03 July 2012

Traian Băsescu a plagiat


În ultimul timp foarte mulţi oameni politici non-USL au spus că acţiunea USL este o mineriadă politică.

De exemplu:

Fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu a declarat pentru Realitatea TV, că toate acţiunile USL privind revocarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului nu reprezintă altceva decât “o mineriadă parlamentară”.

MRU, despre acţiunile USL: O MINERIADĂ PARLAMENTARĂ mru ghimpele
(http://www.ghimpele.ro/2012/07/mru-despre-actiunile-usl-o-mineriada-parlamentara/ foto:desteptati-va.ro)
Iată că Traian Băsescu tocmai ne-a declarat că după analiza sa... avem o MINERIADĂ.
Băsescu: Majoritatea parlamentară condusă de Ponta, Antonescu, Oprea, Constantin şi Kelemen au pus România într-o situaţie similară cu cea generată de mineriada din iunie `90.
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/9809981/2/960mediafax-foto-andreea-alexandru.jpg?width=630
(http://www.gandul.info/politica/basescu-majoritatea-parlamentara-condusa-de-ponta-antonescu-oprea-constantin-si-kelemen-au-pus-romania-intr-o-situatie-similara-cu-cea-generata-de-mineriada-din-iunie-90-live-9809981)
Plagiatul este evident.

Comunicat de presă
(3 iulie 2012)

Ref.: Declarație de presă susținută de preşedintele României, domnul Traian Băsescu

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a susținut marți, 3 iulie a.c., la Palatul Cotroceni următoarea declarație de presă:

“Va fi o declaraţie foarte scurtă. Privind la evenimentele care s-au desfăşurat în ultimele săptămâni şi au culminat cu acţiunile de astăzi din Parlamentul României, cer primului-ministru Victor Ponta, copreşedintelui USL Crin Antonescu şi copreşedintelui USL Daniel Constantin, precum şi domnului preşedinte UNPR Gabriel Oprea şi preşedintelui UDMR Kelemen Hunor să înceteze imediat, ei şi partidele lor, acţiunile împotriva instituţiilor statului român. Repet, celor nominalizaţi le cer să înceteze imediat acţiunile împotriva instituţiilor statului român.

Prin acţiunile Guvernului şi ale majorităţii parlamentare se încalcă grav valorile fundamentale ale Uniunii Europene. Ţinta finală a acţiunilor majorităţii parlamentare conduse de domnul Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea şi Kelemen Hunor este punerea sub control a justiţiei. Suspendarea Preşedintelui este doar o etapă. Problema acestor domni şi a partidelor lor este punerea sub control a justiţiei. Repet: suspendarea Preşedintelui este doar o etapă intermediară, care, conform planificării lor, urmează să aibă loc în zilele următoare.

Fac un apel către politicienii din majoritatea parlamentară şi îi avertizez că, prin încălcarea gravă a legilor ţării şi a Constituţiei României, precum şi a regulamentelor Parlamentului României, au pus statul român şi pe cei 22 de milioane de români într-o situaţie extrem de dificilă, pe analiza mea similară cu cea generată de mineriada din 13-15 iunie 1990.

De asemenea, efectele acţiunilor politice ale Guvernului din ultimele săptămâni, ale Primului-ministru şi ale majorităţii parlamentare de astăzi vor avea efecte economice extrem de grave pentru România şi pentru populaţia României. Acesta este mesajul pe care vreau să-l transmit.

Repet: cer majorităţii parlamentare şi liderilor acesteia să înceteze imediat acţiunile împotriva instituţiilor statului român, fie că ele sunt Curtea Constituţională, fie că e vorba de Senatul României, de Camera Deputaţilor, de Avocatul Poporului sau de alte instituţii care îi deranjează, inclusiv justiţia, ţinta finală a acţiunilor majorităţii parlamentare şi ale liderilor acesteia. Trebuie să înţeleagă aceşti politicieni că a venit timpul când în faţa justiţiei politicienii sunt egali cu orice cetăţean al ţării. Iar ascunderea în Parlament a celor care trebuie să meargă în faţa justiţiei este un lucru care nu mai poate fi tolerat. De aceea, cer imediat încetarea oricărei acţiuni împotriva instituţiilor statului român. Este un apel pe care îl fac la responsabilitate. Vă mulţumesc. Vă doresc o seară bună!”

Departamentul de Comunicare Publică
03 Iulie 2012

(http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13819&_PRID=lazi)

51 comments:

ZeV said...

Surprinzător de bun, de nivel european, discursul lui Victor Ponta, susținut în Parlamentul României. Un discurs concentrat, argumentat, inteligibil, relaxat și demn, al unui Premier responsabil al Guvernului României.
Prin contrast, liderii PDL, inclusiv Vasile Blaga, un om , de regulă, echilibrat și măsurat, se comportă ca niște veritabili politruci, panicați că-și pot pierde ,,jucăriile", prin intermediul cărora, încearcă cu disperare să controleze (încă) instituții fundamentale ale statului de drept. Deși au primit un șpiț în cur de la electorat, pedeliștii nu au înțeles nimic din lecția administrată de cetățeni, nu s-au ,,luminat" că trebuie să respecte regulile jocului democratic și, NU ÎN ULTIMUL RÂND, nu vor, nici să-i pici cu ceară, să renunțe la aroganța maladivă și la disprețul endemic cu care tratează poporul român, definit de către unii deontologi cu apelativul ,,gloată" și/sau ,,prostime".
Pedeliștii subminează guvernul României, cel abilitat de lege să implementeze măsuri ce privesc viața românului și stabilitatea națiunii. Pedeliștii se comportă exact ca ectoplasmele celor care , subit, își pierd viața în accidente...rămân suspendați între lumea reală și lumea de dincolo nerealizând...că sunt morți și îngropați.
Pentru a opri jihadul declanșat de PDL, Guvernul, Parlamentul și partidele care au primit girul popular, au OBLIGAȚIA să acționeze, în baza mandatului primit de la cetățeni.
Tactica iresponsabilă de pârjolire trebuie să înceteze, iar cine ridică sabia împotriva poporului român, trebuie să priceapă că își va pierde, în cele din urmă, propriul cap.

ZeV said...

Domnul Vasile Blaga, cu blazonul de democrat si negociator care l-a delimitat, până relativ recent, de majoritatea colegilor săi din PDL, vorbeste, acum, cu buza tremurândă, de o prezumtivă ,,lovitura de stat".
In anul de gratie 2005, cand presedintele Traian Basescu a schimbat, CU DE LA SINE PUTERE, majoritatea din Parlament, s-au facut presiuni pentru înlocuirea lui Adrian Nastase de la șefia Camerei Deputatilor. Mai recent, dupa aparitia unui partid peste capul electoratului, numit UNPR. intr-un fel, sau altul, Mircea Geoana a fost, la randu-i inlocuit.
In prezent, O MAJORITATE LEGITIMATA IMPLICIT de votul din 10 iunie, doreste un lucru perfect firesc, adică, să sincronizeze majoritatea celor două camere, cu liderii acestora. Domnul Vasile Blaga, chiar prin atitudinea agresiva fata de domnul Ponta, cel care a sustinut un discurs european, astazi, in Parlament, a demonstrat ca nu este un DEMNITAR NEUTRU AL STATULUI ROMAN, ci un politruc de tip ,,cal troian" al unei minorități agresive și extremiste.
Unde este anormalitatea in actul de a inlocui un astfel de politician :
Cum se poate spune că, plenul CELUI MAI REPREZENTATIV FOR al democrației și al poporului român, promovează o așazisă ,,lovitură de stat" ?
Repet un lucru important: PDL nu are dreptul să trateze poporul român cu sfidare și aroganță, ci, ar face mai bine să învețe din lecția administrată de ,,proști" și ,,flămânzi".
Dacă va continua în aceeași manieră a disprețului superficial, crezând că stratageme de atac politici murdar pot păcăli cetățenii, s-ar putea să avem o foarte firavă opoziție la toamnă.
Și nu este bine.

ZeV said...

Astăzi, domnul Traian Băsescu a dovedit că nu înțelege și nu acceptă preceptele democrației și nu respectă, cu onestitate, statul de drept.
Domnia sa respectă doar...,,statul de drepți", al tuturor instituțiilor, în fața Lui, în calitate de Șef autoerijat al statului român.
Traian Băsescu ne spune că în România, instituțiile fundamentale se numesc ,,instituția Traian Băsescu", instituția ,,Vasile Blaga", instituția ,,Roberta Anastase" și, în spatele lor, singurul partidul democratic al României, numit PDL.
Ceilalți, bine delimitați și numiți explicit de domnul Traian Băsescu, suint inamici ai statului și ai democrației. Inclusiv, foști aliați, atat de curtați, de către PDL, până mai ieri. Dar dacă nu ești cu noi, automat ești împotriva noastră și BINEÎNȚELES, împotriva statului de drept și a ... JUSTIȚIEI !
Personal, cred că poporul român are, în prezent, suficient discernământ, chiar dacă talibanii pretinsei drepte îl asimilează cu o gloată de retardați și puturoși inconștienți.
Vom trăi (poate) și vom vedea, cum vor evolua (sau, dimpotrivă, degenera) lucrurile.
;)

Robert Horvath said...

@ Dan Voiculescu este mai mult decat plagiator.
Dupa furtul banilor Ceusescu a furat Ph.D. in economics from Pacific Western University, Los Angeles, California. Unde nimeni nu auzit sai va auzi
de el. Ramane un model si un cap de generatie.

pierre said...

@Bibliotecaru,

despre legalitatea si constitutionalitatea demersurilor parlamentare de azi,aveti ceva de semnalat?
Acum,eu stiu ca plagiatul lui Basescu dupa MRU este cu mult mai pasionant si important,dar,totusi...ma intereseaza parerea dvs.

Milu said...

Ma asteptam ca basescu sa-si incheie discursul in lacrimi si cu celebra "zicala" : Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu !
Ne-a ciuruit in 2009 , i-a venit si lui randul sa fie "ciuruit" .

Robert Horvath said...

PONTA FATA DE COPIL MONGOLOID CU LAMPITA DE MINER >
@Pierre
Numiti lovitura de stat care inmarmureste occidentul
"legalitatea si constitutionalitatea demersurilor parlamentare"?

Robert Horvath said...

LA INTOARCEREA LUI STALIN ............
NOILE MANIFESTE :
"Copiatul este pontagios. My name is Paste. Copy Paste!", "Vrem o tara ca afara", " Eu citez, nu plagiez", "Ponta, demisia!", "Reamintesc guvernului Ponta si Parlamentului Buldozer ca suntem in 2012, nu in 1989", "Ponta il plagiezi pe Stalin", "Aparam Curtea Constitutionala".

ZeV said...

pierre
Din cate imi amintesc, in 2008, conform algoritmului electoral, seful Senatului a fost numit Mircea Geoana.
A fost suficient, oentru PDL, ca majoritatea sa se schimbe, inclusiv prin aparitia unui partid fantoma (UNPR n.r.), pentru ca sefia Senatului sa fie preluata de PDL.
Acum, se pare ca ,,marele patriot" Gabriel Oprea, a devenit, subit, inamic al statului de drept.
Nu mai vorbesc de votul politic din 10 iunie.
Deci, s-a revenit la datele inițiale ale problemei, cu un avans și mai mare al actualei puteri.
Domnia voastra, ce ar vrea ? Ca in democratia basesciana originala, minoritatea sa decida, doar pentru ca detine un plus de agresivitate ?

pierre said...

@ZeV,

cu tot respectul,ma intereseaza parerea Bibliotecarului,nu a dvs.

ZeV said...

..PS
Îi rog pe (încă) susținătorii Presedintelui, să nu ne considewre, pe noi ceilalți, lipsiți de discernământ.
Eu personal, recunosc că m-am înșelat. Când am votau Alianța DA, am votat UN PROIECT POLITIC DEMOCRATIC PENTRU ROMANIA.
Nu am votat PERSOANA Presedintelui.
Un timp, am crezut că Tăriceanu este singurul vinovat. Niciodată o parte nu deține adevărul și binele în mod absolut.
Cred, însă, acum, că răul absolut se poate concentra, în anumite circumstanțe permisive (labilitate instituțională) într-o singură persoană.
;)

ZeV said...

pierre
Scuze

Robert Horvath said...

@PAREREA UNUI BIBLIOTECAR EUROPEAN :
Liderul PPE din Parlamentul European: Sunt indignat de ce se intampla in Romania!


Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, se arata "absolut indignat de ceea ce se intampla in Romania in acest moment" si averizeaza ca "statutul democratiei in Romania da serioase motive de ingrijorare".

Joseph Daul a declarat marti, la Strasbourg, ca va solicita vicepresedintelui Comisiei Europene Viviane Reding, responsabila pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie, sa verifice daca ultimele modificari institutionale din Romania respecta sau nu standardele europene.

Robert Horvath said...

DIN PRESA VREMII............
Reuters: Curtea Constitutionala romana acuza - Guvernul ameninta statul de drept
Curtea Constitutionala din Romania i-a acuzat, marti, pe premierul Victor Ponta si partidul sau, ca incearca sa desfiinteze Curtea si a anuntat ca a notificat autoritatile europene de amenintarile...
8

Bibliotecaru said...

@ ZeV
Recunosc că nu am ascultat discursurile... Aştept stenogramele.

Bibliotecaru said...

@ pierre

Dumnevoastră de ce credeţi că am pus postul de mai devreme?

http://bibliotecarul.blogspot.ro/2012/07/mesaj-pentru-romani-si-romania.html

Bibliotecaru said...

@ pierre

Desigur, plagiatul este o ironie. Dumneavoastră trebuia să observaţi că anumiţi oameni fac o propagandă plecată de la Palatul Cotroceni făcând din Traian Băsescu liderul informal al PDL, al Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta şi a încă câtorva grupuleţe politice.

Robert Horvath said...

Parerea unui cineast
Lovitură de stat? USL demarează procedurile pentru propria sinucidere politică

Bibliotecaru said...

@ Milu
Am impresia că domnul Patriciu nu mai este, de mult timp, adversarul domnului Băsescu.

Robert Horvath said...

INTOARCEREA ARMELOR ? MOTANUL O DA COTITA ?
Plagiez si eu
Blogul lui Ciutacu
La Jihad se răspunde politic cu Jihad. “Lovitură de stat” parlamentară live
De: Victor Ciutacu - Categoria: Polemici Politice
USL răspunde nemulţumirilor propriului electorat şi declanşează Jihadul. În doar jumătate de oră, ecranele s-au îngălbenit brusc de două ori: cereri de revocare pentru preşedinţii camerelor parlamentare şi, respectiv, avocatul poporului. Bănuiesc că vor urma curând şi nişte judecători ai Curţii Constituţionale. Scopul scuză mijloacele, zicea Machiavelli. Romantic vorbind, scopul ar fi funcţionarea normală a instituţiilor statului. În traducere liberă e suspendarea frânarului Băsescu, urmată de organizarea referendumului pentru demitere. Legea nu prea joacă, la capitolul ăsta, pe partea USL.............

pierre said...

@Bibliotecaru,
sper ca-mi permiteti si mie o mica si nevinovata ironie.

Robert Horvath said...

Am regasit o scrisoare deloc amuzanta. O public cu
o oarecare intarziere..................
Presedintele Romaniei
Stimate domniule Traian Basescu

Dupa cum probabil realizati sunt cetatean al Imperiului Nipon. Ma numesc Kiyoko Horvath. Nu demult guvernul Romaniei mi-a ofensat inteligenta anuntand un ajutor economic pentru Japonia ca urmare a calmitatii naturale de proportii greu de imaginat.
Intradevar intr-o tara care repara o autostrada dupa cutremur in sase zile si nu a cunoscut batalii pentru zahar si detergent un asemenea ajutor reprezinta o palma greu
de suportat.
Printr-o Hotărâre de Guvern, publicată în Monitorul Oficial au fost hotărâte sumele alocate pentru această operațiune, anunță mediafax. Cantitatea de apă prevăzută în cadrul acestui sprijin este de 30.000 de litri, în valoare de 50.000 de lei, "exclusiv transportul pe parcursul extern".Administrația Națională a Rezervelor de Stat va suporta și "ambalare, de transport pe parcurs intern, precum şi alte cheltuieli interne ocazionate de îndeplinirea acestei acţiuni" iar MAE va asigura fondurile pentru transportul apei la Tokio. Pentru această operațiune bugetul MAE a fost suplimentat cu 383.000 de lei.
Va anunt ca poporul japonez nu are nevoie de apa romaneasca si sugerez ca aceasta suma considerabila sa fie intrbuintata pentru cumpararea de banda adeziva pentru repararea trenurilor care strabat teritoriul dumneavoastra. Oricum trenurile noastra zburand cu o viteza mai mare nu pot fi reparate prin aceasta tehnologie de varf.
Sugerez cu toata seriozitatea ca acest ajutor umanitar in care transportul este de opt ori
mai mare decat decat valoarea lui sa fie oprit imediat.
Tinand seama ca armata americana stationata in Japonia ( 47.000 de militari ) ne ajuta conform unui tratat de securitate.... va rog sa nu trimiteti trupe romanesti.
Cu respectul pe care al meritati......si nu mai mult.
Kiyoko Horvath Tokyo Japan

Robert Horvath said...

AL DOILEA TELEFON DE AVERTIZARE A PRESEDINTELUI OBAMA
INCHEIE SCURTA CARIERA A DOMNULUI PONTA
SOARTA LUI PONTA HOTARATA IN 7 MINUTE
CONVOBIRE TELEFONICA PONTA -BASESCU
Situatia este cu atentie monitorizate de cancelariile occidentale. Servicile occidentale trag semnalul de alarma a unei situatii iesite de sub control.
Primul semn in aceasta directie a fost mesajul adresat de Victoria Nuland, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat. Acelasi mesaj a fost trimis si lui PONTA prin ambasadorul SUA la Bucuresti.
”Sunt profund preocupat de orice incercare de amenintare a independentei institutiilor democratice din Romania. Manipularea sau amenintarile la adresa institutiilor D-voastra, in special a instantelor judecatoresti, nu vor reprezenta un motiv de ingrijorare doar pentru guvernul american, ci si pentru modul in care Romania este perceputa pe pietele financiare”
In decursul zilei de ieri la sfatul unor lideri europeni Presedintele Obama
a telefonat liderului roman. Discutia a durat exact 7 minute. Probabil ca cel mai important moment al convorbirii a fost finalul brusc al convorbirii.
LA REVEDERE si nimic mai mult.
Kiyoko Horvath for Nipon Press Europe.

Robert Horvath said...

ERATA
CONVOBIRE TELEFONICA PONTA -BASESCU A SE CITI
BINEINTELES
CONVORBIRE TERMINALA PONTA- OBAMA SI MAI
ALES INVERS.

Robert Horvath said...

PONTA A SUPARAT LICURICUL CEL MARE
SI VA SUPORTA CONSECINTE.
In atentia unui @ bibliotecar cu barba lipsit de simtul
ratiunii politice.

Vantul nu mai bate de la rasarit. El bate din partea
opusa. Si nu e bine sa urinezi impotriva vantului venit
din apus....
Te umezest la pantaloni. Ma refer la Ponta si nu la dumneavostra.

Robert Horvath said...

@ Milu
Comform statisticilor oficiale 60 % din populatie
nu are acces la WC, apa curenta, baie sau dus,
Ma ingrijoreaza nu ce scrii.............

Robert Horvath said...

@ ZeV said...
Surprinzător de bun, de nivel european, discursul lui Victor Ponta, susținut în Parlamentul României. Un discurs concentrat, argumentat, inteligibil, relaxat și demn, al unui Premier responsabil al Guvernului României. Aceasta postare trebuie citita.......invers

Robert Horvath said...

POSTUL DE RADIO Deutsche Welle COMPARA SITUATIA
DIN ROMANIA CU INSTAURAREA NAZISMULUI SI VENIREA LUI HITLER LA PUTERE !
DIN NOU SE MINIMALIZEAZA LUCRURILE !

Robert Horvath said...

@ bibliotecar de stanga
....
Credibilitateata sau a dumneavostra incepe sa sufere. Ma asteptam
sa fii un comentator putin responsabil,,,,dar nici chiar asa,


Cotidianul spaniol de stanga El Pais a facut publica pe site inregistrarea in care Victor Ponta promitea ca va demisiona daca plagiatul sau va fi dovedit.

Jurnalistii de la El Pais au adaugat pe site inregistrarea dupa ce ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat ca "Victor Ponta nu a spus ca demisioneaza. El Pais a relatat gresit".

"Domnul prim-ministru, din cate stiu eu, n-a facut declaratia aceea catre acel ziar. A spus ceva, care s-a luat in felul asta. El a spus-o mult mai nuantat", a declarat Marga, duminica seara, la Realitatea TV.

"Eu stiu sigur ca, observand si opinia lui, nu a spus ceea ce s-a relatat. Patim fiecare, din pacate. Ni se atribuie lucruri pe care nu le-am spus", a mai spus ministrul de Externe.

Din inregistrarea audio postata de jurnalistii spanioli reiese clar urmatorul dialog:

El Pais: Veti demisiona...
Victor Ponta: Da. Imi voi asuma responsabilitatea,

Robert Horvath said...

ERATA
CORECT :
CREDIBILITATEA TA SAU A DUMNEAVOASTRA INCEPE
SA SUFERE..........

Robert Horvath said...

AMBASADA SUA : "O ZI NEAGRA IN ISTORIA ROMANIEI "
Mark Gitenstein aminteste de un episod din istoria SUA, facand o paralela cu situatia din Romania. "In Statele Unite am trecut printr-o experienta nefericita cand Presedintele Roosevelt a incercat sa modifice componenta Curtii Supreme de Justitie pentru a-si numi numai apropiatii sai, fiind nemultumit de unele decizii luate de Curtea Suprema".

"Astfel de acte au fost universal condamnate. A fost o zi neagra intr-un mandat prezidential de altfel excelent si va fi o zi neagra in istoria Romaniei, daca se intampla acelasi lucru si aici", incheie ambasadorul SUA.

E razboi:Bibliotecarul, USL ,si Rusia, impotriva Romaniei!!!

Robert Horvath said...

@ Bibliotecar
PONTA IN CENTRUL ATENTIEI MONDIALE

The Economist, articolul da sentinta chiar din titlu. "Numele meu este lipit. Copiat si lipit",
"My name is Paste. Copy Paste.".

Robert Horvath said...

GENIAL ! GENIAL ! GENIAL !

Voiculescu : Îi învaţă pe ţărani să picteze

. De doi ani, Felix învaţă ţăranii din patru sate să picteze,
să împletească coşuri din nuiele, să sculpteze lemnul In ultimii doi ani, fundaţiile lui Voiculescu au mai beneficiat de contracte finanţate din fonduri europene, în valoare totală de aproximativ 11 milioane euro...... bani folosiţi pentru formare profesională.
Cel mai mare contract aflat în derulare este centrat pe ţărani. Un anunţ de pe pagina de internet a "Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României" arată că, "îorganizaţia demarează proiectul "Promovarea meşteşugurilor tradiţionale pentru a facilita trecerea de la agricultura de subzistenţă la ocuparea în activităţi non - agricole în mediul rural"
Vaideeni Vâlcea, Jina Sibiu, Valea Iaşului Argeş şi Blandeşti Botoşani". Deoarece orice iniţiativă are un preţ, UE a plătit patru milioane de lei pentru această idee, "obiectul proiectului fiind unul nobil": revitalizarea şi dezvoltarea meşteşugurile tradiţionale. În numele transparenţei, Voiculescu a anunţat şi lista achiziţiilor făcute cu ocazia derulării acestui proiect.

120.000 euroi s-au dus pe servicii "de evaluare si certificare competenţe antreprenoriale şi operator prelucrare date". Ulterior s-a achiziţionat echipament informatic şi "mobilier de birou şi mobilier de exterior".

Fundaţia mogulului s-a gândit că ţăranii pot scoate bani frumoşi din pictură, aşa că următorul pas a constat în achiziţionarea unor "materiale curs pictură".

O altă îndeletnicire care ar asigura supravieţuirea la sat ar fi împletitul nuielelor. Drept urmare a publicat un anunţ prin care intenţionează să achiziţioneze "materiale curs împletituri nuiele necesare implementării proiectului".

Robert Horvath said...

ERATA AM SCRIS LEI IN LOC DE EURO !

Milu said...

In discursul presedintelui se vorbeste de 22 milioane de locuitori , constat ca nu cunoaste datele recensamantului si faptul ca nu suntem decat 19,5 milioane de locuitori.

vaisamar said...

Un partid politic isi inceteaza activitatea prin: dizolvare, prin hotarare pronuntata de Curtea Constitutionala =))

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Legea nr. 14/2003 a partidelor politice

Art. 44.
Un partid politic isi inceteaza activitatea prin:
a) dizolvare, prin hotarare pronuntata de Curtea Constitutionala, pentru incalcarea art. 37 alin. (2) si (4) din Constitutia Romaniei;
b) dizolvare, prin hotarare pronuntata de Tribunalul Bucuresti;
c) autodizolvare, hotarata de organele competente prevazute in statut;
d) reorganizare, in situatiile prevazute la art. 39 alin. (3), art. 40 alin. (4) sau art. 42 alin. (2).


Prin modificarea Constituţiei, art. 37 a deveni art. 40.

Prin intermediul CCR se dizolvă partidele în cazul în care...

ARTICOLUL 40 - Dreptul de asociere
(2) Partidele sau organizatiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militeaza impotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranitatii, a integritatii sau a independentei Romaniei sunt neconstitutionale.
(4) Asociatiile cu caracter secret sunt interzise.

Bibliotecaru said...

Dizolvarea prin Tribunal... tot în Legea Partidelor Politice


Art. 46.
(1) Un partid politic se dizolva pe cale judecatoreasca in urmatoarele conditii:
a) cand se constata incalcarea prevederilor art. 30 alin. (7) si ale art. 37 alin. (2) si (4) din Constitutie, de catre Curtea Constitutionala, precum si ale art. 3 alin. (3) si (4) din prezenta lege;
b) cand scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicita ori contrara ordinii publice;
c) cand realizarea scopului partidului politic este urmarita prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice;
d) cand partidul urmareste alt scop decat cel care rezulta din statutul si programul politic ale acestuia;
e) ca urmare a inactivitatii constatate de Tribunalul Bucuresti conform art. 47 alin. (1);
f) ca urmare a neindeplinirii obiectivelor stabilite la art. 1 si 2, constatata de Tribunalul Bucuresti conform art. 48;
g) ca urmare a aplicarii art. 26.
(2) Cererea de dizolvare se adreseaza Tribunalului Bucuresti de catre Ministerul Public si se solutioneaza potrivit normelor de procedura stabilite la art. 26 alin. (2)-(5).

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Înţeleg că spuneţi că Traian Băsescu va dizolva partidele politice menţionate prin intermediul CCR şi al doamnei Kövesi?

Bibliotecaru said...

@ Milu

Misterul lipsei milioanelor se pare că vine din faptul că la recensământ nu s-au numărat decât rezidenţii. În plus, nici nu s-a încheiat cumsecade, în sensul că au fost mulţi români nerecenzaţi.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Ia vedeţi dacă nu cumva se spune acolo că va demisiona dacă va constata plagiatul Comisia de Etică... Şi-mi comunicaţi şi mie rezultatul analizei...

vaisamar said...

intelege ce vrei eu acum lustruiesc bata =))

Robert Horvath said...

@ Plagiat inseamna furt intelectual.
Pentru a salva imaginea Romaniei si a a scapa de Basescu acest inbecil .....din. nou minimalizez ...trebuie
aruncat .....
Detalile nu intereseaza. mai deloc.

nimrod said...

@Biblio,

Nu e nici un plagiat. E "citeşte şi dă mai departe!". Pe mine formula de "lovitura de stat" m-a zgâriat pe creier... Cum poa' să creadă cineva că e posibil aşa ceva în UE?!
Cu mascaţii ciotcă acasă la Sarkozy după o lună de la ieşirea din sistem e clar că şi la noi spaimele sunt altele... Şi la unii şi la alţii.

nimrod said...

Deci Realitatea TV a intrat din nou, oficial, sub controlul monşerului. :))))))
De data asta chiar că e lovitură de stat. Vorba lui Dinescu, "te ia cu fiorduri"... :))))

ZeV said...

Bibliotecaru
Sincer, ieri, domnul Blaga a fost o mare dezamagire pentru mine.
Rog pe toti cei interesati sa citeasca stenograma discursului domnului Ponta si vor realiza, sper eu, ca premierul a avut realmente o atitudine europeana. Nu a atacat pe nimeni, a demonstrat ca poate fi echilibrat si responsabil.
In schimb, domnul Blaga, a confirmat, prin comportamentul politicianist agresiv, ca nu este un demnitar neutru al statului roman, ci un lider al unui partid ce incearca cu disperare sa iasa din defensiva.
Prin urmare, SI din acest motiv, inlocuirea domniei sale se impunea de la sine. Nu am sa cred niciodata in dictatura minoritatii, sau a unui singur om, chiar daca , ambasadarul american pare a ne spune că este ... ,,politically correct".
Bag seama că Europa , ca entitate/mulțime mai curprinzătoare decât PPE, gândește puțintel altfel, relativ la ce înseamnă democrația.
;)
PS
După ce am luat plasă cu Alianța D.A., după ce mai înainte am luat țeapă cu C.D.R., începând cu luna mai a anului 2011, am decis ca eu, ZeV, să încerc a fi (nu aspir la standardele lui Biblio), cel puțin, ,,zonă liberă de manipulare".
Nu voi mai permite niciunui politician să mă hipnotizeze, asa cum au încercat și uselistii+A3 in Piata Universitatii, sau, prin mitingul penibil avandu-l drept (de fapt stâng) varf de lance pe clovnul Mazare.
MĂ voi opune la orice incitare la violență și/sau nesupunere civică.
Vorba unui amic : DEMOCRATIA ESTE GREA. Cu greu acceptam că ne-am înșelat. Eu am reușit o atare performanță.
:)
Cu atat mai putin voi permite (manipularea n.r.) noului nostru coleg grav afectat de paranoia. Se stie el care. Dar daca accept democratia, nu am la indemana decat un singur mijloc permis : ignorarea, prin selecția comentariilor dispus a le citi.
;))

Vasile, said...

Zev ,
Am mai spuso si o repet un om politic mediocru, ex. Ponta poate fi un bun PM , si explicatia este simpla "plagiaza" de la altii, de aici si discursul bun !

Bibliotecaru said...

@ ZeV
Sper să nu uit să pun pe blog întreaga stenogramă a acestui eveniment ce va rămâne, cu siguranţă, în istorie

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Aveţi o părere prea bună despre "europeni". Ei nu au avut nevoie să aibă raţiunea trează şi minţile lor sunt amorţite. Înghit orice propagandă.

nimrod said...

Biblio,

Nu-mi vine să cred că puteţi afirma aşa ceva...

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Veţi vedea cum "lumea occidentală, democratică" va ieşi de sub masca pastel a picturii democratice şi va deveni brusc raţiunea dictaturii aplicată cu bastonul de cauciuc. Starea de bine era dată de o situaţie materiale mai bună şi nu de faptul că instituţiile funcţionează sub imperiul unor principii democratice.

Aşteptaţi un an, doi, trei...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.