11 July 2012

Vă amintiţi discursul...


... clasicizat al propagandiştilor PDL, potenţaţi şi de o parte a mass-media, care spunea şi spune că PSD face scut împotriva lui Adrian Năstase? Nu se poate să nu ştiţi acest tip de discurs. Închid ochii şi o şi văd pe doamna Pora declamând rituos la TV cum că nu ştiu ce este prin Parlament special pentru a-l scoate pe Adrian Năstase din "belea"...

Să o luăm, de exemplu, pe doamna deputat european Monica Macovei:

Nastase isi bate joc de justitie si de opinia publica

Eu am spus public ca USL face presiuni si ca judecatorii vor rezista si vor lua decizii corecte.

“Schema” lui Ponta si a mentorului sau, Adrian Nastase, functioneaza inca


Nastase liniuta Ponta: sa se duca sa se judece

Nu vi se pare ca dl Corlatean da jos haina de ministru al Justitiei si ia haina de aparator al inculpatului Nastase?

Desigur, aici vorbim de o mică picătură în ocean, luările de poziţie ale doamnei Macovei împotriva "scutului" pe care PSD îl pune în faţa domnului Adrian Năstase sunt "fără număr".

Iată însă că domnul Năstase este "după gratii".

Întrebarea este de ce aceiaşi propagandişti ai PDL, mass-media aservită PDL şi, în general, opinia publică favorabilă PDL... se pun cu toţii zid în apărarea lui Traian Năstase. Păi ce faceţi, doamnelor şi domnilor, scuipaţi acum chiar pe principiile pe care le formulaţi de aproape un deceniu? Ba mai mult, aceşti propagandişti distrug România pe plan extern numai pentru ca domnul Băsescu să nu se confrunte cu votul popular şi apoi cu Codul Penal. Culmea este că tot ei judecă lumea în bine şi rău. Mai mult, "democrata Europă" a demonstrat în această perioadă care este "valoarea adevărată". Dacă aceşti oameni sunt atât de puţini inteligenţi încât să devină instrumente voluntare sau involuntare în construcţia acestui scut pro-Băsescu, ce stimă să mai am pentru ei?

http://www.timesnewroman.ro/images/stories/basescu_a_condamnat_nazismul_in_parlament.jpg
(http://www.timesnewroman.ro/politic/2751-basesci-si-merkel-au-condamnat-nazismul-in-parlament)

48 comments:

nimrod said...

Off topic:

Referendumul se suprapune peste vacanţa stranierilor. Pe-aici, de exemplu, sunt al naibii de mulţi şi aproape sută la sută pedelişti. Naşpa, fiindcă numărul coloneilor în rezervă va rămâne acelaşi... Un fenomen care nu poate fi reglat prin vreo OUG. Sau mai ştii? :))))

Robert Horvath said...

Biblotecarul intre doua lumi.

Nu stiu precis daca exista universuri paralele. Dar lumi paralele. precis.
Chiar pe acest blog.
Ocidentul are o lume proprie cu reguri precisei, iar spatiul mioritic o alta lume.. al democtatiei dupa ureche si dupa convenienta.
.Bogdan Chiriac a anuntat la Antena 3 la emisiunea 100 de minute ca actiunea
impotriva Romaniei este organizata de CIA un dusman al tinerei si originalei democratii romanesti. Tot pe acolo bate bibliotecarul...... se pare.
Democratia mioritica este un fel de joc de noroc....in care castigatorul ia tot.
Separatia puterilor in stat nu mai este importanta. Cei care au majoritatea au totul in mana....chiar si statul de drept.
Romania este acum la rascruce. Sau va alege civilizatie si occidentul sau independenta nationala de tip ........

Robert Horvath said...

BBC: Ponta riscă să îşi asume rolul de oaia neagră a Uniunii Europene. Bibliotecarul aplauda.

Robert Horvath said...

CIPRU TARA COMUNISTA SI PRIETENA !
UN COMUNIST LA CONDUCEREA EU !
MARGA OMUL LUI PUTIN
Tot ce ar mai putea încerca acum este să convingă Ciprul, ţară ce deţine în prezent preşedinţia rotativă a UE, de soliditatea statului de drept în România. Cum la Nicosia comuniştii sunt la putere, aceştia vor fi indubitabil încântaţi de admiraţia lui Marga faţă de ţarul de la Kremlin, din moment ce tocmai au solicitat Moscovei un al doilea împrumut de miliarde de euro pentru a-şi putea susţine băncile şi economia.

Robert Horvath said...

PREVAD LACRIMI AMARE STRECURANDU-SE IN BARBA !

Greu de crezut însă că apatia românilor va persista. Consecinţele economice ale dezastruoasei guvernări Ponta încep să devină din ce în ce mai vizibile, iar după ce plagiatorul va fi reuşit performanţa de a-şi scoate ţara de pe traiectoria ei europeană, românii îşi vor îndrepta întreaga furie împotriva sa şi a regimului USL.

Robert Horvath said...

SUA ARE INDEMNURI PENTRU ROMANI !

APARATI LIBERTATEA SI DEMOCRATIA !
Exprim punctul de vedere al președintelui SUA, nu pe al meu personal, a precizat ambasadorul Mark Gitenstein:

“Oamenii au dreptul de a NU fi conduși de o elita puternica, comunista sau nu, reprezentata de moguli "
“românii încep sa conștientizeze ca aceste instituții nu aparțin unui anumit partid politic, ci poporului român, si vor lupta sa le apere.”
Exista un grup de români care nu vor mai tolera starea de fapt.


Ambasadorul a zis asta de ziua Americii, chiar in nasul lui Victor Ponta. Iar pe măsură ce ambasadorul vorbea, zâmbetul lui Ponta dispărea.

Robert Horvath said...

NU MAI E DE GLUMA BIBLIOTECARE
S.O.S

Uniunea Europeana exclude România!

Markus Ferber, seful delegației Germaniei in Parlamentul European:
“Sunt extrem de îngrijorat în legătură cu situaţia din România. Ceea ce se întâmplă este împotriva spiritului şi principiilor Uniunii Europene.”
“Voi contacta Comisia Europeană şi instituţiile europene pentru a face toţi paşii necesari în vederea suspendării voturilor României din Consiliul European“
(exact consiliul unde s-a zbătut din greu Ponta sa ajungă!).
“pentru lipsa asigurării standardelor minime funcţionării statului de drept.”
E un fapt unic in istoria UE.....si probabil
irepetabil.

Anonymous said...

De unde e poza aia trucata?

Robert Horvath said...

REVENIREA MONARHIEI PRIN PRINTUL NICOLAE
România e in aceeași situație ca la venirea lui Carol I. Același haos, aceeași corupție fanariota, aceeași lipsa de soluții. A fost nevoie de un rege german, un străin, ca sa facă ordine in tară. Carol I a creat România capitalista moderna, pe care au distrus-o comuniștii in 1949.
Pai cine vroiați sa reconstruiască acum capitalismul? Tot comuniștii? Sa fim serioși bibliotecare.

Anonymous said...

Domnule bibliotecar,

Eu ma consider a fi o persoana pro basista, si cred ca e posibil sa nu vad lucrurile destul de obiectiv.
Din cauza asta eu am o rugaminte, daca aveti bunavointa, sa incercati macar sa imi explicati de ce e mai bine cu USL, de ce trebuie sa demitem presedintele si de ce eu as avea o pozitie gresita.
Sunt multe lucruri pe care nu le cunosc, si e posbil ca din cauza asta sa nu am o perspectiva corecta asupra situatiei din tara. As vrea sa cunosc parerea si motivatiile unei persoane anti basiste.
Multumesc anticipat.
PS: sunt pro basist, din cauza conjuncturii actuale, sa nu intelegeti ca as merge cu Basescu pana in panzele albe, totul are o limita.

Robert Horvath said...

Bibliotecar
Am mentionat intr-o postare ca am anumite indoieli
asupra extraordinarii inteligente a domnului Ponta.
Pe buna dreptate am fost pus la punct si atentionat de
gravitatea opiniei exprimate.
Intrebare ....daca Ponta este inteligent cum este posibil sa nu stie ca telefonul sau este interceptat ?
Dupa citirea acestei stiri va rog a-mi da explicatiile asteptate.....

UPDATE

Victor Ponta a fost interceptat telefonic pentru ca a fost sunat de Gerge Balan, membru CSM, pus sub invinuire pentru coruptie in acest dosar penal. Interceptarile convorbirilor lui Balan s-au facut cu mandat de la Inalta Curte.

*Inainte de a-l suna pe Ponta, Balan a stabilit, tot la telefon, in convorbiri cu Marcel Sampetru consilier CSM, si Mihai Vlad, sef SIPI Ilfov ( filiala a serviciului secret al Ministerului de Interne), ce functie vrea fiecare si cum sa-i ceara lui Ponta aceste functii.

vib said...

@Bibliotecarul: eu nu prea cred ca e aceeasi chestie. Basescu e anchetat in vreun dosar? Sau macar se speculeaza ca va fi anchetat? Eu zic ca e mare diferenta intre ce a facut PSD si ce face PDL la capitolul asta. Pana la proba contrarie bineinteles...

Bibliotecaru said...

@ nimrod

"Străinerii" vor veni la ambasada de la Paris şi vor vota în perioada de vârf de vot în ritm de 5 voturi pe sutimea de secundă pentru a putea obţine la final un număr de douăsprezece milioane de voturi.

Bibliotecaru said...

@ epolitikon

Scrie sub poză, scrie şi pe poză, de unde este, nu scrie nicăieri că e trucată. :D

Anonymous said...

Multumesc domnule bibliotecar pentru raspunsul dumneavoastra, fie el si indirect.

Vasile, said...

Dobitocul nu discerne ca CIA si subalternii de pe axa sunt in Romania acasa si nu in deplasare.

Ce spuneau europenii cu un an in urma de avioanele CIA incarcate cu detinuti politici avioane care aterizau prin Romania iar romanii le ofereau casa si masa ..de autopsie?

Un domn auto-declarat probasist vrea explicatii,eu cred ca dialogul cu dumneata este inutil,no chance to comprehenh elementaty issues, daca tot ce a facut Traian impotriva tarii a propriului popor, impotriva partidelor politice,nu v-au convins in mod sigur explicatiile sunt inutile.

Eu va intreb cu totul alta chestiune , dumneavoastra cunosteti ceva despre averea reala a Presedintelui, sau despre pusculitele acestuia?

Daca nu cunosteti nu este nici o problema , inseamna ca este sarac si cinstit..din cauza asta revin cu o alta intrebare este cinstit ca presedintele tarii sa-si propulseze propria fiica intrun pupincurism general in politica
si dupa cum observati nu fac nici o
nuantare privind capacitatile intelectuale extraordinare ale domnisoarei Elena?

Dumneavoastra considerati probabil ca Basescu & Girls sa mosteneasca intr-un fel politic si economic Romania, Nastase probabil la fel ...desi am inteles ca pe Andrei il ghidona inspre chestii economice, adica daca Bush & Sons au consus America 12 ani de ce nu am face si noi ca democratii republicani de americani nu-i asa.

Adica hai sa ne sinucidem pentru ca l-am impuscat pe Ceausescu...pai cine mai ramane sa se sinucida ca la pupat in cur pe Traian Ceausescu?

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Aici nu este vorba că A este mai bun decât B. Nu vă voi spune că e mai bine cu domnul Crin Antonescu la Cotroceni decât cu Traian Băsescu şi nici cu un guvern USL în loc de un guvern PDL.

Eu sunt anti-băsism în măsura în care sunt şi anti-antonescism (sau cum se spune), nu sunt însă împotriva persoanei Traian Băsescu.

Stimate Anonim,
Eu vorbesc despre nişte persoane-personaje care au ajuns să ocupe funcţii şi, din această postură, ele au posibilitatea să provoace disfuncţionalitatea instituţiei şi, în consecinţă, a statului.

Băsescianism însă înseamnă altceva, reprezintă o activitate menită să întunece minţile cetăţenilor, să manipuleze, să aducă la disperare, să irite, să injecteze ochi, să aducă oamenii în zona furiei încât să nu mai poată gândi raţional. Şi celelalte partide au astfel de acţiuni propagandistice, fără doar şi poate, numai că o fac la un nivel mai ridicat, sunt subtile. Băsescianismul este la un nivel extrem de jos, coboară omul la nivel de animal, îl droghează dacă vreţi, sunt lucruri cu care oameni pretinşi intelectuali te prostesc vizibil în faţă, precum acei comis-voiajori care încearcă să te convingă că un cuţit este gratuit dacă cumperi trei pereche de cearceafuri...

Abuzează USL prin aceste OUG? Fără doar şi poate, OUG-urile sunt necesare numai în cazul catastrofelor, numai emiterea lor este un abuz. Este un abuz cu care politica ne-a obişnuit, aproape că nici nu mai sesizăm abuzul. Abuzul instituţional de acest tip este însă unul la nivel de intelect. Circul pe care îl face PDL însă pe seama acestui lucru creează o atmosferă în care nici nu mai poţi să gândeşti, ba la Bruxelles, prin presă, la televizor, toţi ţipă, nimeni nu mai gândeşte...

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Să vă dau un exemplu de zgomot ca să înţelegeţi.

Merkel catre USL: “Inacceptabil!”

de cpreda

Angela Merkel a pus punctul pe i: incalcarea statului de drept e inacceptabila in lupta pentru putere.
Mai are cineva din USL urechi sa auda?
Daca liderii de la putere nu se trezesc, e posibil ca surparea regimului din interior sa fie insotita de o izolare internationala nemaivazuta de la mineriada din iunie 1990 incoace.
UPDATE
Șeful fracțiunii SPD din Bundestag, Frank Walter Steinmeier, a intervenit și el în dezbatere, afirmând și el că e “inacceptabilă” restrângerea atribuțiilor CCR “în câteva zile”.


L-am întrebat pe domnul Preda...

Domnule Cristian Preda, în calitatea dumneavoastră de profesor, ne spuneţi ce înseamnă această noţiune a "statului de drept".

Ştiţi foarte bine că a plouat cu argumentaţia încălcării statului de drept. Ei bine, domnul profesor nu a dat explicaţia "statului de drept" pentru că vede oricine cum stă treaba cu încălcarea lui... a preferat să-mi cenzureze comentariul.

Robert Horvath said...

@ Credeti ca suspendarea lui Ponta poate surveni inainte
de suspendarea lui Basescu .
?

ZeV said...

..Am citit, im limita timpului disponibil, ceea ce au mai scrisd prietenii acestui blog.
Dommnului i-as spune ca raspunsul se gaseste, intrinsec, chiar in intrebare.
Adica, nu se poate ,,merge cu Basescu pana in panzele albe, totul are o limita".
Limita ma fost atinsa, am depasit deja altitudinea Everestului.
Ce va fi, va fi. Dar asa, nu se mai poate. Nic mai rau, nu cred ca se mai poate. Asta, deoarece se vede in aceste zile cat de toxic se poate manifesta un partid de tip cârpă, în stare de disperare, aservit unor centri de putere care nu se află în interiorul acestuia. Acest partid se numește PDL.

ZeV said...

erata
Domnului Anonim

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

În concluzie, stimate anonim, eu nu încerc să vă schimb dumneavoastră sau a altcuiva opinia politică sau opţiunea politică. Ceea ce încerc eu să vă sugerez este un lucru de bun-simţ, acela să nu luaţi de bună direct ce auziţi, nici măcar ce vă spun eu, încercaţi să ajungeţi la cea mai profundă formă de adevăr la care aveţi acces. Dumneavoastră, în calitatea dumneavoastră de cetăţean al României, aveţi nişte drepturi şi obligaţii. Statul vă sileşte să vă respectaţi obligaţiile general obligatorii, exercitarea drepturilor trebuie însă să o câştigaţi dumneavoastră în luptă cu statul român. Democraţia asta şi înseamnă, să vă formaţi o structură a voinţei politice şi, în limita şi în numele drepturilor dumneavoastră civice, să vă exprimaţi voinţa politică alături de celelalte milioane de cetăţeni. Asta pentru că normalitatea este ca poporul să poruncească şi statul să execute, pentru că statul este în slujba poporului şi nu invers. Din păcate politicienii au mentalitatea de stăpâni şi întreg poporul trebuie să lupte împotriva acestui lucru.

Bibliotecaru said...

@ vib
Când întrebaţi Basescu e anchetat in vreun dosar? bănuiesc că glumiţi. Căutaţi pe Google dosare penale basescu, sunt convins că veţi găsi ceva.

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Cu plăcere, sper că v-am fost de folos.

nimrod said...

:)

Biblio,

Eu vorbeam de stranierii întorşi acasă pentru vacanţă, căpşunari, da' mulţi. Cum nici unul dintre ei nu e bugetar ca să-i tremure discernământul şi mâna...
Mai mult, majoritatea lor sunt catolici. Cum tocmai ieri, cred, senatorul Chelaru a pierdut şefia PSD-ului local e semn că şi apartenenţa la o confesiune sau alta va fi luată în calcul. Semn că nişte băieţi pe-aici nu sunt aşa siguri pe ei aşa cum sunt bolşevicii de la vârf...

vaisamar said...

hai trompeto mai repede cu articolul referitor la manipularea de azi de la csm a lu basescu =)) hai ca nu e greu sa dai copy paste dupa pdf-ul ce l-ai primit =))

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Da, căpşunarii sunt impulsionaţi de faptul că domnul Băsescu le-a primis că în cel de al doilea mandat cu siguranţă vor fi trăind bine şi în România. Eu cred că le-a purtat ghinion, că nu mai trăiesc bine nici la căpşuni.

Kim Jong-un a apărut alături de o femeie misterioasă. După o lună de zile s-a descoperit că este o cunoscută cântăreaţă de succes.

Cum femeia nord-coreeanului este atât de cunoscută încât le-au trebuit săptămâni ca să o recunoască, cam aşa şi cu stranierii...

nimrod said...

:)

Biblio,

Nu încercaţi să aproximaţi o realitate care vă este complet străină acolo la Bucureşti şi nu doar dumneavoastră. Stranierii sunt un fenomen specific României profunde. Până şi elita mafiei ţigăneşti care acţionează "dincolo" e tot din provincie. :)

Rica Venturiano said...

Tot aud aici, cat si pe alte site-uri, ca ce ne-a facut Basescu si PDL-ul. Concret insa, nu spune nimeni cu ce l-a afectat PDL-ul sau Basescu. Ma uit in jurul meu in Romania si vad doar ca s-au inmultit masinile, lumea e buluc la mall-uri si cosurile sunt pline.
Stiu, o sa-mi spuneti ca s-au micsorat salariile bugetarilor si pensiile.
Pai bugetarii au avut de ales, reduceri de personal sau reduceri de salariu. S-au redus pensiile, dar nu spune nimeni cui si cat.
Am ajuns ca in Romania sa avem 3 angajati pentru munca unuia singur (ma refer la bugetari).
Am avut parte de un exemplu socant, cand un muncitor se vaita ca: "el sta la lopata toata ziua si patronul lui si-a luat masina noua, iar el ia doar 1500 de lei". Eu l-as intreba, cat ar vrea el sa primeasca, ca fiind la lopata, probabil ca nici scoala multa n-avea.
Suntem inca sub influenta perioadei comuniste, cand muncitorul era "talpa" si lua salariu mai mare ca inginerul. Munca exista in Romania, dar multi nu vor s-o faca. Taranul fuge de la sapa ca sa stea la oras, chit ca "mancarea" tot de la tara si-o cara, cu masina lui inmatriculata in Bulgaria.
Ce credeti, ca orice alt guvern ne va scuti de taxe, de impozite, de OBLIGATII?? Oare e de vina guvernarea (care o fi ea) ca noi suntem nesimtiti, lenesi, hoti, si inculti?? E de vina guvernul ca romanul arunca gunoiul de la geamul apartamentului sau al masinii? E vina lui Base ca romanul isi scutura scrumiera la stop, ca parcheaza aiurea, ca isi cumpara masina, desi n-are bani s-o intretina, ca isi ia "elsidi" desi el n-are bani de intretinere? Hai sa ne analizam pe noi si apoii sa ne vaitam si sa injuram.
Credeti ca oricine va fi la carma, va va da ceva moca? Ca vom avera salarii mult mai mari? ca nu vom mai plati taxe?
Cand o sa va treziti si o sa realaizati ca TOTI SUNT O APA SI-UN PAMANT.

Rica Venturiano said...

@Horbath.
"Cica ajunge Funar primar la Oradea si de cum vine incearca el sa implementeze un proiect local: un lac de agrement pentru cetateni. Se zbate, se chinuie vreo 4 ani cu voturi, cu exproprieri, cu avize, cu aprobari si in sfarsit termina lacul. La inaugurare presa multa, unul din ziaristi, uimit de cat de mare si frumos e lacul il intreaba: - Domnule Primar, e foarte mare lacul, nici nu i se vede capatul. Ce e dincolo de el? La care Funar cu un oftat de usurare:
- Austria!"

Anonymous said...

Va multumesc foarte mult pentru explicatii si pentru timpul acordat.
Inteleg ca aveti dreptate atunci cand spuneti ca nu exista incredere in clasa politica fie USL sau PDL, aici cred ca romanii sunt la unison.
Si eu urasc ca suntem mereu pusi in situatia sa alegem raul cel mai mic, nu vad cum se pot indrepta lucrurile alegand un rau mai mic.
M-am documentat putin in legatura cu statul de drept:
"Statul de drept presupune armonizarea, echilibrarea raporturilor celor două componente(statul (puterea) și supunere, dreptul de ordonare și frânare), în sensul domniei legii, adică a supremației ei absolute în scopul prezervării drepturilor și libertăților individuale."
Eu inteleg din asta ca statul poate sa isi exercite atributiile in limita legii. Fiindca o incalcare a legii duce la haos social. Statul care incalca legea, nu e stat de drept.
Nu stiu daca am inteles corect, parerile voastre sunt binevenite.
Sunt de acord cu afirmatia "poporul porunceste si statul executa" numai in prezenta unei legi fundamentale, a unor reguli bine definite(a justitiei). Uite un exemplu recent, procesul domnului Nastase. La cat de popular este domnul Nastase, ar fi destul de probabil ca in urma unui referendum, poporul sa il declare ca fiind nevinovat, cu toate ca decizia juridica poate fi alta. Vreau sa zic ca nu tot ce porunceste poporul trebuie executat.
De la dumneavoastra am mai inteles ca nu trebuie sa luam de bun tot ce zice UE(prin reprezentanti) fiindca e posibil sa existe cercuri de interese la nivele foarte foarte inalte(lucru invatat de la noi din tara). Da, ma consider a fi o persoana suspicioasa din fire, dar in cazul acesta, credeti ca interventia UE nu e justificata? Domnul Ponta a oferit pretextul prin ordonantele de urgenta abuzive. Acum UE ne ameninta ca progresele facute de Romania sunt puse in pericol. Care este interesul UE in problema aceasta?

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Cele ce le spuneţi despre statul de drept ("Statul de drept presupune armonizarea, echilibrarea raporturilor celor două componente...") sunt luate, bănuiesc, de pe wikipedia.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Stat_de_drept

Puteaţi totuşi să le luaţi de pe blogul domnului Urban:

http://www.urbaniulian.ro/2008/12/23/dezbatere-publica-ce-credeti-ca-se-ascunde-in-spatele-statului-de-drept/

... or ascultând şedinţele parlamentului...

http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6704&idm=1,4&idl=1

or din sutele de referate...

Definiţia pe care o daţi este una din definiţiile oficiale citate de toţi, prezentă inclusiv în cursurile de drept şi este absolut corectă. Cam academică, dar corectă.

Definiţia mea probabil că nu o veţi găsi nicăieri... pentru că sunt cu mult mai radical în spuse. Practic o definire parcimonioasă ar spune un lucru cu mult mai simplu, respectiv că aplică principiul "legea egală pentru toţi" şi în cadrul statului.

Statul este un respondent special în faţa legii dintr-un motiv simplu... el poate să schimbe legea, poată să şi aplice legea, putând totodată să şi impună legea. Dacă luăm fotbalul, statul este nu numai jucător, dar şi arbitru şi federaţie... Putând să schimbe legea, el poate încălca principiile legii pentru a-şi avantaja poziţia. Aplicând legea, el poate interpreta abuziv legea pentru a avea dreptate, impunând legea, statul îşi poate impune voinţa şi atunci când nu are dreptate numai să nu piardă. Eliminarea abuzului posibil (şi "probabil" aş spune) constituie principiul statului de drept.

Statul de drept reprezintă de fapt starea în care statul are acelaşi respect faţă de lege ca şi simplul cetăţean.

Evident, nu statul în sine, ca instituţie, este un pericol în această ecuaţie, ci cei care ocupă organigrama statului.

Privind statul de drept dinspre cei din organigrama statului se înţelege un lucru şi mai radical, anume că cel aflat în poziţia de a exercita o funcţie a statului NU-ŞI POATE IMPUNE VOINŢA POLITICĂ PERSONALĂ, el trebuie să execute voinţa publică.

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Pentru ca să fie "stat de drept" ar trebui deci să se întâmple următoarele lucruri.

1. Cetăţeni să aleagă prin vot, nu parlamentari, ci modul în care să evolueze societatea în care trăiesc. Deci asta înseamnă că alegerea trebuie făcută între versiunile de proiecte legislative. Nu partide, nu oameni, ci proiecte.

2. În urma alegerii, parlamentarii (toţi la un loc) au un mandat transmis de cetăţeni prin vot de îndeplinit.

3. Parlamentul transmite partea executivă a mandatului primit prin vot către Guvern prin intermediul Programului de Guvernare. Guvernul reprezintă deci o parte politică, respectiv Programul de Guvernare, partea importantă a Guvernului, şi o parte umană, adică nişte oameni cărora Parlamentul le acordă încredere că pot duce la bună îndeplinire Programul de Guvernare

4. Justiţia, prin intermediul legilor făcute de Parlament în urma mandatului dat de oameni, aplică legea, stabileşte încălcarea legii, stabileşte încadrarea în lege, pedepseşte, impune legea.

Avem deci cele trei puteri ale statului, puterea judecătorească, legislativul şi executivul care funcţionează ÎN SLUJBA cetăţeanului şi societăţii, conform stabilităţii societăţii, cu un mandat dat de cetăţean prin alegerea proiectelor votate în momentul alegerilor parlamentare.

Nici unul dintre personajele care ocupă locuri în stat nu are o putere superioară oricărui cetăţean, partidele politice nu sunt altceva decât o asociere de cetăţeni obişnuiţi, nu au niciodată o putere venită din altă parte decât din puterea membrilor săi de partid, simpli cetăţeni.

Instituţia, cum este Parlamentul, Guvernul, CCR, Preşedinţia... şi aşa mai departe, reprezintă o culegere de legi şi principii... definite de Parlament ca urmare a mandatului obţinut în urma voturilor date de cetăţeni.

Cei din organigramele instituţiilor sunt cetăţeni, la fel ca noi toţi, angajaţi să execute îndatoririle funcţiei... NU EI ALEG PENTRU CETĂŢENI, fiecare cetăţean alege pentru el în egalitate cu toţi ceilalţi şi toţi la un loc pentru ţară.

Aceasta este democraţia, acest timp de funcţionare statul de drept.

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Dacă veţi studia cu acest înţeles constituţia cred că veţi vedea că acest model este chiar cel dat de constituţie. Veţi mai recunoaşte şi faptul că societatea românească nu seamănă deloc cu acest model de mai sus. Nici măcar în uzul modelului social nu se face diferenţa dintre instituţia numită Preşedinte şi persoana care ocupă vremelnic scaunul ce permite exerciţiul funcţiei. Or dacă cetăţenii se confundă cu instituţia din care fac parte, dacă ei nu mai fac diferenţa din faptul că sunt angajaţi să îndeplinească voinţa altora şi nu să-şi impună propria voinţă prin puterea dată de funcţie... despre ce normalitate mai vorbim?

Stat de drept? Nici măcar pe aproape. Aaaaa, din declaraţiile politice ne putem aştepta să aflăm că trăim o viaţă democratică minunată... dar asta este propagandă, în realitate nu ne întrebă nimeni nimic, poporul nu conduce suveran absolut nimic pentru că nu-şi aleg propria viaţă ci pe nişte "cutărăi" care să le hotărască, cu un cec în alb, propria viaţă.

Sigur, este o părere personală. Cum spuneam, nu mă credeţi pe mine pe cuvânt, nu credeţi pe nimeni... fiecare cetăţean este o parte de suveranitate. Studiaţi-vă drepturile şi obligaţiile, informaţi-vă, construiţi-vă o voinţă politică pe care Constituţia vă obligă să o aveţi pentru a vă apăra propriile drepturi în societate. Luptaţi-vă pentru drepturile dumneavoastră şi, alături de ceilalţi cetăţeni care luptă pentru drepturile lor, va fi o luptă pentru democraţie.

Aceasta este, cred eu cheia... Poporul nu are nevoie de lideri, democraţia nu are nevoie de lideri, democraţia este întotdeauna o sumă de individualităţi cu putere egală. Nu trebuie să aşteptaţi să vă spună cineva ce să faceţi, luptaţi pentru drepturile dumneavoastră, faceţi ce credeţi dumneavoastră că trebuie făcut, impuneţi celor numiţi şi aleşi să respecte principiile sociale... asta este democraţia. Dacă 90% din populaţie va aştepta ca 10% să-i conducă, democraţia este un eşec, statul de drept este un eşec, libertatea este sclavie.

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Cât despre UE...

Avem o parte internă, avem o parte externă. UE să intervină atunci când România încalcă părţile externe... ce treabă au ei cu culoarea politică a Guvernului meu, cu organizarea unui referendum de demitere a preşedintelui meu, cu faptul că domnul Ponta plagiază sau nu... să-şi vadă de treabă cum nici noi nu protestăm că nu ştiu ce se întâmplă la ei.

Prin Spania tocmai a trecut o mineriadă... ne-a păsat nouă de asta? Treaba lor.

Anonymous said...

Am inteles si va respect parerea, dar sincer nu vad cum am putea sa ne descurcam fara lideri. Populatia privita ca un intreg e ceva cu o inteligenta in cel mai bun caz mediocra, eu nu cred ca e capabila sa prospere fara lideri.
Tot ce zici are sens si suna foarte frumos, dar e utopic, s-ar aplica foarte frumos daca toata populatia ar avea pe langa un grad de inteligenta ridicat si un bagaj imens de cunostinte din toate domeniile. Altfel eu nu cred ca ar fi capabila sa ia niste decizii, sa aprobe proiecte in cunostinta de cauza. Cred ca e mai bine sa mergem pe principiul promovarii a ce e mai bun dintre noi(oameni incercati atat academic dar in special moral) ca lideri. Acum la noi problema e ca liderii sunt niste papagali, ii alegem ca pe prezentatorii TV.
Oricum ar fi, in ambele modele de conducere sunt parti bune si rele. Nu poti sa gasesti liderul perfect, la fel cum nu poti sa gasesti un popor care sa fie capabil sa ia decizii complexe in toate domeniile.
Oricum ar fi, in ambela cazuri, consider ca nu poate exista ordine fara lege, iar legea care se aplica preferential nu mai e lege.
Eu cred ca daca justitia de la noi ar fi impartiala si ar functiona asa cuma fost intentionata, s-ar rezolva majoritatea problemelor.
UE se foloseste de situatia din tara sa obtina ce vrea, fiecare vrea cate ceva.
Va multumesc pentru rabdarea pe care mi-ati acordat-o si pentru tot ce ati scris.

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Dacă vă duceţi la o piesă de teatru, ce lider vă spune când să veniţi, când să intraţi în sală, când să vă aşezaţi pe scaun şi când să plecaţi acasă pentru că spectacolul s-a terminat?

Nu de lideri este nevoie ci de specialişti în diferitele locuri ale guvernării. Pentru "situaţii" legile vă învaţă ce aveţi de făcut fără să fie nevoie să vă spună cineva ce trebuie să faceţi.

De exemplu, domnul Băsescu este lider al PDL şi reprezentatul statului român de 8 ani de zile. Dumnevoastră personal aţi primit o indicaţie din partea lui Traian Băsescu?

Dacă veţi analiza mai profund s-ar putea să ajungeţi la concluzia că aceşti lideri nu au nimic de-a face cu viaţa dumneavoastră de zi cu zi.

Orice lider politic (înţelegând prin politică arta guvernării) încalcă constituţia, pentru că... "Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu." Un lider nu poate conduce, nu poate comanda cuiva ceva...

Dacă vorbim despre o Utopie, atunci Constituţia ar trebui schimbată şi democraţia utopică ar trebui schimbată cu o dictatură oligarhică funcţională care conţine intrinsec conceptul de lider, definit într-un fel sau altul.

Şi eu vă mulţumesc că aţi avut răbdare să citiţi ce am scris.

Anonymous said...

Bun, am explicat prost.
Sunt de acord cu dumneavoastra, liderii trebuie sa fie specialisti, fiecare in domeniul sau.
Promovarea liderilor sa fie facuta pe baza rezultatelor, fapte nu vorbe. Asta inseamna ca nu oamenii aleg cine e profesionist sau nu.
Nu ma refer la lideri in sensul ca liderul imi dicteaza cand sa ma fac la sireturi.
In viziunea mea liderii trebuie sa fie capabili sa conduca societatea in special din punct de vedere moral, nu religios.
Probabil ca vreau lucruri imposibile: lideri morali, incoruptibili si experti in diferite domenii.
Cred ca ce vreau eu suna a totalitarism elitist :), bineinteles care e foarte susceptibil abuzului... si revenim la problemele actuale.
Nu am cunostinte in domeniu, mi-am exprimat parerea.
Acum m-as multumi si cu o democratie in care chiar functioneaza separarea puterilor in stat.
Im place si ideea dumneavoastra, si chiar as vrea sa o vad in practica. Din punct de vedere tehnologic s-ar putea pune in practica, dar lucrurl acesta nu ar fi fost posibil acum cateva zeci de ani.

Anonymous said...

@biblio
Ce cauta Merkel in dreapta lui basescu, in Parlamentul Romaniei daca nu-i trucata?

Anonymous said...

@epolitikon
E trucata, e chiar foarte evident.

vaisamar said...

ctr+c ctrl+v mincinos cronic si la bruxelle =)) sa ne arate nesimtitul unde sunt publicate toate decizile curtii constitutionale ca in afara de pus pe crina antenescu in post de hitler altceva nu am gasit.
am depus o sesizare la ue =))

vaisamar said...

zev tati mars la http://www.monitoruloficial.ro/ si da-ne link-urile cu toate decizile Curtii publicate ca doar jegul s-a laudat la Bruxell ca a publicat tot.

unde e publicata decizia din 27 iunie : http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press/2012/27iunie ????????????????????????????????????????????

vaisamar said...

iara am postat in alta parte =)))
mea culpa

Bibliotecaru said...

@ epolitikon

Eu nu am spus că nu este trucată, eu am spus că nu scrie nicăieri că este trucată. Cum nu este a mea ci doar luată de undeva... nu pot scrie eu că este trucată.

Anonymous said...

@Bibliotecarul

Frauda prin omisiune! :D

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Domnule vaisamar,
Dumneavoastră înţelegeţi acest principiu? Dacă există un comunicat de presă asta nu înseamnă că există şi decizia.

LEGEA Nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale

Art.60. - (1) Deciziile, hotărârile şi avizele se redactează în scris de către magistratul-asistent care a participat la dezbateri, sub îndrumarea judecătorului-raportor. Termenul de redactare este de cel mult 30 de zile de la pronunţare.

Asta înseamnă că se ia hotărârea, se dă comunicatul de presă şi apoi durează maximum 30 de zile pentru a redacta forma de publicare în Monitorul Oficial. Nu există un termen minim, ele ar putea la o adică să se redacteze imediat, există însă un termen maximal de 30 de zile. Ce s-a hotărât în 27 iunie ar trebui să fie publicată cel mult până pe 27 iulie, sau cel mult a doua zi de la redactare şi trimitere la Monitorul Oficial.

Victor Ponta a spus că toate deciziile trimise de CCR au fost publicate, nu a spus că au fost publicate şi deciziile care nu au fost încă redactate.

Dacă aţi fi mai puţin agresiv şi v-aţi informa mai cu atenţie, poate ar fi mai uşor pentru dumneavoastră să înţelegeţi informaţia.

Vasile, said...

Vorbind de trucuri sau de alt nebun tribun care protesta si el amoral,atunci cind Traian mima condamnarea comunismului,la fel ca plagiatorul Blaga 'tot ce face in aceasta perioada PDLeul controlat de serviciile lui Traian nu ale tarii ,totul este e o magie de doi bani cred ca daca l-ar avea pe Iozefini on echipa ar fi mai verosimili!

La suspendarea Basescu,sau schimarea lui Blaga,Anastase este deja o confirmare a organului iubit de Gitenstein ca totul a fost constitutional, ati vazut cumva vreo reactie a acetei trompete a serviciilor de informatii americane? A fost conform CC o manipulare, tot manipulare este si divagarea de la fosta decizie aplicata referendumul din 2006, prin care Basescu a ramas presedinte cu minimul l/2+1 din votanti,pai sa raspunda dobitocul de Robert cum si de ce in 2006 s-a votat cu l/2+1 din cei care s-au prezentat la vot si de ce acum nu mai este valabila aceiasi formula?
Tot manipulare este si vanzoleala DNA din CSM......sunt insa niste probleme , evaziune de aproape un miliard de euro, care trec prin curtea celor mai apropriati colaboratori ai lui Traian...prin curtea lui Blejnar..al consilierului disparut..prin curtea unei case de chirpici din Kogalniceanu ....ei acolo sunt banii romanilor aia taiati de PDL+Traian din pensii si salarii pe falsa motivatiei a crizei economice si nu pe adevarul traficului de influenta si deturnarilor uriase de fonduri datorate statului prin evaziunea la nivel de stat.
Ar mai fi tot real ,fara nici o magie, plagiatul dovedit al domnului Ponta.....dar asa cum un clasic o spunea carte din carte se scrie...parca nu se compara cu distrugerea economiei unei tari !

Bibliotecaru said...

Asta dovedeşte raţiunea propagandistă.

Nu e nimic, oamenii încep să deosebească propaganda de realitate, lumea începe să citească informaţia şi să urmărească în zeflemea comentariu politic.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.