01 July 2012

Uşor, uşor... se fac guverne din umbră


Foştilor guvernanţi aflaţi pe timp de caniculă "la răcoare" li se mai adaugă un secretar de stat.
Fostul secretar de stat Marko Attila, acuzat de abuz în serviciu contra interesului public pentru restituirea Colegiului "Székely Mikó" din Sfântu Gheorghe, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare de Judecătoria Buzău, decizia instanţei nefiind definitivă.

"Condamnă inculpatul Marko Attila-Gabor la o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, săvârşită în dauna părţii vătămate municipiul Sfântul Gheorghe, în 14 mai 2002", potrivit site-ului portal.just.ro.

În acest dosar mai au calitate de inculpaţi Tamaş Maroşan şi Silviu Clim. Maroşan a fost, de asemenea, condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, în timp ce Clim a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru aceeaşi acuzaţie, instanţa stabilind în cazul acestuia un termen de încercare de cinci ani. Pe perioada termenului de încercare, Clim trebuie să respecte o serie de interdicţii şi obligaţii stabilite de instanţă, între acestea să nu poarte arme sau să nu săvârşească noi infracţiuni.

Totodată, Judecătoria Buzău a dispus confiscarea specială de la Eparhia Reformată din Ardeal a sumei de 1.137.856 de lei.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţarea sentinţei.
(http://www.mediafax.ro/politic/fostul-secretar-de-stat-marko-attila-condamnat-la-trei-ani-de-inchisoare-cu-executare-9801217)
UDMR însă s-a supărat un piculeţ...
Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) reunit, duminică, la Târgu Mureş, a luat atitudine împotriva condamnării lui Marko Attila, fost subsecretar de stat la Oficiul Regional pentru Relaţii Interetnice din Ministerul Informaţiilor Publice, la trei ani de închisoare pentru retrocedarea unei clădiri.

http://cronicaromana.ro/wp-content/themes/LondonLive/thumb.php?src=/wp-content/uploads/2012/07/hunor.jpg&w=340&h=192&zc=1&q=100
(http://cronicaromana.ro/2012/07/01/udmr-suparata-ca-i-se-aresteaza-oamenii/)

http://www.ziarulnatiunea.ro/wp-content/uploads/2011/09/Traian_Basescu-5.jpg
(http://www.ziarulnatiunea.ro/2011/09/06/despre-weekend-urile-noastre/)
Membrii CRU au susţinut că UDMR ‘trebuie să ia contramăsuri’, mai ales că acel imobil retrocedat ‘nu a fost luat acasă, ci a rămas tot acolo’.

Marko Attila a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave de către procurorii DNA Braşov, care l-au trimis în judecată şi pe Marosan Tamas, reprezentantul Eparhiei Reformate din Ardeal, şi pe Clim Silviu, fost consilier juridic în Ministerul Justiţiei.

Cei trei au fost trimişi în judecată într-un dosar legat de restituirea unui imobil din Sfântu Gheorghe către Eparhia Reformată din Ardeal, instanţa condamnându-i pe Marko Attila şi pe Marosan Tamas la trei ani de închisoare cu executare, în timp ce Clim Silviu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

‘Politicienii nu sunt în măsură să comenteze deciziile instanţei (…) imobilul a fost naţionalizat şi retrocedat după 50 de ani. Cred că trebuie să ne solidarizăm cu Marko Attila, Marosan Tamas şi cu colegul nostru din Ministerul Justiţiei, care au lucrat în mod cinstit şi nu au făcut niciun abuz. Denunţătorul a fost arestat între timp, a fost condamnat pentru înşelăciune, într-o altă faptă penală. Invităm Biserica să se solidarizeze cu activităţile din viaţa politică, şi acolo am avut şi o propunere, în care şi colegul Clim Silviu să fie ajutat şi să se restabiliească dreptatea. Statul acesta de lut în care suntem este o problemă, pentru că dacă decizia primei instanţe va deveni irevocabilă şi definitivă, va da înapoi democraţia din ţara noastră’, a declarat de la tribuna CRU preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2002, Marko Attila-Gabor, subsecretar de stat la Oficiul Regional pentru Relaţii Interetnice din Ministerul Informaţiilor Publice, Marosan Tamas, reprezentantul Eparhiei Reformate din Ardeal şi Clim Silviu, reprezentantul Ministerului Justiţiei, au făcut parte din comisia specială de restituire a unor bunuri imobile care au aparţinut comunităţilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale din România, înfiinţată în baza O.U.G. nr. 83/1999.

Potrivit DNA, cei trei au întocmit, la 14 mai 2002, o notă de constatare în care au arătat, contrar realităţii, că un imobil situat în municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, a fost proprietatea Bisericii Reformate din Sfântu Gheorghe şi l-au restituit Eparhiei Reformate din Ardeal. Imobilul respectiv a avut destinaţia de şcoală din momentul edificării construcţiei şi în prezent include două instituţii de învăţământ: Liceul Teoretic ”Szekely Miko’ din Sf. Gheorghe şi Liceul Teologic Reformat.

Judecătoria Buzău l-a condamnat, în data de 28 iunie, pe Marko Attila-Gabor la o pedeapsă de trei ani închisoare pentru infracţiunea de infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, săvârşită în dauna părţii vătămate Municipiul Sfântul Gheorghe, în data de 14.05.2002.

Instanţa l-a condamnat şi pe Maroşan Tamaş la o pedeapsă de trei ani închisoare pentru infracţiunea de infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, săvârşită în dauna părţii vătămate Municipiul Sfântul Gheorghe, în data de 14.05.2002.

De asemenea, l-a condamnat pe inculpatul Clim Silviu la o pedeapsă de trei ani închisoare pentru infracţiunea de infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, săvârşită în dauna părţii vătămate municipiul Sfântul Gheorghe, în data de 14.05.2002. În baza art. 81, Cod penal instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de cinci ani.

‘În baza art. 359, Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului cu privire la dispoziţiile art. 83, Cod penal. Ia act că partea vătămată Municipiul Sfântul Gheorghe nu s-a constituit parte civilă, prejudiciul nefiind acoperit. În baza art. 14, alin. 3, lit. c, Cod procedură penală cu referire la art. 348, Cod procedură penală, repune părţile în situaţia anterioară săvârşirii infracţiunii, în sensul anulării în tot, a Notei de constatare nr. 58/14.05.2002 şi dispune radierea dreptului de proprietate a Eparhiei Reformate din Ardeal, întabulat în cartea funciară nr. 18269 a imobilului situat în municipiul Sfântul Gheorghe, str. Şcolii nr.1, jud. Covasna. În baza art. 118, alin.1, lit.e, Cod penal, dispune confiscarea specială de la Eparhia Reformată din Ardeal a sumei de 1.137.856 lei. În baza art. 191, Cod procedură penală obligă fiecare inculpat la câte 1000 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare şi de la comunicare pentru părţile lipsă’, se arată în dispozitivul sentinţei din 28 iunie.

Pe ordinea de zi a CRU, care a fost convocat neanunţat, luându-i prin surprindere inclusiv pe membrii forului, a mai figurat, pe lângă luarea de poziţie a CRU faţă de condamnarea lui Marko Attila, Raportul politic al preşedintelui UDMR, Raportul staff-ului de campanie electorală pe ţară despre alegerile locale, o hotărâre privind alegerile parlamentar şi Raportul anual al Secretariatului General al UDMR.
(http://cronicaromana.ro/2012/07/01/udmr-suparata-ca-i-se-aresteaza-oamenii/)
După cum evoluează lumea noastră politică, miroase a răzbunare.

31 comments:

Robert Horvath said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Robert Horvath said...

UDMR LA BULAU !

Sunt impotriva oricarei discriminari pe criterii etnice.
Conducerea UDMR formata din securisti si comunisti trebuie sa participe la viitorul
proces Basescu.....pe banca acuzatilor.

Robert Horvath said...

ANUNT IMPORTANT
NU AM DE GAND SA I-AU TRANSILVANIA. SUNT OCUPAT CU FILMARI SI REORGANIZAREA STUDIOULUI
DIN OSAKA....DE JOS .

Robert Horvath said...

APEL ADRESAT CONCETATENILOR MAGHIARI, PENTRU A SE UNII CU ROMANII PENTRU A SALVA TARA DELA DEZASTRU, INAINTE DE A FI PREA TARZIU, PENTRU NOI TOTI!

Ma numesc Robert Horvath Deva- Cineast New York. Sunt convins ca romanii si ungurii pot sa traiasca impreuna.
Un prim pas este lustrarea si trimiterea in puscarii a intregii conduceri ai UDMR. Absolut toti sunt colaboratori ai vechii sau actualei securitati.
Unii din ei au colaborat si colaboreaza cu serviciile unguresti.
Este un secret deschis apartanenta lui Gyorgy FrundaVerestoy Attila, Marko Bela, Kelemen Hunor, Kelemen Attila, Toro Tibor, Becsek-Garda Dezso-Kalman, Soghor Csaba si inca 40 de membrii de frunte la organizatia criminala.
Presedintele Szasz Jeno Uniunea Civica a Maghiarilor a declarat :”Sunt trist,ca elita politica a comunitatii maghiare a fost amestecata cu regimul comunist, ca presedintele Marko sau ministrul Borbely au fost amestecati cu trecutul.”
MARCO BELA COLONEL DE SECURITATE
Înainte de 1989, Bela Marko a fost unul dintre redactorii de bază ai revistei „Igaz Szo“, revistă a filialei scriitorilor comunişti maghiari din România, care apărea la Tg. Mureş. A luat un premiu al Uniunii Scriitorilor în 1980. Un apropiat al regimului Ceauşescu. Ofiter acoperit. La ora actual este ofiter acoperit activ SIE. .

Robert Horvath said...

Bibliotecaru
Sari de la un subiect la altul si de la o carte la alta.
In acest fel derutezi cititorii ....ca sa nu citeasca prea
valoroasele si incendiarele mele comentarii.
Ma asteptam la mai multa compasiune si chiar intelegere....................

Robert Horvath said...

Am trimis aceasta scrisoare motanului in ziua in care
si-a dat ca un las demisia ...........

POSIBILA EXTRADARE A PRESEDINTELUI ROMAN CATRE SUA
Domnule Voiculescu
Profit de faptul ca trimiteti o scrisoare deschisa Presedintelui Romaniei.
Tinand seama ca acesta citeste cu aviditate blogul dumneavoastra…. indraznesc sa va rog sa sa postati aceasta scurta scrisoare terminala.

Domnule Presedinte Traian Basescu
Va rog sa ma puneti de urgenta in legatura cu o persoana oficiala reprezantand SIE. Vreau sa dau informatii despre activitatea AL QUEDA in Romania.
Sunt cetatean roman si american.
Mentionez ca atat a Ambasada ( Verita, Gutman) sau consulul NY Parjol au refuzat -mi ofere acest contact. Ma adresez dumneavoastra ca cel mai inalt reprezentant al statului Roman. In caz de refuz consecintele vor fi extrem de grave.
Va cer deasemenea amanunte in legatura cu intelegerea secreta intre guvernul Roman si organizatiile teroriste internationale.
La acesta intelegere cunoscuta bine cunoscuta face referinta
Consilierul Uniunii Europene, Onno Simmons “a atrag atentia că ca exista o ‘intelegere’ intre ‘anumite grupuri teroriste arabe’ si Guvernul României: ‘lasati-ne sa spalam bani si nu vom ataca tinte romanesti’.”
In context amintesc de exitenta tratatul de extradare intre Romania si SUA care poate fi aplicabila persoanei dumneavoastra.
Va multumesc
Robert Horvath Deva Presedinte Devartes Film International.
Jurnalist specializat in terorism si transport ilegal de armament.

Date suplimentare despre activitatea Al Queda si sprijinul dumneavoastra
http://devanewyork.blogspot.com/
Date personale
http://www.devagallery.com/

Robert Horvath said...

S.O.S ! MILU A PLECAT SPRE JOCURILE OLIMPICE !

Marga, despre cersetorii romani din Anglia: Un incident ar periclita eforturile privind Schengen.
Olimpiada de la Londra atrage acum multa lume (...) Sa speram ca vom putea tine sub control situatia. Preocuparea noastra este foarte acuta in aceasta directie. Un incident ar periclita efortul nostru pentru a incheia dosarul Schengen si pentru a capata accesul la alte facilitati, gen eliminarea vizelor pentru SUA", a declarat ministrul.

Robert Horvath said...

Bibliotecarul
Ca deobicei aveti dreptate.
Acum 2 minute am primit un mesaj de la un viitor
membru al puscariilor romane.

MOGULUL VOICULESCU AL AMENINTA CU TRIBUNALUL PE CINEASTUL ROBERT HORVATH DIN NEW YORK. SENZATIONAL : ACESTA SE STERGE LA FUND CU DOCUMENTUL !

Am primit o scrisoare de amenintare de la Dan Voiculescu. Este un semn
bun..... a intrat in panica. Se simte incoltit . Despre amenintare cu tribunalul
ma doare exact in cot. Va pierde procesul. Nu cred insa ca un avocat american
normal la cap va prelua un asemenea caz. Lucrurile sunt clare....
Inainte de revolutie DV avea un salariu de director si ceva diurna pentru deplasari.
Dupa revolutie peste noapte deschide o companie cu un capital de cateva
biliarde de dolari.
IN GRIFCO SAU INVESTIT 10 MILIARDE DOLARI !
DE UNDE ?
Voiculescu ca spion a fost filat de serviciile occidentale. Documentele din arhivele
austriece dovedesc din plin ca echipa serviciului extern la lichidat la Viena pe
Marin Ceausescu. Echipa mortii a fost condusa de actualul Vice Presedinte al Senatulul Dan Voiculescu si T. Melescanu actualul sef SIE.
Voi publica in curand scrisoarea de raspuns catre mogul
Deocamdata public sfarsitul raspunsului meu
" DOMNULE VOICULESCU VA UREZ PUSCARIE USOARA !

Robert Horvath said...

ERATA
Echipa mortii a fost condusa de FOSTUL Vice Presedinte al Senatulul Dan Voiculescu si T. Melescanu actualul sef SIE.

Robert Horvath said...

CONFLICTUL UNGAR ROMAN TREBUE SA CONTINUE !
Vroiam sa continui seria mea de propuneri …..in legatura cu necesitatea de a trimite la puscarie gasca de comunisti si securisti de la conducerea UDMR. Sunt impotriva oricarui discriminari pe criterii etnice. Pentru mine un securist ungur sau roman ramane tot un… securist. Sunt impotriva oricarui autonomii teritoriale sau culturale sau guvern propriu. In viitorul guvern USL ungurii vor detine un sfert din guvern si vor colabora din plin la dezastrul national. Un guvern autonom propriu format numai din securisti si incopetenti si hoti maghiari va face acelasi lucru Aceasta autonomie poate fi discutata numai intr-o Romanie cu adevarat democratica si prospera. Dar acest lucru cere un efort continu si mai multe generatii
Oricum acest guvern trebue trimis dupa gratii chiar inainte de formare. Nu cred ca secuii ar trebue sa se retraga in munti, dealuri , paduri si sa devina partizani .
ar fi un timp pierdut. Propunerile mele pe aceasta tema sunt numeroase dar nu vreau sa torn ulei pe foc, Renunt pentru ca nu vreau sa fiu din nou invinuit ca vrea sa iau Ardealul. Repet ….nu am timp fiind ocupat cu filmari si probleme personale. Dealtfel sunt si prea departe.

Robert Horvath said...

@ Bibliotecaru
Va rog sa ma sprijiniti !!!!!!!!!!!!!!!!
DOTTORE PONTA
MANGLA CUM FRAUDE

Ii rog pe romanii cu demnitate să se unească cerand UE să analizeze acest caz si dacă vor constata că Ponta a furat, să-i interzică participarea la orice intrunire a forurilor UE. Vor trebui să inteleagă că nu este un amestec in politica internă a Romaniei, ci că este o măsură de a apăra banii si politicile Europei, precum si reputatia civilizatiei europene.

Robert Horvath said...

LI SE RUPE ROMANILOR IN FALUS DACA PONTA A PLAGIAT !
Ministrul german al Apararii (Karl Guttenberg), anul trecut, si presedintele Ungariei (Pal Schmitt), anul acesta, amandoi au demisionat dupa ce s-a demonstrat ca lucrarile lor de doctorat fusesera plagiate. Simplu ca buna ziua, saru'mana pentru masa! . Asa ar fi trebuit sa procedeze si Ponta, daca ar fi trait intr-o tara care tine cat de cat macar la masca democratiei.

Cum insa Victor Ponta e premier in tara unde oamenilor le pasa mai mult de ce baga in burta, tocmai pentru ca nu prea au ce, teza sa de doctorat, din care mai bine de o treime a fost dovedita ca fiind plagiata de catre o comisie de experti, nu deranjeaza pe nimeni. Li se rupe romanilor in FALUS ca Ponta a plagiat. Asa si?

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

V-am rugat să nu folosiţi injurii la adresa altor persoane de propria mea persoane.

Formulările pe care le folosiţi în primul comentariu sunt inadmisibile.

Mă văd nevoie să vă şterg acel comentariu şi să-l repostaţi, dacă veţi considera necesar, cu o terminologie nu aşa de agresivă.

Robert Horvath said...

@ Bibliotecarul
La ce va referiti si la cine ?

POSTA ROMANA si PICIOARELE DOAMNEI UDREA !
Printr-o asociere de idei a-ti trecut de la un subiect politic la unul erotic.
Posta are o veche traditie pe plaiurile mioritice aparand cu mult inaintea postei oficiale. De aici apare definitia sculativa " A FACE POSTA ".
Dictionarul este lamuritor
"a pasa pe cineva intre membrii unui grup. de obicei, in cadrul une partide de sex in grup"
Desi posta nu este incurajata de lege la ele participa politisti si chiar politicieni. Unii de dragul postei a-si pun viata politica si sanatatea trupeasca in primejdie. Posta romana nu trbue salvata ca grupare sociala. Daca se anunta autoritatile....scapa cine poate si cum poate.

O alta definitie
poștă, poște s. f. 1. practică sexuală prin care mai mulți bărbați posedă simultan sau pe rând o femeie. 2. fumarea unei țigări în comun de către doi sau mai mulți fumători.
3. farsă care constă în a introduce chibrituri aprinse între degetele de la picioarele unei persoane adormite.

....................................
Voiculescu dupa furtul banilor Ceausescu si sinuciderea lui Marin, fratele dictatorului, a intentionat sa fure si posta .
Nu dau posta pe mana mogulilor“ a fost unul dintre pilonii de baza ai campaniei populiste a lui Basescu din 2009. Dupa viitoarea sinucidere reusita a conservatorului........palatul de Corbeanca va deveni sediul central
al Postei Romane
http://www.secretebinepazite.net/2011/12/palatul-lui-dan-voiculescu-din-corbeanca/

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Eu nu vă voi sprijini. Poate sunt prea dur, dar eu nu pot să vă ascund faptul că nu cred că aveţi discernământ.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Chiar şi cu îndepărtarea acelor pasaje foarte dure încă mesajul este necivilizat. Vă rog să vă cenzuraţi fără să vă mai cer eu să faceţi astfel de lucru. Aveţi blog, scrieţi ce vreţi acolo.

Robert Horvath said...

Bibliotecarul
Apararea blondei prezidentiale va apartine. Nu este din Plescoi ? Nu este roma ? Milu nu este rom bautor de rom ?

Robert Horvath said...

@
Blogul meu nu este citit de nimeni. Blogul dumneavoastra are un inalt nivel intelectual . Cu exceptia blondului posteaza oameni intelectuali si cultivati.
Folosesc fara nerusinare sansa sa ma fac cunoscut blogului politic romanesc. Sunt o persoana extrem de inteligenta, culta cu un simt al umorului extrem de desvoltat. Desi romantic am idei valoroase si realiste.
Sper astfel ca intraga clasa politica sa fie bagata in puscarie. Am primit zeci de injuratori si telefoane de amenintari fapt care ma bucura si incurajeaza.
Dar ca sa fiu si mai sincer,,,,,,sper ca Dan Voiculescu sa citeasca postarile mele terminale. Este unul din favoritii mei.
Va multumesc pentru gazduire. Sper sa va cunosc personal. Sincer.

Robert Horvath said...

@ Singurul care mi-a acordat atentie este domnul
Dan Voiculescu care ma compara pe blogul personal
cu Traian Basescu. Ma intreb cum indrazneste.
Sper sincer sa-l fac sa se sinucida .
Fara fular.

DAN VOICULESCU : ROBERT HORVATH M-A DENUNTAT LA INTERPOL ! SUNT ACUZAT DE CRIMA SI DE FURTUL BANILOR CEAUSESCU !

Cititi pe blogul personal al acestuia :
"Când devii persoană publică iti asumi – si nu trebuie să te plângi de asta, a fost optiunea ta – tot soiul de intâlniri, acuzatii si lupte ”exotice”. Zilele trecute, de pildă, am descoperit cum un simpatic critic al acestui blog, domnul Robert Horvath, luptă zelos împotriva mea cu… Interpolul pentru că nu i-au apărut niste comentarii.... Cam in aceeasi maniera, Traian Băsescu vorbea, in campania din 2009, despre cum vreau eu să mă înfrupt din sarea României, împilând pe cale de consecintă poporul. "
ROBERT HORVATH IN DREPT DE REPLICA :
Aveti dreptate. Banii furati de Ceausescu vor fi redati poporului roman. Va invanuesc de crima si de furtul secolulului.
Concluzie :
Inspectorii Interpolululi dupa ce au studiat "sinuciderea " lui Marin Ceausescu la Viena au sosit in cursul zilei
de ieri la Bucuresti !!!

Robert Horvath said...

Bibliotecarul
Am absolvit doua facultati de arta cu diploma si
o scoala de corectie fara. Cea de a doua mi-a dat sansa
in viata si m-a facut sa fiu periculos. Extrem de periculos.
A vedea ca cineva plagiaza este nevoie sa compari textele. Chiar si cei care au probleme cu vederea....am
avut o operatie saptamana trecuta ...pot realiza copierea unui text. O poate face chiar si Milu treaz sau beat. Pui doua texte pe masa una in stanga si una in dreapta............

Robert Horvath said...

@
Crin a ramas repetent la facultatea de istorie de doua ori si a fost dat afara odata .
Nu ma refer la maresalul Antonescu.
Sunt oameni potriviti cu apucaturi similare............

Robert Horvath said...

Erata
CRIN ANTONESCU A FOST DAT AFARA DIN FACULTATE
PENTRU.....COPIERE !

Robert Horvath said...

Bibliotecarul
Spuneti plin de intelegere si bunatate :
Eu nu vă voi sprijini. Poate sunt prea dur, dar eu nu pot să vă ascund faptul că nu cred că aveţi discernământ.
Va contrazic . Doar sotia mea din Osaka de sus este de
parerea dumneavoastra.............

Robert Horvath said...

CURAJ BIBLIOTECARE !
@
Un bibliotecar curajos, care a citit codul penal .....
trebuie sa se disocieze de hoti si pungasi.
La scoala elementara daca esti prin ca copiezi sau ai
o fituica esti dat afara......dece nu si de la guvern.

Robert Horvath said...

PS
Daca un ministru Mang ....dela manglit... a fost dat afara ,dece nu si seful lui direct ? Deschide dictionarul...
la plagiat . Vei ramane consternat

Robert Horvath said...

@Bibliotecaru si altii........
Pentru informare si mai mult discenamant;

Cele zece porunci sau Decalogul (din cuvintele grecești δεκα deka zece și λoγoς ... Cele zece porunci sunt prezente de trei ori în Vechiul Testament, fiind dictate conform Bibliei de către Dumnezeu lui Moise. ... Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, ... porunca a VIII-a, „Să nu furi.
Porunca 8 – Să nu furi

Milu said...

Bibliotecaru
Constat ca blogul tau este unul "bantuit" , nu este singurul ! .
O seara faina iti doresc si Multa Sanatate

Bibliotecaru said...

@ Milu

Îmi cer scuze... Se mai întâmplă şi aşa. O seară bună.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath
Ar fi cu mult mai simplu să vă adaptaţi limbajul la nivelul celor două masterate în artă şi cu siguranţă lumea va citi mai cu atenţie cele ce le veţi spune.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Cât de aproape aţi fost de o revelaţie... :D

Deca-10, logos-cuvânt, deci zece cuvinte şi nu zece porunci. :D

Sigur, numai asta nu putea conduce la o revelaţie... trebuia să o legaţi şi de...

Evanghelia după Ioan capitolul 1
1. La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu.
2. El era la început cu Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El.
4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.
5. Lumina luminează în întuneric, şi întunericul n-a biruit-o.


"Poruncile", respectiv normele de convieţuire, vin cu adevărat în următoarele capitole 21-23 din Exodul, respectiv ceea ce urmează lui "Iată legile pe care le vei pune înaintea lor.".

Decalogul este însă ceva mai profund decât norma, respectiv reprezintă echilibrul.

nimrod said...

:))))) Demenţial!!!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.