14 July 2012

Semne de democraţie românescă şi în Spania


Vă amintiţi protestele anti-guvernamentale şi anti-Băsescu din iarnă. Vă amintiţi şi de cei băgaţi în dubă, printre care şi prinţesa Brianna Caradja? Ei bine, începe să se ia şi în restul Europei.


O demonstraţie anti-austeritate, din centrul Madridului, s-a transformat vineri seara într-o adevărată luptă de stradă.

Mitingul a fost organizat de mişcarea indignaţii, o grupare care acuză politicienii spanioli de corupţie şi incompetenţă. Aceasta a făcut apel la populaţie să iasă în stradă, după ce autorităţile au anunţat o nouă serie de măsuri de austeritate. Mii de protestatari s-au adunat în faţa partidului popular, aflat la putere şi au cerut demisia premierului Mariano Rahoi.

După câteva ore, mulţimea a pornit în marş spre clădirea parlamentului. Forţele de ordine au intervenit însă pentru a ţine lumea la distanţă şi totul a degenerat într-o confruntare violentă.

În cele din urmă, demonstranţii au pornit spre sediul Partidului Socialist, aflat în opoziţie. Ei spun că şi această formaţiune e responsabilă pentru starea deplorabilă a ţării, deoarece a luat decizii incorecte când era la guvernare.

În urmă cu câteva zile, executivul de la Madrid a anunţat noi tăieri bugetare în valoare de 65 de miliarde de euro. Acest fapt a nemulţumit la culme populaţia care e deja grav afectată de criză şi de măsurile de austeritate luate până acum.


(http://www.rtv.net/mii-de-manifestanti-anti-austeritate-s-au-batut-cu-fortele-de-ordine-la-madrid-video_35997.html#ixzz20aZDIQ9o)

2 comments:

FRANK ZAPA[KING] said...

excrocule ce esti tu bibliotecaru,manipulatorule-DE CE N-AI POSTAT SI CONTRAMANIFESTATIA????????AI?????????
Care adunase cam de trei ori mai multi participanti???????
BEY ai inceput sa faciu greseli impardonabile,ti-ai pierdut capul,alta data ,si in alte situatii erai mai atent-SE VEDE CA SIMTI CUM RAHATUL TE CUPRINDE SI TI-A AJUNS LA NIVELUL BUZELOR.......
HAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIII-ai ajuns de risul lumii bey UMFLATULE,MALDAR DE GRASIME PROLETARA................CREZI CA MAI TINE JMECHERIA DE DOI LEI INVATATA PE VREMEA PROPAGANDISTULUI VERSIFICATOR ADRIAN PAUNESCU????????????
daca n-ai aflat,de mult nu mai tine............

Bibliotecaru said...

Eu am postat o ştire, nu am fost acolo. Am postat întreaga ştire.

Dacă aveţi ceva de reproşat... mergeţi la cei care au dat ştirea şi reproşaţi. Există o zonă rezervată comentariilor, comentaţi, simţi-vă fericit... Care este problema domniei voastre cu mine. Eu nu am pus decât trei rânduri şi titlul, ştirea este de la Realitatea TV, cu copy/paste. :D

Mai analizaţi, mai gândiţi, mai fierbeţi în suc propriu, mai minţiţi că sunteţi ardelean... chestii socoteli.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.