12 July 2012

Viorel Comăniţă o fi unul dintre "ungurenii" lui MRU?


Ce oare trebuie să simtă un om responsabil faţă de o instituţie când i se aduce la cunoştinţă că... cineva nu "miroase a bine" şi ar cam trebui schimbat...
Judecătoarea Nicoleta Nolden, prezentată în referatul DNA ca având, când era consilier la Guvern, un interviu cu fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă pentru o eventuală preluare de către acesta a ANAF, a propus premierului Ungureanu, în aprilie, schimbarea conducerii ANAF, inclusiv a lui Comăniţă.
Schimbarea a fost propusă premierului de atunci, Mihai Răzvan Ungureanu, într-un raport obţinut privind managementul Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) elaborat în luna aprilie, document pe care şeful Guvernului şi-a fundamentat decizia de demitere a lui Sorin Blejnar de la conducerea instituţiei. Blejnar a fost revocat din funcţie la mijlocul lunii aprilie.

În document, obţinut de MEDIAFAX, se arată că ANAF nu a adoptat măsuri eficiente de combatere a evaziunii fiscale, iar actele de evaziune au avut un trend ascendent de-a lungul mandatului acestuia.

Viorel Comăniţă (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

În finalul raportului, la capitolul concluzii, judecătoarea Nicoleta Nolden, atunci consilier guvernamental, a propus premierului schimbarea conducerii ANAF, respectiv a preşedintelui, a vicepreşedinţilor (inclusiv a şefului Autorităţii Naţionale a Vămilor, Viorel Comăniţă), a comisarului general al Gărzii Financiare.

Comăniţă a fost eliberat de la conducerea Autorităţii Naţionale a Vămilor în luna mai, prin decizie a premierului Victor Ponta.

Viorel Comăniţă este reţinut alături de alte persoane în dosarul de corupţie în care este vizat şi Sorin Blejnar, fiind cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Procurorii DNA arată, în referat, că Viorel Comăniţă, reţinut alături de Florin Secăreanu în dosarul de corupţie în care este vizat şi Sorin Blejnar, a susţinut un interviu preliminar cu judecătoarea Nicoleta Nolden-Cristuş, în perioada cât a deţinut funcţia de consilier al premierului Răzvan Ungureanu.

(http://www.mediafax.ro/social/fostul-premier-ungureanu-a-primit-in-aprilie-propunerea-de-a-demite-sefii-anaf-inclusiv-pe-comanita-9850343)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgM5Qtv2aPd8RG7cGfMymOov_DoGLWX5ye3_iVlV0VAe-gVG8SAc1xfIG1KvgJX-rhS5jScs4g_g8G7nAc-yjiA5b0HhM7-BPjpcy5NGnLurDCFfXm3bhxIRoP54yWs4pUWi6NKcv79vNZL/s400/Nicoleta+Nolden.jpg
(Victor Ciutacu via http://mariusmina.blogspot.ro/2012/07/judecatoarea-nicoleta-nolden-testa.html)

Cine este Judecatoarea Nicoleta Nolden?

Am descoperit pe un site pe care, se pare, îl vizitez din ce în ce mai des... Lumea Justiţiei.
Judecatoarea Nicoleta Nolden (fosta Cristus - foto) fosta presedinte al Judecatoriei Sector 1, care a dispus in primavara anului 2009 arestarea finantatorului echipei de fotbal Steaua Gigi Becali, a fost numita de premierul Mihai Razvan Ungureanu in postul de consilier de stat in aparatul propriu de lucru al primului-ministru.iAnterior, Nicoleta Nolden, judecator cu grad de curte de apel la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, a fost detasata la Ministerul Afacerilor Externe pentru trei ani si a lucrat in postul de consul, la Consulatul General al Romaniei din Bonn (Germania). In Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii hotarase detasarea acesteia in cadrul MAE pe o perioada de trei ani, incepand cu 1 februarie 2012. Pentru ca nu se putea realiza o detasare la detasare, a fost nevoie ca detasarea judecatoarei la MAE sa inceteze, pentru ca apoi, Sectia pentru judecatori, in sedinta din 23 martie 2012, sa-i aprobe detasarea la Guvern, in cadrul Secretariatului General, pe postul de consilier.

http://static.luju.ro/images/2012/martie_2012/23/nicoleta_cristus.jpg

In luna aprilie 2009, Gigi Becali a fost arestat, in urma deciziei luate de judecatorul Nicoleta Nolden, pentru aproximativ doua saptamani, fiind acuzat de sechestrarea a trei presupusi hoti ai masinii finantatorului Stelei.

Intrebata intr-un interviu realizat, in 2009, de Alianta pentru o Romanie Curata daca are regrete in ce priveste sentinta data in cazul Becali, judecatoaea Cristus (actualmente Nolden) a declarat: ”Nu cred ca in profesia mea e loc de regrete sau de remuscari. Pot sa spun ca, daca as avea aceeasi situatie, as proceda la fel”. Magistratul este unul dintre cei care si-a exprimat dezacordul pentru judecata televizata, pentru show-urile televizate subliniind, in acelasi interviu: „(...) au inceput sa judece oamenii la televizor si vorbesc de magistrati, cu viata lor privata... Chestiuni inacceptabile, inacceptabile. Nu cred ca exista vreun stat european in care sa se permita atacuri la adresa magistratilor de asemenea maniera. Ce s-a intamplat cu mediatizarea cazului Becali a fost inacceptabil”.
(http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/judecatoarea-nolden-fosta-cristus-care-a-dispus-in-2009-arestarea-lui-gigi-becali-a-fost-numita-consilier-de-stat-la-cabinetul-premierului-razvan-ungureanu-csm-a-aprobat-detasarea-magistratului-la-guvern-dupa-ce-a-incetat-detasarea-sa-la-mae)
Nu e de mirare deci că...

(http://circulpolitic.ro/ce-legatura-a-gasit-gigi-becali-intre-lovitura-de-stat-data-de-usl-si-castigarea-campionatului-de-steaua-2/)

Privind cu atenţie poţi să desluşeşti toate iţele...

74 comments:

Cain said...

Stim ca USL-ul vrea sa puna mana pe justitie, dar cred ca mai corect ar fi formulat, vor sa o ia de la PDL.
Ce, daca in USL e mafie, in PDL de ce nu ar fi? Eu nu cred ca PDL-ul e imaculat, ne-au demonstrat asta in anii de guvernare "ciocu mic".
Avem de ales intre doua rele.
Care e raul mai mic?

Vasile, said...

Un domn care s-a declarat tamp sau tampit zice ceva de acapararea justitiei de catre USL si il lamuresc din nou ca acapararea este un rau necesar.

De fapt justitiei acaparate ii va fi mult mai usor decit sa fabrice dosare asa cum s-a intamplat cu Tamara lui Nastase, cu termopanele
chinezesti, pentru ca in celalalt dosar Nastase a fost dovedit ,nu de vina esentiala prin care si-a acumulat un mic Louvru si nu numai...justitia acaparata de USL ar trebui sa termine dosarele de coruptie , de fals in acte publice ,de neglijenta in gestiponarea flotei de distrugere a unei parti din flota romaneasca...asa ca raul cel mai mic ar putea sa faca pina la urma dreptate...intr-un fel, deoarece justitia e oarba si trebuie dusa de mana,calauzita mereu de cineva, nu-i asa???? (Bineinteles ca nu!)

Cain said...

Pana una alta, domnul Ponta e atacat din toate directiile:
http://www.gandul.info/puterea-gandului/o-escapada-pentru-linistea-usl-9847033
Eu cred ca sunt interese peste domnul Ponta, din cauza asta cred ca au emis la foc automat si abuziv ordonantele. Cineva din spatele partidului trebuia sa faca o mutare, si fereastra in care o putea face se inchidea rapid.
Alta explicatie rationala nu gasesc. Nu imi vine sa cred ca se pot face greseli asa de mari, fara o constrangere de undeva.

Cain said...

@Vasile

Stai ca nu te inteleg, zici ca "acapararea justitiei e un rau necesar", apoi imi spui ca "justitia e oarba si trebuie dusa de mana,calauzita mereu de cineva, nu-i asa???? (Bineinteles ca nu!)"
In a doua parte erai sarcastic, si de fapt zici ca "justitia trebuie sa fie independenta".
Ori nu am inteles bine, ori te-ai contrazis in afirmatii.
Nu-mi da o palma, vreau sa inteleg si eu lucrurile asa cum le intelegi tu.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/4237/9847033/1/noname.jpg?width=630

http://www.europarl.europa.eu/mepphoto/96835.jpg

http://www.coins.ro/images/politic/TraianBasescu.jpg

http://bistritaonline.ro/wp-content/uploads/fotostiri/200px-Augustin_Zegrean.jpg

Observaţi un amănunt?

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Totul este despre un punct de vedere corect... :D

Cain said...

@Biblbioecarul

Care este amanuntul surpriza? am recunoscut 2 persoane: pe editorialista si pe Basescu.

Robert Horvath said...

JUSTITIA FARA DE JUSTITIE !

Aud de ceausei momentului ca preluarea justitiei
este un rau necesar, Ca si cum justitia nu ar trebui sa
fie neutra si impartiala.
Li­derii USL nu îl mai vor pe Băsescu la Co­troceni.
Ştiu că de­miterea acestuia, în urma re­ferendumului, le des­chide larg poarta accesului la pârghiile decizionale ale Justiţiei.
Con­tro­­lul DNA şi al Parchetului General sunt o prioritate absolută pentru orice Pu­tere.
Iar USL nu face notă discordantă.
Bibliotecarul a trecut cu barba cu tot de partea pucistilor fara sa realizezeze ca aseaza in linia de ochire prestigiul blogului si al sau personal.
In aceasta situatie de un dramatism deosebit presiunea externa poate poate duce chiar la scurtarea barbii.

Robert Horvath said...

PONTA TRECE DE PARTEA RUSA PE FATA
PUTIN ZAMBESTE FERiCIT
Premierul Victor Ponta angajeaza agentia de PR a concernului rus Gazprom si a Guvernului de la Moscova in cadrul "ceremoniei" spre care se grabeste cu convoiul sau, la Bruxelles, scrie presa austriaca.

"Premierul Ponta, cu alaiul la Bruxelles", titreaza Die Presse in editia de joi, adaugand ca, "in intentia de a-si salva imaginea, angajeaza agentia de PR a Gazprom si a Guvernului rus
Americanii dusmanii de moarte a bibliotecarului nu vor
tolera mult si multe fortand demisia pucistilor.
Nu se pune deocamdata demisia bibliotecarului.

Robert Horvath said...

Vasile incepe sa ingrijoreze blogul

lipsa inteligenta a lui Vasile depaseste limitele acceptabile.............
Sper sa-si dea demisia depe blog odata cu prabusira
USL iubit.
"Inteligenta" sa este caracteristica unui submediocru care crede ca cineva are nevoie de opiniile sale.
Cu riscul de a ma repeta mereu, cred ca niciodata
nu va ajunge la nivelul unei mediocru adevarat.
Am toata intelegerea pentru domnul Cain si altii....

ZeV said...

Reiau si aici...
,,Cred ca ideile noastre conteaza mai mult decat un nume."
EXCEPTIONAL, anonimule. Asa este.
Unul din motivele pentru care nu mai sustin pedeleul, este exact faptul ca sustinatorii talibani ai acestui partid ataca la persoana, sau baneaza, pe toti cei care exprima idei incomode.
Dupa parerea lor, nu poti critica partidul sau pe Presedeinte, decat, daca esti inregimentat si/sau platit.
Poate ca si ceilalti fac la fel, dar eu nu postez, din principiu, pe blogurile lor.
;)

ZeV said...

Cain
,,Care e raul mai mic?"
Eu as intreba (retoric): ,,Care este raul cel mare" ?
Pun aceasta intrebare, deoarece, ca cetateni liberi si suverani ai Romaniei, chemati la referendum, trebuie sa incercam a discerne care este ,,butonul" de ON si care de OFF, pentru degripa si debloca ,,sistemul" ?
;)

Robert Horvath said...

USL MARE PUTERE MONDIALA !

Bibliotecaru
Dupa postarea dumneavoastra nu am reisit sa dorm
Cu primele raze solare am vrut sa controlez daca tara
in care traiesc este mai este o supraputere sau nu.
Am realizat ca America ca a devenit o putere de mana treia,patra sau chiar a cincea, Sau cu alte cuvinte ............Bibliotecarul are dreptate.
Singura putere mondiala este USL caruia i rupe efectiv de puterea militara si economica a SUA sau a EU.
De-a lungul timpului au fost imperii, mari civilizatii care toate au cazut. Poate cadea si USL in cateva saptamani sau pana la iarna.
Dupa demisia sefului neocomunistilor socialist pontisti
prima putere va deveni China. Desi ca si mine sunt multi care au alte pareri. Odata cu iesirea lui Nastase de la Rahova facand schimb cu Voiculescu socialismul romanesc cu ajutorul Rusiei lui Andrei Marga poate sa-si revina. Dar cine stie poate ca si China .USL poate sa fie doar un colos cu piciare de lut.

ZeV said...

Biblio
Judecatoarea din fotografie a fost , sau este, membră MISA ?
Buună bucățică.
;)

Robert Horvath said...

ZEV A LUAT PUMNIL DEMOCRATIEI IN PLEX !
Zev
Copilas cu capul plin de lozinci proletcultiste partida
este pierduta, Dupa ce Obama a dat cu pumnul in masa ....(.l-am vazut la CNN cu mana bandajata.) nu se poate face nimic.
Nimic, Nimic, Nimic.
Democratia, constitutionalitatea si valorile lumii occidentale au castigat. Romania este salvata. Puciul din Iulie cum ca fi numit in cartiile bibliotecarului de istorie, a a esuat. Lamentabil
Cetatenii liberi si suverani ai Romaniei cum spui dumneata au ales sa faca parte din Europa chiar daca USL face eforturi sa fie dati afara,
In timp de vara si concedii nici macar votul tau nu mai conteaza .

Bibliotecaru said...

@ Cain
Am şi spus, un punct de vedere corect...

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Puteţi defini acest termen, super-putere?

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Eu de doamna Macovei auzisem ceva-ceva... cu MISA.

Robert Horvath said...

ROMANIA CU SUTE DE MII DE COLONEI DEVINE FORTA MILITARA
CU ADEVARAT INVINCIBILA !
Superputeri in secolul XXI
Brazilia
China
Uniunea Europeana
India
Rusia
Romania cu intregul spatiu mioritic
Cu toate că SUA își menține înca poziția de lider mondial, secolul XXI ar putea aduce noi superputeri:
Brazilia - teritoriu mare, populație numeroasă, armata mare, economie dezvoltată; superputere agricolă si petrolieră
China - populație numeroasă, economie cu o creștere rapidă, teritoriu mare, armata mare
India - populație numeroasă (statul democratic cu cea mai mare populație), creștere rapidă a economiei, teritoriu mare
Rusia - cu toate că URSS-ul s-a destrămat în 1991, Rusia rămâne o putere; creștere rapidă a economiei, superputere energetică, armată mare
Uniunea Europeana - populație numeroasă, economie dezvoltată, rata a inflației mică, calitate bună a vieții

Romania poate deveni o super putere mondial
in cazul demiterii improbabile a presedintelui Basescu. Resurse naturale inepuizabile si conducatori
tineri corupti. Armata romana are cei mai multi colonei din lume
depasind numarul de ofiteru superiori ai Chinei si a Coreii de Nord.

Robert Horvath said...

POLITISTUL LUMII AMERICA A BATUT CU PUMNUL IN
MASA SI VICTORAS A FACUT PE EL.
DIN SURSE SIGURE SI VERIFICABILE !
Raspuns
@ Bibliotecarul
O superputere este un stat care are capacitatea de a influența evenimentele sau își exercită puterea la scară globală, situându-se la alt nivel decât toate celelalte puteri. În zilele noastre, asta implică o mare putere economică și științifico-tehnologică, o populație numeroasă și forțe armate puternice, inclusiv forțe aeriene, spațiale și un arsenal de arme de distrugere în masă.
SUA este singurul stat care........
Unii o considera o ultima speranta a omenirii altii
ca dumneata..........

Bibliotecaru said...

Deci Iranul este super-putere?

ZeV said...

Biblio
..Si eu....tocmai de aceea am intrebat. Cine se aseamana...
;))))

Vasile, said...

Nickul care si-a ucis fratele, manipuleaza spunind ca "pina una alta Ponta a atacat tot"...Pai deocamdata conform CC a actionat constitutional ...unde a putut, dar de acaparat se pare ,vorba Presedintelui Constantinescu, m-au infrint serviciile,deci nu a acaparat nimic ,principalul vinovat al manipulari cite un Cain, cite un Fouche si multi magureni sau trimisi precum Robert inca misuna si isi fac de cap sub privirea blanda a capului di tutti capii !

Ce doresti domnule sa spun despre justitie , o minciuna, in nici o tara a lumii justitia nu este independenta, cu SUA in frunte!

Ca eu mi-as dori o justitie independenta ramane doar un ideal de neatins am spus ca deocamdata justitia trebuie sa treaca de parte USLeului pentru a putea actiona impotriva acelora care au furat si au jefuit, tara si pe amarasteni sub sigla de politicieni cinstiti,multi dintre acestia au inca dosare penale parca ?

Biblio,

No name jgp!

Robert Horvath said...

@
Iranul este o putere regionala si nimic mai mult.

ZeV said...

Robert HORVATH
America se tine (inca) pe picioare, datorita F.E.D. Dar, ,,american dream", nu mai este luat in serios nici macar...de japonezi, foarte mimetici din 1945 pana relativ recent. Si-au dat, în fine, seama ca tot valorile traditionale sunt...mai adevarate și mai consistente. Restul e SCIPICIUL civilizației muribunde de consum pe datorie.
;))

ZeV said...

scuze..SCLIPICIUL...
tastele sunt prea apropiate una de alta.
;)

Robert Horvath said...

@ VASILE CEL DIN FUND DE CURTE
Robert trimesi de cine pe blogul bibliotecarului ?
Dosarul Criminal si Terorism poate fi asesat chiar de
sub mediocritatea dumneavoastra
http://devanewyork.blogspot.com/
Raman la parerea ca dupa un proces legal. Basescu
trebue executat cu toate onorurile militare.
Dar el nu poate si nu trebuie inlaturat orintr-un
puci civil anti democratic

Robert Horvath said...

VISUL AMERICAN NU ESTE PENTRU LENESI PUTUROSI SI LENESI !

@ Rolul meu nu este sa fac reclama SUA,
Sunt cetatean american deci nu pot sa fiu obiectiv.
Va rog sa intrebuintati informatiile primite in interes
personal.
Milioane de oameni viseaza sa ajunga
in America.
Pentru oameni cu curaj,muncitori si intreprinzatori visul american este realizabil.
L-am trait din plin. Am incepand spaland vase.......

ZeV said...

Domnule HORVATH
Aveti o logica aparte, sau, in lipsa de altceva, va pierdeti timpul emițând tot ce vă răbufnește, necontrolat, din străfundurile firii...
Prin urmare, spuneți-ne și nouă , profanilor, cine, cum și în baza cărei legislații, îl poate executa pe Traian Băsescu, în condițiile în care, chiar și suspendarea Presedintelui este definită, de către unii, drept ,,lovitură de stat", deși a fost validată prin deciziile CC și este prevăzută în textul constituțional, ca oportunitate legitimă a Parlamentului României ?
De pertinența răspunsului dvs la această întrebare, va depinde dacă, unii dintre noi, vor dialoga la modul serios cu domnia voastră. Sau..vom continua în aceeași notă.
:))

ZeV said...

...si veti sfarsi spaland vase.
Banca nu iartă, chiar dacă are o parte majoră din vină.
:))
Apropo, cu cine votați la toamnă ?
Cu democrații, sau cu republicanii ?
Sau....închideți ochii și amprentați buletinul de vot, la întâmplare ?
Eu personal, exact așa aș face.
Tot același drac este și..iese.
:)))

Robert Horvath said...

BASESCU ARE SCAUNUL ELECTRIC ASIGURAT

Zev
Basescu are scaunul electric asigurat in cazul extradarii catre SUA. Bout si Kassar au cumparat sau mai precis au incercat sa cumpere rachete sol -aer.
Rachetele romanesti usor de depistat....schimbari in coada au ucis mai mult de o suta de piloti si soldati purtand uniforme Ameicane sau NATO.
Rezolutii ONU si declaratile guvernului columbian in legatura cu racheteke romanesti in depozitele teroristilor FARC va sta la dispozitie.
Pentru crima din portul Rouen poate fi acuzat prin legislatia franceza.
Dosarul remis catre FBI a fost trimis autoritatilor romane. El are 62 de pagini
Un ex
Vanzarea intregii flotile aeriene catre cel mai mare traficant de arme din istorie Victor Bout la un ptret de nimic. Un avion Tupolev la pretul unui jeep.
Pot continua. Cititi cu incredere si interes ROBERT HORVAT DEVA BLOG

Robert Horvath said...

@ Am votat cu Obama si voi vota cu Obama.

Robert Horvath said...

@ Va dezamagesc
Nu mai pot spala vase.
Un camerman sau un fotograf la nivelul mei castiga pe zi 3000$ pe zi .
Sotia mea cam tot pe atata. Ma descurc
Robert....spalator de vase pentru eternitate.

ZeV said...

,,Milioane de oameni viseaza sa ajunga
in America."
SĂ FACĂ...CE ?
În afară de cerșetorie, masaj erotic, proxenetism și trafic de droguri ?
A...să nu uit. Se spele farfurii și/sau activitate de Babysitter.
;)

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Departe de mine gândul de a minimaliza definiţia din wikipedia, dar este un cuvânt folosit de cursurile universitare care nu se regăseşte acolo, anume preponderanţa la nivel mondial. Uneori important este Iranul, alteori altcineva... de la caz la caz. Super-puterea are o importanţă preponderentă atât în domeniu economic, militar dar mai ales politic.

ZeV said...

...În România, domnul Emil Boc v-ar spune că aveți ,,venituri nesimțite". Recte, mult mai mari decât Barak Obama.
;)

Robert Horvath said...

Zev
Depasesti si propaganda lui Dej !
Ai luat-o razna rau....rau de tot.

Robert Horvath said...

@
Nu . America este o MERITOCRATIE . Adica oamenii
sunt platiti dupa merit.

Robert Horvath said...

Bibliotecarul
Puteti considera America ca o jagardea . Este parerea
dumneavoastra. Nu pot compara un picnic la iarba verde cu al doilea razboi mondial
Dece nu intrebati de Corea de Nord ?

Robert Horvath said...

@
Stalin a intrebat
Cate regimente are Vaticanul ?
Pana la urma numarul de regimente conteaza.
America are mai multe....decat toti la un loc.

Robert Horvath said...

America a adunat tot creierul din lume.
Impreuna cu creierul meu....este o forta de neinvins
Scuzati lipsa de modestie.
Dar adevarul trbuie rostit.
Si repetat.

Robert Horvath said...

@Vasile
De cine am fost trimes ?
Unii spun ca sunt agent britanic
Eu sunt cineastul care prin chemarea politiei americane am declansat monstruosul
scandal ICR New York. Imediat am fost catalogat in toate felurile ” fascist roman mancator de sarmale, negationist al Holocaustului, nationalist sovin maghiar, snob educat sau lipsit de 7 clase, antisemit, semit,securist, antisecurist, aparator a lui Antonescu, prieten al romanilor, dusman al romanilor si deobicei spion.
Pentru faptul ca am cerut reintroducerea limbii romane la ICR Ion T Morar a scris articolul ” Un papagal maghiar bruiaza arta romana la New York “.
Iar ziarul Hunedoreanul a scris articolul Agentul Deva 007 pregateste noi atacuri la New York. Dupa zeci de atacuri in presa si pe bloguri caracterizarea " de trimis……” mi pare chiar un compliment.

http://hunedoreanul.gandul.info/eveniment/spionul-deva-pregateste-o-revolta-anticomunista-la-new-york-3284645

Robert Horvath said...

DOVADA
http://hunedoreanul.gandul.info/eveniment/spionul-deva-pregateste-o-revolta-anticomunista-la-new-york-3284645

Spionul "Deva" pregăteşte o revoltă anticomunistă la New York
de Ovidiu Petrovai | 9 octombrie 2008
1 0 0 0

SESIZARE. Robert Horvath "Deva" a sesizat Poliţia americană că una din expoziţiile ICR din New York este "nazistă". Poliţiştii veniţi la faţa locului au constatat că a fost vorba de "false alarm" (sursa: YouTube)
Este acuzat că a fost spion român "plantat" în SUA care, după încetarea "Războiului rece", s-a trezit fără misiuni şi obiectul muncii. El se prezintă ca artist din diasporă cu pseudonimul "Deva". Spune că numele a fost inspirat de oraşul din România în care s-a născut


Robert Horvath, un personaj acuzat că a fost spion de-al lui Ceaşescu în America şi care spune că este din Deva pregăteşte la New York o manifestaţie anticomunistă şi anti Băsescu, indignat de o expoziţie artistică organizată în SUA de către Institutul Cultural Român (ICR).
Horvath este un român stabilit, în anii 1970, în Statele Unite ale Americii, al cărui nume este extrem de activ pe forumurile mai multor publicaţii româneşti şi pe o serie de bloguri. Robert Horvath povesteşte pe unele pagini web că mai este cunoscut în calitate de artist cu numele "Deva" şi mărturiseşte că şi-a ales acest pseudonim de la oraşul unde s-a născut. Mai mult, el are o galeria de artă online, "Deva Gallery", unde şi-a expus lucrările.
"Am început pregătirea în aceste zile a unei demonstraţii a intelectualilor şi artiştilor din fostele ţări comuniste. Vom demonstra împotriva expoziţiei comuniste în faţa misiunii României la UN". Anunţul revoluţionar a fost postat pe mai multe bloguri româneşti şi este semnat "Deva (Robert Horvath) New York".


"Artistul" 007


În timp ce în autobiografia prezentată pe internet, Horvath se dă victimă a regimului comunist şi spune că a fost nevoit să fugă din ţară în America, există voci de pe blogosferă care-l acuză pe acesta că, dimpotrivă, a făcut spionaj în SUA în folosul regimului Ceauşescu.
Ioan T. Morar, jurnalist la "Academia Caţavencu", a publicat pe blogul său, morar.catavencu.ro, un fragment din textul lui Horvath, pe care-l cataloghează "o mostră din opera unui fost spion". Pentru Morar, cazul lui Horvath ilustrează situaţia spionului român trimis în străinătate de regimul comunist şi care, după Revoluţia din 1989, a rămas fără obiectul muncii. "Brusc, România s-a aliat cu America, iar spionul român a rămas cu ochii în soare. Dar el fusese instruit să reziste la diverse situaţii. Aşa că a rezistat şi a făcut ce a ştiut, a raportat la Bucureşti tot ce, în nebunia lui recentă, i se părea normal să raporteze", explică Ioan T. Morar motivaţia manifestului revoluţionar al lui Horvath.

ZeV said...

,,În Constituţie nu există prevederi referitoare la numărul celor care trebuie să vină la referendum pentru ca acesta să fie considerat valid, legea fiind cea care reglementează acest aspect.
Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului prevede la articolul 5 (2) că referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.
În aceeaşi lege, la secţiunea privind demiterea preşedintelui României, la articolul 10 se prevede că demiterea preşedintelui este aprobată, dacă a întrunit majoritatea voturilor cetăţenilor înscrişi în listele electorale.
Parlamentarii USL au iniţiat un proiect de modificare a articolului 10 din legea referendumului, fără a cere o derogare de la articolul 5 sau o schimbare a acestuia. Astfel după ce Parlamentul a modificat articolul 10, articolul 5, alineat 2 a rămas în vigoare, lucru remarcat de judecătorii CCR.
Constatând că nu au fost modificate ambele articole, Curtea Constituţională a decis, cu unanimitate de voturi, că legea referendumului, iniţiată de doi parlamentari USL, este constituţională în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Astfel se respectă articolul 5, alineatul 2 din legea din 2000.
Decizia definitivă şi general obligatorie s-a comunicat Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru."
COMENTEZ:
Parlamentarii USL, care au initiat modificarea art 10 din Gegea 3/2000au considerat, probabil, ca arti 5(2) devine incomaptibil cu modificarea si nu au mai facyt referire la el.
Daca ar fi spus ca art 5 ,,se abroga", CC nu ar fi respins modificarea, deoarece, in Constitutie ,,nu există prevederi referitoare la numărul celor care trebuie să vină la referendum pentru ca acesta să fie considerat valid, legea fiind cea care reglementează acest aspect.(sic!)"
Prin urmare, domnule BIBLIOTECAR, o fi domnul Emil Boc, un slab constitutionalist, dar nici cu uselistii nu mi-e rusine. ;)
Ce spuneti, ne angajăm consilieri ?
;)))

Robert Horvath said...

@ ZEVUL PROLETAR
Draga tovarase Zev
Ilegalisii au fost putini si curajosi.
Tu nu ai demnitate elementara sa recunosti ca ai pierdut
partida " noi luam totul "
Comunistii credeau in Lenin si Stalin
Tu crezi numai in Iliescu si bunicutele rosii tinere,.
Gata cu vaicareala si caraiala.
M-am saturat

Robert Horvath said...

@ Bibliotecarul
Intrebare la care nu merita sa raspundeti.
Ce vrea doamna Merkel sa transmita omologului
raman ? Sa fie in legatura cu puciul de la Bucuresti ?

Ambasadorul Romaniei in Germania, Lazar Comanescu, a fost convocat, joi seara, la Cancelaria Germaniei. ........ambasadorul roman a fost chemat de insasi Angela Merkel, pentru o discutie ..

ZeV said...

Domnule Horvath, am concluzionat că sunteți deosebit de simpatic.
Prin urmare, vă confer titlul de Bufon Sef al acestui blog.
Vă rog să continuați, exact la fel.
..Că altfel, vă retrag titlul.
;)

Cain said...

@Vasile

Am zis ca "Pana una alta, domnul Ponta e atacat din toate directiile".
de acolo si pana la ce ai spus dumneata: "pina una alta Ponta a atacat tot" e cale lunga.
Nu intentionez sa dezinformez.
Nu domnule, nu vreau sa minti, toti visam la o justitie independenta, macar atat avem si noi, nu ne pot lua visele.

Nu e o solutie acapararea justitiei cand de o tabara cand de alta, nu sunteti de acord cu treaba asta? Ce poate sa iasa bun din asta? nimic, eventual se scutura unii pe altii pe o parte si pe cealalta acopera monstruozitati, cum sa fie asta o rezolvare?

PS: Repet, e un alias, nu sunt religios si numele nu are conotatii biblice. Incerc sa comunic calm si civilizat, va rog sa nu va suparati chiar daca avem convingeri divergente. Fiecare din noi s-a saturat de clasa politica, indiferent de culoare.

ZeV said...

Cain
Aveti dreptate.
Justitia trebuie sa devina cu adevarat independenta.
Pentru aceasta, domnul Ponta, trebuie sa se tina de cuvant, daca isi doreste un plus, atat de necesar si vital, de credibilitate.
Adica , sa cedeze integral prerogativa propunerii procurorului general si a propcurorilor sefi, catre CSM.
Daca si numirea va reveni aceleiasi institutii (SI NU PRESEDINTELUI), prin vointa Parlamentului, vom putea spune, in fine, ca s-au creat premisele inceperii ADEVARATEI REFORME IN JUSTITIE.

Kain said...

@Robert

Il cheama ca sa il felicite si sa ii dea niste acadele. :D

Cain said...

@ZeV,
Ar fi frumos, vise...
Chiar daca nu ne intelgem, Vasile are un sambure de dreptate, nici una din tabere nu vrea sa dea drumul complet justitiei, e perceputa ca normalitate.
Am impresia ca statul lucreaza impotriva noastra, cate lucruri au reusit sa faca ei pentru noi in ultimul timp?

@Robert
Am trecut prin Deva in ultimul an, imi para rau ca a ajuns intr-o situatie uarata. Se vede saracia, oras mohorat. Puternic industrializat acum vreo 20 de ani, cred ca era o placere sa il privesti. Am trecut si prin Orastie, e la fel. Asa carmuitori avem.

ZeV said...

Cain
Ce intelegeti prin ,,ultimul timp" ?
;)

Robert Horvath said...

DEVA INAINTE DE TOATE
Cain
De Deva ma leaga amintiri neplacute, Iesirea unnchiului Pali in cosciug metalic din ancheta securitatii.....ca sa nu se vada urmele torturilor,
Un oras care i-mi este totusi aproape
Va multumesc pentru atentie.
Va doresc numai bine.

ZeV said...

Romanii trebuie sa-si regaseasca increderea in autoritatile statului si in ei insisi.
Astazi, presedintele suspendat al Romaniei, a declarat ca, daca va reveni, ultimul lucru pe care il va face, va fi...compromisul.
Nu-l inteleg pe domnul Presedinte.
A ramas intepenit, dpdv mental, in anul de gratie(re)2007 ?
De atunci, romanii au mai evoluat pe ici pe colo...prin partile esentiale.
;)

Cain said...

@ZeV
M-am referit in special la ultimle 6 luni. De unde stau eu nu s-a vazut nimic concret. Mai nou imaginea tarii are de suferit pe plan international. Mergem din bine in si mai bine.

@Robert
Cum e pe acolo pe la dumneavoastra? cum sunt oamenii. Ati fost prin Canada? care sunt parerile dumneavoastra SUA vs Canada, din punctul de vedere al emigrarii?

ZeV said...

Imgimea unei natiuni are de suferit, in primul rand, datorita inabilitatii politicienilor de a comunica : intre ei, intre ei si popor, intre ei si cei din afara.
In conformitate cu prevederile esentiale din Constitutiei, suveranitatea apartine poporului roman. Pare-se ca, vorba lui Biblio, cetatenii constientizeaza in insuficienta masura, care le sunt drepturile si mai ales, care le este puterea.
Spre binele politicenilor si nu in ultimul rand, al lor insile, sper ca cetatenii sa isi exercite, prin vot masiv, dreptul la demnitate.
Ajunge cu aroganta si dispretul, cu tacticile de intoxicare si cu conceptul ,,terenului parjolit" de dragul puterii cu orice pret, inclusiv cu pretul sacrificarii imaginii Romaniei.
Iar cu hotia...mai cu masura, neamule. Mai cu masura.
Luati aminte, stimati politicieni, ,,normalii" tind să atingă masa critică.
;)

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

"Jagardea"? Nu mai bine vă limitaţi la cuvinte cărora le cunoaşteţi sensul?

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Eu nu cred că sunteţi agent britanic, eu cred că sunteţi agentul termic... de unde şi canicula în România.

Robert Horvath said...

@Cain
Din lipsa de timp sunt rupt de comunitate. Inainte ma duceam pe la ICR sa mai schimb o vorba si sa beau un pahar de vin pe gratis si sa mananc niste fursecuri tot pe gratis Dupa ce am avut obrazniciea sa cer intrebuintarea limbii romane in activitarea centrului anti cultural romanesc mi s-a interzis sa mai intru pe poarta institutiei,.
Femeile romance se descurca bine inAmerica ....barbatii mai deloc cu exceptia celor cu meserii precise..doctori, ingineri etc.
Puteti comunica direct cu mine....
Prezenta dumitale este tonica. Va multumesc mult pentru atentie.
PS
M-a vizitat la NY seful uniunii scriitorilor din Canada. Vroiam sa-l daramam pe Patapievici dar elita pupa fundista si-a pus papion cumparat din bugetul ICR.
Nu cunosc problema emigrarii cu exceptia ca aici la Tokyo
si Osaka au emigrat mii de curvete mioritice specializate in dansuri populare si erotice,
Cu respect. Va doresc numai bine.

Cain said...

Va multumesc mult domnule Horvath.

vaisamar said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Reveniţi cu comentariul când nu va mai avea cuvinte ce sunt interzise copiilor. V-am avertizat şi m-aţi ignorat... nu-mi daţi de ales.

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

În altă ordine de idei, preşedintele nu poate abilita Guvernul să emită ordonanţe.

"ARTICOLUL 108 - Actele Guvernului
(3) Ordonantele se emit in temeiul unei legi speciale de abilitare, in limitele si in conditiile prevazute de aceasta. "

şi

"ARTICOLUL 115 - Delegarea legislativa
(1) Parlamentul poate adopta o lege speciala de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice.
(2) Legea de abilitare va stabili, in mod obligatoriu, domeniul si data pana la care se pot emite ordonante.
(3) Daca legea de abilitare o cere, ordonantele se supun aprobarii Parlamentului, potrivit procedurii legislative, pana la implinirea termenului de abilitare. Nerespectarea termenului atrage incetarea efectelor ordonantei."

vaisamar said...

pai atunci demisia cretinului

http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13835&_PRID=


iar tu poti bana cate comentarii vrei ca doar esti iubitor de pupat in fund comunistii ca si idolul tau Paunescu

ZeV said...

vaisamar
Nimeni nu-ti ingradeste dreptul de vot si libertatea de optiune.
Daca se va aproba o perioada extinsa de doua zile, ar fi , dupa parerea mea, arhisuficient, pentru orice cetatean roman, sa se trezeasca. La relitate, evident.
;)

vaisamar said...

http://ep01.epimg.net/internacional/imagenes/2012/07/12/actualidad/1342114342_155707_1342115792_noticia_normal.jpg

astia sunteti =))

Cain said...

@vaisamar

Atata timp cat va exprimati ideile violent, si nu folositi un limbaj civilizat, e foarte bine ca va cenzureaza.
Eu cred ca aici sunt permise toate comentariile pro sau contra USL-uli sau PDL-ului sau cui vrei dumneata.
Aici nu cred ca o sa ti-se spuna cu cine sa votezi, fiecare alege dupa cum crede de cuvinta.

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Încă o dată, ca să înţelegeţi până şi domnia voastră.

Nu mă deranjează afirmaţiile, ci forma lor.

Vorbiţi civilizat.

Nu vreau să-mi limitez blogul la 18+ doar pentru că se trezeşte "vaisamar" să vorbească deocheat pe blogul meu.

Puteţi să afirmaţi orice doriţi, puteţi să pupaţi pe oricine doriţi în orice loc doriţi, dar cu un limbaj civilizat. Vă este aşa de greu să vorbiţi în public fără să folosiţi cuvinte pe care nu ar trebui să le rostiţi în public?

Mergeţi la PDL şi folosiţi astfel de cuvinte dacă acolo sunt apreciate, blogul meu este cu acces general, pot citi şi copii, ba chiar se adresează în mod special persoanelor tinere care vor să înveţe să gândească, şi aşa aş vrea să rămână.

Repet.
Puteţi să vă expuneţi orice părere doriţi, dacă mă întrebaţi ceva şi pot să răspund veţi căpăta şi răspunsuri... dar într-o notă civilizată.

Puteţi să aveţi un limbaj civilizat? Asta este întrebarea...

Dacă aţi fi fost banat, mesajele domniei voastre nu ar fi apărut deloc. Sper să nu mă împingeţi, printr-un limbaj inadecvat să ajung să vă banez. Până acum nu am banat nici un comentator legitim şi nici nu aş vrea să o fac.

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Eu nu am spus că nu a semnat acel decret (deşi sincer nu-mi amintesc să-l fi văzut în M.O., dar nici nu m-am uitat după el), eu spuneam că preşedintele nu poate da o lege.

Dacă citiţi acolo...
Decret pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe

Asta înseamnă că Parlamentul a lăsat, prin lege, dreptul Guvernului să emită nişte ordonanţe pe anumite domenii specificate de lege (acolo sunt enumerate). Preşedintele a promulgat legea prin decret ca pe orice lege, nu are nici o treabă cu legea, nu are nici un cuvânt de spus despre acea lege.

Această lege NU ARE NICI CEA MAI MICĂ LEGĂTURĂ cu emiterea Ordonanţelor de Urgenţă. Ea se referă la Ordonanţe, iar acestea se emit NUMAI în "vacanţa parlamentară".

Şi aş vrea să înţelegeţi diferenţa dintre un decret de promulgare a unei legi, pe de o parte, şi un decret prin care Guvernul poate emite ordonanţe, care nu poate exista... pe de altă parte.

Din 1990 România nu a mai avut "decrete-lege", mai precis de când s-a constituit Parlamentul României (în primă fază CFSN).

Una peste alta, acest decret nu are nici cea mai vagă legătură cu "poate invalida instant cele 2 ordonante", decât dacă în acea lege se spune că Parlamentul abilitează Guvernul să dea o ordonanţă care să "invalideze instant cele două ordonanţe". Or mă îndoiesc că există aşa ceva.

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Stimate domn,
Numai oamenii nebuni pot cere întoarcerea lui Ceauşescu de vreme ce vorbim despre un om mort. Vi se pare că aş fi nebun? :D Poate că da... ce ştiu eu? Dacă sunt nebun probabil că nu mi-aş da seama. Ceea ce ştiu eu cu siguranţă este că nu-mi doresc ca Ceauşescu să se întoarcă... să stea la el în "locuinţă".

Bibliotecaru said...

@ Cain

Aveţi dreptate. Eu cred că fiecare trebuie să aleagă cum este mai bine pentru el.

vaisamar said...

oare de ce nu ma mir ca vrei sa atragi copiii pe blogul tau =)

Bibliotecaru said...

@ vaisamar
Pentru că aveţi o minte perversă?

vaisamar said...

e un compliment ? =))

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.