16 July 2012

Slubuţ şi Ieftin


Domnul Băsescu a ajuns o umbră a ceea ce era prin 2004. Habar nu am dacă şi-a pierdut consilieri sau nu mai ascultă de ei, poate că este o cădere personală a domniei sale... Nu ştiu. Dar deja este foarte neglijent în ceea ce spune şi cuvintele nu mai sunt cu bătaie.



1. Domnul Băsescu se plânge că lumea spune că are procese penale şi domnia sa nu are. Hmmm

Nu-i nimic, dacă unele s-au închis, poate se redeschid. De exemplu dosarul penal 628/D/P/2005. Se spune că Ministerul Public a răspuns: "Cererea dvs. cu privire la dosarul penal nr. 628/D/P/2005 excede prevederilor Legii nr. 544/2001, privind accesul la informaţii de interes public, potrivit prevederilor art. 12 lit.f din acest act normativ". Poate că după demitere se va putea afla ce e cu el.

2. "În loc să pună actele normative în ordinea în care acţiunile s-au produs, le-a inversat ordinea."

Domnule Băsescu,
Publicarea în Monitorul Oficial se face în măsura în care CCR trimite decizia respectivă. Comunicatul de Presă de pe site-ul CCR este una, decizia însă se formulează cu mult după comunicat.

LEGEA Nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale

Art.59.
- (1) Rezultatul deliberării se înscrie într-o minută, care se semnează de judecătorii care au participat la şedinţă şi de magistratul-asistent.

(2) Magistratul-asistent va consemna de îndată în condica de şedinţă soluţiile date, care se semnează de către judecători.
(3) Judecătorul care a votat împotrivă poate formula opinie separată. Cu privire la motivarea deciziei se poate formula opinie concurentă. Opinia separată şi, după caz, cea concurentă se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, împreună cu decizia.

Art.60. - (1) Deciziile, hotărârile şi avizele se redactează în scris de către magistratul-asistent care a participat la dezbateri, sub îndrumarea judecătorului-raportor. Termenul de redactare este de cel mult 30 de zile de la pronunţare.
(2) Deciziile, hotărârile şi avizele se certifică de către preşedintele Curţii Constituţionale şi de magistratul-asistent care a participat la dezbateri. Ele primesc număr în ordinea înscrierii lor în condica de şedinţă, separat pentru decizii, hotărâri şi avize.
(3) Curtea editează culegeri de decizii şi hotărâri şi organizează sistematizarea jurisprudenţei sale.

(http://www.ccr.ro/default.aspx?page=laws/law47)

CCR nu poate redacta decizia şi cu atât mai mult lua decizia funcţie de cum o să se publice acestea într-un moment ulterior în Monitorul Oficial. CCR judecă ce are de judecat într-o ordine stabilită chiar de ei funcţie de prevederile existente în momentul judecării problemei de constituţionalitate.

Curtea nu este obligată să depună aceste decizii într-o ordine anume şi nici nu este obligată să le judece într-o ordine a lume... nu are decât o marjă de timp pentru a rezolva problemele.

De exemplu, la Verificarea constituţionalităţii iniţiativelor de revizuire a Constituţiei:

Art.19. - Înainte de sesizarea Parlamentului pentru iniţierea procedurii legislative de revizuire a Constituţiei, proiectul de lege sau propunerea legislativă, însoţită de avizul Consiliului Legislativ, se depune la Curtea Constituţională, care este obligată ca, în termen de 10 zile, să se pronunţe asupra respectării dispoziţiilor constituţionale privind revizuirea.

Art.23. - (1) În termen de 5 zile de la adoptarea legii de revizuire a Constituţiei, Curtea Constituţională se pronunţă, din oficiu, asupra acesteia, prevederile art. 20 şi 21 aplicându-se în mod corespunzător.

În cazul în care este vorba de Soluţionarea conflictelor juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice:

Art.35. - (2) La data primirii ultimului punct de vedere, dar nu mai târziu de 20 de zile de la primirea cererii, preşedintele Curţii Constituţionale stabileşte termenul pentru şedinţa de judecată şi citează părţile implicate în conflict. Dezbaterea va avea loc la data stabilită de preşedintele Curţii Constituţionale chiar dacă vreuna dintre autorităţile publice implicate nu respectă termenul stabilit pentru prezentarea punctului de vedere.

Deci nu puteţi reproşa, în nici un fel, nepublicarea deciziilor în Monitorul Oficial decât dacă aveţi o diferenţă foarte mare de timp între data înscrierii actului în registrul de intrări al Monitorului Oficial şi data publicării.

3. "Curtea amendează legi"

Domnule preşedinte, asta este cea mai penibilă afirmaţie. Cu atât mai penibilă cu cât aţi fost parlamentar. Ca cineva să "amendeze" legi înseamnă că legiferează.

Ei bine, constituţia spune "ARTICOLUL 61 - Rolul si structura (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii. "

CCR nu poate amenda deci legi. De altfel şi în Legea CCR se spune că...

"Art.2. - (3) Curtea Constituţională se pronunţă numai asupra constituţionalităţii actelor cu privire la care a fost sesizată, fără a putea modifica sau completa prevederile supuse controlului."

Asta cu amendarea legilor este gravă de tot pentru un preşedinte care ne tot dă sfaturi despre cum să înţelegem constituţia.

Veţi spune că nu la asta aţi vrut să vă referiţi... Pe de altă parte CCR nu are dreptul nici la iniţiativă legislativă...

Constituţia este foarte clar:
"ARTICOLUL 74 - Initiativa legislativa
(1) Initiativa legislativa apartine, dupa caz, Guvernului, deputatilor, senatorilor sau unui numar de cel putin 100.000 de cetateni cu drept de vot. Cetatenii care isi manifesta dreptul la initiativa legislativa trebuie sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii, iar in fiecare din aceste judete, respectiv in municipiul Bucuresti, trebuie sa fie inregistrate cel putin 5.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiativ"

Vedeţi? Guvern, parlamentari, cetăţeni... nu spune nimic de CCR.

Curtea Constituţională nu are putere decât în sala de judecată, acolo se constituie acel "general obligatoriu". CCR nu poate da comenzi Parlamentului României şi nici Parlamentul nu are o obligaţie să facă ce spune CCR, cu atât mai mult nu au un termen ca să facă asta.

"Deci" nu sunt 45 de zile ca Parlamentul şi Guvernul să soluţioneze problema.
Constituţia spune că timp de 45 de zile dispoziţiile constatate neconstituţionale sunt suspendate iar după 45 de zile îşi încetează efectele juridice (ca şi cum nu ar fi existat).

4. "am stimulat-o (coabitarea cu premierul)"

Domnule preşedinte a stimulat coabitare, ba prin nişte căutări prin "dosarele" miniştrilor, ba prin "dottore", ba prin acuzaţia de plagiat...

5. Ceea ce se întâmplă la momentul 15:44 este copleşitor. Domnul Băsescu vrea să spună de ce a comunicat domnia sa micşorările de pensii şi salarii şi că de fapt nu a fost vorba despre uzurparea rolului premierului. Şi ce spune domnul preşedinte suspendat (mai sintetizez un pic, citatul nu e chiar exactă)?

"Decizia ca eu să fac anunțul a fost un complex care m-a ajutat să iau această decizie: m-am întâlnit cu BNR, cu FMI și cu Ministrul Finanțelor. După întâlnirea cu Fondul Monetar Internațional, ne-am consultat din nou, iar în ziua declarației am avut întâlnirea cu partidele politice. Era clară concluzia. Soluția FMI era creșterea fiscalității. Dacă ați observat în toată perioada de criză nimeni nu a introdus nimic care să afecteze întreprinderile. S-a menținut cadrul fiscal.

Am fost la întâlnirea cu FMI și eram toți ca un front. Am vrut să nu afectăm societățile. Eu am fost cel care a făcut anunțul pentru că orice om de partid ar fi fost greu să facă acel anunț și trebuia făcut un anunț către piețe și am considerat că președintele este cel mai credibil pe piețele internaționale. De multe ori am fost forțat să fac declarații de la Cotroceni ca să dau un semnal piețelor."

(http://www.adevarul.ro/litoral_2010/Traian-Basescu-Deciziile-USL-puscariabililor_0_737326453.html)

Pe de o parte domnul Băsescu recunoaşte, nonşalant, că a negociat în locul domnului Boc, după care spune că special a vorbit pentru a da un semnal pieţelor? Păi e rostul unui preşedinte de ţară să dea semnale pieţelor? Şi-mi aduc imediat aminte de semnalul dat pieţelor "pe bursă" despre Roşia Montana când preţul la bursă a unui anumite firme a sărit până dincolo de nori... numai şi numai pe seama câtorva vorbe spuse de preşedintele Românie.

6. "Preşedintele este parte a executivului"
Domnule Băsescu, suspendat... unde scrie în constituţie că Preşedintele României este parte a executivului? Spune latinul, nemo auctor in rem suam. Păi dacă faceţi parte din executiv, cum puteţi media între executiv şi ceilalţi? Deşi cei mai mulţi văd, după modelul francez, în preşedinte un al doilea cap al executivului, în România preşedintele nu face parte dintre puterile statului, rolul preşedintelui având o cu totul altă natură decât cea de exercitare a puterii. Nu pot deci să vă critic pentru această spusă prea tare, pentru că mulţi predau aşa ceva la şcoala de drept... dar la un om cu pretenţie un astfel de lucru nu se spune, mai ales nu se gândeşte.

7. "Puteţi să-mi spuneţi un eşec de negociere cu puterile statului?"

Păi tocmai asta şi spunem, o ţară întreagă, că nu aţi dus negocieri de nici un fel. Mai mult aţi ajuns în postura în care o bună parte de popor vă urăşte. Nu vorbesc aici că poporul doreşte un alt preşedinte, majoritatea poporul urăsc pe Traian Băsescu cum o bună parte a pedeliştilor îl urăsc pe Ion Iliescu. Este o ură fără suport informatic... pură. În asemenea condiţii, cum puteţi media (atenţie la termen, Constituţia spune mediator şi nu negociator... respectiv mediatorul nu intervine deloc în negocierea celorlalţi). "Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate. "

MEDIATÓR, -OÁRE, mediatori, -oare, subst. 1. S. m. și f. Persoană, guvern etc. care mijlocește o înțelegere între două părți (adverse), care face un act de mediație; mijlocitor, intermediar.

MEDIÁ, mediez, vb. I. Tranz. A mijloci o înțelegere între două sau mai multe părți adverse, a face demersuri oficiale pentru a preveni sau pentru a pune capăt ostilităților dintre două sau mai multe state; a face un act de mediație.

În timp ce medierea se face printr-un mediator dezinteresat, care nu este parte în "conflict" şi mai ales care nu-şi expune nici un fel de părere personală, negociatorul nu este parte dezinteresată... o face în nume propriu sau în numele cuiva.

NEGOCIATÓR, -OÁRE, negociatori, -oare, s. m. și f. Persoană care negociază (1) (în numele său sau al altuia). [Pr.: -ci-a-] – Din fr. négociateur.

NEGOCIÉRE ~i f. 1) v. A NEGOCIA. 2) la pl. Tratative purtate în vederea încheierii unui acord sau a unei convenții

Din ceea ce spuneţi, domnule Băsescu, se observă extrem de clar că habar nu aveţi ce înseamnă de fapt mediere. De fapt dumneavoastră înţelegeţi medierea drept "Intervenţie".

8. La momentul 21:04 domnul Băsescu spune ceva uluitor, am pus de trei ori ca nu mi-a venit să aud urechilor: "Dacă am avut o problemă, am avut-o, dar în calitate de membru CSM..."

Constituţia spune aşa:

"ARTICOLUL 133 - Rolul si structura
(2) Consiliul Superior al Magistraturii este alcatuit din 19 membri, din care:
a) 14 sunt alesi in adunarile generale ale magistratilor si validati de Senat; acestia fac parte din doua sectii, una pentru judecatori si una pentru procurori; prima sectie este compusa din 9 judecatori, iar cea de-a doua din 5 procurori;
b) 2 reprezentanti ai societatii civile, specialisti in domeniul dreptului, care se bucura de inalta reputatie profesionala si morala, alesi de Senat; acestia participa numai la lucrarile in plen;
c) ministrul justitiei, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. "

Sigur, se spune şi că...

"ARTICOLUL 133 - Rolul si structura
(6) Presedintele Romaniei prezideaza lucrarile Consiliului Superior al Magistraturii la care participa. "

... dar asta nu înseamnă că este MEMBRU al CSM, după cum nici prezidarea şedinţelor Guvernului nu înseamnă că este MEMBRU al Guvernului.

9. "Întotdeana am vrut să împing lucrurile mai repede decât s-a putut"

Păi asta se traduce prin gesturi pripite, nechibzuite... Este o calitate?

10. Trec rapid peste clasicul deja "angajarea răspunderii" şi "asumarea răspunderi", pentru că am obosit deja să tot spun asta.

Când preşedintele susţine că amendamentele aduse în Parlament unei legi iniţiate de Guvern "nu aduceau nimic bun" şi atunci era necesară angajarea răspunderii Guvernului... despre ce democraţie mai putem vorbi? Domnia sa spune în mod cât se poate de clar, a susţinut angajarea răspunderii Guvernului pentru a nu permite Parlamentului dă "strice legea".





1. "...un stat ca pe vremea lui Adrian Năstase şi Ion Iliescu..."
Domnule Băsescu, statul ca pe vremea lui Adrian Năstase şi Ion Iliescu era pe un drum european. Dacă vă opriţi un pic din studiul alocat domnului Cărtărescu aţi putea citi o carte a domnului Năstase, România Europeană. Este o carte scris în 2007, după ce Guvernarea Năstase de încheiase de mult timp... deci nu are o natură propagandistică.

http://www.fisd.ro/PDF/mater_noi/Romania%20Europeana.pdf

După ce citiţi cu atenţie această carte, măcar pe această, mai introduceţi în discuţie cu restauraţia societăţii româneşti... Asta pentru că, în general, un preşedinte trebuie să ştie ce vorbeşte.

2. Ca românii să se ridice deasupra politicul ar trebui să supună pe cei ce se află în serviciul lor ca aleşi şi numiţi în organigrama statului român. Votul la referendum nu face nici un fel de afirmaţie în acest context. Dacă românii s-ar ridica deasupra politicul ar trebui să facă o nouă revoluţiei în care să alunge, cu şuturi în fund, pe parveniţi, pe cei care fac din politică un mod de a face afaceri, pe nesimţiţi... da, domnule preşedinte suspendat, şi pe cei ca domnia voastră, jucătorii intereselor personale. Cele ce le spuneţi chiar în această emisiune nu reprezintă interesul naţional ci interesul personal, doriţi să prostiţi poporul cu televizorul...

3. "Foarte puţini îşi dau seama în ce situaţie suntem dar românii îşi dau seama"

Domnule preşedinte suspendat... aţi fost pro-fund rău de tot.

4. Formula "preşedinte ales" se referă strict pentru perioada dintre validarea ca ales şi depunerea jurământului.

5. "De opt ani sunt membri al consiliului european"

Păi da, dar nu înţelegeţi că sunteţi membru în consiliul european prin fraudă, pentru că premierii au lăsat să fiţi în consiliul european? Şi vă mai dau o informaţie, domnule preşedinte suspendat. Aderarea României la Uniunea Europeană a avut loc la 1 ianuarie 2007. Cum sunteţi domnia voastră membru în consiliul european de 8 ani când România este în UE doar de 5 ani şi jumătate?

6. "care nu a încălcat grav constituţia"

Păi nu mai ştiţi Constituţia, domnule Băsescu, nu e vorba despre încălcarea gravă a Constituţiei, ce tot repetaţi tâmpenia asta. Constituţia vorbeşte despre "fapte grave", aşa cum justiţia vorbeşte despre "fapte grave"... ia fiţi atent cum sună... "În cazul săvârşirii unor fapte grave", pauză, "prin care încalcă prevederile Constituţiei"... Deci este ca şi cum ai spune "În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care se aduc prejudicii materiale", nu prejudiciile materiale trebuie să fie mari şi grave, ci faptele sunt grave, respectiv reprezintă infracţiuni, din punct de vedere juridic, sau la aprecierea parlamentului din punct de vedere politic.

7. "s-ar putea ca românii să dea o lecţie formidabilă"

Domnule Băsescu, domnia voastră nu aveţi nevoie de lecţia formidabilă a Românilor, domnia voastră aveţi nevoie de o situaţie în care să reajungeţi la Cotroceni. Lecţia formidabilă a Românilor ar fi ca 80% din listele electorale să voteze DA la referendum şi 1% să voteze NU. Asta ar fi o lecţie formidabilă, fie că o recunoaşteţi, fie că nu o recunoaşteţi. În acel moment toţi cei care s-au răstit din Europa la Românie şi-ar lua-o peste gura cu care au ţipat în cel mai democratic mod.

8. Doamna Cancelar era perfect informată de ambasadorul Germaniei la Bucureşti dar îl suna pe Traian Băsescu să vadă cum ce cu Ordonanţele de Urgenţă când cel mai simplu mod era să consulte Monitorul Oficial... cam incredibilă situaţia. Eu mă îndoiesc că o astfel de discuţie stupidă ar fi putut avea loc între doamna Merkel şi Traian Băsescu.

9. "Ei ştiu că eu nu mint niciodată"

Poate că ar trebui să tragem şi noi cu urechea la ce discută domnul Băsescu cu ei, că în discuţiile cu noi minciuna este la ea acasă.

10. "Nu o să fac niciodată compromisuri cu hoţii!"

Asta a fost profundă rău. Deci ăştia pe la televiziuni care vorbesc despre PDL ca despre un clan mafiot, chiar "audierile" DNA... nu spun preşedintelui nimic relativ la "partidul de suflet". Sigur, presa exagerează destul de des, dar unii mai vin şi cu documente... chiar toţi or exagera şi PDL este curat ca lacrima? Doamna Ridzi (care pe de altă parte cred că a fost cuprinsă şi la mijloc) este acuzată că ar fi deturnat ceva bani pentru campania domnişoarei EBA... Poate domnul Băsescu vrea să spună că nu face compromisiuri pentru este laolaltă cu ei, că altefel nu înţeleg ce doreşte să spună.

11. Cineva vrea să subordoneze instituţiilor statului partidului şi nu le lasă să funcţioneze... bla bla bla... Iată cel mai recent exemplu, cel al ANAF... dacă este să nu mergem mai departe şi să nu ne gândim că serviciile secrete au fost subordonate de Traian Băsescu, procuratura, DNA, CCR... şi lista e luuuuuuungă şi are în cap chiar Guvernul Boc.
Domnul Băsescu, când minţiţi vă trădaţi pentru că se vede pe faţa domniei voastre celebrul zâmbet... băsescian.

Nu uitaţi de "ideea de răspândit în întreaga lume". Vă rog să traduceţi această idee în toate limbile pământului şi să o răspândiţi până şi în cea mai îndepărtate urbe. Revoluţia pentru obţinerea democraţiei mondiale trebuie să înceapă cu lucrurile cele mai simple, lucrurile pe care avem impresia că le cunoaştem cu toţii. Luaţi deci această idee şi promovaţi-o în întreaga lume.


DEMOCRAŢIA

ÎNSEAMNĂ

PUTEREA

POPORULUI

ŞI

NU

PUTEREA

POLITICIENILOR

26 comments:

Anonymous said...

"Basescu se plange ca nu are
PROCESE PENALE " !
Vine si vremea lui !
Vad ca ai scapat de R.H.
Sa fii iubit ...

Bibliotecaru said...

Am scăpat?!?!

vaisamar said...

ai scapat de el doar pe blog =))

Robert Horvath said...

@ Nici macar pe blog,

Robert Horvath said...

@ OPERATIA COD " DIN LAC IN PUT "
O legenda nu dispare niciodata. Cu cat inervez mai mult...cu stat mai bine,
Mai trebuie facut un film ....si chiria trebuie platita la timp. Apoi un super model cu buze extrm de primitoare
nu ma deranjeaza de fel.
Imaginez ce frumuseti mangaie Vasile sau .....si ma gasesc in plina depresie. de vara. Trebuie sa lupt impotriva negativismului . Se pare va operatia de cadere din lac in put continua in spatiul romanesc. Din rau in mai rau si la foarte rau. Pacat .Ma asteptam la mai mult.

ZeV said...

vaisamar
Ce sugerezi ? Ca domnul invocat va purcede la metode fizice de intimidare, eventual, prin subventionarea unor interlopi pentru a descinde, noaptea, in dormitorul Bibliotecarului ?
:)

ZeV said...

PS..Dupa cum se vede, este valabila vorba cu cainele ....
;))

ZeV said...

Un raspuns intarziat pentru domnul Kain
Ati indicat drept argument (si) interdictia privind utilizarea vălului (iașmacului) de catre femeile musulmane.
Inteleg că pentru domnia ta, femeile de religie islamică sunt potențial/prezumat infractoare.
Mă îndoiesc că aveți abilitatea de a penetra pshilogia , extrem de complexă, a Evei, indiferent de apartenența ei religioasaă.
Vă asigur că o femeie vă poate împlânta un cuți în spate/burtă, cu cel mai șăgalnic zâmbet arborat pe buze. ;)
Sau, poate purta o centură cu grenade, sub faldurile fustelor largi, fără nici o problemă.
Prin urmare, democrația doamnei Merkel trebuie să meargă mult mai departe, recte, mult mai în profunzime. Adică, să se promoveze obligativitatea ca femeile să umble pe stradă, doar în costume de baie.
Mă gândesc, dacă, în virtutea faptului că în Germania nimeni nu este mai presus de lege, ce va face doamna Angela Merkel ?!
:D :D

Robert Horvath said...

Sa fie adevarat ?
Sa fie o manipulare odioasa ?
Sa fie USL condus doar de tigani si evrei ?
Romanii nu au dreptul sa intre in politica ?

Antonescu Crin...evident tigan
on Iliescu – mama sa originala, Maria Cioaba, l-a parasit de mic, a fost crescut de o romanca din Rozavlea. Maria Cioaba a fost bucatareasa lui Ana Pauker, iar Ion Iliescu prin mama-sa este var de-al doilea cu fostul Imparat al tiganilor Cioaba al III lea.
Adrian Nastase – fost ministru de externe, fost premier, bunica sa din Tartasesti este tuciurie – in fapt jumatate din comuna este tiganeasca.
Florin Georgescu, fost ministru de finante.
Vacaroiu – fost premier, tigan din Ismail, sudul Basarabiei, actualmente in Ucraina.
Adrian Severin, fost ministru de externe – evreu.
Andrei Plesu – fost ministru al Culturii, al Externelor, consilier prezidential – evreu din Braila.
Marian Vanghelie, sef PSD Bucuresti – tigan evreu.
Petre Roman, premier, ministru de externe – evreu tiganizat.
Madalin Voicu parlamentar PSD.
Mihail Popescu, fost sef de Stat Major, general PSD, evreu.
Nita, Voicu, fost sefi ai Politiei – tigani.
Adrian Sarbu, fost sef de cabinet al lui Petre Roman – sef al PRO TV, evreu.
Dan Ioan Popescu – fost ministru al Industriilor, PSD, PC tigan.
Berceanu, ministru al Industriilor, ministru al Transporturilor, evreu.
Dan Voiculescu, Crscent, Grivco, Antene, parlamentar –foarte tigan.
Mircea Dinescu, fost sef al Uniunii Scriitorilor, multimilionar, tigan.
Sorin Ovidiu Vintu, tigan, mama florareasa, tatal necunoscut.
Dinu Patriciu (numele real Dan Costache) – tigan cu nume de imprumut

Robert Horvath said...

@ bibliotecaru
Va cer parerea oficial si neoficill
Dece premierul
are fata mongoloida si de copil ?

ZeV said...

Robert Horvath
Dumneata, chiar esti casatorit ?
Nici macar o modesta japoneza nu ar accepta ca sotul sa o neglijeze in asemena hal, butonand tastatura 24 de ore din 24. Macar daca ar fi cu vreun folos.
:))
Ma intreb, cine si pentru ce va plateste 3000$/zi.
:))

Robert Horvath said...

EROTISMUL UNUI ADEVARAT COMUNIST
Erotismul desantat a lui zev
" Femeile sa umble pe strada in costum de baie"
eu merg so mai departe....fara costum de baie.
iar barbatii fosti membrii PCR , sa poarte carnetul legat de o sforicica

ZeV said...

Biblio
Foarte corecte observatiile dvs.
Ma intreb, sincer, cum de a fost posibil ca un astfel de om sa prosteasca 5 milioane de romani ?
Imi raspund tot eu: Cu ,,Mihaela dragostea mea, bălăcindu-ne alean în SPA" drept contracandidat, cred că ar fi câștigat chiar și Emil Boc.
:)

Robert Horvath said...

Milu se intoarce
SENZATIONAL!
AM DESCOPERIT CINE ESTE ANONYMOUS
BINE INTELES
MANELISTUL MILU
numai el si numai el incheie orce postare
cu celebrul
Sa fii iubit ...

Robert Horvath said...

Sunt casatorit a patra oara oficial.
Kiyoko se trage dintr-o veche familie japoneza
a-si petrece vara in fosta capitala imperiala .
Eu sunt singur in NY.

Spre disperarea ta sunt un fotograf si un cineast de
elita. Modest vorbind unul din cei mai buni din lume.
Mai fac un ban din pictura, ilustratie ,grafica.proiecte de arhitectura
Reprezint NHK la ONU
Intre un personaj renascentist si un personaj nerenascentist este o mare diferenta.

dArtagnan said...

Domnule, chirurgie ați făcut la articolul ăsta...
Ehe, nu mai e nici Băsescu ce-a fost...

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

:D Numai xenofob nu eraţi :D

Bibliotecaru said...

@ dArtagnan

Da, dar am fost atacat energetic cu această ocazie şi acum nu mi-e tocmai bine... :(

ZeV said...

Am impresia ca dommnul Horvath este de fapt Gigel Frone..omul orchestră.
:)

vaisamar said...

@zev de ce sa cheltuim banii cand e gratis vantul pe casa scarii =))

Robert Horvath said...

Nu sunt xenofob . Vreau doar ca si majoritatea
sa aiba drepturi egale.
Relatez o intamplare ,,,,care de altfel am relatat-o in
New York Magazin

DISRIMINARE ANTI ROMANEASCA LA INSTITUTUL CULTURAL DIN NEW YORK !
Pe cuvant de onoare.....
La ICR NY aceiasi poveste , doar artistii evrei pentru care am toata stima sunt acceptati....si ceva ungurasi pentru acoperire.
Neintalnind nici un roman in ultimii doi ani in programul
am pus mana pe telefon.
A raspuns directoarea adjunct Oana Negru

R.H .......Nu am vazut nici un arist cu origine romaneasca.
Am intalnit doar evrei cu nume schimbat, germani, unguri si ceva
tigani. Va citesc lista...Va rog sa controlati.
O.R. Nu cred ma duc sa discut problema cu directoarea Suteu

O.R Domnule Horvath . Pentru noi conteaza doar calitatea artistica
si nu etnicitatea

RH trebuie macar formal sa existe o proportionalitate.
Drepturile minoritatii sunt asigurate prin lege. Aici in SUA negrii
.....
O.R "SI ACUM CE VREI DOMNULE HORVATH SA-I CONTRLEZ
EU IN PANTALONI ?
R.H Dece nu daca se lasa . Sunteti o femeie tanara...

Nu am putut apara mai depare .....telefonul fiind inchis.

Nu e de mirare chir si intrebuintarea limbii romane este interzisa.

Eminescu este considerat un antisemit periculos
De Cioran, Eliade, Eugen Ionescu.nici vorba ....... doar legionari notorii.
Sunt optimist.
Nu se va schimba nimic Ponta pastrand pe Patapievici la conducerea ICR.
Dureros dar adevarat.

PS Mi-e nu mi se permite de patru ani sa intru pe usa institutului.
Am refuzat sa vorbesc engjeza.....la un institut romanesc.

Hellas said...

Unii cred ca: a fi inteligent, a fi destept, a avea IQ peste medie etc., este un atuu pozitiv. Insuficient. Mai este ceva, cum folosesti aceste calitati/”calitati”, qvi prodest. Prefer altceva: demnitate, onoare, civilizatie, respect, educatie, cultura etc.si cu voia d-v…credinta

Robert Horvath said...

UN COMENTATOR BRITANIC;

Tentativa de acaparare a puterii totale în stat a îngrozit atât Bruxelles-ul, cât şi statele-cheie ale UE prin ferocitatea ei, mesajul transmis de USL şi acoliţii din Legislativ fiind analog celui al mineriadei lui Ion Iliescu din iunie 1990
"Habar n-aveţi voi de ce suntem în stare, la noi acasă facem ce vrem, iar voi sunteţi buni doar pentru a fi mulşi de bani."
Ca atare, stupidele afronturi ale preşedintelui interimar şi premierului României, potrivit cărora ţara nu este o "colonie" a Bruxelles-ului sau Berlinului, nu vor fi uitate prea curând pe scena politică europeană. Cât despre Antonescu, acesta a dat, vineri, o primă audiţie pentru rolul lui Gaddafi de Dâmboviţa, decis să impună reversul Primăverii Arabe. Românii sunt cei care vor decide până la urmă dacă un asemenea destin le este pe plac sau nu.
Românii şi în special tinerii trebuie să se mobilizeze urgent dacă doresc să mai aibă parte de un destin european la ei acasă. Doar de ei depinde, în aceste clipe de răscruce, viitorul ţării şi al lor personal. Pentru că jocul de-a suspendarea a luat o turnură dramatică pentru România, miza fiind între timp cu totul alta. Din nefericire pentru români, una incomensurabilă.

Bibliotecaru said...

@ Hellas

Dacă tot visăm... măcar să visăm la toate calităţile... nu-i aşa?

Robert Horvath said...

O infrangere dureroasa bibliotecarul ....cu barba colorata.......

...... referendumul USL se va tine dupe regulile europene. Lacrimi amare se preling in barba.
Cruciada rosie a pirandelelor uieciste se
apropie de de sfarsit .

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Şi sfârşitul meu este aproape.

Eu credem că deja treceţi la promovarea campaniei...


DEMOCRAŢIA ÎNSEAMNĂ PUTEREA POPORULUI ŞI NU PUTEREA POLITICIENILOR

... în Japonia şi Statele Unite.

Apropo, dacă aveţi cetăţenie japoneză şi americană... cum aveţi şi cetăţenie românească?

Dar nu, nu mă interesează problema triplei cetăţenii... dumneavoastră susţineţi în continuare în Japonia şi SUA...

DEMOCRAŢIA ÎNSEAMNĂ PUTEREA POPORULUI ŞI NU PUTEREA POLITICIENILOR

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.