04 July 2012

O ştire care mi-a stârnit lacrimile... de fericire


Pentru prima dată când Uniunea Europeană spune nu "serviciilor americane". O astfel de ştire mai îmi dă o mică fereastră de speranţă în viaţă. Ştire:
Parlamentul European (PE) a respins definitiv, miercuri, tratatul ACTA, anulând astfel posibilitatea ca Uniunea Europeană (UE) să ratifice acest acord internaţional controversat.

Textul a fost respins cu 478 de voturi la 39, în condiţiile în care 165 de eurodeputaţi s-au abţinut, informează AFP.

În opinia criticilor tratatului, ACTA ameninţă libertăţile individuale, în special pe cele referitoare la internet.

Votul dat miercuri în PE a dezavuat astfel Comisia Europeană (CE), care dorea semnarea acestui text în numele apărării intereselor economice ale firmelor victime ale pirateriei şi contrafacerii.

ACTA a fost semnat în ianuarie de 22 din cele 27 de Guverne din cadrul Uniunii Europene (UE), dar şi de către Statele Unite, Japonia, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud, Elveţia, Mexic şi Maroc.

Acest vot are loc după trei ani de la mobilizarea celor care denunţă acest text. Sute de mii de persoane au manifestat împotriva acordului, iar o petiţie împotriva ACTA a fost semnată de 2,8 milioane de oameni.

În ultimele săptămâni, toate comisiile parlamentare consultate s-au pronunţat împotriva tratatului.

În cursul unei dezbateri de marţi, doar o parte dintre conservatori au apărat ACTA. Chiar înainte de vot, ei au cerut, fără rezultat însă, ca PE să aştepte, înainte să se pronunţe, prezentarea concluziilor Curţii Europene de Justiţie (CEJ) cu privire la conformitatea textului cu dreptul european.

Raportorul ACTA, laburistul britanic David Martin, a recunoscut importanţa luptei împotriva contrafacerii şi piratării. Însă el a îndemnat la respingerea ACTA, din cauza caracterului său "vag", deci "periculos" pentru libertăţile individuale.

Unul dintre punctele cele mai controversate era, în opinia opozanţilor, posibilitatea oferită furnizorilor de acces la Internet de a preda deţinătorilor de drepturi de autor adresele IP ale utilizatorilor suspectaţi de descărcări ilegale de date.

Franceza Marielle Gallo a explicat, în numele conservatorilor, că această temere ţine de "dezinformare". În opinia sa, intrarea în vigoare a ACTA nu ar fi antrenat "incriminarea tinerilor adolescenţi care decarcă (date) în mod ilegal".

Acordul internaţional de combatere a contrafacerii (ACTA) este contestat pentru limitările pe care ar urma să le impună libertăţii de expresie pe internet. Pentru a putea intra în vigoare, ACTA avea nevoie şi de aprobarea Parlamentului European.

Negociat de UE, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia, ACTA are rolul de a combate contrafacerea în sens larg, de la medicamente şi piese auto la pirateria pe internet.

ACTA a fost ţinta unor proteste masive de stradă în mai multe state europene şi în alte părţi ale lumii din cauza prevederilor privind pirateria pe internet. Contestatarii ACTA susţin că formulările vagi din tratat pot conduce la îngrădirea unor drepturi şi libertăţi precum libertatea de expresie, dreptul la viaţă privată sau libera circulaţie a ideilor.
(http://www.antena3.ro/high-tech/acta-respins-definitiv-in-parlamentul-european-174155.html)
Astăzi sunt un cetăţean european mulţumit.

TRĂIASCĂ

SUVERANITATEA

NAŢIONALĂ!


Poate sună a slogan... dar ce bine mă simt că UE a avut curajul de a spune un NU hotărât americanilor. Poate că acum ar trebui ca şi popoarele să se îmbărbăteze un pic şi să ceară guvernelor desfiinţarea acţiunilor de poliţie politică. Acum ceva surse europene:
Interviu cu David Martin

http://www.europarl.europa.eu/resources/library/images/20120625PHT01006/20120625PHT01006_original.jpg?epbox

Soarta controversatului Acord pentru combaterea contrafacerii va fi decisă la Parlamentul European pe 4 iulie. Toate cele cinci comisii parlamentare implicate în procesul luării deciziei s-au manifestat împotriva ACTA. Raportorul David Martin (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Regatul Unit) cere deputaţilor europeni să respingă acordul. Ne-a vorbit într-un interviu despre acord, ce s-a învățat din acesta și care sunt următorii pași posibili.

Cum interpretați votul comisiei pentru comerț internațional în favoarea respingerii acordului?

Când există un conflict între interesele comerciale și libertățile civile, Parlamentul European este de partea celor din urmă. Nimeni nu a fost împotriva ideii de apărare a proprietății intelectuale. Dezbaterea s-a concentrat pe întrebarea: Este ACTA instrumentul potrivit pentru acest lucru? Concluzia clară a votului a fost că nu.

Ce lecții putem învăța din ACTA pentru negocierea unui nou tratat internațional privind proprietatea intelectuală?

Acesta trebuie să fie cât de deschis posibil. Legile negociate în secret sunt în general legi rele. Comisia Europeană trebuie să informeze Parlamentul în cadrul fiecărei runde de negocieri și să asculte ce spunem pe fiecare subiect. Când Parlamentul European a aflat că ar putea fi inclusă „legea celor trei lovituri“, a spus clar că acest lucru este inacceptabil și s-a renunțat la idee.

http://www.europarl.europa.eu/resources/library/images/20120625PHT01004/20120625PHT01004_original.jpg?epbox
Deputaţii europeni au votat ACTA în comisie Deputaţii europeni au votat ACTA în comisie

Dacă am fi fost implicați mai devreme, poate s-ar fi ajuns la două acorduri separate: unul pentru bunurile fizice și altul pentru bunurile virtuale. Cel pentru bunurile fizice ar fi trecut prin Parlamentul European fără niciun comentariu. Nimeni nu acceptă medicamente sau genți Gucci false în UE. Dar libertatea internetului este o chestiune mai sensibilă.

Dacă Parlamentul European ar fi așteptat decizia Curții de Justiție înainte să se pronunțe, care ar fi fost avantajul?

Dacă ești în favoarea ACTA, este rațional să aștepți. Dar dacă ești împotrivă, nu are rost să aștepți decizia Curții, pentru că poziția nu se schimbă indiferent de Curte.

Ce credeți despre sugestia comisarului pentru comerț Karel De Gucht de a trimite ACTA înapoi Parlamentului European cu clarificări după decizia Curții?

Karel De Gucht este un avocat eminent, deci am fost surprins de comentariile sale. Un text legal nu poate fi schimbat de asigurările date de Comisia Europeană Parlamentului.
(REF. : 20120618STO47110 http://www.europarl.europa.eu/news/ro/headlines/content/20120618STO47110/html/David-Martin-despre-ACTA-legile-negociate-%C3%AEn-secret-sunt-%C3%AEn-general-legi-rele)


Parlamentul European va vota asupra ACTA miercuri, 4 iulie. Cu toate acestea, deputaţii europeni au, încă, opinii diferite în legătură cu luarea unei decizii acum sau amânarea acesteia. Comisia Europeană a cerut în mai Curții de Justiție a UE să verifice dacă acordul nu încalcă legislația europeană. O parte din deputați spun că este mai bine să se aștepte decizia Curții, alții arată că nu este nevoie de acest lucru, deoarece există deja îndeajuns de multe motive pentru respingerea acordului.

Am întrebat doi eurodeputați despre opiniile dumnealor privind ACTA.

Amelia Andersdotter (Partidul Piraților, Verzi/ALE, Suedia): „Fundamental, este o idee rea să predai companiilor statul de drept. Dacă statul simte că responsabilitățile trebuie transferate mediului privat pentru a asigura drepturile oferite de guvern, atunci cu siguranță ar trebui să se simtă obligat să reglementeze direct companiile private. Acestea au fost create pentru a fi precaute, lucru ce aduce un risc real și tangibil la adresa libertății de exprimare, opinie și creativitate. Aceasta este o primă - și importantă - obiecție la adresa ACTA.

Această presiune către criminalizare și sancțiuni pare contra-intuitivă. Activitățile care ar trebui acoperite de ACTA includ activități care pentru o mare parte din populația Europei sunt perfect rezonabile și acceptabile din punct de vedere social. Criminalizarea este pedeapsa pe care o folosim pentru activități care sunt considerate inacceptabile din punct de vedere social.

Regulile introduse sunt considerate dăunătoare pentru comerțul cu medicamente generice, care în multe cazuri nu încalcă nicio regulă privitoare la piața de origine sau cea de destinație. Când autoritățile obțin un mandat excesiv de larg, crește riscul unor confiscări eronate de importuri în Uniune. Pentru că un proces este costisitor și durează mult pentru cel care acuză, oportunitatea de apărare a inocenței este prea mică.

Doresc o politică europeană echilibrată pentru întreprinzători și libertățile civile. De aceea sunt împotriva ACTA“.

Christofer Fjellner (Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat), Suedia): „Sunt convins că avem nevoie de un acord internațional pentru combaterea contrafacerii, a pirateriei și a altor încălcări ale proprietății private. Acest lucru este foarte important pentru inovarea europeană și pentru crearea de locuri de muncă. ACTA a fost în mijlocul controverselor încă de la început, procesul închis a fost criticat pe bună dreptate. UE, Parlamentul European și eu am fost în avangardă. Astfel, avem acum acces la cele mai complete documente ale negocierilor comerciale. În ciuda acestui lucru, critica a continuat și a făcut subiectul mai multor demonstrații în statele membre și pe internet. Credeți-mă, pentru mine este o chestiune foarte serioasă.“
(REF. : 20120628STO47888 http://www.europarl.europa.eu/news/ro/headlines/content/20120628STO47888/html/Dezbatere-ACTA-eurodeputa%C8%9Bii-au-opinii-diferite)

Parliament voted "no" to ACTA. It means this agreement will not enter into force in the EU. More details about the vote @ http://epfacebook.eu/wa

(http://www.facebook.com/europeanparliament/posts/10152107449625107)

25 comments:

nimrod said...

:))) Liber la torente, liber la plagiat!

Bibliotecaru said...

În ceea ce priveşte INTERNETul, există alte legi care reglementau acelaşi lucru. Nu se schimbă nimic.

Aici vorbim despre poliţia politică la nivel mondial şi, în special, despre serviciile secrete americane care ar fi avut acces la bazele de date româneşti.

Anonymous said...

:)))))))))

Robert Horvath said...

Insfarsit liberi sa mintim pe rupte.
Ponta nu este o "mare dezamagire " ci o
confirmare a previziunilor mele. Basescu merita sa fie
suspendat.....dar nu de Ponta. Un mincinos imbecil.

Victor Ponta şi-a modificat recent cv-ul postat pe site-ul Camerei Deputaţilor şi pe blogul personal. În vechiul cv era menţionat că în perioada martie-iunie 2000 a urmat un masterat la Universitatea Catania din Italia. Acum două săptămâni, Ponta a şters această informaţie.
Bine a făcut, de altfel, deoarece se pare că nu a urmat nici un masterat în drept penal internaţional în Peninsulă.
"Referitor la solicitarea dumneavoastră, pot să vă confirm că Victor Ponta nu a fost niciodată masterand la Universitatea noastră", a răspuns Antonino Recca, preşedintele Universităţii din Catania, Italia.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Domnule Horvath,
Încă o dată (pentru ultima dată), vă rog să vă controlaţi invectivele. La următoarea exprimare ca "mincinos imbecil" vă voi şterge comentariile.

Puteţi să vă expuneţi părerile foarte bine printr-un ton civilizat care să nu conţină invective.

Robert Horvath said...

UN BIBLIOTECAR, NAIV,CINSTIT SI CU BARBA !
@ Naivitatea dumneavoastra ma face sa lacrimez si eu. Cu tot repectul pentru dumneavoastra continuati aceiasi linie gresita de gandire. Credeti in posibilitarea de-a reforma a unui stat mafiot cu corectivele necesare . Absurd si ilogic. Mafia ramane mafie .
Lucrurile sunt cu mult mai grave decat le prezentati pe acest blog.
- Romania produce mai putin decat pe vremea lui Ceaisescu.
- Tot capitalul tarii este detinut de… 1-3% din populatie . Aceasta
crusta subtire mafiota este formata din lumea interlopa aliata cu fosti comuniti si securisti. Sistemul politic ai reprezinta. Sunt si exceptii.
Sunteti un om inteligent , talentat si onest. Scoateti ochelarii de bibliotecar cu barba si priviti adevarul in fata. Va fi poate mai bine pentru noi toti.

Robert Horvath said...

Bibliotecarul
Tineti neaparat sa spun ca Ponta nu a plagiat si nu este mincinos. ? O fi Ponta un om al adevarului ?
Tineti neaparat sa afirm ca Ponta este
inteligent ?
Oare opinia oficiala a SUA si a Presedintelui Obama
nu mai conteaza, Nu eu spun ca este "o zi neagra in istoria Romaniei. Iar postul oficial german sa-l compare cu Adolf.


DECI PUBLIC DUPA DORINTA DUMNEAVOASTRA
UN TEXT NOU MODIFICAT RENUNTAND LA INVECTIVE

Insfarsit liberi sa SA SPUNEM ADEVARUL pe rupte.
Ponta nu este o "mare dezamagire " ci o
confirmare a previziunilor mele POZITIVE
Basescu merita sa fie
suspendat.....CHIAR SI DE PONTA
SI ACUM ATENTI E MARITA
Un mincinos imbecil devine UN OM AL ADEVARULUI PLIN DE INTELIGENTA

Domnule bibliotecar.
Ofensati inteligenta mea si a altora.
Nu ma asept la scuze.....pentruca nu aveti dreptul la asa ceva. Deocamdata cu respect.
CONTINUI
Victor Ponta NU şi-a modificat recent cv-ul postat pe site-ul Camerei Deputaţilor şi pe blogul personal. În vechiul cv era menţionat că în perioada martie-iunie 2000 a urmat un masterat la Universitatea Catania din Italia. Acum două săptămâni, Ponta NU a şters această informaţie.
Bine a făcut, de altfel, deoarece se pare că a urmat un masterat în drept penal internaţional în Peninsulă.
"Referitor la solicitarea dumneavoastră, pot să vă confirm că Victor Ponta a fost masterand la Universitatea noastră", a răspuns Antonino Recca, preşedintele Universităţii din Catania, Italia.

MULTUMIT ?

Robert Horvath said...

@ Bibliotecar anti american
Azi este o zi importanta pentru oamenii care indragesc libertatea. Sarbatoarea nationala a Statelor Unite. Sunt mandru ca sunt cetatean al acestei tari...."o ultima speranta a omenirii " Fara aceasta tara si serviciile ei, care sunt in atentia dumneavoastra, stateati astazi la coada la cafea si zahar.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Puteţi spune absolut tot ceea ce vreţi, numai să folosiţi un limbaj civilizat.

Eu nu sunt anti-american, eu sunt împotriva oligarhiei care a supus, nu numai SUA, dar şi o mare parte a omenirii.

Robert Horvath said...

@ Bibliotecarul
Spuneti:
Sper ca serviciile romanesti sa aiba grija de Robert
Horvath cand vine in Romania. Aceasta cerere dovedeste aderarea dumneavioastra la principiile
democratiei originale romanesti Exrtrem de originale.

Robert Horvath said...

@ bibl
"sunt împotriva oligarhiei care a supus, nu numai SUA, dar şi o mare parte a omenirii."
Care este partea a omenirii nesupusa oligarhiei SUA ?
Va rog cu tot respectul sa clarificati
Sa fie vorba de Cuba lui Castro, Iranul, Venezuela ?

Bibliotecaru said...

Rusia, China, Argentina, Pakistanului, Siria, Afganistanul, Albania, Andora, Azerbaidjanul, Belarusul... ştiu şi eu... mai multe.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Printre cuvintele pe care le spuneţi cu atâta uşurinţă, aţi pus şi câteva care încalcă codul penal, respectiv aţi ameninţat nişte oameni ai autorităţii.

Ia înjuraţi un pic preşedintele Americii în tonalităţile pe care le folosiţi la adresa demnitarilor României şi vedeţi dacă nu cumva primiţi o vizită a serviciilor secrete în cel mai scurt timp.

nimrod said...

:)

http://www.youtube.com/watch?v=LhbP8snur0A&feature=related

4 iulie. Time out!

Sper să nu să deschidă naibii vreun clip cu Bin Laden...

Pe mâine!

Robert Horvath said...

SUNT IMPOTRIVA SUSPENDARII PRESEDINTELUI BASESCU.....DAR PENTRU EXECUTIA SA DUPA UN PROCES AL TRADARII NATIONALE.

BIBLIOTECARULE
Vreti sa introduceti Romania printre tarile libere ?
Am amenintat niste oameni ai autoritatii ?
La cine va referiti ? La Basescu ?
SUA este o tara democratica si a legii.
Sunt intradevar pentru incatusarea si chiar pentru
deportarea sa catre Franta sau SUA.
Executia sa trebuie sa aiba loc dupa un proces legal si civilizat. Sper sa se bucure de toate onorurile militare.
Sunt insa impotriva suspendarii pentru niste vini
puierile. Consecintele vor fi terminale nu pentru Basescu ci pentru imaginea si democratia Romaniei,

Robert Horvath said...

@
"poliţia politică la nivel mondial şi, în special, despre serviciile secrete americane care ar fi avut acces la bazele de date româneşti '
O declaratia surprinzatoare.....care ma face sa zambesc
si sa ma intreb.................................................................................................................................................................................................................................................

Robert Horvath said...

VOICULESCU UMMBRELA FINANCIARA SI LOGISTICA
PENTRU TERORISMUL INTERNATIONAL !
CINE A FINANTAT CRIMELE LUI CEAUSECU ? BOMBA BOMBELOR !
BOMBA BOMBELOR
MOGULUL VOICULESCU A FINANTAT CRIMELE LUI CEAUSESCU!
ACESTA A TRIMIS TODEAUNA BANII LUI ARAFAT SI PENTRU ALTE ORGANIZATII PRIN FIRMA CRESCENT.
DAN VOICULESCU A FINANTAT TOATE ACTIUNILE TERORISTE INCLUSIV ATACURULE DE LA EUROPA LIBERA,
A INMANAT PERSONAL UN CEC TERORISTULUI CARLOS.

NOTA
CIA
privind firma CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LTD

Firma a fost creata de Directia Securitatii Statului (DSS) la ordin pentru desfasurarea de aport valutar special (AVS). Firma CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LTD a fost infiintata in Noiembrie 1980 in orasul Pireu (Grecia). La infiintare, ca proprietar figura NADIA FOUAD SANBAR, cu cetatenie greaca. Pe tot parcursul functionarii firmei proprietara a fost reprezentata prin procura de sotul ei MICHAEL FOUAD SANBAR, cetatean grec de origine libaneza, dovedit a fi agent al Organizatiei Pentru Eliberarea Palestinei (OEP) condusa de Yaser Arafat.


Cifra de afaceri anuala a CRESCENT, declarata de ea insasi se ridica la 200 milioane dolari. Surse care au incercat sa investigheze in 1990 firma CRESCENT stiu insa ca, in realitate, cifra anuala de afaceri ar fi fost de 500 milioane dolari. CRESCENT-ul avea ramificatii in Atena si Viena, unde avea reprezentante oficiale. Cea mai puternica reprezentanta era insa cea de la Bucuresti, condusa de Voiculescu, in calitate de director general. In anii '84 - '89.

Dan Voiculescu avea legaturi personale cu majoritatea organizatiilor teroriste.
A avut intalniri cu Arafat si alti conducatori palestinieni. Cunostea pe conducatorii
centrelor de antrenament al teroristilor din Romania care erau lista de salarii secrete ale firmei.
Din banii firmei crescent era platit postul de radio Pirinei. El a cumparat de la comunistilor spanioli 500 de pasapoarte false. Ele au fost furate de simpatizanti comunisti de la sectiile de politie. Unul din ele a fost intrebuintat de Vladimir Tismaneanu in intrarea frauduloasa in sua.
Comform informatilor Dan Voiculescu este un agent dublu al Serviciului Exrern Roman.
Constantin Rotaru, omul numărul doi din Serviciul de Informaţii Externe al României a condus vreme de patru ani imperiul mediatic Voiculescu.
ANTENA 3 - DEPARTAMENT SIE
Faptul că la puţin timp de la "reactivare", după staţionarea benefică în fruntea trustului de presă INTACT, colonelul C. Rotaru devine al doilea om din Serviciul de Informaţii Externe, nu poate avea decît o singura explicatie: firma INTACT este, ca pe vremuri, una de acoperire pentru SIE, cam cum era la altă scară Institutul de Economie Mondială pînă în decembrie 1989
In cadrul SIE Voiculescu este in continua legatura cu sute de agenti arabi care sunt armata " secreta a lui Basescu. ". Diferite actiuni secrete ca finantarea expozitiei antisemite Al QUEDA de la ICR New York sunt finantate din conturile secrete ale
lui Ceausescu.
Am trimis o nota Ambasadei SUA la Bucuresti si am cerut o ancheta a FBI in legatura cu banii lui Ceausescu ascunse in SUA. de Dan Voiculescu.
Conspiratia servicilor cu mogulii este evidenta. Totul este constrit sa salveze regimul Basescu.......... Se pare ca este prea tarziu.
Robert Horvath DEVA ziarist de investigatie specializat in terorism si contrabanda
cu arme,

vaisamar said...

da faptul ca presedintele nu a promulgat exploatarea gazelor si a retrimis-o in parlament nu ti-a dat lacrimile ipocritule ?

vib said...

Uimitor, dar UE a mai dat un sut in fund fascistilor americani.

Robert Horvath said...

@ Vib antifascist
A vorbi de fascismul american nu pare o insulta
de ziua nationala a SUA ? Se pare din cunostintele mele
soldatii americani....s-aui dat viata impotriva fascismului.
Poate ma insel....

vaisamar said...

Stimată Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea =))

vib said...

@Robert Horvath: e un semnal de alarma de ziua nationala a SUA. Daca vor sa triasca in negare e problema lor. Cat despre soldatii americani din Al Doilea Razboi Mondial... alta generatie, alte idealuri. Generatia de azi a foloseste 9/11 pe post de incendierea Reichstag-ului. Scopul scuza mijloacele? Tortura e ok? Doar intr-un stat totalitar. Fie si totalitar doar in ce priveste cetatenii altor state. Sa nu ne ascundem de adevar.

Vasile, said...

Biblio,
Pai reprezentatul nostru actualmente inlocuit, arbitrar,neconstitutional si abuziv era pro ACTA!!!!!!!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

La ce reprezentant vă referiţi? Nu înţeleg.

Vasile, said...

vorbitorul de engleza Traian , cel desemnat de popor ..acela care s-a jertfit pentru binele acestui popor si nu a luat atitudine de "acta"!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.