10 July 2012

Propaganda PDL parcă era ceva mai bună pe vremuri


Cineva semnala pe blogul doamnei Udrea următorul articol din HotNews. Bla bla bla...
Cum explica deciziile CCR Laura Stefan / Expert Forum (via Facebook):


1. E neconstitutional sa interzici Curtii Constitutionale sa analizeze hotararile Parlamentului. Probabil s-au extins si pe OUG data de guvernul Ponta pe acest aspect. Decizia CCR e in vigoare de la publicarea in MOf. Asta inseamna ca abia dupa aceasta data poate CCR sa verifice hotararile Parlamentului.

2. CCR a respins ca inadmisibile contestatiile pe revocarea lui Blaga si a Robertei Anastase - cel mai probabil constatand ca OUG care nu permite CCR sa analizeze hotararile Parlamentului e inca in vigoare pana la publicarea deciziei CCR care o declara neconstitutionala. Dupa acea data Blaga si Anastase pot face iarasi contestatii si abia atunci CCR se va pronunta pe fond. Pentru ca a decis ca nu se poate pronunta pe contestatia lui Blaga, Antonescu ramane interimar.

3. CCR a respins conflictul constitutional - probabil zicand ca avizul CCR e consultativ si Parlamentul face ce vrea oricum. Cum hotararea Parlamentului prin care Presedintele a fost suspendat nu poate fi atacata la CCR pana la publicarea deciziei care a declarat neconstitutionala restrangerea competentelor CCR, inseamna ca CCR nu a putut azi sa se pronunte pe asta.
(http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12752296-sedinta-curtii-constitutionale-incheiat-fost-dezbatute-5-puncte-din-7.htm)
Am râs... vai cât am râs! După ce m-am potolit am pus următoarea replică:

Laura Oana Stefan: Anticorruption expert. Former director in the Ministry of Justice and international expert on rule of law with the European Commission and the Council of Europe. Education: Cambridge University.

Expertă de expertă doamna Ştefan… :D Dar nu prea le ştie cu legea prin România, bag eu de seamă. După ce le spune mai sus aş spune că nu le ştie cu legea nici pe la instituţiile acelea europene. :D Eu unul am răs cu lacrimi mai ales de punctul doi.

De ce?

Pentru că, pe cale de consecinţă, dacă s-ar da un OUG cu textul “CCR nu se mai poate pronunţa pe nimic”, atunci CCR nu ar putea-o declara neconstituţională pentru că este în vigoare şi îi interzice să se pronunţe… şi deci va rămâne în vigoare indefinit ceea ce i-ar interzice în continuare să se pronunţe.

Curat specialişti.

(Bibliotecaru 10/07/2012 at 11:04 http://www.elenaudrea.ro/abuzul-usl-justificat-prin-minciuna.html/comment-page-1#comment-234984)

Numai că după nici o oră îl aud pe domnul Cezar Preda spunând acelaşi lucru.



Drept care m-am întors pe blogul doamnei Udrea şi am spus:

Bibliotecaru
10/07/2012 at 12:20 |

@ Elena Udrea

Tocmai l-am auzit pe domnul Cezar Preda vorbind cu acea placă portocalie cu sigla PDL în spate, recitând exact ce spunea domnul Ion Adrian la momentul 10/07/2012 at 10:44 că ar fi spus doamna Laura Oana Stefan, Anticorruption expert.

Avem deci o alternativă, sau domnul Cezar Preda a plagiat-o pe doamna Laura Oana Ştefan, sau doamna Laura Oana Ştefan, în calitatea doamnei de expertă, nu reprezintă decât o voce a propagandei PDL care răspândeşte ce se hotărăşte în Aleea Modrogani dând un aer de veridicitate cu ajutorul diplomelor şi funcţiilor.

Haideţi să nu ne facem de râs ca ţară printr-o manipulare atât de transparentă… Poate că aţi atras atenţia străinilor şi observă şi ei astfel de lucruri, că doar sunt vizibile din alte galaxii. Zic şi eu.


De ce nu încearcă politicienii româniei să renunţă la bullshit, şi cei de la PDL, şi cei de la USL, şi cei de la UNPR... toţi, toţi, toţi? Părerea mea este că în momentul în care politica românească se va dezveli de bullshit... nu va mai rămâne nimic.

Într-un limbaj mai dur spus, am avea nevoie de un vidanjor care să epureze politica românească de reziduri.

PS.
Pentru specialistul Cezar Preda (că e în politică de la începuturile ei postdecembriste) care cere să se publice de urgenţă decizia în Monitorul Oficial... pentru asta decizia trebuie mai întâi formulată. Comunicatul de Presă este una, decizia efectivă, cu justificarea deciziei, se dă "mai la vale"...

UPDATE:

De fapt Update de Update...
Domnul Adrian mi-a spus aşa:
ADRIAN has left a new comment on your post "Propaganda PDL parcă era ceva mai bună pe vremuri":http://www.blogger.com/img/blank.gif

Laura Stefan a fost consilier personal al Monicai Macovei in ministeriatul de trista amintire al acesteia.


Tare sau ce?

Merg, caut pe Google, că el e frate cu românul, şi dau peste următorul fişier...
http://www.luju.ro/institutii/csm/justitie-de-ong-lumeajustitiei-ro-solicita-initiatorilor-declaratiei-de-integritate-judecatorii-dumbrava-neascu-si-danilet-din-csm-sa-se-delimiteze-de-ong-urile-din-care-provin?pdf

http://fs66.trilulilu.ro/imgs/Bibliotecaru/laura-stefan-monica-macovei_65e05b87ab15d2.jpg

Societatea Academica din Romania, a carei lider este Laura Stefan (foto) alt fost consilier al Monicai Macovei, de care aceasta era nedespartita.
(http://www.luju.ro)

P R O P A G A N D A . . . .

20 comments:

vaisamar said...

bei trompeto ia explica tu de ce in MO de astazi este publicat doar decizia cu privire la suspendare ?

nepublicand decizia cu ingradirea atributiilor curtii cererea cu privire la referendum va fi respinsa.

cand or sa fie publicate toate decizile curtii mai vorbim de propaganda si ale cacaturi

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

:D
Pe cine întrebaţi cu un ton atât de radical...
:D

Vasile, said...

Cum apare pierre sau vai de el cum pute a ceva portocaliu putrezit.

Dupa deciziile CCR , Doamna si domnii Mer chei ar trebui sa-si ceara scuze.

CCR nu a scos de sub palariei nici un iepure sau vreun papagal care sa tipa isteric despre neconstitutionalitatea suspendarii sau inlaturari din parlament sdi senat ai uneltelor raului romanesc.

Doamna si domnii Mer chei nu cred ca ar indraznii sa desfida sau sa comenteze vre-un act al Bundestagului, pentru vaisiamar echivalentul parlamentului Roman!

Nu o sa-si ceara scuze nici parlamentului si nici romanilor pentru ca si ei put a partizanat,
chiar le este teama ca romanii vor putea accesa fonduri europene , chiar le este teama ca si ei isi vor achita pe bune factura europeana , fara reabsotia fondurilor nefolosite!

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Interesant, tocmai ce domnul Boureanu a spus acelaşi lucru ca şi domnia voastră de la sediul PDL. Deci trei variante:
1. Sunteţi Cristian Boureanu
2. Cristian Boureanu v-a plagiat după ce v-a citit aici
3. Dumneavoastră interpretaţi, la fel ca şi domnul Boureanu, aceiaşi "parti-dură" propagandistică.

Interesant este că eu am dat o explicaţie (nu ştiu dacă este reală sau nu) la acel PS, pe care s-ar presupune că l-aţi citit.

Dacă acel PS este adevărat, cei care se tot pronunţă acum ar trebui să-şi de palme zile întregi pentru că au fost atât de penibili. :D

vaisamar said...

bei trompeto cei care gandim cu creierul nu cu curul avem acealeasi concluzi.

Bibliotecaru said...

@ vaisamar
Încă o dată vă întreb, cui vă adresaţi cu tonul acesta?

vaisamar said...

pai daca nu sti de ce te bagi singur in seama =))

ADRIAN said...

Laura Stefan a fost consilier personal al Monicai Macovei in ministeriatul de trista amintire al acesteia.

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Poate pentru că vă exprimaţi cu acest ton pe blogul meu? Zic...

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN

Mulţumesc foarte mult pentru această informaţie, este nepreţuită... :D

Vasile, said...

Asa-i vaisamar, gandesti exact cu creierul lui BOUreanu, si cu trompeta laso ca macane dumneata esti in mod sigur o vuvuzeaua a partidului.

ZeV said...

Stau si privesc la pedelisti...si nu pricep cum dreak de am putut sa sutin o asemenea haită vai si amar de retardată. Incredibil.
Acesti (ne)oameni, nici in Parlament nu merita sa ma acceada la toamna. Pur si simplu si-au pierdut mintile. Stai sa-i vezi cand isi vor pierde...Capul.
Jalnice creaturi.
;)

vaisamar said...

@Vasile :

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat că Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului este constituţională în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

ce zic uslasi la tv ? legea noastra e constitutionala si omit asta :

în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Bibliotecaru said...

@ vaisamar
Când aveţi un limbaj mai civilizat... căpătaţi şi logică.

Acordaţi atenţiei următoarelor aspecte...

1. Care este exact legea pe care s-a pronunţat CCR
2. Care este sesizarea la adresa CCR
3. Dacă ceea ce spune CCR există sau nu există în legea respectivă.

CCR poate spune că ceva nu este constituţional sau este constituţional în interpretare curţii, dar nu poate adăuga nimic la lege.

LEGEA Nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale
Art.2. - (1) Curtea Constituţională asigură controlul constituţionalităţii legilor, a tratatelor internaţionale, a regulamentelor Parlamentului şi a ordonanţelor Guvernului.
(2) Sunt neconstituţionale prevederile actelor prevăzute la alin.(1), care încalcă dispoziţiile sau principiile Constituţiei.
(3) Curtea Constituţională se pronunţă numai asupra constituţionalităţii actelor cu privire la care a fost sesizată, fără a putea modifica sau completa prevederile supuse controlului.


Faceţi o analiză şi spuneţi-mi şi mie concluzia.

Bibliotecaru said...

COMUNICAT DE PRESĂ I

În ziua de 10 iulie 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.a) din Constituţia României şi al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de un număr de 71 de deputaţi aparţinând Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat că Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului este constituţională în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.

Bibliotecaru said...

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr.41 din 5 iulie 2012
pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului

http://fs67.trilulilu.ro/imgs/Bibliotecaru/o-u-g-nr-41-05-07-2012-ordonanta-de-urgenta-pentru_bd026ab2ee4b95.jpg

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Deci despre ce Lege este vorba? Ce lege trebuieşte modificată pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR?

vaisamar said...

legea aia cu care se va sterge la cur antonescu 20 zile dupa cum afirma eternul dragnea azi

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Vedeţi... iar distrugeţi totul... Puteaţi să spuneţi că nu ştiţi, şi era altă treabă.

Vasile, said...

vaisamar,


Sincder daca ma crezi sau nu nu ma prea intereseaza ce spun USLasii.

Iti pot preciza ca nici nu prea ii urmaresc , ca o scuza as puttea sa-ti precizez ca 90% din mass medie , reia doar mesajele lui Boureanu ale lui Blaga,ale lui Basescu si ale domnului Cezar Preda.

Deci prefer sa-i urmaresc pe distrugatorii a ceace a mai ramas din aceasta natie si sa trag singur concluziile care mi se par verosimile.

Si cum ar putea sa nu fie mai mult decit elocventi , paznicul vamal al granitelor de ş(v)est ale Romaniei , falimentarul fara mot,acela care a accesat clientelar milioane pe care inca nu le-a returnat, sau baronul local de Buzau,cei mai curati din laturile acestui partid!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.