoastră aruncaţi o "vinovăţie" asupra unui întreg partid, sute de mii de oameni, eu vă solicit nu sute de mii de nume, numai 10 nume de "foşti" care sunt şi "actuali".

Poate credeţi că voi evalua casa domnul Năstase, cea cu termopanele măsurate, omul care era numit în 2004 cel mai bogat român... cu alte case de PDL-işti, de tipul vilei Videanu. Nu am să o fac, pentru că nu asta este problema pe care aţi ridicat-o. Vreau să-mi spuneţi numai 10 nume de "foşti" cu funcţii din eşalonul 2 sau 1, care sunt şi acum în funcţii de eşalon 2 sau 1... şi să fie şi membrii PSD.

Se poate să-mi faceţi această plăcere?

Bibliotecaru said...

Aş mai adăuga că "Primăverii" nu mai este "de fiţe" de mult timp, mai ales că, în mare parte, acelea sunt ale RA-APPS. Nici măcar străzile-capitale nu mai sunt de fiţe. Casele sunt prea vechi pentru asta.

Astăzi vilele "Potenţaţilor" sunt pe marginea lacului Snagov, în cartierele noi din Băneasa, Corbeanca... unde nu stă nimeni cu chirie, sunt proprietate, făcute cu banii scoşi (poate) pe seama funcţiei pe care au deţinut-o în statul român, sau (poate) de pe urma statului român în urma unor afaceri căpuşă sau preferenţiale, sau (poate) în urma unor afaceri absolut cinstite şi conform legii şi moralei.

Vasile, said...

Praful in ochi al lui Frank,

Colegul Zappa pornind de la un adevar incontestabil care vrea sua nu vrea biblio sa si-l insuseasca, acela in care PSDR si PDeul esaloane de rezerva ale PCR au deturnat revolta populara de la infaptuitorii de drept, structutile securiste din comertul exterior sau din diplomatie,de fapt singurii mandatari ai conturilor cu pricina.
Cu acceptul acestora pentru a intarii partidele au fost repartizati in partidele de la putere dar si la cele din opozitie
fosti lucratori dikn securitate,colaboratori ,cirtite inca nedezgropate dupa mai mult de 20 de ani!
Problema lui Zappa este insa cu totul alta, popular spus nu-si vede barna din ochi.
Daca PSD are acum in primul esalon tineri care nu au nimic in comun cu trecutul la partidul domniei sale , incepind cu Boc,Blaga,Videanu,si de ce nu cu descalacatorul Basescu toti au fost in esalonul II al partidului comunist!
Si bineinteles ca seful Traian a avut si cea mai mare functie de partid in vechiul sistem!

Bibliotecaru said...

Pentru mine rămâne o veşnică mirare în a constata cum uită cei din PD că sunt de fapt FSN-ul cu alt nume? Cum poţi să condamni FSN-ul când eşti susţinător al FSN-ului?

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.