14 July 2012

Cântec despre libertate


Că tot am vorbit ieri despre limba rusă şi despre intervenţia brutală a europenilor în politica internă a României, am un cântec rusesc vechi (1859) despre libertate (se aseamănă cu cântecul românesc al formaţiei Phoenix, Canarul Galben), ascuns într-un cântec de leagă... superb.

Брусницына Галина - Птичка

(http://music.lib.ru/b/brusnicyna_g_i/alb5.shtml)

Дети:
- А, попалась, птичка, стой!
Не уйдёшь из сети;
Не расстанемся с тобой
Ни за что на свете!

Птичка:
- Ах, зачем, зачем я вам,
Маленькие дети!
Отпустите полетать,
Развяжите сети!

Дети:
- Нет, не пустим, птичка, нет!
Оставайся с нами:
Мы дадим тебе конфет,
Чаю с сухарями...

Птичка:
- Ах, конфет я не клюю,
Не люблю я чаю:
В поле мошек я ловлю,
Зёрнышки сбираю...

Дети:
- Там замёрзнешь ты зимой
Где-нибудь на ветке;
А у нас-то в золотой
Будешь жить ты клетке!

Птичка:
- О! Не бойтесь: в тёплый край
Улечу зимою.
А в неволе - светлый рай
Будет мне тюрьмою.

Дети:
- Птичка, птичка! Как любить
Мы тебя бы стали!
Не позволили б грустить:
Всё б тебя ласкали.

Птичка:
- Верю, детки; но для нас
Вредны ваши ласки:
С них закрыла бы как раз
Я навеки глазки.

Дети:
- Правда, правда! Птичка, ты
Не снесёшь неволи...
Ну, так Бог с тобой - лети
И живи на воле!

1859 г.


Spun şi eu poporului român: Бог с тобой!

21 comments:

Robert Horvath said...

@ Pana ? Ce nume....
Crin ? Ce nume
Acum a-ti preluat presedintia pe foarte
scurta vreme.....
Perseverati .......facand cat mai multi copii !

Robert Horvath said...

Am o mare admiratie pentru cultura ruseasca dar
nu si pe copii veniti cu tancuri rusesti !

FRANK ZAPA[KING] said...

haaaaaaaaa,hiiiiiiiii,zicere a la bibliotecaru:,EU DOAR CRITIC'.............HAAAAAAAAA HIIIIIIIIIIIIIIII...DAAAAAAAAAAAAA?????????SI PE CINE CRITICI TU PUPINCURISTULE???????
Pt ca dupa ultimele titluri date,textelor tale de pe blogul tau,tu ,ai dreptate nu esti pupincurist USELIST,TU CHIAR ESTI UN JEG,UN JEG PESEDIST,O CREATIE MONSTRUOASA A COMUNISMULUI ROMANESC IESIT DIN CENACLURILE LUI ADRIAN PAUNESCU SI MINERIADELE SI ABUZURILE LUI ION ILIESCU,MAI EXACT-COMUNISTUL SECOLULUI 21-UN MIXT DIABOLIC.
Si acum hai sa vedem si titlurile,care spun totul despre tine :
1-,TRAIAN BASESCU MIROASE A FRICA-hopaaaaaaaa,chiar asa o fi????
pai atunci USELISTII CALCATI IN PICIOARE DE TOT GLOBUL ,DE MILIOANE DE ROMANI A CE MIROASE BEY MALFORMATULE,AI???????????
2-,CRED CA SUNT MAI MULTI VOTANTI DECIT CETATENI'
Daaaaaaaaaaaaaaaaa???nesimtitule,DE ACEEA IN STRAINATATE,S-AU REDUS NR DE SECTII DE VOT DRAMATIC,INCALCIND ASTFEL UN DREPT CONSTITUTIONAL,AL CETATENILOR ROMANI,SI ANUME ACELA DE A VOTA?????????De ce uselistii i-au scos din circulatie pe cei peste 3 milioane de votanti????????????
Pt ca sunt mai multi votanti decit cetateni?????????
Esti din nou cu adevarat ,UN JEG,UN MANIPULATOR SI UN MARE MINCINOS,care si-a dedicat viata-DISTRUGERII ROM. SI A ROMANILOR-si in loc sa te trezesti,tu jegule bati cimpii.....
SENZATIONAL-AM AFLAT CINE E LA CAPATUL BUTONULUI PREZIDENTIAL'

Pai nici nu era prea greu,cu CRIN ANTONESCU,LA BUTOANE,DE LA PUTIN,LUKASENKO,CHIAR SI STALIN AR PUTEA FI,PT CA,CU ,COMUNISTII AUTOHTONI,AIA BATRINI,NU A AVUT,SI NU ARE NEVOIE DE TELEFON,VORBESTE FACE TO FACE.....

BEY,mascaltone,TU CHIAR ESTI IDIOT,NU MAI AM NICI UN DUBIU......

P.S.-uita-te cu atentie la televizor,ASTAZI O SA VEZI MII DE ZAPA LA CLUJ...............

Bibliotecaru said...

@ FRANK ZAPA[KING]

Ceea ce văd eu la televizor este o adunătură de măscărici pe scenă care se scălâmbăie "titrat". Nişte oameni care se dau de intelectuali au astfel de manifestări? Să fie la dumneavoastră, eu nu am nevoie de măscări la mine acasă.

Faptul că deveniţi din ce în ce mai violent şi mai lipsit de logică, denotă că şi domnia voastră, dar şi ceilalţi membrii PDL, aveţi groază de "scufundare".

Chestia frumoasă este că peste o lună nu veţi putea spune că sunteţi USL-ist, lumea vă cunoaşte şi deja aveţi dăngăluit pe frunte calitatea de astăzi, nici cel mai bun înălbitor nu vă va scoate petele. Peste o lună eu îmi voi permite să fiu împotriva unui preşedinte nou ales şi a unui premier USL... Când lumea vă va scuipa în faţă pe stradă, atunci să veniţi pe blog să-mi spuneţi, de sub flegme, cine este flaimocul.

Robert Horvath said...

@ Te- ai grabit.
Trebuia sa astepti dupa referendum.
Intradevar fata mongoloida a lui Ponta anunta intoarcerea
la alfabetul chirilic.i

FRANK ZAPA[KING] said...

Haaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiii-ADICA MILOGII AIA DIN IANUARIE,DESPRE CARE EU AM SPUS SI SCRIS,CA SUNT PLATITI SA IASA IN PIATA UNIVERSITATII,ERAU POPORUL ROMAN,NU?????????
Si miile de romani din cluj sunt mascarici.ai??????????
ESTI UN GUNOI,SI TE-AI DEMASCAT SINGUR IDIOTULE-ASTA ESTI,UN GUNOI PESEDIST.
REPET MIILE DE CLUJENI ROMANI SUNT MASCARICI,MAO RAHATULE?????????????
CINE-I VIOLANT,EU ORI TU JIGNIND MII DE ROMANI PE CARE NU-I CUNOSTI?????????

Bibliotecaru said...

@ FRANK ZAPA[KING]

Până acum v-a spulberat şi B1 TV :D
Nu mai e propaganda de altă dată. Miile de Zapa la Cluj nu fac altceva decât să fiarbă în suc propriu.

ADRIAN said...

La Cluj "seful statului" ratat a zis cu subiect si predicat ca:
1. Suspendarea presedintelui le-a dat acces la justitie recnoscand implicit ca el o controleaza
2, Ca occidentul ne-a facut de rusine si d'aia poporul nu poate sa valideze "o ticalosie" rezultand ca noi judecam nu dupa cum apare situatia ci dupa cum ne spun altii ca trebuie sa judecam. Mentalitate de sugator la licurici reconfirmata.

FRANK ZAPA[KING] said...

MITINGUL PADUCHILOR-MITINGUL PARAZITILOR-ADEVARATII MASCARICI AI ROMANIEI:

PIATA VICTORIEI-aprox. soo de pensionari militari,au organizat un MITING ANTI-TRAIAN BASESCU..........


IATA MASCARICII ROMANIEI-IATA CINE SUSTINE U.S.L.-iata cine sunt tovarasii de lupta ai lui bibliotecaru.

MILOGII SI INTRETINUTII NROMANIEI,TOTI CEI CARE TRAIESC DIN MUNCA ALTORA,PADUCHI CARE JEFUIESC BANUL PUBLIC SI-I EXPLOATEAZA PE CEI CARE MUNCESC.........

BEY TRINTORILOR,LA MUNCA CU VOI,NE-AM SATURAT SA VA DUCEM IN SPATE,PADUCHILOR.
N-ATI DAT ACESTUI STAT UN LEUT-DOAR ATI CONSUMAT,EI ,GATA,NU MAI VREM SA VA CARAM IN SPATE..........SA TRAITI DIN CE PRODUCETI,VOI CU PONTA SI ANTONESCU,DOI PARAZITI CA SI VOI..........

FRANK ZAPA[KING] said...

P.S.-ERATA-300 de pensionari......

ADRIAN said...

Paduche e ma-ta bai Frank ca te-a facut o asemenea scursura. Ai ramas aceeasi scursura puturoasa care scria si in 2007 la suspendarea trecuta pe la Cotidianul. Cum poti sa spui despre niste oameni care au ajuns la pensie ca sunt niste milogi si niste paduchi bai nenorocitule !??
De la cine jefuiesc mai taratura? De la Ridzi si Udrea? De la "servicii"? De la aia caora li s-au nationalizat casele ca sa ajunga prin pix la Basescu sau la parintii securisti ai duduiei Macovei? Pe Euroconstruct care inghite milioane pe autostrazi pe care nu le face? Pe cine jefuiesc mai libricule ??

Bibliotecaru said...

@ FRANK ZAPA[KING]

Inteligenţa voastră, faceţi nişte militari pensionari... trântori? Păi ce aţi vrea să facă, că domnul Boc le-a luat dreptul să se angajeze să mai facă un ban pe lângă pensie?

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN

Nu vă enervaţi, asta şi urmăreşte.

FRANK ZAPA[KING] said...

Daaaaaaaaaaaaaa,sunt trintoriii perfecti-NISTE TARANOI,ZMULSI DE COMUNISTI DIN GLODUL SI NOROIUL SATELOR ROMANESTI,DIN BORDEILE SI CHIRPICIUL ATOATE STAPINITOR.
Niste parveniti,pe care ROMANII I-AU TINUT PE BANII LOR IN SCOLI,I-AU IMBRACAT,I-AU HTANIT,SI IN SCHIMB AU PRIMIT GLOANTE IN CAP CIND PE VREMEA LUI CEAUSESCU AU VRUT SA ALEAGA LIBERTATEA,CIND IN DECEMBRIE 89 AU VRUT SA SCAPE DE COMUNISTI,CIND.........
Aceste putori nasturoase ,AU CHINUIT INAINTE DE 89 MILIOANE DE TINERI ROMANI LUATI CU ARCANUL IN ARMATA SI PUSI ,SI OBLIGATI LA MUNCA FORTATA,I-AU EXECUTAT FARA MILA PE CEI DUSI IN LAGARELE FORTATE,PE SANTIERELE CARE AVEAU UN SINGUR SCOP-ELIMINAREA SI EXTERMINAREA ELITELOR ROMANESTI.
Acesti trintori au SUPT MUNCA ROMANILOR SI AU RIS DE SUDOAREA OAMENILOR AMARITI.
Tradatoarea armata comunista-a facut doar si numai,rau acestei tari.
a FOST SINGURA ARMATA CARE STATEA CU ARMA INDREPTATA SPRE INTERIORUL TARII,PT CA ORICE ROMAN CARE AR FI PROTESTAT SA FIE URGENT EXECUTAT.

Pt toate astea si pt inca multe altele-BEY ADRIAN TU SI TOT NEAMUL TAU SA FITI BLESTEMATI,TU SI INCA 100 DE GENERATII SA FITI OSTRAGIZATI,SI RESPINSI DE NATIA ROMANA,IMPOTRIVA CAREIA LUPTATI TU SI CEI CA TINE-CRIMINALILOR..........
TE-AS CASTRA URGENT PE TINE SI COPII TAI-mi-as sacrifica,demintatea,principiile si idealurile democratice,pt ca ,sa scap lumea de specimene ca tine.

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN

Cum spuneam, nu vă enervaţi... acesta este şi rostul lui, să vă scoată din sărite. Nu-i dau satisfacţia nici măcar să-i şterg comentariile, îl las să-şi acumueleze neputinţa intelectuală ca lumea să ştie cine este.

ADRIAN said...

O scursura scabroasa pe care nu stiu de ce o tolerati pe acest blog.
Oricum credca vorbeste de fapt despre tatal general securist al leprei Macovei cand se refera la paraziti. Sau la jaful basescian cand EBA o stupida notorie, era platita, nu stim de ce, cu mii de euro de Luxten care o angajase nu stim de ce. Adica stim, pentru ca benficia de contractele pixului tatalui ei iar el putea sa-si ia o spaga in felul asta.
Deci lepra asta imi spune mie de pensionarii care jefuiesc? Exprimarea libera are o limita. Descreierati ca acest individ nu trebuie lasati sa-si verse voma pe unde apuca. O sa-mi reduc prezenta aici pana cand va disparea pitecantropul acesta.

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN

Încerc să apăr libertatea de exprimare şi acolo unde se ajunge la astfel de forme. În numele democraţiei pot ierta multe.

FRANK ZAPA[KING] said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Bibliotecaru said...

@ FRANK ZAPA[KING]

În momentul în care aţi început să scrieţi despre acte sexuale... nu-mi mai daţi de ales. Îmi pare rău, chiar mă doare să vă şterg mesajul.

FRANK ZAPA[KING] said...

Asadar,PADUCHE SCABROS E MA-TA-este o nevinovata exprimare,plina de gentilete si amabilitate-NU??????????
In cazul acesta,nu-mi ramine altceva de facut decit sa spun-ESTI DREPT CA PISATUL BOULUI...........

Bibliotecaru said...

@ FRANK ZAPA[KING]

Mulţumesc de înţelegere...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.