02 July 2012

Traian Băsescu ne-a minţit astăzi în faţă într-o declaraţie de la Palatul Cotroceni (deci în calitate de preşedinte)


Aş vrea mai întâi să pun ce am putut să găsesc "ca dovadă".

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201101/w728/basescu_traian_registru_33571600.jpg
(http://www.realitatea.net/basescu-intr-un-registru-al-pcr-cu-cei-carora-li-s-a-dat-aprobarea-sa-sprijine-securitatea_792678_foto_1129290.html#galerie)

http://s1.ziare.com/?mmid=47a21add0b7846f38
(http://www.jurnaluldevrancea.ro/dezvaluiri/5264-comunistul_de_frunte_traian_b_sescu_a_sprijinit_securitatea_cui.html)

Pentru membrii PCR care erau racolaţi de Securitate era obligatorie aprobarea din partea primului secretar PCR Constanţa. Acestă procedură se datora poziţiei privilegiate pe care membrii de partid o aveau faţă de Securitate. Calitatea de membru de partid îţi dădea posibilitatea de a refuza să devii turnător. Nu este cazul lui Traian Băsescu, care, deşi avea posibilitatea să refuze, a intrat de bună voie în slujba Securităţii.
În Registrul cu membrii PCR Constanţa pentru care s-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate figurează, la poziţia 19 de la litera B, Băsescu Traian, născut la 4.11.1951, în comuna Basarabi, judeţul Constanţa, care lucra ca ofiţer II la întreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime (IEFM) Constanţa. Celelalte rubrici ale tabelului ne arată în ce calitate era folosit Traian Băsescu de Securitate, cînd a fost trecut în Registru (probabil data la care a devenit membru de partid) şi cine era securistul căruia îi raporta. Traian Băsescu a fost trecut în Registrul cu membrii PCR Constanţa pentru care s-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate în data de 9.09.1978, şi era folosit ca sursă în Portul Constanţa de către locotenentului major de Securitate Mihai Avramidis (Avramides).

(http://blog.grupul.ro/?p=1737)

Dovada pe care o căutam eu nu are legătură cu colaborarea cu Securitatea. Eu încercam să găsesc o dovadă că domnul Traian Băsescu a fost, în acea perioadă, membru de partid.

Nu am reuşit să găsesc un fişier video sau o declaraţie în clar care să specifice în ce an domnul Traian Băsescu a devenit membru de partid, internetul este plin însă de faptul că Traian Băsescu ar fi afirmat că s-a înscris în PCR "doar pentru a putea face carieră în marina comercială." (de exemplu, http://ro.wikipedia.org/wiki/Traian_B%C4%83sescu)

Ce spune însă preşedintele României, domnul Traian Băsescu astăzi?


(http://www.b1.ro/stiri/politica/basescu-ii-raspunde-lui-pop-nu-sunt-nici-doctor-nici-dottore-nu-am-nevoie-de-masterate-false-ca-sa-fiu-implinit-32115.html)

Urmăriţi minutul 02:25 Preşedintele spune aşa, EU NU M-AM APUCAT DE POLITICĂ ÎNAINTE SĂ FIU UN EXCELENT PROFESIONIST.

Nu se bate această afirmaţie cap în cap cu afirmaţia că s-a înscris în PCR pentru a putea face carieră în marina comercială? Eu cred că suntem în faţa unei minciuni de dimensiuni evidente. Desigur, adevărata întrebare este... ne deranjează această minciună... sau nu?

Întreaga declaraţie a preşedintelui pe http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13812&_PRID=lazi

UPDATE:
Pentru că am tot primit semnale cum că nu este o minciună mare, ci una mică, deşi nu sunt de acord cu această micime, revin atunci cu o altă minciună încă şi mai mare... de care mi-am amintit în urmă cu 5 minute.

Mai ţineţi minte ce a spus preşedintele pe 12 iunie, deci acum aproape trei săptămâni?

"Eu am aici o Constituţie a României, pe care niciodată nu mi-am permis să o încalc şi, ori de câte ori a fost cazul, am invocat-o."
(http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13772&_PRID=ag)

Iată ce spunea CCR în 2007:
"Propunerea de suspendare din funcţie a domnului Traian Băsescu, Preşedintele României, iniţiată de 182 deputaţi şi senatori, prezentată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului la data de 28 februarie 2007 şi înaintată Curţii Constituţionale la 21 martie 2007, se referă la acte şi fapte de încălcare a Constituţiei, săvârşite în exerciţiul mandatului, care, însă, prin conţinutul şi consecinţele lor, nu pot fi calificate drept grave, de natură să determine suspendarea din funcţie a Preşedintelui României, în sensul prevederilor art.95 alin.(1) din Constituţie."
(http://www.ccr.ro/deciziitotal/pdf/2007/ro/avizconsultativ.pdf)

Curtea Constituţională, cea care tocmai a fost sărbătorită de curând, a spus, cu subiect şi predicat, că Preşedintele Traian Băsescu, în exercitarea mandatului de preşedinte, a încălcat Constituţia... totuşi nu destul de grav pentru a duce la suspendare. Iată însă că aproximativ 5 ani mai târziu de la o astfel de confirmare oficială, preşedintele Băsescu UITĂ CĂ A ÎNCĂLCAT, OFICIAL DETERMINAT, CONSTITUŢIA... şi afirmă cum că nu a încălcat-i niciodată. De minciuna asta ne pasă sau nu ne pasă?

Domnii intelectuali sunt puşi să declare că nu au plagiat... Eu l-aş pune pe preşedinte nu să declarare că nu a plagiat în masterate pe care nu le-a dat... DAR SĂ AFIRME PREŞEDINTELE ROMÂNIEI CĂ NU A FĂCUT NICIODATĂ CONTRABANDĂ. Aceste lucru îl poate face?

54 comments:

pierre said...

Stimate domn,
imi amintesc ca prin anul 3 de facultate am devenit membru PCR.Aveam nota mare.Activitatea mea in cadrul PCR in cei 2 ani ramasi pana la Revolutie a fost nula.La fel de adevarat este insa si faptul ca nu am avut taria,sau flerul, sa refuz carnetul de partid.Spuneti si dvs acum,se cheama ca am facut politica?Vreti sa spuneti ca in 1989 la Revolutie,in Romania traiau 4,5 milioane de politicieni?Daca mai punem la socoteala si pe utecisti,ca si aia faceau politica partidului,nu-i asa ?,iata-ne o natie de politicieni...

Bibliotecaru said...

Când spui că "am intrat în PCR pentru a face carieră" nu mai poţi să spui, "nu am făcut politică înainte de a fi şmecher în meserie".

Domnul Băsescu nu a fost un student care a intrat în PCR împins de la spate şi nu a făcut altceva decât să plătească cotizaţia... revoluţia l-a prins pe poziţia de director general al Inspectoratului pentru Navigaţie Civilă în cadrul Ministerului Transporturilor, în cabinetul Dăscălescu. Nici a lucra la reprezentanța Navrom la Anvers nu era chiar un lucru mărunt din punct de vedere politic. Nu putem să ne gândim că domnia sa era simplu membru PCR în calitate de comandat de navă şi apoi a ajuns la reprezentanţa Navrom... Eu cel puţin aşa văd lucrurile

Anonymous said...

1979: Absolvent, cu Summa Cum Laude, şef de promoţie pe ţară, al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş Bolyay, Cluj Napoca.

În perioada comunismului, am fost singurul şef de promoţie pe ţară din cadrul facultăţilor de drept şi de ştiinţe sociale, fără a fi membru al partidului comunist

Anonymous said...

Apoi
EXPERIENŢA PROFESIONALĂ:

1979-1984: Judecător la Judecătoria sectorului 5, Bucureşti, specializat în cauze civile.

1984-1987: Procuror la Direcţia pentru cauze civile din Parchetul General – specializat în Drept civil şi comercial.

1984-1992: Cadru didactic la Facultatea de Drept din Bucureşti (post rezervat până în anul 2005).
Recunosti CV?

Anonymous said...

Nemembru PCR. Cel putin asta declara in permanenta :-)

vaisamar said...

cretinitatea asta a aparut si in 2009 ca breaking news pe latrine.
oricum sa te baricadezi bine in casa daca escaleadeza manifestatiile in strada :-)

Anonymous said...

Spui:
" Nu putem să ne gândim că domnia sa era simplu membru PCR"
eu, vazand postarile tale dezechilibrate, ce pot sa gandesc? Voiculescu? Alta aripa a Securitatii?
Ca tot vorbesti de SUS :-)

Robert Horvath said...

TRAIAN BASESCU A FOST AGENT AL SECURITATII SPECIALIZAT IN SPIONAJ INDUSTRIAL SI MILITAR.
S.O.S ROMANIA S.O.S
INTRE NOI SE AFLA UN SPION !
In calitate de ziarist de investigatii am cerut diferitelor agentii occidentale acces la documentele strict secrete ( nedesclasificate ) legate de spionajul sovietic si est -european . Iata ce am gasit printre altele.
DOUA DOCUMENTE TERMINALE :

PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU A FOST AGENT AL SECURITATII
SPECIALIZAT IN SPIONAJ INDUSTRIAL SI MILITAR.
si a urmat doua luni cursuri de specializare la Centrul Baneasa .
( Cod A33-2 Rom )
"Agentiile NAVROM-Romanian Shipping Company, erau repartizate intre DIE si DIA (Directia de Informatii a Armatei), si sefii acestora cooperau cu institutia care tutela agentia respectiva. Aceasta noua orientare a inceput in 1973, cand Ceausescu a semnat un decret strict secret (No. 363/1973) care, printre altele, autoriza NAVROM sa transporte "curier diplomatic neinsotit" al DIE si DIA pe navele agentiei. La scurt timp dupa aceasta, atat DIE, cat si DIA au inceput sa foloseasca NAVROM-ul pentru a aduce in Romania, in mod secret, echipamente de largi dimensiuni supuse embargoului. Aranjamentele se faceau atat cu sefii agentiilor NAVROM, cat si cu capitanii de nava care erau folositi cu prioritate pentru aceleasi sarcini. Printre numeroasele echipamente de embargo aduse secret in Romania de DIE mentionez: un tanc Centurion din Israel instalatii militare radar pentru joasa altitudine, din Anglia si Italia; o linie completa de fabricare a cristalelor epitaxiale pentru circuite integrate din Japonia. DIA a fost, de asemenea, prolifica." Cod A33-2 Rom
Semnat
ION MIHAI PACEPA
Iar intr- un alt document A36- 2 rom se spune Traian Basescu participated in a two-month intelligence and counterintelligence training session taking place at the Education Center for the Securitate in Baneasa in 1987-1989, while heading the trade representation of the Romanian Navrom in Anvers,
.................... ( video testimony. )
VA URMA UN ALT DOCUMENT CARE SE REFERA LA CONECTIILE DE LA ANVERS AL PRESEDINTELUI ROMANIEI CU SPIONAJUL SOVIETIC.

Robert Horvath Special for Nipon Press

Robert Horvath said...

“Printre locurile de anchetă ale Securităţii, era şi o veche sală de sport, golită de echipament. În mijlocul ei, se afla o simplă masă de lemn, de obicei goală, şi două scaune. În spatele anchetatorului, pe un perete ucigător de alb, trona portretul uriaş, supradimensionat, al lui Nicolae Ceauşescu. Privirea lui fixă m-a urmărit zi şi noapte, mult timp după aceea – îşi aminteşte astăzi, în exclusivitate pentru ‘New York Magazin’ operatorul şef al televiziunii române din anii ’70. Anchetatorii mai oboseau şi ei, dar aveau grijă ca la plecarea spre alte treburi de-ale lor să mă lase în grija celor mai negre gânduri. Atunci am încercat să pătrund în mintea, sau în lipsa de minte, a acestui ţăran / neţăran extrem de şiret, de care depindea ‘ziua de mâine” a peste 20 milioane de oameni. Pe mine mă obseda întrebarea dacă mai prindeam oare această ‘zi de mâine’? Cu cât mă speriam mai tare că totul depindea de o fracţiune de secundă pe muchia cuţitului, de o toană sau de câteva rânduri aşternute din oboseală pe-o hârtie, portretul dictatorului creştea în dimensiune şi importanţă funestă. Încercam uneori, ca în transă, să văd ce scrie pe coala destinului meu. Pentru mulţi dintre cei care au trecut prin această veche sală de gimnastică, de box sau de lupte, hotărârea finală depindea de anchetatori, de rezultatul lor final în urma anchetei. În cazul meu, între mine şi personajul atotputernic proiectat pe perete nu se mai aflau nimeni şi nimic. Uneori, în disperare, i-aş fi cerut scuze pentru curajul de a-l înfrunta direct, încercând chiar să-l conving de inconştienţa mea. Iar în alte zile mă copleşea mândria de a fi avut această îndrozneală. Încercam să-i conving pe toţi anchetatorii că, în cele 5 / 6 minute în care s-a făcut cel mai important film despre Ceauşescu, m-a dominat doar instinctul de operator cu camera-n priză, nu un obiectiv voit politic. Acesta este de altfel şi adevărul. Anchetatorii păreau că mă cred, mulţumiţi de un răspuns ce umplea o etapă a interogatoriului. Lucrurile se complicau însă la o altă întrebare, la care nu am dat răspunsul niciodată: De ce am trimis materialul filmat despre preşedinte Serviciului Francez? Scurtul film încă nedevelopat de mine mi-a schimbat destinul, pe o dorinţă mereu vie de a nu uita nimic. Trebuie să recunosc faptul de a nu fi ghicit atunci că tocmai aceste câteva minute de filmare ar fi reuşit să schimbe şi soarta lui Ceauşescu, împingându-l cu încă un pas spre zidul de la Târgovişte. Totul a început într-o zi friguroasă de toamnă, la Scorniceşti, unde liniştea unei ploi mocnite a fost întreruptă de girofarele maşinilor negre ale convoiului prezidenţial.”

Robert Horvath said...

SCORNICEŞTI, 1975
ROBERT: Deci… era într-o vineri din septembrie, pe la ora 17, când au apărut cele 6 maşini negre ale convoiului prezidenţial. Toată echipa televiziunii s-a adunat la ordin pentru a-l întâmpina pe secretarul general al partidului, cel mai iubit fiu scornit vreodată de Scorniceşti......... Ea abia de-a întins mâna, fără să privească înainte. Dacă el mai părea oarecum a intelectual, deşi provenit dintr-un ţărănete, totuşi plăcut la prima vedere, ea m-a uimit printr-o urâţenie îngrozitoare. Ce atracţie sexuală? O matracucă. Era vânătă, ca ieşită de prin catacombe, urâtă rău, mult mai urâtă decât se credea. Noaptea am şi avut coşmare. Ţărănetele Ceauşescu se purta firesc, simplu în aparenţă. Mişcările i se dezlânau, nebalansate. Mâinile, gâtul, picioarele i se mişcau dezordonat, ca la coborârea dintr-o maşină în care ai stat vreme îndelungată înghesuit, cobori şi nu-ţi mai revii din amorţeală. Ceauşescu venea bucuros la Scorniceşti, se simţea bine, de, ca acasă. Chiar îi plăcea printre ţăranii de-acolo, care îi vorbeau simplu şi direct. Tot atunci s-a întâmplat să fie şi-o nuntă. Nu ştiu ce legătură era între Ceauşeşti şi miri. Nunta se petrecea într-o curte mare, nu departe de cea a Ceauşeştilor. Vremea se făcuse frumoasă. Cred că a fost chemat şi un preot, nu l-am văzut în timpul serviciului său religios. Ceauşeştii au venit şi ei, au felicitat mirii, au sărutat mireasa, s-au prins în horă. Se vorbea că ar fi dat un porc, darul lor de nuntă. Nouă ni se spusese să nu fim leneşi, să filmăm de zor, să fotografiem. Aveam dezlegare să ne mişcăm liber. Pe Ceauşescu, îl filmam tot timpul… patru operatori, cu tot atâtea camere. Nu trebuia să deranjăm în căutarea cadrelor noastre. Nicolae se obişnuise cu forfota din jur. Eu ţineam morţiş să înregistrez ceva special, ca amintire, numai pentru mine, când s-ar fi ivit prilejul cel norocos. Ceauşescu s-a aşezat la o masă, la una din cele obişnuite, aranjate în curte, făcute din lemn, cu hârtie pusă pe deasupra în locul feţelor de masă. Îl însoţeau şi vreo trei-patru indivizi, nu-i recunoşteam, se îmbrăcaseră lejer, în pulovere. Al lui Ceauşescu era gri, purta şi şapcă, una subţire, de vară. Discutau tot felul de fleacuri, au mâncat sarmale şi friptură, au băut vin, cot la cot cu nuntaşii. Nu li se servea ceva anume, numai pentru ei, fiinţe simandicoase. Cam plictiseală, trecuseră vreo două ore. Mă plimbam cu camera după mine, încărcată cu o casetă nouă. Întrebasem pe mai mulţi dintre securişti dacă puteam să-l filmez pe conducător şi în momentele lui de relaxare. "Poţi să filmezi orice, că tot se taie la protocol…" mi s-a răspuns cu un anume amuzament. Cum naiba de nu reuşeam să 'trag' şi eu ceva doar pentru liniştirea sufletului meu? . Nicolae ciocnea paharul şi bea fără să se cherchelească. Era cu chef. Discuţia se aprinsese. Restul se îmbătase deja. Aceeaşi ţărancă de la începutul petrecerii aducea cele trebuincioase. Căutam să mă apropii mai tare de Ceauşescu, încercam să aud ce se vorbea. Îmi ţineam camera pregătită, ca pe o armă, în dreptul şoldului. Mă deplasam dinspre dreapta mesei, avându-l pe Ceauşescu în cadru: gât-spate. Trebuia să avansez astfel încât să-i prind faţa, gura. Acum era perfect încadrat, prim plan! Imaginea căpătase claritate şi… aud cuvintele cheie: "bomba atomică"! Părul mi s-a zbârlit de satisfacţie. M-am aruncat ca uliul asupra prăzii. Asta îmi era prada: "bomba atomică"! (va urma cu acordul bibliotecarului )

Robert Horvath said...

AVEREA DIAVOLULUI
CARTE CARE VA FI SERIALIZATA DE REVISTA
VANITY FAIR.
SOARTA LUI VOICULESCU PECETLUITA DE FILMUL
CU ACELASI NUME !

Robert Horvath said...

DOCUMENT CIA : BASESCU SPION RUS !
Basescu a facut spionaj militar si tehnologic impotriva NATO la Anvers. Un fapt putin cunoscut este faptul ca aici a fost urmarit pas cu pas de departamentul anti sovietic creiat de Ceausecu pentru legaturi evidente cu spionajul rus. Filmul meu Spionul Secolului va fi prezentat in toamna acestui an ca sa coincida cu procesul celebrului traficant de arme Victor Bout care a transportat arme romanesti in jurul lumii. La acest proces Basescu este chemat martor si in curand va figura ca inculpat. Conspiratia de a trimite rachete sol aer catre teroristii columbieni FARC cere o pedeapsa minima de de 30 de ani iar doborarea a helicoptere sau avioane SUA cu personal american cere automat pedeapsa capitala. Asigur publicul romanesc ca Presedintele Basescu are scaunul electric asigurat. Acest lucru este garantat prin faptul toate exporturile de arme conform legislatiei romanesti trebue sa poarte semnatura si aprobarea prezidentiala.
Despre activitatea de spion a unui viitor presedinte a unei tari NATO sunt numeroase documente in arhivele olandeze , belgiene si a serviciului american care a monitorizat cu atentia serviciul romanesc. Serviciul olandez fiind responsabil in monitorizarea retelei din care a facut parte Basescu. Preluarea retelei de catre spionajul rusesc este coraborat de interviuriile mele cu defectori rusi si un agent dublu britanic care i-au cunoscut pe Basescu personal.
Arhivele romanesti pot confirma filarea acestuia. Postez pentru cei interesati un document declasificat american pe aceasta tema. Deschideti ROBERT HORVATH DEVA BLOG

Robert Horvath said...

CEAUSESCU LA URMARIT PE BASESCU . DOCUMENT SENZATIONAL !
RAPORT SECRET CIA : PRESEDINTELE ROMANIAI ESTE SPION RUS !
DEPARTAMENTUL ANTI KGB A CERUT LUI CEAUSESCU ARESTAREA LUI BASESCU. DOC43766

După accesele de independenţă faţă de Moscova ale lui Nicolae Ceauşescu din 1968 (lucru de netolerat de Kremlin), URSS a pus la cale schimbarea acestuia cu un conducător fidel Moscovei şi repunerea României în sfera de influenţă directă sovietică. Planul întocmit de KGB s-a numit "Dniestr" (Nistru, trad.). A ţinut piept Moscovei doar UM 0110, divizia anti-KGB, o divizie ultra-secretă a Securităţii.
DEPARTAMENTUL ANTI KGB
Ceauşescu a creat propria Securitate, UM 0920/A, devenită apoi UM 0110. O divizie secretă, aparte de restul DSS (Departamentul Securităţii Statului). Era secretă chiar şi faţă de DSS, care nu ştia nici măcar care sunt agenţii şi nici unde este sediul.
UM 0110 şi-a făcut bine treaba, având în arhivă detalii despre reţeaua KGB în România, numele sovieticilor de legătură şi numele agenţilor sovietici din România. DOC&^ED737
TRAIAN BASESCU AGENT SOVIETIC LA ANVERS
Amiralul Gheorghe Anghelescu, a şef al Marinei Comerciale, era şeful lui Traian Băsescu, comandantul navei Biruinţa. Între 1987-1989, Anghelescu îl trimite pe unul dintre preferaţii săi, Traian Băsescu, cu avizul Securităţii, la Anvers, ca reprezentant al NAVROM. Tot atunci, Silviu Predoiu, este ofiţer sub acoperire DIE, este trimis la Anvers, ca reprezentant comercial, având biroul alăturat de cel al lui Traian Băsescu.
mentorii tripletei Traian Băsescu-Gheorghe Marin-Silviu Predoiu sunt suspectaţi sau au fost urmăriţi ca agenţi sovietici/ruşi. Vasile Ionel era în grupul "Corbii" (Iliescu-Militaru), Gheorghe Anghelescu era urmărit de UM 0110 biroul Constanţa, Adrian Isac a fost în atenţia UM 0195, Gheorghe Fulga era urmărit de UM 0110 biroul Braşov, Mihai Caraman era în atenţia UM 0195, iar Petre Roman era în atenţia 0544 (din cadrul DIE).
Mai trebuie adăugat că Silviu Predoiu a fost numit în 1992 de Ion Iliescu, la propunerea lui Gheorghe Fulga, în postul de de director al Direcţiei Generale de Securitate a SIE. CIA a semnalat faptul că Adrian Isac a colaborat neoficial cu Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, agent al FSB, serviciul secret rus (continuatorul KGB).
Traian Băsescu a fost pupilul, protejatul, favoritul agentului sovietic/rus Gheorghe Anghelescu. Acesta l-a racolat şi instruit pe Traian Băsescu în direcţia servirii intereselor ruse... Iată legătura lui Traian Băsescu cu FSB, serviciul rus de informaţii. doc543&
Basescu a fost urmarit pas cu pas de agentii lui Ceausescu. Sa cerut arestarea lui Basescu. Ceausescu a preferat continuarea filarii pentru a prinde intreaga filiera apoi a ezitat arestarea de frica reactiei rusesti. doc2&d2

Robert Horvath DEVA for Nipon Press.

Vasile, said...

pierre ,

nu o mai da domnule de gard esti din aceasi breasla ,pina si +++
s-a prins si comunica amical si colegial cu dumneata.

Intro alta comunicare dl. Traian a spus despre rapoaretle pe care comandantii le faceau la sosirea din voiaj, rapoarte care se regaseau la securitate, conform regitrului de evidenta de la Primul Secretar, ca era o legatura institutionala .

Tot o minciuna , raportul constituia o relatare profesionala generala a voiajului de factura economica , cu probleme generale despre starea vremii, starea marfii,la incarcare si la descarcare,si eventual cazuri de indisciplina sau alte evenimente deosebite.
Raportul de activitate se preda Comandantului instructor, responsabilul operativ al grupului de nave.
Unele rapoarte de activitate ale unor turnatori apareau si la securitate altele nu, deci relatia clamata de institutionalizare este o alta minciuna.

Imi amintesc de o alta minciuna a lui Traian . Intrebat ce a facut in zilele revolutiei acesta marturisea aburindu-i pe nestiutori, ca dansul "a meditat in biroul dansului de etajul opt din cladirea fostului Navlomar"

Pe de o parte marturisea ca functia de sub secretar de stat "Director al Directiei de Navigatie Civila" era dupa vremea lui Ceausescu si pe de alta parte dezvaluia ca obsedat debirour securitatii de la etajul opt din cladirea Navlomar il obseda asa de puternic incit uita pur si simplu ca biroul dansului era la parterul
Garii Maritime !

.

Robert Horvath said...

FILIERA SIRIANA VOICULESCU-BASESCU

ROBERT HORVATH -NEW YORK : SENZATIONAL SI TERMINAL! DL REDACTOR . Eu sunt cineastul care prin chemarea politiei americane am daslantuit cu ajutorul dumneeavoastra, uriasul scandal ICR New York. Am trimis fotografiile cu politistii americani care au atacat in forta in miez de noaptea ,galeria lui Patapievici. catre Andrei Badin Antena 3.prin intermediul New York Magazin Cateva emisiuni au inflamat scandalul ,,,,astepteptandu-se ca o comisie parlamenteze sa studieze cazul. In momentul in care am realizat ca expozitia a fost una araba a propagandei Al Queda am atentionat FBI . Nu a fost o expozitie romaneasca ci una araba a cetateanului irakian Omar Amar Ambaky. Romanii reprezantand doar recuzita si diversiunea . Expozitia antisemita a fost de o salbaticie fara precedent. Dupa protestul Departamentului de Stat ( Romanian Desk ) si a Anti Defamation League cea mai puternica organizatie evreiasca din SUA in Romania a inceput diversiunea . Intr-o convorbire telefonica i Badin ma anuntat ca Voiculescu a oprit orice mentiune a acestui scandal cu dimensiuni internationale . Cenzura serviciilor a fost totala toate ziarele refuzand publicarea articolelor mele. Acum cateva zile postand un material despre faptul ca directorul dep extern ADL Ionathan Vick a trimis un protest catre Traian Basescu in numele evreilor americani ( fapt care poate fi confirmat de redactorul G.Culian- New York Magazin ) sa hotarat suspendarea mea depe blogul Mogulului. Am inceput o ancheta ajutat de cativa oameni de bine din SRI . Spre surprinderea mea a aparut la lumina colaborarea apropiata intre Basescu si Voiculescu care se prezinta ca........dusmani de moarte. A aparut la suprafata o grupare de ofiteri arabi din SIE legata direct cu spionajul sirian si organizatiile teroriste. Actiunile " confidentiale " (vezi cazul Haissan )sunt organizate de Basescu si "sponsorizate" integral de Voiculescu. In cazul in care sunteti interesati in daramarea mafiei Basescu va rog sa ma contactati direct sau doar urmariti urmatorul articol depe ROBERT HORVATH BLOG Cu deosebita consideratie Robert Horvath Deva Devartes Film international New York Tokyo

Vasile, said...

reactia normala pina la urma o chestie medicala, deci scuzabila a colegului nostru de diagonala , "Basescu a fost urmarit pas cu pas de agentii lui Ceausescu. Sa cerut arestarea lui Basescu. Ceausescu a preferat continuarea filarii pentru a prinde intreaga filiera apoi a ezitat arestarea de frica reactiei rusesti. doc2&d2"!

Mare-i lumea ta doamne,nici chiar un cretin cu certificat de om de tv nu ar putea afirma sau manipula ideea ca Traian a fost spion dublu, fara dosar ......chiar si la rusi!
Sau cine stie i-o fi ars Putin dosarul mare tampit....si putin asta!

FRANK ZAPA[KING] said...

iN SFIRSIT,bibliotecaru,si-a gasit nasul,in persoana acestui trepadus,ROBERT H.
Nu stiu de ce,dar gindul imi fuge din nou la chestia aia,cu;
ce tie nu-ti place altuia nu face'
Ei uite ca,ea acum se verifica si blogul lui BIBLIO-a devenit un fel de latrina ,in care trei ,NEBUNI'ROBERT,ZEV SI VASILE,isi deverseaza dejectiile intelectuale,transformind acest blog,intr-o mare latrina ,puturoasa,iar lucrul cel mai intelept ar fi sa-l eviti si sa stai la o distanta considerabila de el.
E o adevarata incintare sa vad cum fecalele,acestor ,FECALOIZI' au invadat blogul lui bibliotecaru,el fiind in acest moment prizonierul propiei mirsavii,pt ca nu-i asa,nu da bine,SA-I SCUIPI PE ACESTI RAHATI,SA PUI TULUMBA SI VIDANJA PE EI.
Situatia e de kinograma-nici in cele mai razboinice vise ale mele,nu as fi putut concepe planuri de razbunare,mai eficace ca acestea.
Asadar dragul meu BIBLIO,inchei spunind,ca ceva compasiune am fata de tine,dar,AI CE MERITI,SIINCE CEVA PE DEASUPRA.........

Robert Horvath said...

BASESCU ARE ASIGUTAT SCAUNUL ELECTRIC !

SFARSITUL NEDEMN AL UNUI PRESEDINTE !

Amestec vorbele sau scrisul cu faptele ., Roadele actiunilor mele sunt mai mult decat evidente dar sunt cenzurate de servicii
. Am creiat uriasul scandal ICR New York prin trimiterea politiei la expozitia antisemita, anticrestina si pornografica organizata de statul roman.
Datorita denuntului meu Basescu a fost introdus ca martor in procesul celui mai mare traficant din istorie Victor Bout. Procesul va avea loc in Septembrie. El nu poate avea loc fara participarea presedintelui roman…toate armele transportate de Bout fiind fabricate in Romania si poarta aprobarea si semnatura lui Basescu.
Inainte de extradarea lui Bout i-am luat impreuna cu sotia mea Kiyoko un interviu in Tailanda. Am avut o discutie out -camera in care m-a asigurat ca in cazul deschiderii unui proces impotriva sa, il va implica pe Traian Basescu direct si va cere punerea sa sub acuzare.

Datorita scriisorii mele catre Sarkozii sa redeschis dosarul Rouen unde criminalul Traian Basescu a incendiat 46 de vapoare iar apoi a schimbat probele.

Am desvaluit transportul de armament romanesc special in Africa unde arme Ak-47 sunt vandute la un sfert de pret. Interpolul ONU este pe fir si se pregateste chemarea lui Basescu in fata unui tribunal international. Aceste arme au cauzat moartea a milioane de persoane si refugiati.


Trimiterea Dosarului Criminal si Terorism Basescu catre Fbi are efectul scontat si garantez pentru Basescu un loc linistit cu masa, casa si in ingrijire medicala gratuita. Se pare ca el va avea de ales intre o institutie romaneasca , franceza sau americana. In cazul in care va fi acuzat de un tribunal international pentru genocid si crime impotriva omenirii poate sa-si termine existenta intr-o inchisoare elvetiana.
Cei care cred ca doborarea helicopterelor si uciderea a 60 de soldati si piloti purtand uniforma americana va fi uitata se inseala amarnic. Denunturile mele sunt facuta in calitate de ziarist de investigatie specializat in terorism si transport ilegal de arme. Sunt cetatean american si japonez si fac si eu ce pot.

pierre said...

@Vasile,

n-am inteles exact chesia cu "datul de gard",dar nici nu sufar prea mult din motivul asta :)
Nu inteleg de ce imi vorbiti de Traian.Daca erati mai atent,sau mai subtil,ati fi vazut ca m-am referit exclusiv la persoana mea.

Robert Horvath said...

@ Frank Zappa
http://www.allmusic.com/artist/frank-zappa-mn0000138699

Sunt indurerat de moartea dumneavoastra din anul de pomina 1993. Atentia dumneavoastra chiar dincolo de
mormant ma flateaza. Ramaneti un erou pentru generatia
mea. Un mare mizician si un om de nimic.

Milu said...

Bibliotecaru
Pentru a putea face cariera in regimul trecut trebuia sa fii membru PCR si daca mai semnai o hartie ca doresti sa fii informator aveai calea deschisa ... exemple in acest sens sunt fara numar ; exista si exceptii de la aceasta regula dar ele nu sunt semnificative.

Robert Horvath said...

ROBERT HORVATH SPAIMA SERVICIILOR ROMANESTI !

@ BIBL
Am imceput sa va simpatizez. Biblioteca din capul dumneavoastra este plina de carti. Aveti barba. Atentia
dumneavoastra dovedeste discernamant.
Spuneati
"Nu pot decât să sper că domnul Horvath este sub atenţia SRI când vine prin România. Prea îi vrea pe toţi arestaţi sau morţi sau amândouă."
Lucrurile sunt reciproce. Serviciile sunt in atentia mea. Sunt infricosate si panicate.
Voi veni in Romania numai dupa caderea comunistilor
si securistilor dela putere. Acest lucru se va intampla
se pare dupa multe generatii....sau niciodata.
Respecte si felicitari pentru eforturile...................

Anonymous said...

Exerciţiul dumneavoastră de argumentaţie şi concluziune poate fi rezumat astfel: după ce v-aţi străduit chinuitor să căutaţi acul în carul cu fân, aţi găsit o piuneză şi, finalmente, aţi considerat c-aţi găsit ce-aţi căutat. Acu' nu vă rămâne decât să încercaţi să coaseţi cu piuneza, să vedeţi ce reuşiţi să cârpiţi cu ea!

Robert Horvath said...

@ Milu spunea pe gura

Pentru a putea face cariera in regimul trecut trebuia sa fii membru PCR si daca mai semnai o hartie ca doresti sa fii informator aveai calea deschisa ... exemple in acest sens sunt fara numar ; exista si exceptii de la aceasta regula dar ele nu sunt semnificative.

Are dreptate. Oricum nici dansul nu era......... si nu este o exceptie .......

Robert Horvath said...

@
bibl
Ca de obicei exagerati. Nu vreau sa fie toti impuscati...
unii merita doar inchisoare pe viata , sau chiar mai mult. !

Robert Horvath said...

TOTI AU FOST SI RAMAN SECURISTI !

@ Bibliotecaru

Basescu si Voiculescu au fost conform celor spuse de
Pacepa generali de securitate. Cum crezi ca un ofiter
superior sa nu fie membru PCR ?
Toti au fost si raman securisti....cu exceptia ta si a celor ce posteaza pe acest blog.............

Robert Horvath said...

VOICULESCU NU A FOST SECURIST !
Nu toti au fost securisti. Un exemplu concret este Voiculescu care avea acces direct la Ceausescu.
Unii au fost peste....

Bibliotecaru said...

Am adus un "update" la articol.

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Domnule Ciorbea,
Vă mai aştept pe blogul meu.

Culmea este că nu mai departe de aseară spuneam asta cuiva.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Aş mai adăuga faptul că acele rapoarte, despre care domnul Băsescu spune că ar trebui să aibă dimensiuni transportabile cu camionul, nu mai există pe nicăieri.

pierre said...

Stimate domn,
am sa ma fac ca n-am citit up-date-ul dvs.Este dreptul dvs sa-l cautati pe Basescu la blugi,dolari si Kent-uri de contrabanda,pe mine ma preocupa mai mult atacul fara precedent,fara masura,pe care Crin Antonescu l-a lansat in seara asta la adresa unei institutii fundamentale a statului de drept,respectiv Curtea Constitutionala.

Bibliotecaru said...

@ Milu

Stimate domn,
Eu nu am nimic cu foştii membrii de partid PCR. Dacă aveau aptitudini de politician, dacă aveau pasiune pentru politică, este evident că nu puteau face altă politică decât cea din partidul comunist.

Eu pot să înţeleg oameni precum Brucan, Bârlădenu, Păunescu, Iliescu... sunt oameni care s-au implicat în politică pentru că doreau să facă politică. După revoluţie nici unul nu s-a dezis de socialism.

Eu nu pot să suport pe cei care s-au înscris în PCR, au profitat de calitatea de membru PCR pentru a avansa în carieră... şi acum sunt anti-comunişti şi mari iubitori de dreapta. Să fie astăzi anti-comunişti Coposu, Ion Diaconescu, Ion Raţiu şi alţii care nu au făcut o frondă cu PCR-ul, oamenii care au protestat cumva, s-au împotrivit partidului unic, care au mers prin puşcării, la canal... au fost bătuţi prin beciuri...

Nu am nimic cu faptul că Traian Băsescu că a fost membru PCR sau că s-a înscris în partid ca să înainteze mai repede în grad... Dar să nu-mi spună mie că nu a făcut nimic reprobabil şi este curat ca lacrima... de partea cealaltă a ideologiei, să nu pozeze acum în marele dizident... Asta mi se pare imoral.

Eu nu am nimic nici cu foştii turnători sau lucrători ai securităţii, aşa erau timpurile, turnători avem destui şi astăzi, că aşa este structura informatică, lucrează cu informatori, oriunde în lume... dar să nu vină marii torţionari de atunci să-mi dea lecţii astăzi de moralitate.

Lumea se agită că Mona Muscă a colaborat cu securitatea pentru că a ajutat nişte colege să plece în străinătate dându-le caracterizări favorabile... dar nu avem nici măcar un detractor adevărat câinos, dintre cei care a trimis la moarte oameni ca să crească în ochii cuiva, să le fure spaţiu locativ, să obţină bani sau altceva.

Aceasta este minciuna în care trăim.

FRANK ZAPA[KING] said...

Nu cu mult timp in urma,aprox. 3 luni,DL BIBLIOTECARU,intrind in siajul DERBEDEILOR URLA IN GURA MARE IMPOTRIVA EXPLOATARII GAZELOR DE SIST.
Ei,iata ca astazi,STAPINII LUI BIBLIO,AJUNSI LA PUTERE,DAU UNDA VERDE ACESTOR EXPLOATARI.

BIBLIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO,UNDE ESTI?????????????????????????????????
biblioooooooooooooooooooooooooo,DE CE TACIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII????????????????????????????????????//RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEE,BIBLIO.......

Bibliotecaru said...

@ Milu

Mai sus domnul Vasile vorbeşte despre nişte rapoarte. Ce puteau conţine acele rapoarte? Sigur, o bună parte vorbeau despre cum trece marinarul eroic cu nava prin taifun, dar mai erau şi despre lucruri care se puneau la dosarul marinarului subordonat, cum că a adus un video pe vapor, s-a îmbolnăvit de sifilis în nu ştiu ce port, că nu respectă morala socialistă sau mai ştiu şi eu ce. Înţeleg asta, asta era sarcina de serviciu, nu aveai cum să te eschivezi din poziţia de căpitan de la aşa ceva pentru că oricum era cineva pe navă care dădea şi el raportul... Pot înţelege, dar nu pot înţelege însă superioritatea cu care domnul Băsescu ne spune astăzi că bărbăţia şi priceperea lui de a merge cu o navă cât trei terenuri de fotbal nu avea nimic de-a face un învăţătura, ne povesteşte de înalte valori morale ale căpitanului de vas.

Conduci Biruinţa şi eşti mai tare decât unul cu doctorat...? Ce prostie e asta? Să mergem atunci până la extremă, să aducem preşedinţi de pe maidane, dintre cei care sunt în stare să rupă oasele prin cartiere... Ce-mi foloseşte mie un preşedinte care ştie conduce petroliere? Mi-ar folosi un preşedinte cu doctorat în diplomaţie şi în ştiinţe militare...

Bibliotecaru said...

@ FRANK ZAPA[KING]
Cine dă drumul exploatărilor de şist. Aveţi un link?

pierre said...

Stimate domn,
va intrebati asa:
"Conduci Biruinţa şi eşti mai tare decât unul cu doctorat...? Ce prostie e asta?"
Eu nu-mi permit sa spun ca asta este o prostie...pentru ca nu este.Imi permit doar sa spun ca este extrem de tendentios si neconform cu spiritul declaratiei.Unde sustine Basescu ca un comandant este mai tare decat un doctor?Unde sustine ca priceperea de a conduce o nava n-are nimic de-a face cu invatatura?
Eu vad ca spune asa:
"Eu nu am nevoie nici de masterate false, nici de doctorate false, ca sa am sentimentul ca, profesional, sunt un om implinit"
Parca suna altfel,nu credeti?

Robert Horvath said...

A SUGE LA LICURICIUL MOSCOVIT !

@Bibliotecarul
Va aratati speranta ca serviciile sa se ocupe de mine in
timpul vizitei mele in Romania. Nu realizati esentialul.......Servicile ma simpatizeaza,
Eu le dau de lucru.
Majoritatea celor ramasi au si ei mari nemultumiri.
Unii de salariu ,altii de imixtiunea politicului.
Sunt in general simpatizat de cei mici sau mijlocii care
sunt nemultumiti de sefi. Cei mai multi de la conducere provin din vechea....si eterna securitate.
Primesc "rapoarte " zilnice.
Unul din subiecte este reactivara retelei rusesti prin
Marga , un vechi activist moscovit KGB
Este o preocupare si a servicilor occidentale
Basescu activa oral licuriciul cel mare ,in timp ce
Ponta a-si indreapta fata mongoloida catre licuriciul
lui Putin.....dar nu pentru multa vreme. Este un act sexual periculos
pentru interesele Romaniei .

PS. Andrei Marga: Putin e un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din Europa si de la noi sa fie la fel de competenti

Bibliotecaru said...

@ pierre

Domnul Băsescu compară pere cu mere...

"Eu nu am nevoie nici de masterate false, nici de doctorate false ca să am sentimentul că profesional sunt un om împlinit. Nu ştiu care poate fi echivalentul în doctorate la a comanda o navă cu lungime de 306 metri şi lăţime de 48 de metri. Nu ştiu care este echivalentul în doctorat şi nici nu vreau să îl fac..."

Eu asta am înţeles din afirmaţia preşedintelui, că spune că a conduce Biruinţa este "mult mai tare" decât un doctorat.

Bibliotecaru said...

@ pierre

Nu mă interesează neapărat ce făcea domnul Băsescu în port. Numai că aşa cum este întrebat un intelectual, de meserie profesor, relativ la plagiatul doctoratului pe care l-a dat, poate fi întrebat şi un "meseriaş" în marinărie relativ la deontologia exercitării meseriei sale.

Anonymous said...

Domnule "bibliotecarule", logica dumitale este în cruntă suferinţă, iar capacitatea de aprehensiune a unui text juridic, cel puţin în formularea Curţii Constituţionale este dacă nu tocmai nulă, măcar ridicolă, asta dacă e s-o eliberăm de suspiciunea vreunui partizanat contra prezidenţial!
Scoasă DIN ÎNTREG, formularea deciziei de aviz consultativ a Curţii Constiţionale lasă impresia că, într-adevăr, ar exprima că preşedintele ar fi comis fapte de încălcare a Constituţiei, însă nu de o gravitate care să justifice suspendarea sa conform art. 95 alin. (1) din Constituţie.
ÎN FAPT, exprimarea Curţii Constituţionale nu reprezintă ÎN SINE o afirmaţie cu privire la încălcarea EFECTIVĂ de către preşedinte a Constituţiei, ci este făcută ÎN RAPORT (!!!) cu exprimarea DIN ADRESA înaintată de cele două camere ale Parlamentului României prin care Curţii i se solicita un aviz consultativ!
De altfel, lecturarea motivării Curţii porneşte tocmai de la premisa că sintagma "fapte grave" nu este explicitată de Constituţie, aşa încât ea necesită o definire formulată după cum urmează: "pot fi considerate fapte grave de
încălcare a prevederilor Constituţiei actele de decizie sau sustragerea de la îndeplinirea
unor acte de decizie obligatorii, prin care Preşedintele României ar împiedica funcţionarea
autorităţilor publice, ar suprima sau ar restrânge drepturile şi libertăţile cetăţenilor, ar
tulbura ordinea constituţională ori ar urmări schimbarea ordinii constituţionale sau alte
fapte de aceeaşi natură care ar avea sau ar putea avea efecte similare".
După care, punct cu punct, Curtea DEMONTEAZĂ cele 6 capitole pe care este structurată propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui României, fie prin argumentarea faptului că (in)acţiunile preşedintelui s-au consumat în baza prerogativelor sale şi în virtutea ambiguităţii definirii lor, fie prin menţionarea lipsei elementelor, altele decât cele de notorietate, în baza cărora Curtea să se poată exprima CONCRET!
Drept pentru care, în final, Curtea precizează că "rămâne ca Parlamentul SĂ DECIDĂ, pe baza datelor şi a informaţiilor care îi vor fi prezentate
cu ocazia dezbaterilor, asupra EXISTENŢEI (!!!) şi gravităţii faptelor pentru care s-a propus suspendarea din funcţie a Preşedintelui României"!
Adicătelea, mai pe româneşte, Curtea Constituţională NU a constatat existenţa unor fapte GRAVE de încălcare a Constituţiei în exercitarea atribuţiilor prezidenţiale şi NU s-a putut EXPRIMA despre eventuala lor EXISTENŢĂ în situaţiile INSUFICIENT motivate şi bazate doar pe notorietate!
Acesta a fost modul subtil, în haină juridică, prin care Curtea Constituţională a taxat solicitarea de suspendare din funcţie a Preşedintelui României drept o FĂCĂTURĂ POLITICĂ!

pierre said...

Stimate domn,
nu vreau sa va supar sau sa va irit,tin prea mult la blogger-ul Bibliotecaru.
Dar nu va inteleg.
"Nu ştiu care poate fi echivalentul în doctorate la a comanda o navă cu lungime de 306 metri şi lăţime de 48 de metri. Nu ştiu care este echivalentul în doctorat şi nici nu vreau să îl fac...",
asta inseamna ca...nu stie.Cand spui ca nu stii ceva,nu afirmi nimic.De aici incep speculatiile.
PS Chestia cu "deontologia" meseriei de marinar este realmente simpatica.

Bibliotecaru said...

@ cetateanuneturmentat

Îmi pare rău, nu pot fi de acord.

După acest aviz consultativ a avut loc dezbaterea în Parlament şi duă dezbatere a avut loc luarea deciziei dacă preşedintele este, sau nu este, suspendat.

CCR spune foarte clar.

"Rămâne ca Parlamentul să decidă, pe baza datelor şi a informaţiilor care îi vor fi prezentate cu ocazia dezbaterilor, asupra existenţei şi gravităţii faptelor pentru care s-a propus suspendarea din funcţie a Preşedintelui României, în concordanţă cu dispoziţiile art.95 din Constituţie."

Respectiv se spune că Parlamentul va lua cunoştinţă de faptul că CCR a certificat existenţa faptelor supuse examinării, respectiv încălcări ale constituţiei la art.1 alin.(3), (4) şi (5); art.2 alin.(1); art.8 alin.(1) şi (2); art.16 alin.(1) şi (2); art.28; art.51 alin.(4); art.61; art.64; art.65 alin.(2) lit.f) şi h); art.74; art.80 alin.(2); art.82 alin.(2); art.84 alin.(1); art.86; art.87; art.89; art.90; art.91; art.102; art.103 alin.(1); art.107 alin.(1); art.116 alin.(2);
art.117 alin.(3); art.119; art.124; art.125 alin (2); art.126 alin.(1); art.132 alin.(1); art.133 alin.(1) şi (6); art.134 alin.(1); art.135 alin.(1) şi alin.(2) lit.a); art.142 alin.(1); art.145; art.147 alin.(4); art.150
alin.(1); art.151 alin.(3).

Bibliotecaru said...

CCR a mai spus foarte clar că nu consideră aceste numeroase încălcări atât de grave încât să conducă la suspendare.

Bibliotecaru said...

@ pierre

Când spui că nu cunoşti o cale prin care să faci aprecierea... faci totuşi o comparaţie.

Dacă cine ar spune...

Nu ştiu dacă ea este mai mult verde sau ia mai mult albastru... compari totuşi, chiar şi fără precizarea unui criteriu, ceva albastru cu ceva verde.

De ce şi-ar pune problema domnul Băsescu să compare doctoratele cu condusul de nave? Mai mult, încearcă cumva să exprime cantitativ conducerea navei cu un număr de doctorate, spunând că nu poate cuantifica valoarea.

Stimate domn,
Încălcarea legii, încălcarea jurământului cu mâna pe biblie... asta este o pedeapsă morală, chiar dacă nu există o pedeapsă penală. Poate că nu au fost căpitani de vas care nu au vândut blugi, dar m-aş gândi totuşi că cineva care încalcă legea, chiar şi acolo unde o încalcă toţi, este imoral să ceară, din poziţia de preşedinte, să ceară altora moralitatea non-plagiatului.

Robert Horvath said...

TELEFONUL DE FELICITARE A PRESEDINTELUI SUA CATRE NOUL PRIM MINISTRU PONTA ....S-A INCHEIAT FARA FELICITARI.
SOARTA LUI PONTA A FOST PECETLUITA !

RAPORT AL DEPARTAMENTULUI DE STAT SUA
Sectia Romana Romanian desk

Noul ministru de Externe vede în Putin un lider exemplar şi îl plasează pe acelaşi loc cu Papa Benedict XVI.
Romania schimbă macazul şi inaugurează axa Bucureşti-Moscova-Beijing
Primele declaraţii ale profesorului Andrei Marga, ca viitor şef al diplomaţiei române, urmărite cu mare atenţie de ambasada americana de la Bucureşti,
De altfel Marga este un vechi membru al serviciilor rusesti avand numele de cod " Andrei "
Spre surprindera Departamentului Roman ( Romanian Desk )
reactivarea retelei rusesti devine publica. Este un semnal nedisimulat.
Ministrul român de Externe se laudă cu prietenia unui colonel GRU din anturajul lui Putin,
"Există foarte multe idei preconcepute în Rusia faţă de noi, şi invers. Sunt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin, bun prieten cu Putin, Filippov, care îmi spunea că România vrea să cucerească teritorii. Şi i-am arătat cât de greşită e această percepţie. Această idee nu există, indiferent cine e la guvernare!"
Declaratia a fost facuta special
chiar ziua înscăunării lui Putin la Kremlin a produs uluire şi nelinişte.
Nelinistea Administratiei Obama a fost expusa direct in cursul intalnirii dintre Hillary Clinton cu omologul roman Andrei Marga.
In prima convorbire telefonica a presedintului SUA cu Ponta Obama a atentionat noul guvern de la Bucuresti .

pierre said...

Stimate domn,
o lasam cum spuneti dvs...Nu inainte sa va spun si eu ceva :)
Eu inteleg asa:un doctorat,in sine,inseamna excelenta intr-un domeniu.In domeniul pilotarii navelor presupun ca nu se iau doctorate.In acest sens strict,nici eu nu stiu care este echivalentul doctoratelor in pilotarea navelor,adica aceasta forma de recunoastere a excelentei nu se uziteaza la petrolierul Biruinta.

Ideea ca un presedinte ales prin vot direct si universal nu ar avea dreptul sa se exprime public pe chestiuni de moralitate pentru ca undeva in trecut a facut,sa zicem,bisnita cu blugi,mi se pare absolut stranie.Dvs,de pilda,va considerati indreptatit sa faceti asa ceva?Dupa rationamentul dvs,Eu nu,nici pe departe.Faceam in facultate o bisnita turbata.

Anonymous said...

Domnule... hai să nu ne jucăm de-a orbu' găinii!
Unde anume se precizează TEXTUAL că CCR a CERTIFICAT existenţa faptelor supuse examinării??? În textul formulat de CCR se precizează doar: "1. Textele din Constituţia României care, POTRIVIT PROPUNERII de suspendare din funcţie, au
fost încălcate prin faptele grave săvârşite de domnul Traian Băsescu, Preşedintele României,
sunt următoarele:
- art.1 alin.(3), (4) şi (5); art.2 alin.(1); art.8 alin.(1) şi (2); art.16 alin.(1) şi (2); art.28; art.51
alin.(4); art.61; art.64; art.65 alin.(2) lit.f) şi h); art.74; art.80 alin.(2); art.82 alin.(2); art.84 alin.(1);
art.86; art.87; art.89; art.90; art.91; art.102; art.103 alin.(1); art.107 alin.(1); art.116 alin.(2);
art.117 alin.(3); art.119; art.124; art.125 alin (2); art.126 alin.(1); art.132 alin.(1); art.133 alin.(1) şi (6); art.134 alin.(1); art.135 alin.(1) şi alin.(2) lit.a); art.142 alin.(1); art.145; art.147 alin.(4); art.150
alin.(1); art.151 alin.(3)". Deci... POTRIVIT PROPUNERII, NU POTRIVIT CCR!!!
CCR NU a spus NICĂIERI că ar considera faptele prezentate drept încălcări şi cu atât mai puţin drept grave!!! Citiţi INTEGRAL textul Curţii!
Şi, mai ales, citiţi care e SUBIECTUL şi care e PREDICATUL într-o propoziţie! Potrivit CCR, "Propunerea de suspendare din funcţie a domnului Traian Băsescu [...] se
referă la acte şi fapte de încălcare a Constituţiei, săvârşite în exerciţiul mandatului", NU CCR se referă la aşa ceva! Iar din moment ce Curtea spune că "Rămâne ca Parlamentul să decidă [...] EXISTENŢA" faptelor din propunere, cum puteţi pretinde că CCR ar fi exprimat că faptele există???

Anonymous said...

@ "Robert Horvath said...
[...]
@Bibliotecarul
Va aratati speranta ca serviciile sa se ocupe de mine in
timpul vizitei mele in Romania. Nu realizati esentialul.......Servicile ma simpatizeaza,
Eu le dau de lucru".

Vă înşelaţi amarnic, domnule "Robert Horvath". Cazul dumneavoastră nu e de competenţa serviciilor de (contra)informaţii! La cazul dumneavoastră lucrează de zor specialiştii de la Bălăceanca!

Vasile, said...

Biblio,

Pierre se jura ca nu fura dar......

-Pe marile si oceanele lumii plutesc mii Biruinte mai mici si mai mari.
India furnizeaza citeva zeci de mii de Basesti cum tot asa o face si Filipine , China,America, Brazilia,Franta...Nigeria, Zimbabwe, toate tarile lumii au basestii lor , multi dintre ei "adjudecindu-si" postul de comandant cu adevarat pe merit , fara sprijinul partidului sau al securitatii. aaaaa a omis seful sa aminteasca acest mic amanunt!
Acum nu indraznesc sa compar numarul academicienilor sau doctoranzilor care ajung "acolo" in mod cinstit, nu ca dl. Ponta de exemplu.
"Eu nu am nevoie nici de masterate false, nici de doctorate false, ca sa am sentimentul ca, profesional, sunt un om implinit",dl. Traian Basescu isi face public prin fraza de mai sus megalomania morala, marasmul care
l-a condus in viata atunci cind distrus destine , a cauzat in mod direct sau indirect prejudicii altor persoane altor cumunitati ,propriei sale tari si popor.
Uita simabilul domn presedinte de traficul de influenta exercitat in cariera unei persoane de partid si de organelele de securitate,aceia care promovau basesti,cosmanci si hrebenciuci?
Doar un dobitoc ar putea sa conteste neimplinirea profesionala a acestui rechin, ca marinar care conform propriei declaratii a terminat revolutia cu un milion de lei si cincizeci de mii de dolari in cont , intro vreme in care omul de rand era condamnat daca era depistat cu un dolar in buzunar!
Doar un cretin ar putea contesta neinplinirea profesionala a lui Traian , un politician care a ocupat de rand scaune de sinecura ca cel de la Anvers, cel de profesionist ca Ministru al transporturilor , vinovat cel putin de neglijenta in serviciu
prin pierderea unei parti , cea mai mare a flotei romanesti,sef de partid,primar, si Presedinte al Tarii.

Eu insa l-a fi dorit pe acest domn sa rosteasca o alta fraza " ma simt nevinovat fata de persoanele care au suferit intr-un fel sau altul din cauza actiunilor mele inainte de 1989 cit si dupa atunci cind am violat oameni. femei ca ministru , primar si mai tirziu Presedinte al statului Roman"!

Ca sa-i raspund direct unui alt dement prezent pe acest forum ii pot spune ca Chevron ,este firma de suflet a presedintelui si a unui grup de interese din spatele acestuia. ei si nu altii sunt beneficiarii sisturilor romanesti.

Asta nu inseamna ca alti politicieni precum plagiatorul sau inca nepresedintele sa nu adere si ei la o felie asa de consistenta dintro afacere gvrasa!

S-a vehiculat mult de cele doua miliarde ale lui Bombonel, de miliardele lui Patriciu, Voiculescu......si multi alti , eu va pot garanta ca cel mai bogat roman in viata este Traian Basescu.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Lucrurile acestea vor ieşi la iveală cât de curând...

pierre said...

Sa inteleg ca tolerati modul in care se adreseaza nea Vasile altor paricipanti la discutie pe blogul dvs?Eu nu-i ripostez proportional lui nea Vasile din respect pentru dvs...

Bibliotecaru said...

@ pierre

:D
Păi nu l-aţi citit pe domnul Vasile în exprimarea sa de la început...

Lucrurile evoluează, în zece ani probabil că domnul Vasile va avea elocinţa unui membru al academiei. Am mari speranţe de la domnia sa.

Ce să fac domnul pierre, sunt între ciocan şi nicovală... sunt deci un fel de ciocovală. Am mare dragoste de respect şi bun-simţ, am mare dragoste şi faţă de libertatea de exprimare...

Spuneţi-mi dumneavoastră cum aş putea să rezolv această problemă fără a cenzura? Dacă stimaţii mei comentatori nu înţeleg că respectul pentru propria persoană începe mai ales cu exprimare lor spre alte persoane... ce aş putea face?

De obicei eu respect pe ceilalţi mai mult decât alţii mă respectă pe mine... m-am obişnuit. Până la urmă cu toţii evoluăm toată viaţă. Trataţi-l pe domnul Vasile cu respect şi este foarte probabil să trăiţi începutul unei mari prietenii.

Vasile, said...

Biblio , ar trebui sa-ti multumesc si eventual dupa dumneata sa progresez. Eu doar iti multumec!

Daca mi-as citi propriul comentariu, ar insemna sa-mi indrept anumite greseli de tiparire sau altele gramaticale..si nu numai.

Procedind asa nu as fi eu ,deoarece orice citire sau recitire naste idei noi care intrun fel sau altul ar emascula idea primara.

Nu-i nici o scuza dar prefer sa tiparesc ideea cu inerentele greseli care pot apare.

Cine intelege ideea chiar daca aceasta este plecata pe meandrele absconse ale unui labirint constient si logic, este superior aceluia care stramba din nas pentru ca este incapabil sa gandeasca singur!!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Nu despre greşeli este vorba, calitatea informaţională a crescut foarte mult. În ultimul timp am început să aflu părerea dumneavoastră reală, ca om, şi asta nu e puţin lucru. Cu siguranţă veţi ajunge până la urmă la concluzia logică că părerea contează mai mult decât micile răutăţi pe care le spuneţi din când în când şi veţi renunţa la ele.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.