14 July 2012

Idee de răspândit în întreaga lume.


Vă rog să traduceţi această idee în toate limbile pământului şi să o răspândiţi până şi în cea mai îndepărtate urbe. Revoluţia pentru obţinerea democraţiei mondiale trebuie să înceapă cu lucrurile cele mai simple, lucrurile pe care avem impresia că le cunoaştem cu toţii. Luaţi deci această idee şi promovaţi-o în întreaga lume.


DEMOCRAŢIA
ÎNSEAMNĂ
PUTEREA
POPORULUI
ŞI
NU
PUTEREA
POLITICIENILOR

38 comments:

nimrod said...

:)

Biblio,

a.În ultimele dumneavoastră postări vă referiţi strict la zona bugetară, inclusiv când daţi exemple de mişcări de stradă şi de cazuri sociale. Asta face ca analiza şi concluziile să sufere oarece deformări în raport cu o realitate mult mai vastă, totuşi.
În ceea ce mă priveşte, una dintre urmările acestui tip de abordare, e că începând de luna asta nu mai trimit bani de ţigări trântorului în rezervă cu pensie mai mare decât leafa mea tip "vest" ci soţiei lui. Să se umilească de două ori, nesimţitu'!
Iar ultima ieşire în stradă a batalionului de asalt MD m-a convins că n-am greşit.
Iată, deci, aveţi şi dumneavoastră pe conştiinţă un rezervist!:))))


b. Am râs de m-am tăvălit de discursul furios al lui Crin, a la Trahanache:"Nu cunosc UE, eu! Eu n-am UE!". Păi, cine-l ţine în UE dacă zice că n-are? Poa' să plece oricând, da' doar el şi-ai lui. All inclusive Phenian Hilton. Definitiv.

Robert Horvath said...

CARAGIALE SA ASCUNS IN BARBA ROSIE A BIBLIOTECARULUI !
Se pare ca esti obsedat de pana lui Caragiale combinata
cu forme dadaiste biblotecare. Irationalitate bate la fund orice forma de logica. Forme fara fond si mai ales ...fund !!!
De altfel concurati cu marele maestri tineri ai absurdului Ponta si Crin. Nu ma refer la maresal ci la un repetent si un plagiator....cu scoala neterminata. Puteti oricand sa le luati locul.

De la postari lungi interminabile , care seamana cu un act sexual fara finalitate incercati un act sexual fara organ.

Cineva spunea ca daca Nea Iancu ar trai acum.....s-ar sinucide,
Eu cred ca daca ar citi ultima dumneavoastra postare ar face si mai mult.....ar renunta sa mai scrie.

ZeV said...

Domnule Biblio, pun si eu o intrebare/intrebari...
Campania electorala de sustinere a domnului Traian Basescu este sustinuta si organizata, in principal, de catre PDL.
Daca, din varii motive, Traian Basescu va reveni la Cotroceni, va trebui, in cei doi ani de mandat ramasi, sa-si exercite atributiunile de Presedinte al Romaniei :
cea de ,,presedinte al tuturor romanilor", mai presus de partidele politice si cea de ,,mediator intre institutiile statului, precum si intre institutii si popor".
Cum credeti ca va reusi, domnul Traian Basescu, sa calmeze spiritele si sa zagazuiasca ura care invenineaza societatea romaneasca , in conditiile in care, dupa tonul din comentarii, exista cetateni implicati afectiv chiar pana la nivelul ,,rosu" al apasarii pe tragaci, daca ar avea aceasta oportunitate ?
Ma intreb, daca voi avea dreptul sa votez in liniste, pe data de 29 iulie 2012 si/sau pe data de 30 iulie 2012.
Aceste ganduri intrebatoare se adreseaza si doamnei Merkel, respectiv, domnului Barroso, in calitate de co-garanti ai democratiei europene.
;)

Robert Horvath said...

UN NEGRU CU MANA DEJA BANDAJATA BATE
CU PUMNUL IN MASA DE LA COTROCENI !
Washington Post: Ponta a alarmat guverne UE şi administraţia Obama
.....un editorial intitulat "Mutările represive ale României" (Romania's repressive moves) în care critică "erodarea alarmantă a consensului politic şi echilibrului puterii"

Robert Horvath said...

ULTIMA VIZITA OFICIALA A PRIMULUI MINISTRU PONTA
IZOLAREA ROMANIEI PERFECTA !
Premierul Victor Ponta a declarat azi că până pe 29 iulie nu va mai face nicio vizită în afara ţării, cu excepţia Chişinăului.
Probabil ca nici dupa aceasta data.

Robert Horvath said...

@ Zev adreseaza ganduri doamnei Merkel.
Mi se pare exagerat ca un blogher nenorocit sa
faca asemenea eforturi. O fi Romania un partener egal cu Germani .....dar nici chiar asa !

Robert Horvath said...

BIBLIOTECARU RUSOFIL
Victor Ponta : "Trebuie învăţată şi germana, este foarte clar, în Europa de astăzi"
Iar in Romania mai ales rusa.
Blogul bibliotecarului a trecur deja la vechiul alfabet chirilic

Robert Horvath said...

.......... pe fata si pe dos !
Spre fericirea bibliotecarului
La Bruxelles, premierul Ponta a lăsat impresia că va respecta decizia Curţii Constituţionale şi că referendumul va fi validat doar dacă se prezintă la urne peste 9 milioane de alegători.
Ajuns in Romania ..... pe invers.
Bibliotecarul este in delir..................

Robert Horvath said...

TRAIASCA ARMATA SI BIBLIOTECARII !

A stabilit sectiile de votare din afara tarii.
In Spania, 9 sectii de votare, pentru un milion de votanti, iar in Afganistan, 8 sectii de votare, pentru 1.800 de militari.

ZeV said...

Domnul Traian Basescu ne spune ca poporul roman nu poate ,,valida o ticalosie".
Face aceasta afirmatie, desi, CC a considerat referendumul de demitere (sau nu), unul perfect constitutional.
Constat o mare dihotomie...pe de o parte, reprezentanti de...,,marcă" ai democratiilor occidentale ne atentioneaza sa respectam reguli, proceduri si institutii, in timp ce, in fiecare zi, domnul Traian Basescu dovedeste, constant, dispretul sau visceral fata de institutiile statului roman.
Daca domnul Traian Basescu, care, are in acest moment UN SINGUR INTERLOCUTOR, recte, poporul roman, ar fi incercat sa explice cetatenilor prin ce calitati si valente ale domniei sale, se justifica mentinerea domniei sale in functia de Presedinte al Romaniei, repet, AL ROMANIEI, poate ca mi-as fi deliberat optiunea pana in ultima clipa.
In atare conditiuni, decizia mea este luata, iar scandalurile si loviturile ulterioare (sub centura n.r.) dintre politicieni, nu vor face decat sa mi-o intareasca.
Ma refer la decizie, evident..nu suntem , sper eu, pe un blog tabloid. ;)
Desi, distinsii nostri colegi Horvath si Zapa, incearca cu disperare sa-l deturneze.
;)

Robert Horvath said...

Domnule Zev
Cu tot respectul cuvenit. Opiniile si decizile
dumneavoastra nu intereseaza pe nimeni. Pe absolut
nimeni.....cu exceptia persoanei dumneavoastra.

ZeV said...

Domnule Horvath
Pe cine intereseaza opiniile ..domniei voastre ? ;)
Nu numai eu le-am caracterizat drept elucubratii.
Concentrati-va si faceti din blogul dvs unul de elita si de referinta, pentru a nu fi nevoit sa migrati spre alte zari virtuale, cum ar fi, prezentul blog si va promit ca-l voi citi cu interes.
Pana una alta, la acest capitol, as spune ca
Bibliotecaru versus Horvath(Deva) = 1-0.
Asta, ca sa fiu indulgent, pentru ca, alti admin-uri de blog, nu sunt atat de toleranti. Unii, v-ar spune asa : ,,Stimate domn, aveti blog personal. Administrati-l, nu-l lasati parloaga sau, daca nu sunteti in stare, invatati o meserie. Fie si cea de comentator pe bloguri, pe care o practicati dupa cum se vede, dupa ureche."
;))

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Nici un preşedinte al României nu este şi al românilor. Preşedintele reprezintă statul şi nu românii. Românii sunt reprezentanţi de Parlament. Este unul din motivele pentru care preşedintele nu poate avea alt rol decât cel de preşedinte.

De la bun început chiar asta a fost problema, faptul că domnul Băsescu a fost, "de facto", şeful PDL. Atenţie, nu spun preşedinte, spun şef.

Robert Horvath said...

BLOGUL ROBERT HORVATH DEVA UN BLOG DE EXCEPTIE ! UN BLOG TERMINAL !
Stiu ca calitatea blogului meu este exceptionala. Am
si cititori importanti Basescu, Voiculescu, Romania Desk Serviciile romanesti si occidentale.
Ambasada SUA, A Frantei etc
Sunt vizitat zilnic de 800 de cititori majoritatea in civil.
Motivul popularitatii mele extraordinare in randul servicilor este simplu. Sunt extrem de periculos si pentru unii chiar terminal. Exista un departament specia in SIE care se ocupa de persoana mea. Nu glumesc pentru ca nu am timp de glume.
Eu le dau de lucru si ei ma apreciaza.
Basescu urmareste blogul si primeste si rapoarte de la analistii servicilor.

DUSMAN DE MOARTE A MAFIEI POLITICE

Dupa predarea catre FBI a DOSARULUI CRIMINAL SI DE TERORISM
BASESCU izmenele comandantului suprem au inceput sa tremure in vant. Iar dupa ce am introdus pe comandantul suprem ,in celebru procesul celui mai mare traficant din istorie Victor Bout...izmenele au cazut.
Dusmanul trebuie tinut aproape. Inainte de debarcarea comandantului .... am fost invitat la sediul consulatului din New York pentru a avea o discutie cu un grup de diplomati in civil. Discutia a fost transmisa direct prin satelit. M-am adresat sau am raspuns incepand cu " Domnule presedinte sau direct Domnule Basescu.
Eu sunt ziarist de investigatie reprezantant media Japoneza si internationala in New York. Impreuna cu sotia mea Kiyoko reprezentam principala statie japoneza NHK la ONU.
SPARGEREA CENZURII SI SPUNEREA ADEVARULUI

Facem acest lucru de mai bine de 2O de ani. Un ziarist de investigatie de tinuta are conectii cu alti ziaristi , medii politice si diplomatice si chiar conectii in cadrul servicilor secrete. Nu le neg dimpotriva.
Sunt un specialist in problemele romanesti si opiniile mele de jurnalist independent sunt cautate chiar de Departament de Stat.
Dece sunt important pentru blogul romanesc ? Serviciile controleaza si manipuleaza in intregime media romaneasca sau sunt aservite unei mafii politice ( vezi Antena 3 etc ) .
Cu alte cuvinte informatiile mele nu pot fi gasite in alta parte. Voi continua sa fiu o voce singulara.
Voi spune in continuare adevarul.

Robert Horvath said...

PROBABIL UNUL DIN ULTIMELE INTERVIURI AL UNUI PRESEDINTE ANTI OCCIDENTAL !

Revin cu un fapt uluitor . La principala statie de televiziune din Romania Antena 3 afiliata la CNN sa organizat un atac fara precedent impotriva poporului
german si al doamnei Merkel. Aceasta actiune fara precedent sa bucurat de participarea Presedintelui Romanie Antonescu. S-a mers atat de departe incat s-a afirmat direct ca Cancelarul German a facut parte din Stasi, echivalentul german al securitatii lui Ceausescu. Antonescu nu a infirmat acuzatia facuta de Victor Ciutacu dand chiar de inteles ca este de acord cu afirmatia acestuia.
In calitate de jurnalist am luat legatura cu atasatul oficial al presei germane de la New York. In cursul acestei dimineti am
avut convorbiri telefonice cu consulul german la New York
Busso von Alvensleben care m-a asigurat ca acest caz a intrat
in atentia autoritatilor germane .
Am trimis in calitate de cetatean SUA, un cetatean al lumii libere am trimis un protest anbasadorului german la Washington, Peter Ammon .
Romania face parte din E.U si din NATO. Asistam la o incercarea unui grup anti occidental de a reintoarce istoria si a introduce Romania din nou in sfera de influenta rusa. Nu ramane decat sa amintesc declaratiile fara echivoc al
agentului KGB , Andrei Marga in fata parlamentului roman.
"Vladimir Putin este un om foarte competent si ar fi bine ca liderii din Europa si de la noi sa fie la fel de competenti."Am avut amandoi, cu domnul Crin Antonescu, ocazia sa fim primii vizitatori la Putin ca premier
Sunt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin, bun prieten cu Putin, Filipov, care imi spunea ca rusii cred ca vor sa cucereasca teritorii. Si i-am aratat cat de gresita e aceasta perceptie "
Nu ramane decat sa adaug ca acest bun prieten detine gradul de general si sef de departament in serviciul secret rusesc.
La Vorbe Grele Citez din memorie
Ciutacu : Sunt nepot de rabin ...aproape ingropat de viu de germani. Poti avea incredere in poporul german si in doamna Merkel.............
...................
In partea doua a interviului ATENTIE ATENTIE ATENTIE
CIUTACU : ...ESTE ANUL IN CARE CANCELARUL DE AZI AL GERMANIEI DOAMNA MERKEL A SEMNAT CONTRACTUL CU STASI
PRESEDINTELE ROMANIEI CRIN ANTONESCU : NU STIU...POATE.
Robert Horvath Deva NIPON PRESS

Robert Horvath said...

Zew
Spuneti
Bibliotecaru versus Horvath(Deva) = 1-0.

Intre mine si bibliotecar nu exista nici competitie si
nici meci........

Nu pot accepta un adversar cu totul inferior.

Este ca diferenta intre o serbare campeneasca cu al
doilea razboi mondial....chiar cu al treilea !

ZeV said...

Biblio
Si totusi, atata timp cat actuala Constitutie, revizuita in 2003, este in vigoare, Presedintele Romaniei ar trebuie sa fie ,,al tuturor Romanilor". Mai mult, conform unui art/paragraf constitutional, Presedintele trebuie sa-si exercite rolul de mediator intre institutiile statului, respectiv, intre institutii si popor. Prin urmare, Presedintele ar trebui sa fie, de facto, ,,Avocatul Suprem al poporului roman".
In fond, ESTE ALES IN MOD DIRECT, de catre cetatenii cu drept de vot ai Romaniei. Si tot acestia au dreptul sa-l sanctioneze decisiv. EI SI NUMAI EI.
Nu avem, deocamdata, o Constitutie ca in Germania, unde , Parlamentul desemneaza si numeste Presedintele.
Că nu-și exercită corespunzător atribuțiile fundamentale, este o altă chestiune. De aceea a ajuns în situația de a face obiectul/subiectul unul referendum de demitere.
Ceea ce pe mine ma ingrijoreaza la modul extrem, este faptul ca Presedintele, fuge, pur si simplu, de raspunderea fata de popor, incercand un santaj mizerabil de constiinte , ca un veritabil dictator convins ca ,,este de neinlocuit", prin :
1. punerea nerealizarilor sale pe seama unui conflict cu adversari politici interni, lucru NEDEMN DE UN AUTENTIC PRESEDINTE. Acesta este de fapt indiciul suprem al implicarii si partizanatului politic al domnului Traian Basescu ;
2. externalizarea in total dezinteres national a conflictului politic intern, conflict ce are, de fapt, ca sursa principala, pe insusi Presedintele Romaniei. Aceasta tactica este una mizerabila DE SANTAJ A POPORULUI ROMAN ! Imi amintesc ca in trecutul nu foarte indepartat, acest om se simtea ca pestele in apa printre oameni si nu ezita s faca referire, la recursul la popor, pentru a-si legitima statulul, ori de cate ori, se simtea incoltit.
Acum, acest om epuizat si jalnic, se comporta exact ca un animal ranit de moarte... musca si zgarie. Dar mai face ceva...cere, IN DISPERARE DE CAUZA, ajutorul haitei PPE-iste de pe alte coclauri, de ca si cum Romania si poporul roman nu (mai)exista, PROFITAND DE BUNA CREDINTA A POLITICIENILOR EUROPENI, in special, a doamnei Angela Merkel. Celor care sustin acest gen de deviationism al datului in stamba in publicul larg si spalatului rufelor la Bruxelles, le adresez un singur cuvant : RUSINE !
In aceste conditiuni, stau si ma intreb, daca un cetatean care isi iubeste tara, chemat la referendum, are o alta alternativa la singura decizie responsabila si logica, adecvata acestui context.
Din pacate, pana in prezent, la testul principal dat in relatie directa cu poporul sau, domnul Presedinte a picat.
;)

ZeV said...

Robert Horvath
Mergi, stimate domn, la un sanatoriu de lux. Cu 3000#/zi, iti poti permite. Vei avea acolo toata compasiune si aprobarea a tot ceea ce vei debita, sau ,,bâzâi", fie si cu stridențe acute. Inclusiv daca vei spune ca esti...Napoleon Bonaparte. Poate ca, in urma cu 20 de ani, ai (mai) fi trezit vreun minim de interes catorva servicii secrete de prin lumea a treia. ;)
Noi, romanii DIN ROMANIA, avem o problema, exclusiv interna, de rezolvat. Si o vom rezolva, intr-un fel, sau altul.

Robert Horvath said...

Tovarase Zev
Pe vremea cand taiai si spanzurai dizidentii erau
trimisi la sanatorii si case de nebuni.
Crezi ca ti-a venit din nou timpul
Acum vreo 20 de ani ....s-au ridicat impotriva cangrenei comuniste.
Din nou vrei sa rezolvi problema lor si a mea.

Ceausescu ne-a aparat de rusi
Antonescu sI Pota de Europa.

Deci tovarase Zev
Vorbesti la viitorul congres PCR care se va tine....putin
mai incolo....probabil niciodata !

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Sigur, numai să-mi spuneţi unde scrie în Constiuţie "preşedintele românilor". Ales, desigur, dar funcţia? Scrie undeva că preşedintele reprezintă cetăţenii români?

Robert Horvath said...

ISTORIA SE REPETA. SCENARIUL STIUT!

Tovarase Zev
Problema Ceausismului a fost rezolvata la Targoviste,
Se incearca resuscitarea cupluluir prin frazeologie rosie nationalista. Mai prinde o luna doua trei,
Apoi vine frigul....lipsa de alimente si paradisul
promis de USL. Atunci Europa va fi departe.
Ponta va face o ultima vizita de lucru in Belarus.
Apoi balconul................

Vasile, said...

Nimrod,

Esti dus domnule, esti dus tare!


Sa compari un discurs demn, cu discursul lui Trahanache, plina tara side a dat pe afara asemenea lichele!


Imi pare rau ca nu va pot agata toatye epitele de jigodii securiste!

Robert Horvath said...

Biblotecarul
Un prieten cineast spunea ca spera ca Romania sa
devina colonie gerrmana. Ordine , unt, si furat mai
putin. Spunea ca a cunoscut din plin sub Ceausescu
independenta natinala....si neamestecul in trburile
interne,
Ce perere aveti domniule bibliotecar cu barba din ce in ce mai rosie .

Robert Horvath said...

@ Vasile
Nu vreu sa te umilesc dar demnitatea umana depinde de un minim nivel de cultura
. Pana si
Basescu a citit o carte la viata lui si o rasfoieste mereu....codul penal.
Tu nimic si nimic.

Robert Horvath said...

@ BIBLIOTECARU
De fapt, de ce isteria asta?
De ce e USL atât de disperata sa scape de Băsescu? Doar are tot guvernul si majoritate de 70% in Parlament: ce-i mai trebuie? De ce nu încep sa guverneze? De ce nu-si pun in aplicare planurile alea anticriză cu care se lăudau?

Astept raspuns urgent

Robert Horvath said...

TOVARASI SI PRIETINI !
Cine credea ca România chiar traieste din banii ei, s-a înșelat. Doar 10% din bugetul statului se acoperă din surse interne, adică din taxele si impozitele firmelor private: ca atâta poate economia româneasca, săraca! Restul sunt împrumuturi (care trebuie plătite). Daca SUA si Germania închid mâine robinetul împrumuturilor, poimâine salariile si pensiile românești scad cu…90%! De fapt, nu se mai plătesc de loc: pentru ca România da faliment. Socul economic ar fi prea puternic.
Așa ca Angela Merkel poate oricând sa-si șteargă tălpile pe guvernul român. Pentru ca independenta costa. Democrația costa si ea.
Iar voi, micuților, nu mai aveți nici un ban! Sunteți datori vânduți!

Robert Horvath said...

Copiasi cu gura mare

România nu mai e condusa de guvernul român.

Cum nici Grecia nu mai e condusa de guvernul grec. Din 2009, pensiile si salariile bugetarilor sunt plătite cu împrumuturi de la FMI si Uniunea Europeana. Adică de la SUA si Germania. Chiar si băncile private împrumuta guvernul român, tot cu garanția americanilor si germanilor.
Daca deveniti independenti cu adevarat va fi nasol
foarte nasol !!!!!!!!!!!!!!

Robert Horvath said...

PARTIDUL UNIC AL ROMANIEI !
Cei mai multi romani sunt impotriva intregii clase politice. Cel mai mare partid din Romania nu e nici PSD, nici USL: ci partidul romanilor care urasc toate partidele.
Ca mine!

Robert Horvath said...

VINE FOAMEA SI IARNA GREA TOVARASI !

Wall Street Journal: “România merge pe un drum politic riscant. Marele risc e pierderea liniei de finanțare de la FMI și UE. Țara ar putea risca să piardă linia de finanțare asigurată de Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană și Banca Mondială, ceea ce ar genera probleme economice din cauza instabilității politice.”
Detalii aici: http://www.b1.ro/stiri/economic/wall-street-journal-romania-merge-pe-un-drum-politic-riscant-marele-risc-e-pierderea-liniei-de-finan-are-de-la-fmi-i-ue-33027.html
Comisia Europeană: “Planul Guvernului Ponta pentru absorpția de fonduri UE a eşuat; administraţia e paralizată.”
Detalii aici: http://www.b1.ro/stiri/economic/comisia-europeana-planul-guvernului-ponta-pentru-absorp-ia-de-fonduri-ue-a-esuat-administratia-e-paralizata-33030.html

Robert Horvath said...

Tovarase Zev
Nu cred ca e nevoie de mitraliere. Nu puscarie.
Doar la munca silnica si bani cat ai lucrat.
Vei uita de problemele constitutionale.
Munca onoreaza....furtul mai putin.

Robert Horvath said...

Bibliotecaru
ANTENA 3 VA FI INTERZISA.
GUVERNUL GERMAN CA URMARE A INTERVENTIEI
MELE CERE ............
VOI REVENII IN CURAND !
FOARTE CURAND
PE LUNI !

nimrod said...

:)

a. Drăguţi Lolek şi Bolek cu antigermanismul lor, vezi ironiile de la recepţia de 14 iulie, dacă n-ar fi penibili şi chiar periculoşi.
Din câte ţin eu minte, în ciuda faptului că Europa Liberă emitea de la Munchen şi-l porcăia non-stop pe Ceauşescu, asta nu l-a împiedicat pe scornicean să se sprijine masiv pe importul de tehnică şi tehnologie germană în campania lui de industrializare a României, ajungând la un moment dat la un pas de a asimila tehnologie aeronautică, ceea ce depăşea nu doar prevederile Convenţiei de Armistiţiu ci mai ales condiţia de membru al Pactului de la Varşovia. Ca să nu mai spun că Germania a fost tot timpul pe primul loc în schimburile comerciale ale României. Şi băieţii ăştia sar la gâtul Angelei Merkel! Ce ruşine! Ce naiba au învăţat ăştia la masteratele de la Grivco, că doar vorbim de cineva care se pricepe la comerţul exterior? Sa fie fascinaţia Rusiei, a Chniei, a Coreei de Nord a Belarusului, a Iranului antioccidental. Ce oameni, deci ăia de mai sus! Iliescu chiar nu le deschide ochii cu nimic?

b. Constat cu amuzament că reînvie rezistenţa prin cultură, vezi "Facerea lumii" la TVR, cu faimosul "o să duceţi ţara de râpă" şi Toma Caragiu în roul colonelului de cavalerie slinos şi hoţ. :))) Atunci a fost prima dată când a viscolit cu colonei.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Pentru că percepţia (poate reală, poate nu) este că Traian Băsescu deţine controlul asupra doamnei Laura Codruţa Pascu şi a domnului Daniel Morar... plus asupra serviciilor de informaţii.

ZeV said...

NIMROD
Eu m-am nascut in Romania si tot aici voi muri.
Intrebare : Am dreptul sa votez la referendum, in tara mea, fara a cere voie de la doamna Angela Merkel ? Sau de la romanii dezradacinati stabiliti aiurea si care nu simt in mod direct efectele deciziilor politicienilor ?
Da, sau Nu ?
Din cate cunosc si va asigur ca, virgula, cunosc bine, CC a decis ca referendumul este unul constitutional.
Restul, e jocul de glezne al partidelor, care, cu fiecare zi, se indepareaza de interesele poporului roman. Prin urmare, nu urmaresc talk-show-uri si nu particip la mitinguri.
VREAU DOAR SA VOTEZ, IN CALITATE DE CETATEAN SUVERAN AL ACESTEI TARI.
Atat si nimic mai mult. Nimeni, nici macar cancalarul Germaniei, nu este mai presus de poporul meu !
Sincer, ma simt profund jignit de externalizarea unui conflict artificial, paralel cu poporul roman, promovat de politicieni neputinciosi in a convinge si a se impune in coniventa directa cu cetatenii acestei tari.
Acesti nevolnici tupeisti si aroganti, isi vor primi papara binemeritata la toamna, pentru incercarea penibila de a se intoarce pe usa din dos a politichiei, dupa ce s-au facut de ras pe 10 iunie, agatati (si tarati prin colbul patriei) de bucile domnului Traian Basescu.
;)

nimrod said...

ZeV,

Nu ne-a forţat nimeni să intrăm în UE. Că, prin tradiţie, românii nu înţeleg să respecte un minim de disciplină instituţională naţională sau internaţională asta e de pe timpul lui "Ce-ai cu noi, mă?/Pentru ce să dăm cu var?" şi acum din varii motive se manifestă la nivel isteric.
Altfel spus, fiindcă n-au înţeles nimic din spiritul dar mai ales din obligaţiile ce decurg din condiţia de membri ai UE, unii români, văd, se poartă ca ţiganii: la plăcinte înainte, la război înapoi.

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Nu ne-a forţat nimeni, dar nici nu ne-a întrebat... nici de NATO, nici de UE. Poate dacă îmi explica cineva şi lucrurile mai puţin plăcute ale intrării în UE şi NATO, cum ar fi că România dă o poală de bani şi recuperează câteva firfirici... sau că anual câţiva români, şi nu puţini, rămân prin teatrele de război... ba, mai mult, că România participă şi cu ceva bani, devine şi ţintă, pierde şi relaţiile tradiţionale cu arabi... poate nu aş fi fost de acord.

ZeV said...

nimrod
Domnule, din doua una: ori in capul dumitale este un ghiveci perfect generat de media occidentala, ori incerci sa realizezi unul similar, aiuritor, in capul nostru, al celor din tara. ;)
Ce are sula cu prefectura, stimate domn ?
1. Accederea Romaniei in UE a interesat, in egala masura, atat Romania cat si spatiul comunitar traditional;
2. Problemele Romaniei in relatia cu UE deriva din ponderea peste media europeana, a CLIENTELISMULUI, CORUPTIEI SI INCOMPETENTEI aparatului politico-administrativ.
Aceste probleme, nu numai ca nu s-au diminuat sub guvernarile multiple ale domnului Traian Basescu, dimpotriva, s-au acutizat.
Criza mondiala a pus in evidenta, ca un turnesol perfect, cat de mare este discrepanta dintre vorbele si faptele politicenilor ;
3. Principala problema a Romaniei, este, in acest moment, adversitatea romano-romana, a carei cauza, numai daca nu vrei sa o vezi, nu o vezi.
De aceea doresc sa merg la referendum, stimate domn.
O parte a establishment-ului european este DEZINFORMAT CU BUNA STIINTA SI REA CREDINTA de politicieni ,,misecuvenisti" ostili poporului roman. Aceasta este o circumstanta agravanta pentru domnul Traian Basescu, dupa parerea mea.
Va mai spun cateva lucruri:
- negocierile de preaderare au fost purtate de cel mai competent guvern postdecembrist (o recunoaste insusi Traian Basescu), respectiv, guvernul Adrian Nastase ;
-cea mai buna perioada, atat ca pondere a salariatilor bugetari (cca 900.000 de persoane) cat si ca nivel de trai, a fost EXACT intervalul 2001-2004.
...Desi, pe atunci, Romania nu era membra (m)UE.
;)
ps
Daca democratiile ociidentale ar fi ajuns, ele insele la maturitate, in Palamentul european si Comisia europena, NU AR EXISTA FAMILIII POLITICE ORGANIZATE IN SIMILITUDINE CU NISTE CASTE POLITICE CU INTERESE DIVERGENTE.
Așa că, cei care ne tot vantura pe la urechi asazisa ,,ingrijorare" a europenilor, sa-si vada mai bine barnele din ochii lor.
De fapt, PPE este ingrijorat ca va pierde majoritatea in Europa, domnule Nimrod. Sa nu va imaginati ca daca unora dintre noi ne repugna ideea de umbla brambura prin tari straine, putem fi cu usurinta manipulati si nu ne functioneaza mintea. Unii dintre noi, chiar au invatat carte. ;)
Ca sa nu mai spun ca PPE, prin politicile sociale costisitoare asociate ideologiei crestin democrate/crestin sociale, a avut o contributie/raspundere decisiva la/pentru declansarea prezentei crize sistemice a capitalismului mondial (in general) si european(in particular).
Asta e adevarata problema care ar trebui sa ne preocupe, iar dependenta economica a Romaniei de UE, cu sau fara Basescu, nu cred ca va aduce mari beneficii Romaniei, pe termen lung.

Vasile, said...

Nu doresc sa intru in vreun fel de polemica cu o persoana care jigneste ca intelect notiunea de om !

Umilleste-MA...!
In acelasi timp chiar as dori sa fiu umilit de un asemenea specimen care repet doar accidental a-a strecurat printre noi profitind de un mimetism de care ca au profitat inaintasii lui necunoscuti atunci cind s-au amestecat printre oameni!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.