30 July 2012

Acum că a trecut referendumul


... să revenim la minciuna generalizată a PDL.

Vă amintiţi de o reacţie complexă a PDL cum că Victor Ponta a pus mâna pe Monitorul Oficial şi nu publică deciziile CCR... astfel că aceştia nu pot să ţină seama de propriile decizii. Nu se poate să nu vă amintiţi de asta, spaţiul mass-media a fost plin, spaţiul web şi mai plin...

Iată problema în varianta Boc...
11 iulie 2012, Autor: Alina Brebenel
Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii pentru toate autorităţile din România.

„În legătură cu situaţia de la Curtea Constituţională din România (CCR) voi da un răspuns legal şi constituţional: deciziile Curţii sunt obligatorii şi trebuie respectate de toate instituţiile statului, soluţia este retragerea ordonanţei de urgenţă care propune o altă soluţie legală decât cea prevăzută de CCR. Cei care refuză publicarea deciziei Curţii în Monitorul Oficial se fac vinovaţi de abuz în serviciu", a spus Emil Boc.

Boc a precizat că, pentru a fi valid, la referendum trebuie să se prezinte jumătate plus unu din alegătorii înscrişi pe listele electorale.

„În funcţie de complexitate, plenul Curţii stabileşte termenul în care se redactează motivarea. Dar decizia a fost stabilită, aşa că trebuie jumătate plus unu din cei înscrişi pe liste. Termenul până la care se redactează motivarea se stabileşte de plenul Curţii, apoi se publică în Monitorul Oficial", a conchis Boc.

(http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Boc-publicarea-CCR-Monitorul-Oficial_0_734926676.html)

Viralul cel mai puternic răspândit de PDL a fost următorul:
9 iulie 2012
Cum explica deciziile CCR Laura Stefan / Expert Forum (via Facebook):

1. E neconstitutional sa interzici Curtii Constitutionale sa analizeze hotararile Parlamentului. Probabil s-au extins si pe OUG data de guvernul Ponta pe acest aspect. Decizia CCR e in vigoare de la publicarea in MOf. Asta inseamna ca abia dupa aceasta data poate CCR sa verifice hotararile Parlamentului.

2. CCR a respins ca inadmisibile contestatiile pe revocarea lui Blaga si a Robertei Anastase - cel mai probabil constatand ca OUG care nu permite CCR sa analizeze hotararile Parlamentului e inca in vigoare pana la publicarea deciziei CCR care o declara neconstitutionala. Dupa acea data Blaga si Anastase pot face iarasi contestatii si abia atunci CCR se va pronunta pe fond. Pentru ca a decis ca nu se poate pronunta pe contestatia lui Blaga, Antonescu ramane interimar.

3. CCR a respins conflictul constitutional - probabil zicand ca avizul CCR e consultativ si Parlamentul face ce vrea oricum. Cum hotararea Parlamentului prin care Presedintele a fost suspendat nu poate fi atacata la CCR pana la publicarea deciziei care a declarat neconstitutionala restrangerea competentelor CCR, inseamna ca CCR nu a putut azi sa se pronunte pe asta.

-------------------------------------------------------------

Plenul Curtii Constitutionale a examinat luni cererea privind constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.

"In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a hotarat: Constata ca procedura privind suspendarea din functia de Presedinte al Romaniei a domnului Traian Basescu a fost respectata. Constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei. Constata ca, in conformitate cu dispozitiile art.98 alin.(1) din Constitutie, interimatul functiei de Presedinte al Romaniei se asigura de presedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurentiu Antonescu", se arata in comunicatul dat publicitatii la incheierea sedintei Curtii.

Motivarea va fi prezentata in cuprinsul hotararii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Hotararea este definitiva si general obligatorie si se comunica Parlamentului si Guvernului.

CCR a respins sesizarea lui Traian Basescu privind conflictul dintre el si Parlament

Curtea Constitutionala a respins, luni seara, ca inadmisibila cererea lui Traian Basescu de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Parlament, pe de o parte, si presedinte, pe de alta parte.

Plenul Curtii a examinat luni cererea formulata de presedintele privind solutionarea conflictului. La sedinta de judecata a participat Traian Basescu.

'In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a constatat ca cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte, formulata de Presedintele Romaniei, este inadmisibila', se arata intr-un comunicat al CCR.

Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei si Parlamentului.

CCR: Sesizarile privind revocarea lui Blaga si Anastase, respinse ca inadmisibile

Curtea Constitutionala a respins, luni seara, ca inadmisibile sesizarile privind revocarea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului si a Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Plenul Curtii Constitutionale s-a intrunit pentru a solutiona sesizarile de neconstitutionalitate formulate de Vasile Blaga, precum si de un numar de 28 de senatori apartinand grupului parlamentar al PDL referitoare la neconstitutionalitatea Hotararii Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea domnului Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibila, sesizarea de neconstitutionalitate. Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", se arata intr-un comunicat al Curtii.

In aceeasi sedinta, Plenul Curtii Constitutionale a solutionat sesizarile de neconstitutionalitate formulate de Roberta Alma Anastase, precum si de un numar de 58 de deputati apartinand grupului parlamentar al PDL referitoare la neconstitutionalitatea Hotararii Camerei Deputatilor nr.25 din 3 iulie 2012 privind revocarea doamnei Roberta Alma Anastase din functia de presedinte si de membru al Biroului permanent al Camerei Deputatilor.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibila, sesizarea de neconstitutionalitate. Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", se mai arata in comunicatul CCR.

CCR: Hotararile Parlamentului nu pot fi excluse de la controlul de constitutionalitate

Curtea Constitutionala a admis luni sesizarea PDL privind neconstitutionalitatea legii de organizare si functionare a institutiei, astfel ca hotararile Parlamentului nu pot fi excluse de la controlul de constitutionalitate.

Plenul Curtii Constitutionale s-a intrunit pentru a solutiona, in cadrul controlului anterior promulgarii, obiectia de neconstitutionalitate formulata de un numar de 67 de deputati apartinand grupului parlamentar al PDL referitoare la neconstitutionalitatea Legii nr.47/1992 privind organizarea si functionarea CCR.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea de neconstitutionalitate si a constatat ca solutia legislativa care exclude de la controlul de constitutionalitate hotararile Parlamentului care afecteaza valori si principii constitutionale este neconstitutionala", se arata intr-un comunicat al Curtii.
(http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12752296-sedinta-curtii-constitutionale-incheiat-fost-dezbatute-5-puncte-din-7.htm)
Evident că domnul Boc şi doamna expert-răspândac cunosc că una este comunicatul de presă al CCR şi alta este decizia CCR care trebuie redactată înainte de a fi trimisă la Monitorul Oficial.

Ce spune CCR?
12 iulie 2012
(...)
În cursul zilei de 11 iulie 2012, au fost trimise pentru publicare în Monitorul Oficial al României, Partea I, următoarele decizii:

- Decizia nr.682 din 27 iunie 2012 asupra obiecţiei de neconstituţionalitate a Legii privind modificarea şi completarea Legii nr.35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr.215/2001 şi a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali

- Decizia nr.730 din 9 iulie 2012 asupra cererii de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României şi Preşedintele României, formulată de Preşedintele României

- Decizia nr.681 din 27 iunie 2012 referitoare la obiecţia de neconstituţionalitate privind Legea pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011

În cursul zilei de astăzi, urmează să fie trimise spre publicare în Monitorul Oficial al României, Partea I, următoarele decizii:

- Decizia nr.727 din 9 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea alin.(1) al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale)

- Decizia nr.731 din 10 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului)

- Decizia nr.683 din 27 iunie 2012 (asupra conflictului juridic de natură constituţională dintre Guvern, reprezentat de primul-ministru, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte)

- Decizia nr.728 din 9 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului Vasile Blaga)

- Decizia nr.729 din 9 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.25 din 3 iulie 2012 privind revocarea doamnei Roberta Alma Anastase din funcţia de preşedinte şi membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor)

- Decizia nr.732 din 10 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului nr.32 din 3 iulie 2012 privind revocarea domnului Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului)

De la data publicării, deciziile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii.

Compartimentul relaţii externe, relaţii cu presa şi protocol al Curţii Constituţionale
Se observă cu ochiul liber că deciziile nu au fost trimise spre monitorul oficial în ordinea lor firească.

OK, şi acum să vedem în ce măsură ele au fost publicate în timp util.

- Decizia nr.682 - Monitorul Oficial nr. 473/11 iulie 2012

- Decizia nr.730 - Monitorul Oficial nr. 473/11 iulie 2012

- Decizia nr.681 - Monitorul Oficial nr. 477/12 iulie 2012

- Decizia nr.727 - Monitorul Oficial nr. 477/12 iulie 2012

- Decizia nr.731 - Monitorul Oficial nr. 478/12 iulie 2012

- Decizia nr.683 - Monitorul Oficial nr. 479/12 iulie 2012

- Decizia nr.728 - Monitorul Oficial nr. 478/12 iulie 2012

- Decizia nr.729 - Monitorul Oficial nr. 480/12 iulie 2012

- Decizia nr.732 - Monitorul Oficial nr. 480/12 iulie 2012

Vă rog să observaţi că deciziile trimise de CCR s-au publicat în ziua în care au fost trimise sau în primul monitor al zilei următoare (contează şi ora în care aceste decizii au fost trimise, nu-i aşa?) şi în ordinea care au fost trimise.

Iată însă că minciunile PDL, via europarlamentarul Monica Macovei ("Trebuie sa ne intoarcem la normalittaea unui stat de drept, prin urmare guvernul Ponta trebuie sa anuleze ordonantele de urgenta contrare deciziilor CCR si sa nu blocheze publicarea in Monitorul Oficial a deciziilor Curtii." ), a ajuns pe la UE, iar oficiali ai UE au reţinut că premierul Ponta a luat Monitorul Oficial la Guvern pentru a bloca publicarea deciziilor CCR.

Cât de uşor a fost de demontat această minciună! Nu-i aşa? Traian Băsescu cel Laş are deja o mare minciună în sarcină. Deranjează această minciună pe susţinătorii PDL şi ai lui Traian Băsescu care au fost astfel manipulaţi. Măi oameni buni, minciuna asta nu ma manipulat pe mine, ea a fost pentru suporterii lui Traian Băsescu care trebuiau să fie surescitaţi de "Lovitura de Stat". Iată, cei prea limitaţi sau prea comozi pentru a verifica aberaţiile propagandiştilor PDL... s-au lăsat surescitaţi de minciuni foarte uşor demontabile. De ce? Pentru că lor le place dictatura şi nu democraţia.

Doamnelor şi domnilor susţinători ai lui Traian Băsescu, nu vă simţiţi penibil că v-aţi lăsat atât de uşor manipulaţi?

Sigur că da, oricine se simte nominalizat aici are dreptul la replică. Doamnei Macovei i-am trimis şi o invitaţie:

Bibliotecaru spune:
Comentariul așteaptă să fie moderat.
30/07/2012 la 13:45

@ Monica Macovei

Doamnă deputat,
În măsura în care consideraţi necesar, vă aştept cu un drept la replică.

http://bibliotecarul.blogspot.ro/2012/07/acum-ca-trecut-referendumul.html

(http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1527#comment-10912
)
Nu mă aştept la un răspuns, nu mă aştept nici măcar la a fi publicat... de aceea am luat şi link-ul, el este dovada comentariului.

52 comments:

vaisamar said...

Puteti sa va ridicati poalele in cap si sa debitatila usa cortului orice vreti ca oricum zecile de milioane de euro cheltuite fara cap pe manipulare numai vin inapoi =))

P.S. Dispar dupa decizia CCR ca atunci expira contractul =)))

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Lăsaţi, spuneţi-le responsabililor cu propaganda de la PDL că v-am dat eu voie să plecaţi...

Adio!

vaisamar said...

si o poanta (sic!) pe viitor daca o sa mai fie unul : faptul ca toata campania voastra de manipulare s-a bazat doar pe fidelizarea electoratului propriu prin mesaje specifice si nu a inclus formularea mesajelor de adeziune al adversarilor arata ca electoratul vostru se subtiaza =))

MRU va fi urmatorul Presedinte al Romaniei fie ca vreti fie ca nu vreti voi =))

Vasile, said...

Debilii sunt de fapt bolnavi psihic!

Succint apel catre lichele,

Concluzia dupa acest referendum ...ne trimite in trecutul nu prea indepartat atunci cind referedumul era validat cu o majoritate care s-a prezentat la urne vs actuala situatie unde referendumul nu este validat pentru ca nu a existat cvorumul de 50+1 din cei inscrisi pe listele de vot .
Deci pina la cel de al doilea mandat al lui Traian ,Romania a fost condusa de un presedinte neconstitutional, nevalidat de 1/2+1 din populatia inscrisa pe listele de vot!!!!

Ei acum da avem unul legitim in care peste 60% din populatia din tara adica peste 7 milioane l-au conterstat oficial in cadrul referendumului!

Oricum bag seama ca peste 50% dintre bucuresteni isi merita soarta , si ca ei sunt mai apropriati de unguri de interesele iredentiste ale acestora , asa cum ne demonstreaza un zappa un vaisamar sau romanul Horvath!

Un bou nu intelege ca zecile de milioane de euro agonisite de Blejnar au fost cheltuite de cumpararea de la editura a cartii lui Marius Oprea, la lobbiul facut de cei care vor o Romanie mica, de plata a unui premier ungur care s-a amestecat in politica Romaniei, de plata sinecurilor , de cumpararea a milioane de voturi prin facturi aberante de fapt cheltuieli decontate din buzunarul amarasteanului careuia ia fost amputata pensia , i-a fost marit TVAul , , amaratul care este obligat sa plateasca gazele si electricitatea, benzina si motorina la acelasi pret cu amarasteanul de francez,german,englez sau grec.

Mai amaratule chiar nu-ti crapa obrazul de rusine?

Retoric bnineinteles ca la cit sunteti de murdari si nesimtiti stiu ca nu va pasa!

Vasile, said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

http://blogulmiticului.blogspot.ro/2012/07/concluzie-finala.html

ZeV said...

vaisamar
Incep sa-mi doresc ca decizia CC sa fie una favorabila domnului Traian Basescu.
;)
PS
Eu personal l-as alege , poate, pe domnul MRU.
Dar, din pacate, va trebui sa transformati statul acasa cu s...in mana, intr-un vot util. Sa va vedem la treaba, adica la vot, pe cei 9 milioane de romani probasescieni, dupa care, analizam tot ce vrea muschii tai...vaisiamar.
;)

Anonymous said...

Şi încă ceva. Băgaţi bine la cap ce vă spun:


MRU NU VA FI PREŞEDINTE!

:))))))))))

ZeV said...

Vasile...
Te rog insistent, nu intra in clenciuri inutile cu postacii de duzina ai PDL. Am mai spus..cum e turcul, e si pistolul.
Daca vrei sa te certi inteligent, ia-l in vizor pe derbedeul Miticul Popescu. Vaisamar e lustragiul lui , iar Horvath, sug..pardon, uscatorul de text.
;)

vaisamar said...

victoras normal ca MRU nu va fi presedinte pentru electoratul USL =)))
dar sa nu uitam ca alegerile sunt peste 2 ani si pana atunci multi se vor integra in absolut =))))

Anonymous said...

Da sunt de acord.
Se vor integra dar nu în absolut!
VOR ÎNTEGRA ÎN SISTEMUL PENITENCIAR AL ROMÂMNIEI!
TOATE SLUGILE LUI MACOVEI!
INCLUSIV LULUŞOR!
:))))))))

Anonymous said...

Lulu postaca,
Lulu postaca,
Sluga lui Macovei!
:)))))))

nimrod said...

ZeV,

:) Apreciez faptul că spre deosebire de Ion Iliescu, pentru care CCR "va trebui să", dumneavoastră vă exprimaţi doar "speranţa că CCR".
Pe de altă parte, câtă vreme un mogul apropiat PSD-ului şi unul dintre stâlpii politici ai acestui partid, nu sunt frecventabili (sic!) pentru moment decât la interfaţă iar eu sunt bien-merci acasă şi mă pregătesc să văd un meci de volei la Olimpiadă, înseamnă că am totuşi ceva idee despre litera şi spiritul legilor.
Altfel, nu înţeleg de ce sunt uslaşii supăraţi pe prietenii mei secuii şi dau vina pe ei. Mai avem doar şi alte etnii pe-aici despre care nu ştim cum au votat. Sau "DA" e de bine? Chiar aşa: oare ţiganii cum să fi votat că şi ei sunt vreo două milioane de suflete, aici şi aiurea ?!
Şi ei, îi ştim, nu sunt ipocriţi: ce-i în guşe, şi-n cătuşe...

Vă doresc o seară bună.

Vasile, said...

Zev,

Este deranjant, mizerabil, irationalamoral,dezagreabil,
antional,antipopular, impotriva firi, ca sa te folosesti de cele mai mizerabile proceduri pentru a manipula masele in potriva unui exercitiu democratic, ca sa vi dupa si sa afirmi ca poporul roman a respins prin vot destituirea!

Sa-ti faci partas guvernele "fratilor" europeni, aceia care ne vor in genunchi, sa raspun zi si sa te aliezi cu presedintele Ungar impotriva intereselor propriului n eam , este intradevar asa cum a spus si repetat Basescu,CONDAMNABIL!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Stimate domn,
V-am rugat civilizat, fără "bou" aruncat în stânga şi dreapta. Mulţumesc de înţelegere.

Bibliotecaru said...

@ Miticul Popescu

Toţi micii pioni înaintaţi în opinia publică cu un aer de independenţi, MRU, Neamţu, Dan Diaconescu, Papahagi şi aşa mai departe... s-a dovedit de fapt nişte banali "răspândaci". Eu unul abia acum m-am îngrozit la gândul că am fost conduşi de agentul de manipulare MRU câteva luni.

Bibliotecaru said...

@ Miticul Popescu

Şi dacă tot mă provocaţi, eu vă întreb, ca specialist în Monica Macovei... există o reacţie intimă între domnul Neamţu şi Monica Macovei? Nu pentru prima dată surprind reacţii tandre, dar astăzi parcă au fost explicite. Chiar la anunţarea "victoriei", azi noapte, au fost câteva gesturi de tandreţe jos şi o ieşire în doi "la balcon", ca în Romeo şi Julieta...

Nu mai ştiu exact dacă fişierul video postat de mine surprinde gestul de tandreţe...

Acum văd că fişierul a fost retras de pe serverul România TV.

Mai avem încă youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=Rf4ltOSxAXc

Priviţi, chiar la început, după anunţul cu "flacăra care nu s-a stins", ia uitaţi la domnul Neamţu şi la îmbrăţişarea doamnei Macovei... priviţi cum doamna Macovei îşi culcă, tandru, capul pe pieptul domnului Neamţu.

vaisamar said...

PNL 12% =))))))))))))))

Bibliotecaru said...

@ Miticul Popescu

Apoi la momentul 1:14 domnul Neamţu dă din cap, priveşte în jur după care se uită undeva anume... :D La ce credeţi că se uită? Dă iar din cap, iar se uită... Omului părea că i se întâmplă ceva, că trece printr-un moment intim... Mai dă din cap un pic, ca şi cum l-ar aproba pe preşedinte, după care i să lăţeşte un zâmbet pe faţă fără nici un fel de pretext de orice fel... dar câteva secunde, aproape de neobservat (01:37). Înghite şi se încordează... rămâne aşa... după care doamna Macovei aruncă o privire rapidă în jos (01:59). Mă rog, vă las pe domnia voastră să judecaţi, că nu vă fac eu aici o cronică...

Anonymous said...

Lulu postaca,
Lulu postaca,
Sluga lu' Macovei!

Zapa postacul,
Zapa postacul,
Zapa nu este sluga lu' Macovei,
Zapa este SLUGOIUL LU' MACOVEI!

În mod evident, Traian Băsescu nu mai are sprijin popular acum dar:

UNDE-I LEGE NU-I TOCMEALĂ!

Dacă privim cu atenţie acum, în jurul lui Băsescu se află numai TRĂDĂTORI DE ŢARĂ!
(acest aspect poate să-l confirme chiar şi mai noul postac băsist, monseurul Robert Horvath).

Deci, dacă ar fi să ne gândim la zicala:

SPUNE CU CINE TE ADUNI CA SĂ-ŢI SPUN CINE EŞTI!

se pot trage foarte uşor concluziile corecte şi evidente.
:)))))))

Din păcate pentru aceşti trădători de ţară vin Alegerile Generale!
Şi atunci toată această turma viermilor portocalii şi sinecuriştii lui Băsescu vor veni să ne ceară votul căci nu vor mai putea să utilizeze boicotul.
Eu personal am să le dau p-aia a mea de 30 de cm!
Prin guriţe ca la canguriţe!
:))))))))

Dom' bebleotecaru' vezi poate te pune mama lu' proces verbal să mă moderezi!
Expresiile:
"aia a mea de 30 de cm"
si
"prin guriţe ca la canguriţe"
nu sunt obscene!
Ele oglindesc doar realitatea.
Di-di-diiiiiii calule diiiii....
:))))))))

Anonymous said...

Monica Macovei... există o reacţie intimă între domnul Neamţu şi Monica Macovei?

Hahaha mare nărod eşti băi Biblioooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!

Păi după ce s-a păruit cu "blonda economizdă" a partidului pe motiv de Tapalagea, hârca bătrână doar nu era să întrerupă tratamentul cu copii cruzi pentru înfrumuseţarea tenului.

Şi-a căutat alt tub cu spumă de copii cruzi!

Ce dracu măi Biblio, tu ai uitat emisiunea de la dom' colonel de la muzică în care Tapalagea mai avea un pic şi-i cârpa două palme hârcii şi golanu ăla de Danus Andronicus râdea pe înfundatelea?
Atunci scandalul era în toi!
Hârca cu "economizda" tocmai se păruiseră!
Şi Tapalagea normal că a lăsat-o pe hârcă cu dos-un par şi fărăde tratament!
Caută două imagini (prim-planuri) ale economizdei partidului.
Caută una anterioară acelei emisiuni şi una de acum 2-3 zile.
Studiază cu atenţie tenul economizdei.
Ai să constaţi o reală întinerire!
:)))))))))

ZeV said...

nimrod
Intr-adevar, uslasii nu ar trebui sa se supere pe secui.
Dar pe Victor Orban sunt si eu suparat si cred ca si domnia voastra, chiar daca este o suparare intre prieteni. ;)
In alta ordine a acelorasi idei, totusi, 8,5 milioane de romani REALI au votat. Ma intreb, cati dintre ceilalti exista, dpdv fizic, cu adevarat ?
De aceea imi pun speranta in CC, desigur prezumand ca uslasii sunt suficient de inteligenti. Nu este exclus sa le mai trebuiasca o niscaiva pilula de intelighentie. ;)
Totusi, domnule nimrod, daca dvs si altii ca dvs vedeti in Traian Basescu un reper de..ce vreti dvs, nu ar fi fost normal sa va fi dorit o (re)legitimare a Presedintelui prin vot ?
Din moment ce sustinatorii domniei sale jubileaza ca dupa o victorie, presupunand implicit ca electoratul fidel le-a ascultat indemnul si a stat acasa, nu era mai simplu, mai demn si in avantajul Presedintelui sa-si mentina apelul initial, la primul miting, adresat cetatenilor, de a merge la vot ? Conform logicii organizatorilor boicotului, anticipata de Comisia de la Venetia, absenteistii sunt, de fapt, sustinatori ai domnului Traian Basescu. Nu era mai simplu sa mearga la vot pentru a elimina orcie suspiciuni de nereprezentativitate si ilegimitate ? Ar fi fost, poate, un succes total al domnului Presedinte..n'așa ? Si Referendum valid si o majoritate reala in favoarea domniei sale. ;)
Va dau cuvantul meu ca nu as fi avut nimic de comentat, in orice caz, de obiectat.
Nu pot sa cred ca Presedintele pe care si eu l-am ales a devenit brusc ub babuin laș cu organul frant (vorba Bibliotecarului), dispretuitor de poporul, acelasi popor la care a facut recurs, de atatea ori, la greu.
Sau... nu cadra apelul firesc, democratic, cu scenariul asazisei ,,lovituri de stat", stiindu-se, de fapt, care este starea de spirit a opiniei publice ?
Din sonaje recente rezultau vreo 16% in favoarea sa, iar in urma Referendumului au ramas cam 11-13%.
Pot sa cred, stimate nimrod, pe cale de consecinta, ca din cei care au stat acasa, doar vreo 3-4% sunt sustinatori autentici ai domnului Presedinte...ce spuneti ? ;)
Din cate vad acum, cel putin si din pacate, agresivitatea nu i s-a diminuat. Cum va putea acest om sa-si asume in continuare un rol de reprezentant si mediator ?
Reprezentant al cui ? Mediator intre cine ? Cei care au votat si cei care exista (partial) doar pe hartie ?
Si din acest motiv, al invocarii ,,loviturii de stat", imi pun speranta in CC.
Lucrurile nu pot sa ramana asa. Cineva , trebuie, totusi, sa raspunda....politic sau/si penal.
M-am saturat de amenintari si acuze, asa cum domnul Presedinte are inseminat in prostul obicei inca de la alegerile din 2004. Unde este marea fraudare din acele zile, domnule Nimrod ? Unde sunt tepele, domnule Nimrod ? Nu cumva noi suntem cei trasi in teapa, in fiecare zi ?
Desigur ca nici ceilalti nu sunt mai breji atunci cand pierd...nu stiu nici ei sa piarda. Totusi, chiar asa, sa fim o natiune de mamaligari ? Atunci, la dracu' cu noi toti, că slugi vom muri, oricum.

Anonymous said...

@zeV
"In alta ordine a acelorasi idei, totusi, 8,5 milioane de romani REALI au votat."

Ei, cam asa arata oamenii aia reali care au votat, mai ales prin sudul tarii:

Dolj:
La secţia 449 Radovan: 126,24%

La secţia 517 Vârvoru de Jos: 115,66%

La secţia 479 Sopot: 112,32%

La secţia 278 Carpen: 109,19%

La secţia 450 Radovan: 108,88%

La secţia 362 Gogoşu: 101,08%

La secţia 345 Gherceşti: 101%

La secţia 334 Drăgoteşti: 100%

Asta a fost in Dolj, in minunatele zone turistice pline de turisti. Nici nu aveti habar cum e Radovanul noaptea..

In Olt au votat in mediul rural in intervalul 20-23 mai multi decat in intervalul 07-10. Banuiesc ca s-au dus sa voteze inainte de a merge la club.

Cautati si Mehedinti, Teleorman, Constanta, etc etc etc

Vorba lui Geoana, pai nici nu mai stim cati mai suntem.

Nu va imbatati cu cifrele alea. Din 2003, de la referndumul cu Constiututia, nu au mai fost asemenea fraude. S-au depasit cu mult cele 5% standard de furt.

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Cât de complicat credeţi că este să se ia listele cu "suplimentarii" pentru ca să fie verificaţi pentru votul dublu?

Chiar ar fi indicat ca PDL să facă asta, cei care au votat dublu să facă ceva ani de puşcărie... şi să scăpăm o dată de problema asta. Sunt convins că dacă 90% din cei care au votat dublu vor ajunge la puşcărie, data viitoare nu va mai încerca nimeni.

Dacă nu sunteţi chiar Maria Petcu, eu v-aş avertiza că informaţiile de acest tip pot fi şi aparente.

Bibliotecaru said...

Tapalagă, Dan Andronic... trebuie să fi fost la B1 TV, o televiziune pe care nu o mai frecventez de mult timp. Nu din alt motiv decât acela că am tot adresat întrebări la emisiunea Sub Semnul Întrebării... şi domnul colonel s-a făcut că nu citeşte.

Bibliotecaru said...

Preşedintele Traian Băsescu cel Laş a spus că acest referendum nu a fost pentru demiterea preşedintelui ci pentru sancţiunea, nu ştiu cum, ca loviturii de stat...

Când oare urmează cel pentru demiterea preşedintelui?

Amoraşul Neamţu cică pleacă patru zile în vacanţă. Urmăriţi ce va face deci în această săptămână doamna Macovei. :D

ZeV said...

Domnule Anonim , va propun sa faceti o plangere panala impotriva sutelor de tineri de la Costinesti care au avut indrazneala nefericita sa se aseze la coada, pe la orele 22:55, incercand sa fraudeze grosolan rezultatul (firesc) al Referendumului de demitere.
Mama lor de studenti ...daca nu sunt utecisti studiosi precum MRU si Boc, umbla prin dicoteci si crasme in loc sa stea in camera/cort/plaja si sa invete carte. Ar avea sucesurile marinarului, mare iubitor de cărți și filozofi. Dar si mai mare, de barbut si alba-neagra. Nu este el presedintele-jucator ? Cam astea sunt ,,sporturile" care i-au mai ramas după ce lovitorii de stat de pe plaiurile mioritice i-au luat tresele, exercitându-și dreptul de cetățeni suverani.
Restul, or fi vasali, deci nu conteaza. Îmi pare rău, dar eu refuz sa sterg papucii politicienilor, fie ei chiar si presedinti. Am facut-o de trei ori, dar, si cu sprijinul Bibliotecarului, m-am lecuit de adulatie. Stiti ce bine e ? Privind la domn Presedinte cum a pus-o domnia sa cu oglinda in peretele sediului de campanie, sugerand unei jurnaliste sa ,,o puna" ea mai bine, am articulat, de unul singur, in fata televizorului :
,,Omule, ia o haina pe dumneata, ti se vede madularul si corpul bicisnic"...si, sincer, am fost teribil de dezamagit. Chiar asa de umili suntem ca natie, de nu ne putem permite un Presedinte de tara adevarat ?
:)

pierre said...

@Bibliotecaru,

stimate domn,sunteti de nerecunoscut.

ZeV said...

Domnule Biblio, pentru mine politicienii au devenit extrem de previzibili. Sperietoarea cu fraudarea alegerilor este o gaselnita pentru fraieri practicata de toata lumea...pe scara larga (;)), in speranta ca la vot vor veni doar nucleele dure de partid. Politicenilor nu le place imprevizibilitatea alegatorului indecis si neafiliat politic. Credeti ca politicianul este deranjat de scarba si pasivitatea alegatorului ? Da de unde..are tot interesul sa le amplifice, pentru ca distinsul alegator sa stea, naibii, acasa, cu ochii si urechile la talk-show-uri. ;)
Doar la Referendumuri sunt nevoiti sa se confrunte ca acest tip de alegator. Dar, sprijiniti masiv prin dictatul de la Berlin si filiera PPE, au inventat...boicotul.
Ati auzit-o, cumva, pe doamna ANGELA MERKEL comentand ceva de ,,dulce" ?
Eu personal nu am vazut decat fata neteda a doamnei MONICA MACOVEI...ca de auzit nu am putut-o auzi, dand sonorul la zero din telecomenda.
Bleahh...ce ti-e cu femeile din politica si de pe bloguri...toate au , de regula, acuitatea mintii invers proportionala cu volumul parului si direct proportionala cu lungimea fustei.
Evident, la fel de decolorata. Macar daca ar fi nitel oxigenata in consonanta cu capilaritatea din dotare, sau adaugata discret.
Ce bine ar fi daca ar exista silicoane cerebrale...dar...atatete. Se aude, lulu ?
;)

ZeV said...

Biblio
Gura pacatosului adevar graieste.
Intr-adevar, referendumul are legatura cu Romania si nici una cu domnul Traian Basescu, care nu mai este, de mult si de facto, Presedintele Romaniei.

ZeV said...

pierre
Nu vi se pare ca, de fapt, domnul Presedinte, candva, un mare iubitor de bai de multime si un apelant constant la recursul catre popor, este el insusi de nerecunoscut ?
Asata mi se pare grav si semnificativ.
Biblio, va asigur, a ramas exact acelasi, dar trebuie citit cu atentie...candva si eu citeam cam pe diagonala.
;)

vaisamar said...

@Anonymous :

Ai uitat Lepsa ,Vrancea 250%

fara numar fara numar =)))))))))))))))))

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Pentru a avea o nouă clasă politică există două variante (nu distincte neapărat şi nici concurente).

1. Schimbarea politicienilor actuali.
2. Îndepărtarea politicienilor ce nu se pot schimba şi înlocuirea lor cu unii tineri care sunt direct în noua formă a politicii româneşti.

Pentru a putea porni la drum trebuie să definim democraţia, sistemul instituţional, principiile de drept care se află la baza sistemului. Cu alte cuvinte, este nevoie de o doctrină naţională cu mult mai completă decât Constituţia.

O dată definite acestea, totul trebuie dezvoltat în jurul lor ca o condiţie indispensabilă. Numai aşa poate ieşi la suprafaţa falsitatea oamenilor politici.

Altfel vom avea câteva milioane de cetăţeni care vor spune că un "cutare" este singurul politician al democraţiei, alte milioane vor spune că dimpotrivă, tocmai acela calcă în picioare democraţia.

Totul trebuie să fie cât mai simplu pentru a fi cu atât mai mult mai evident.

Bibliotecaru said...

Ştiţi la ce m-am gândit astăzi toată ziua? Dacă Traian Băsescu ce Laş va reveni la Cotroceni, sunt 99% şanse ca Sorin Blejnar să fie nevinovat precum mielul dus la sacrificiu.

Bibliotecaru said...

@ pierre

Aşa este. Cum mă rad în cap, cum nu mai semăn cu cel cu plete... :D

ZeV said...

Domnule Biblio, in Romania nu se poate construi nimic atata timp cat domnul Traian Basescu se mentine in functie.
Acest circar odios isi permite, dupa ce primeste o lectie severa de la cetatenii suverani, sa ameninte pe toate lumea pentru imaginara lovitura de stat care i s-a insurubat si i s-a rupt in creier. Acest om nu se poate adapta pur si simplu noii situatii de izolare politica in care se afla si se simte extrem de incomod.
Ma intreb, oare cu ce se ocupa acel consiliu medical care efectueaza periodic analiza de sanatate a domnului presedinte ?
Sunt absolut convins ca acest om grav bolnav de el insusi, in SUA, ar fi demis in mai putin de 5 minute dupa o examinare a starii sale de sanatate...mintala.
Nu este admisibil pentru un sef de stat ca azi sa spui ceva, maine cu totul altceva si doar tu sa vezi laptele ca fiind negru in antiteza cu majoritatea celorlalti normali.
,,Albi" sunt, desigur, doar telectuialii din jurul domniei sale , care, vorba domnului Ponta, au luat chipul si asemanarea unui presedinte rupt de realitate.
Se pare ca doar Vasile Blaga realizeaza cu (inca) ceva timiditate fundatura in care se afla PDL-ul, indraznind sa recunoasca ca votul cetatenilor este SI o sanctiune pentru presedinte.
Cred ca voi avea nevoie de multi, multi ani de spovedanie pentru a ma curata de pacatul de a fi votat, cu buna credinta, acest nemernic care ameninta cu puscaria in stanga si in dreapta si totodataa clameaza necesitatea independentei justitiei.
Ce gluma... ;)
Cred ca Romania este intr-un impas cum nu a mai fost de foarte mult timp. Oare chiar suntem cu totii mamaligarii lui peste prajit ?

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Gândiţi-vă că nu vorbim despre cinci şase politicieni, ci despre o masă de aproape un milion de membri de partid.

Dacă se termină de stabilit acea doctrină, care durează destul de mult în elaborarea sa, şi domnul Băsescu este însă pe la Cotroceni... înseamnă că a găsit o cale de a supravieţui la Cotroceni încă un mandat.

Primul pas, cel a doctrinei, nu are treabă cu Traian Băsescu cel Laş, aici avem nevoie de o coalizare a unor intelectuali pur-sânge (apolitici) specialişti în drept şi filosofie care să construiască scheletul pe care se poate aşeza decizia politică.

Anonymous said...

@Bibliotecarul 9:24PM

http://www.evz.ro/detalii/stiri/andreea-marta-sotul-meu-e-disparut-si-cercetat-penal-nu-cred-in-coincidente-994257.html

pierre said...

@ZeV

stiti la ce m-am referit,Nu l-am vazut inca pe stimabilul bibliotecar atat de
exaltat...politic.
Mai are putin si ma convinge sa votez USL-ul... :)

vaisamar said...

us-lasilor(sic!) trebuia sa astepati reducerile de la sfarsitul anului, cu 33 lei nu puteati cumpara o demisie de 50 lei :)))))

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Ştiam că Justiţia este penibilă în reacţiile ei umane. Probabil că sunt grefieri care scriu "momente şi schiţe" fără sfârşit în cadrul actului de justiţie. Chestiunea cu carnetul de note nu poate să stârnească decât râsul. Recunosc că sunt mai interesat de structura celor care făceau fraude fiscale decât de "reţeaua de prostituţie" a două doamne cu nivelul acesta de inteligenţă, mai ales că nu au reieşit şi cei care făceau structura de violenţă a "afacerii", spun asta pentru că se amintesc şi nişte "racheţi" care primeau comenzile de femei prin Republica Moldova.

Bibliotecaru said...

@ pierre
De ce să votaţi USL-ul?

Katrina said...

Conform Institutului National de Statistica, dupa recensamantul din 2011, populatia cu drept de vot a fost de 16.527.971 de bucati...Cand CC a stabilit 9 milioane de voturi pentru demitere, se referea la alta Romanie ?
http://www.cotidianul.ro/document-bomba-la-antena-3-16527971-votanti-reali-presedintele-ales-cu-87-impotriva-190062/

Vasile, said...

Biblio,

Boul, capra si oaia sunt fratii nostri ei sunt nelipsiti in capodoperele romanilor incepind cu Miorita si daca vreti continuind cu "Boul si Vitelul"!

Sau dumneavoastra inca doriti sa credeti ca in operele de mai sus
era pina la urma vorba de animale si nu de oameni?

Aveti putina intelegere fata de termenii consacrati ai marilor nostri inaintati fie ei niste anonimi!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Din dragoste de animale... de ce să le jignim?

Bibliotecaru said...

@ Katrina

Recensământul nu este încheiat... cifra aia a tot crescut în ultimul an. Nu cădeţi în capcana dezinformării. Chestiunea recensământului încă nici nu este bănuită în substratul ei natural, căci este evident că cineva trebuie să extragă ceva foloase... Se prea poate să fi fost o manevră menită să scadă pragul de referendum pentru modificarea Constituţiei sau altceva, se prea poate că ar fi putut lucra şi asupra indicatorilor macroeconomici să dea bine la statistica europeană. Încă nu se ştie. Nu cădeţi încă în capcana supoziţiilor, au promis că în august vor da valorile finale. Să aşteptăm şi vedem atunci ce va fi.

vaisamar said...

Katrino in loc sa te informezi din latrine de la ciutaci si strambe mai bine ai fi citit ce zice chiar INS:

http://www.insse.ro/cms/files/diferente%20INS%20vs%20DEPABD%20.pdf

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Acest răspuns al INS se potriveşte cu alegerile locale, unde numărul de alegători este afectat de domiciliu. În cazul referendumului, alegerilor prezidenţiale, alegerilor parlamentare naţionale şi europene... acest lucru nu se mai impune, pentru că participă la vot şi cetăţenii români cu domiciliul din afara ţării fiind vorba de o singură circumscripţie naţională sau de circumscripţii diaspora.

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Iarăşi evident, INS vorbeşte acolo de modul de calcul al estimării populaţiei şi nu despre recensământ care ar trebui să ofere date exacte la momentul recensământului (pe care apoi INS să vină cu statistica la 6 luni pentru a calcula totul).

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Dacă vă uitaţi prin legile legate de sistemul electoral, veţi vedea această formă de tipul "datele inregistrate la ultimul recensamant al populaţiei", sau ceva asemănător.

Legea nr. 35/2008
"... legal constituite, care sunt de utilitate publică şi care prezintă Biroului Electoral Central o listă de membri cuprinzând un număr de cel puţin 15% din numărul total al cetăţenilor care, la ultimul recensământ, s-au declarat ca aparţinând minorităţii respective."

Legea 100/2007
"Institutul National de Statistica a emis Avizul nr. ........................... din ......................
pentru conformitatea datelor inscrise la poz. 1-5 cu datele inregistrate la ultimul recensamant al populatiei si
locuintelor, precum si..."

Iată de ce este o problemă, pentru că datele oferite de Evidenţa Populaţiei, ele fiind totuşi absolut corecte şi în concordanţă cu baza de date, nu sunt totuşi în concordanţă cu datele obţinute din recensământ care ar fi trebuit să upgradeze baza de date prin zonele în care ea nu mai este conformă cu realitatea (de exemplu să scoată din baza de date pe cei "uitaţi" acolo prin deces sau prin pierderea cetăţeniei sau mai ştiu şi eu cum).

Îmi amintesc, de exemplu, de doamna Paul Vass spera că populaţia României a scăzut pe la 18 milioane şi atunci ea va ajunge natural la apropierea de 300 de parlamentari.

Eu, de exemplu, speram că o evaluare exactă a stării de sănătate a populaţiei şi o scădere dramatică a populaţiei dintre fostul recensământ şi actualul recensământ să pună bazele unei acuzaţii de genocid pentru preşedintele cel laş :D

vaisamar said...

grajdeni numiti la poanta copy paste acum 3 sapatamani la INS ce au pazit ? =))
oricum pe surse stim ca antisemitul sova a gresit numaratoare si bolsevicii au oprit furtul exact la 22:30 cand domnul rus a iesit repede la tv sa le multumeasca =))))
s-a furat ca-n codru si asteptam acum pe doamna kovesi dupa ce isi revine de la petrecerea pentru neplagiat =))) sa bage la puscarie fara suspendare toate babele si mosii care au votat multiplu sa se sature si sa ii invete minte si pe restul care mai accepta mita

Bibliotecaru said...

Sigur, să fie pedepsiţi toţi cei cu infracţiuni electorale. Doamna Kovesi nu prea are ce face în acest caz, că doar nu instrumentează domnia sa cazurile, dar ar putea să ceară la Tribunalul Bucureşti dizolvarea PDL pentru boicotarea referendumului şi episodul "lovitură de stat".

Mai ţineţi minte cum domnul Băsescu se cerea ieri, cocoşeşte, audiat pentru "lovitura de stat"?
Ei bine, fiind acţiune flagrantă şi continuată, domnia sa ar putea fi arestat preventiv timp de 29 de zile, pentru început, alături de tot lotul PDL care i-a făcut jocul. Arestat fiind ar putea să-şi piardă drepturile electorală pentru că, nu-i aşa, infracţiunea este legată de referendum. Ce înseamnă asta? Înseamnă automat că nici preşedintele şi nici cei din PDL nu s-ar mai întoarce la Cotroceni, respectiv la Palatul Parlamentului. Unii spun că ai nevoie de referendum şi când colo nu ai nevoie decât de respectarea legii. ;) Spre norocul domnului Băsescu, România nu e stat de drept, domnia sa e mai presus de lege, politicienii PDL la fel, altfel i s-ar şterge zâmbetul de pe buze şi ironia i s-ar transforma în rictus.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.