10 July 2012

Mi-e teamă de trădare, nene Trahanache


Pe scurt, ca la telegraf.

1. Traian Băsescu lobby pe faţă Roşia Montana - Gold Corporation
2. Mark Gitenstein lobbist
3. Adina Vălean lobby pe faţă Roşia Montana - Gold Corporation
4. Ambasadorul Mark Gitenstein la Cotroceni imediat după ce dl. preşedinte interimar Crin Antonescu a ajuns acolo.

Cine ascultă microfoanele Palatului Cotroceni ne poate spune dacă domnii Mark Gitenstein şi Crin Antonescu vorbesc cumva despre minerit?

24 comments:

Rica Venturiano said...

V-am urmarit comentarile pe blogul VV. Sincer, mi-au placut si m-au facut sz cred ca sunteti un liberal care accepta cand cand n-are dreptate, ceea ce nu pot spune de ceilalti "aplaudaci", pupincuristi de-ai "maestrului". De cand am inceput sa postez (sunt RicaVenturiano) am atras atentia asupra efectului negativ al alianteicu PSD. A fost sa zicem scuzabil din punct de vedere al scopului, dar dupa motiune nu-si mai avea rostul. Am fost imediar catalogat drept basist, declarat indezirabil si blocat. De ce? Pentru ca am aratat ca USL-ul aromis ca NU si facut DA. A repetat aceleasi greseli. Acum in loc de PDL peste tot avem PSD. Vorba lui Tanase, "si cu asta ce-am facut?"
Tradarea va venii, din partea PSD, negresit. Mai dati-le ceva timp si putere.
E rau si condamnabil ca vreau sa pun stampila DOAR pe PNL? Atata timp cat PNL-ul va fi asociat cu psd, nu voi face asa ceva. Nu-mi dau voie cei ce-au murit sau au suferit in inchisorile comuniste, regim atat de drag lui ilici si gashca lui.

Vasile, said...

Biblio,

Eu am spus si ma repet Dl.Antonescu este in mod cert un bun presedinte azi , pentru ca in mod sigur nu a facut "faradelegile" lui Traian dar nu pot garanta cum va fi miine.



Tot asa si cu mineritul azi nu ...dar miine sau poimiine ?

Bibliotecaru said...

@ Rica Venturiano

Stimate domn,
Eu nu sunt cu nici un partid politic.
Din punctul meu de vedere asistăm la disoluţia unei clase politice (cu aberante interese de clasă peste cele ale poporului român, ale societăţii române) provocată de decadenţa calităţii activităţii politice.

Eu cred că toate partidele politice ar trebui desfiinţate şi mă gândesc la cum ar putea poporul român să facă asta.

Din câte înţeleg eu, această asociere PSD-PNL are o înţelegere punctuală, eliminarea PDL şi a lui Traian Băsescu. După încheierea acestui obiectiv USL se va dizolva şi veţi avea ocazia să puneţi stampila doar pe PNL.

Eu nu ştiu dacă este oportun ca în acest moment să faceţi legătura între PSD şi închisorile comuniste. Cei care au suferit în închisorile comuniste nu au avut legătură că sute de mii de membrii PCR ci doar cu o oligarhie limitată a PCR, poate o sută de oameni în toată perioada, plus nişte executanţi fideli. Părerea mea este că legând PSD de Acea perioadă prin Ion Iliescu, care nici de departe nu a fost în acea sută, greşiţi.

Ceea ce ar trebui să faceţi, după părerea mea, este să exercitaţi o presiune pentru publicarea unei istorii coerente a anilor comunismului care, iată, încă nu s-a făcut. Este interesant că s-a plecat de la nivelul cel mai neimportant al răului, respectiv informatorii şi colaboratorii cu Securitatea, în timp ce a trecut în umbră pe cei cu adevărat periculoşi, cei care au provocat suferinţa întregului popor, în special legat de cei persecutaţi de regimul politic pentru credinţa lor.

Ar trebui să aflăm în primul rând care sunt schemele exacte care duceau oamenii în puşcării, cine erau procurorii, cine erau torţionari... cum funcţiona acest sistem de represiune. Se tot publică mici fragmente, nicidecum adevărul. Dacă veţi privi global PSD-ul prin prisma lui Ion Iliescu şi sloganul că Ion Iliescu înseamnă Comunismul... nu veţi afla niciodată grozăvia unui regim copleşitor pentru poporul român... nici nu vom învăţa nimic din istoria recentă.

Poate, cu ajutorul dumneavoastră şi al altora, PNL va deveni un partid al elitei intelectuale liberale, trebuie însă să aveţi un pic de răbdare şi să apăraţi PNL-ul de falşi purtători de papion.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Nu am atâta încredere în domnul Antonescu, domnia sa trebuie mai întâi să-mi câştige încrederea. Până acum a făcut numai dimpotrivă. Vom vedea ce va fi.

Vasile, said...

Apropo de incredere in Traian ati avut?????

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Am votat în 2004 şi 2007 cu Traian Băsescu pentru că mi-a fost mai frică de o autoritate a lui Adrian Năstase. După referendumul din 2007 aroganţa afişată a lui Traian Băsescu a crescut exponenţial cu trecerea timpului. Eu rămân la părerea că egocentrismul lui Traian Băsescu nu se putea manifesta fără colaborarea şi susţinerea necondiţionată a membrilor PDL, UNPR, UDMR şi aşa mai departe, politicieni care i-au construit un cerc de cult al personalităţii care, iată, îi este acum fatal pentru că nu mai poate raţiona ca simplu cetăţean, este asemenea celor închişi că se cred Napoleon. Prin aceleaşi mecanisme trece acum şi domnul Crin Antonescu care s-a văzut, nesperat, preşedinte de partid, candidat la preşedinţie, l-au ameţit voturile, linguşelile de tipul "sunteţi cel mai bun orator, aveţi cele mai bune discursuri", aplauzele, urările de bine... acum este preşedinte interimar şi atât de aproape de postul de preşedinte al României. Se vede cu ochiul liber că domnul Antonescu nu rezistă unei asemenea presiuni şi merge şi domnia sa pe drumul lui Traian Băsescu, îşi clădeşte egocentrismul, cultul personalităţii, "afacerile" şi aşa mai departe. Mişcarea cu adevărat inteligentă a USL ar fi să susţină pe cineva cvasi-independent la funcţia de preşedinte al României, un boier al politicii, or poate pe Călin Tăriceanu... Părerea mea...

Anonymous said...

Wesley Clark, consilier al lui Ponta, lobbist. Specializat pe resurse.

Robert Horvath said...

TRADARE SI INCOMPETENTA !
In Romania nu prea mai sunt domni dar .....boieri
Avem cea mai putin competenta echipa la conducerea
Romanie din istorie....inclusiv comunism.
Am inceput sa privesc cu npstalgie ,,,,,la un Maurer
sau Manescu. Iesirea din Europa asigurata.

Robert Horvath said...

PRINTUL NICOLAE
UN REGE ADEVARAT ANTICOMUNIST AL
ROMANIEI !
Sosesc de la Londra . Am avut o lunga convorbire cu
Printul Nicolae. Am fost socat de onestitatea lui.
Un tanar cu o minte si o educatie aleasa. Ca sa fiu sincer nu stiu daca reintoarcerea la monarhie pri Printul Nicolae este o solutie. Dar macar este o incercare.
Problema principala este.....clasa politica. Printul
se gandeste la decomunizarea Romaniei si la o intoarcere a sistemului de valori. Valorile sus....neamul
prost jps. O Romanie pentru toto asigurata de un adevarat arbitru politic.

Robert Horvath said...

PRINTUL NICOLAE, VIITORUL REGE AL ROMANIEI. 

Romania este pe marginea prapastiei. Presa internationala vorbeste de un iminent colaps economic,social si rasial. Suntem numiti tiganii Europei. Un popor cunoscut in intreaga lume prin omenie si simtul masurii, este asociat violentei si barbariei. Un popor avand o istorie si o cultura extraordinara pierde pe zi ce trece identitatea nationala, devanind un fel de turma, usor de manipulat si mintit. Statuia lui Eminescu este daramata, iar limba romana interzisa la centrele culturale din jurul lumii. Lipsa de cultura a neamului prost ,inlocuieste cultura. Mahalaua se muta in centrul orasului. Maneaua cucereste Romania. Asistam la o situatie fara precedent cand o natiune europeana,in loc sa se indrepte spre lumea civilizata, refuza geografia si destinul istoric. 
Primul pas care trebuie facut pentru a iesi din aceasta fundatura, care pare fara iesire, este intrarea in legalitate.  In primavara lui 1992, regele Mihai venea in Romania, pentru a doua oara dupa caderea comunismului, sa sarbatoreasca aici Sfintele Pasti. "Intr-o imagine devenita istorica, Maiestatea sa iesea in balconul hotelului Continental pentru a-l prezenta oamenilor pe nepotul sau, printul Nicolae, drept mostenitor al tronului. Simpaticul si elegantul baiat care a fascinat atunci multimea adunata pe strazile Bucurestiului - posturile de televiziune occidentale vorbeau de aproximativ un milion de participanti - avea doar 7 ani.Multi il priveau insa ca pe o speranta a Romaniei. Vedeau in el salvarea pentru o tara incapabila de a se dezmetici din cosmar." 
Sa vedem cine este acest print care vorbeste romaneste, are 23 ani, si traieste deocamdata la Londra. 
Printul Nicolae de Romania, viitorul rege, este nascut in 1985 si este Varul Printului CHARLES si nepotul cel mai inantat in varsta a Majestatii Sale Mihai Regele Romaniei. El este descendent a Reginei Victoria si a monarhiilor Europene incluzand Tarii Rusiei. Pe linia maternala prin bunica, Printul Nicolae este deasemenea descendent al Printului Ieremia Movila, ctitorul minunatelor manastiri moldovenesti. 


Constitutia din ‘23 Despre Rege. 

Art. 77. - Puterile constitutionale ale Regelui sunt ereditare in linie coboritoare directa si legitima a Majestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, din barbat in barbat prin ordinul de primogenitura si cu exclusiunea perpetua a femeilor si coboritorilor lor. Coboritorii Majestatii Sale vor fi crescuti in religiunea ortodoxa a Rasaritului. 
Art. 85.-Nici o modificare nu se poate face Constitutiunii. 
Regele Mihai si principesa Anne de Bourbon-Parma au cinci fiice, dar conform legii salice ele nu pot urma la tron.

Robert Horvath said...

PRINTUL CHARLES SI TOATE CURTILE EUROPENE
SPRIJINA NOUA LINIE MONARHICA ROMANA


Stimate domn Robert Horvath Deva
Ideia instaurarii monarhiei prin Printul Niculae este valoroasa si merita analizata
cu toata atentie. Este evident ca va fi sprijinita de toate curtile regale.
Varul meu Nicolae a-mi este foarte apropiat. Este un tanar educat ,inteligent si onorabil. Face eforturi laudabile sa invete romaneste si sa fie pregatit pentru aceasta misiune atat de importanta.
Am avut discutii indelungate pe aceasta tema cu el.
Situatia din Romania poate fi inbunatatita spre binele general. Romanii, care a-mi sunt atat de apropiati merita tot binele.
Dar totul depinde de alegerea si vointa natiei.
Va multumesc pentru vorbele calde.
Printul Charles

Robert Horvath said...

@ In aceste zile voi posta un
istoric mesaj adresat Romaniei de Printul Romaniei
Se vrea o monarhie neinfiltrata de Duda , comunisti si
securisti .................

Robert Horvath said...

DRUMUL INCET DAR SIGUR AL DOMNULUI
VOICULESCU !
Ultima scrisoare adresata prietenului dumneavoastra......

DECE L-AM DENUNTAT PE MOGULUL VOICULESCU ?

Domnule Voiculescu
Reprezint impreuna cu sotia mea televiziunea si presa Japoneza la ONU. Inainte de a pleca in Japonia de serbatori m-am intalnit cu un adjunct al lui Dr Ulrich Kersten seful biroului Interpol de la Natiunile Unite. Subiectl principal a fost memoriul meu de 62 de pagini adresat FBI. Dosarul poarta titlul Dosarul Criminal si terorism a lui Traian Basescu. In discutie a aparut numele de Dan Voiculescu.
Mi sa spus ca trebuie sa fac o sezizare in scris si sa cer deschiderrea unei anchete. Nu neg am fost.......... framantat inainte de a lua asemenea decizie.
Sunt doua lucruri care se bat cap in cap. Pe deoparte sunteti o arma impotriva lui Basescu iar pe de alta parte fara diversiunea mogulilor acesta nu ar fi castigat ultimele alegeri. Un element important a fost blogul dumneavoastra. El este citit de servicii ,Basescu , ambasada SUA etc. Prin ele se pot transmite semnale si mesagii personale si din partea prietenilor mei. Dupa cenzurarea mea totala mi sa permis la sfarsit de an sa postez cateva randuri despre memoriu FBI care de altfel a intrat in atentia autoritatilor romane ( politie. parchet. departament antiterorist ) Am fost convins ca vreti sa spargeti cenzura spunand cetatenilor Romaniei ...ADEVARUL.
M-am inselat amarnic. Se pare ca prin continuarea cenzurii a-ti vrut sa ma ajutati sa iau decizii in legatura cu viitorul dumneavoastra. Asa sa fie.
Cu sinceritate.
Robert Horvath cineast

Bibliotecaru said...

@ epolitikon

Începeţi să înţelegeţi... numai că se pare că domnul Wesley Clark nu e cu Roşia Montana, ci cu gazele de şist... :D

Eu de ce am întrebat pe blogul domnul Ponta...

Bibliotecaru July 8, 2012 at 11:30 am #

Ce anume consiliază exact acest general Wesley Clark la Palatul Victoria? Tare aş vrea să ştiu de ce este nevoie de un spion militar american în Guvernul României?

Anonymous said...

Stiu ca nenea ala care se da expert in orice daca asta tine de interesul american, e pe gazele de sist, dar am scris ca sa completez peisajul.

In fapt, pe americani putin ii doare cine conduce tara si in general de democratia de aici daca pot acapara resursele care-i intereseaza. Oamenii sunt pur pragmatici, nu-i caracterizeaza sentimentalismele...

Bibliotecaru said...

@ epolitikon

Aşa cred şi eu... şi nu e vorba numai de americani, şi ceilalţi sunt la fel de pofticioşi de interese.

Anonymous said...

Eu mi-as lua si un consilier chinez, asa, ca sa vad cine da mai mult :)

Bibliotecaru said...

Sau cine ia mai puţin. :D

Rica Venturiano said...

Am si eu o intrbare, prosteasca. Din cate stiu, la O VOTARE, se numara voturile: pentru; impotriva; abtineri. Daca asa e normal si democratic, dece sa nu consideram absenteismul ca o ABTINERE? Si atunci sa vedem care este vointa populara, sa vedem cati sunt "basisti", cati "uselisti", dupa cum ii place "poporului" sa eticheteze. Adica, eu nu sunt de acord nici cu Basescu, dar nici cu "mezalianta" USL. Ce "am voie" sa fac? Eu, in prostia mea, nu sunt de acord nici cu unii, nici cu altii. Dar convine varianta asta actualei puteri? Ca pana acum n-am vazut decat disperare in a acapara cat mai multa putere.

Bibliotecaru said...

@ Rica Venturiano

Abţinerea de la vot şi abţinerea de la exprimarea votului sunt două lucruri diferite

Statistica spune că cei ce nu participă la vot, dacă ar vota, distribuţia votului ar fi aproximativ la fel ca şi votul exprimat. De data aceasta problema este că absenteismul în sine este un un mod de a vota. Eu unul mă îndoiesc că nu se vor împlini totuşi acel prag de 50%.

Rica Venturiano said...

@Bibliotecaru
Dar pana cand sa fim obligati sa alegem un rau (mai mic) in locul unui alt rau??
Sincer, intre ce a facut PDL-ul in ultimii ani si ce a facur USL-ul in ultimile 2 luni, nu prea vad mare diferenta, iar sa se mearga pe ideea ca "astia n-au fost la guvernare, deci sunt mai buni" e total gresit.
Dupa umila mea parere (de simplu inginer mecanic) consider ca era normal, firesc si de bun simt, ca dupa motiune, guvernul actual sa se apuce de treaba promisa si sa lase ca la alegeri sa se pronunte populatia prin vot. Cred ca era mult mai benefic pentru ei, daca intr-adevar AU CE SI CUM SA FACA ALTFEL? Asa, n-au facit decat sa ne inraiasca, sa ne faca o imagine de "colhoznici" si sa arate ca de fapt NU STIU SI NU POT SA FACA ALTCEVA!
Si absenteismul este tot o manifestare a dispretului fata de guvernanti. PENTRU CA ORICUM EI FAC CARTILE! Asta s-a dovedit de mult. Cand au castigat pedeleiidetasat, a fost frauda. Acumcand castiga pesedeii, tot detasat, nu ma e frauda. Daca la referendum va iesi iar ca Base sa ramana, iar va fi frauda. Dar la cum si-au tras totul pe partea lor, sigur ca rezultatul il stim de acum. Si dupa,ce va urma??

Bibliotecaru said...

@ Rica Venturiano

Vom alege un rău mai mic, vom exprima voturi negative, cât timp cetăţenii, în loc să-şi promoveze propriile interese şi voinţa lor politică, stau şi îşi ignoră propriile interese pentru a apăra interesele unui lider politic sau ale unui partid.

Priviţi cu câtă patimă se constituie disputele pro-contra demiterii lui Traian Băsescu. Priviţi cu câtă patimă a fost atacat Adrian Năstase chiar şi după ce a ajuns în spatele gratiilor.

Rica Venturiano said...

Romanii nu stiu (inca) sa voteze. Iar ceea ce se intampla acum este doar o manipulare a nemultumirii sale (a poporului). O dovada este schimbarea directiei, bruste chiar, legat de atitudinea fata de "ingrijorarilor" Europei. De unde pana acum "nu ne interesa" ceea ce spuneau "unii si altii", acum brusc vom tine cont de CCR. Asta imi intareste convingerea ca de fapt asistam ca prostii la o pura lupta politica pentru acapararea puterii.Asa ca hai sa fim seriosi si sa gandim singuri, ca ce au facut pedeleii si basescu e doar o gogorita pentru prosti. N-au facut nimic altceva din ce n-au facut pesedeii cand au fost la putere.
Asa ca suspendarea nu-mi mai pare o solutie utila noua, "prostimii".

Bibliotecaru said...

@ Rica Venturiano

Românii vor învăţa. Poate va dura încă un deceniu, încă un secol... astfel de ştiinţă este un virus care se împrăştie...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.