10 July 2012

Mihai-Răzvan Ungureanu, mai tare decât raţiunea


Cum spuneam, manipularea a început.

Dragii mei,

Asistăm astăzi la o lovitură de stat mascată sub aparența procedurilor democratice. Actuala putere insistă cu îndârjire asupra încălcării Constituției și asupra atacării și acaparării instituțiilor statului.

Ordonanțele de Urgență nr. 38/ 04.07.2012 și nr. 41/ 05.07.2012, prin care Guvernul Ponta dorește modificarea a două legi foarte importante într-un stat democratic - Legea nr. 47/ 1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, respectiv legea nr. 3/ 2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului – reprezintă un atac vădit la funcţionarea statului de drept şi a justiţiei, afectând „regimul instituţiilor fundamentale ale statului”, instituţii între care se numără Curtea Constituţională, „garantul supremaţiei Constituţiei”.

Ordonanțele de Urgențe de mai sus au un caracter vădit neconstituțional. De aceea, fac un apel către toți acei cetățeni care nu vor sta cu mâinile în sân în fața abuzurilor USL, ci sunt dispuși să reacționeze și să lupte alături de noi pentru apărarea democrației.

Vă invit să semnăm, în număr cât mai mare, petiția adresată Avocatului Poporului cu privire la neconstituționalitatea ordonanței de urgență nr. 38/ 2012 (referitoare la Curtea Constituțională) și a ordonanței de urgență nr. 41/ 2012 (referitoare la referendum), pe care o puteți downloada de aici.

Petiția poate fi transmisă Avocatului Poporului:

  1. personal sau prin poştă, la:
  2. prin fax: 021/312.49.21
  3. prin e-mail: avp@avp.ro

Este timpul ca lucrurile să se schimbe fundamental în România, iar acest lucru se poate realiza numai prin ieșirea noastră din tăcere, prin transformarea bunului simț în arme politice. Este timpul să acționăm, perioada reflecției a trecut!

Vă mulțumesc,

Mihai-Răzvan Ungureanu,
Președinte și fondator Inițiativa Civică de Centru-Dreapta

Acest email mobilizator este trimis de către oamenii ICCD după ce Curtea Constituţională a decis cum stă treaba cu pronunţarea asupra Hotărârile emise de parlament.

COMUNICAT DE PRESĂ I

În ziua de 9 iulie 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.a) din Constituţia României şi al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de un număr de 67 de deputaţi aparţinând Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la neconstituţionalitatea Legii nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea de neconstituţionalitate şi a constatat că soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului care afectează valori şi principii constituţionale este neconstituţională.
Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.

(http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press/2012/9iulie)

Domnul Ponta a venit cu o soluţie extraordinară, a spus că dacă se va modifica regulamentul camerelor reunite prin care se va interzice exprimarea Parlamentului prin hotărâri care afectează valori şi principii constituţionale... situaţia se rezolvă... Rezon, valorile şi principiile constituţionale nu trebuiesc modificate, nu-i aşa?

Cea de a doua problemă, respectiv modificarea referendumului...

Până la urmă... ce treaba are cele două Ordonanţe cu Avocatul Poporului?

Din moment ce CCR se pronunţă deja pe aceste chestiuni, ce sens au scrisorile, care oricum ajung peste trei sau patru zile... Este evident o simplă încercare de intimidare a noului Avocat al Poporului, vă amintiţi, cel "pus politic" de USL. Pentru mine este evident că oricine gândeşte nu s-ar apuca să scrie scrisori către Avocatul Poporului ca să meargă cu nişte ordonanţe la CCR pe care Curtea deja s-a exprimat.

29 comments:

vaisamar said...

si daca maine avem OUG ca ne ia casele cine pizda masii mai contesta la CCR ?
hai sictir

Robert Horvath said...

PRIM MINISTRU AL ISRAELULUI
Benjamin Netanyahu


AM DESCOPERIT PRINTR-O ANCHETA PERSONALA DIN SURSE DEMNE DE INCREDERE, CINE ESTE INTERMEDIARUL PRIN CARE SA TRIMIS TEHNOLOGIE GERMANA PENTRU IRAN.
ESTE CHIAR RAZVAN UNGUREANU FOST SEF SERVICIUL EXTERN TOMAN, ACESTA SA FOLOSIT DE O FIRMA ROMANA IRANIANA CU SEDIUL IN BUCURESTI.
TRIMIT ATENTIEI DUMNEAVOASTRA UN FRAGMENT DIN DCRISOAREA MEA ADRESAT FBI.
Robert Horvath DEVA
Presedintre Devartes International
New York Tokyo
FBI New York
26 Federal Plaza, 23rd Floor
New York, NY 10278-0004
Assistant Director in Charge Janice K. Fedarcyk Special Agents in Charge Gregory A. Fowler

Comform doctrinei americane cei care ascund sau ajuta pe teroristi sunt teroristi, Va rog deschideti o ancheta .
deschideti
http://devanewyork.blogspot.com/2012/03/semnal-sos-basescu-trimite-tehnologie.html

Robert Horvath said...

DECE ISRAELUL VREA CAPUL UNUI FOST PRIM MINISTRU DE ORIGINE EVREIASACA ?

RAPORT BRITANIC :
SIE ROMAN ESTE CONTROLAT DE MAFIA ARABA .EI REPREZINTA ARMATA SECRETA......... SUTE DE OFITERI ARABI RAMASI DEPE VREMEA LUI CEAUSESCU CONTROLEAZA SI ORGANIZEAZA ACTIUNILE SECRETE .
Conform unor surse demne de intredere…..
ADEVARATUL SEF AL SIE ESTE Mahmud Farzat, seful serviciilor secrete Siriene din Europa,……..AGENT KGB
IN SCHIMBUL SPRIJINULUI FINANCIAR SI LOGISTIC —TERORISTII NU ACTIONEAZA SAU ORGANIZEAZA ACTIUNI TERORISTE PE TERITORIUL ROMANIEI. EI FACILITEAZA CONTRABANDA DE ARME ROMANESTI CATRE LIBAN.AFGANISTAN SI IRAK.
BASESCU PRIZONIERUL SERVICILOR SECRETE
NOTA
SUMELE DE BANI SINT TRANSFERATE DELA GRIFCO ( VOICULESCU OM DE AFACERI ROMAN )CATRE TERORISTII ARABI.
IN DECURSUL 2011AU FOST TRANSFERATE SUME IMPORTANTE URMATOARELOR ORGANIZATII TERORISTE CARE ACTIVEAZA DESCHIS IN ROMANIA.• Hamas • Hezbollah • Fratii Musulmani • Partidul Eliberarii Islamice • Frontul Democrat pentru Eliberarea Palestinei • Frontul pentru Eliberarea Palestinei • Al Fatah • Al Saika.
Eliberarea de catre sie Omar Hayssam are legatura cu un dosar complex privind legaturile pe care omul de afaceri sirian le-a avut cu retele de crima organizata, cu sume uriase, care au parasit ilegal Romania……
avand destinatie finantarea organizatiilor teroriste.
TOATE ACESTE ACTIUNI AU AVUT SI AU SPRIJINUL LOGISTIC AL SERVICIULUI EXTERN ,,,,,,,,TRAIAN UNGUREANU ….

Robert Horvath said...

ROBERT HORVATH SUA says:
Aprilie 30, 2012 at 6:56 am
VICTORIA DECISIVA A MARELUI LICURICI !
SERVICIUL EXTERN ROMAN CIURUIT ………..
SI DECE ISRAELIENII VOR CAPUL UNUI EVREU SPION,AJUNS PRIM MINISTRU !

Pentru a intelege caderea lui Ungureanu trebuie sa ne intoarcem cateva luni in urma. Dupa primele salve ale razboiului civil serviciile occidentale au realizat ca servicile dictatotului Gadafi sunt o continuare a serviciului roman extern De la consilieri la anchetatori sunt toti arabi…. buni vorbitori de romana.
Ei au ramas in serviciile romanesti depe timpul lui Ceausecu si au creuat serviciul arab dupa modelul securitatii romane.
Aceasta agentura bilingva reprezinta armata secreta a lui Basescu care se intind in toate tarile arabe. Prin ei este intretinita conectiile cu organiizatiile teroriste incluzind Al Qaeda. Prin acestia se realizeaza comertul ilegat de arme in folosul mafiei de arme.
Mafia de arme este cea mai puternica mafie din Romania Avand la dispozitie sume colosale de bani acasta mafie interpartinica controleaza, guvernul, parlamentul, justitia, parlamentul si……. generalizand toate institutile statului , Serviciul secrete interne asigura sprijinul logistic
si legatura cu fabricile de armament iar cel extern “comertul ” prin agentura SIE din jurul lumii.
In razboiul civil din Libia , fiind de partealui Gaddafi
serviciul roman extern a intrat in conflict direct cu serviciile occidentale.
Interesele occidentalilor sau lovit de interesele mafiei care controleaza statul roman
Ele sunt elementul fundamental care au dus la caderea fostului prim ministru Ungureanu ,fostul director SIE.
Serviciile occidentale incluzind cel israelian au intors armele. Soarta regimului
Basescu este pecetluita. La acest fapt se adauga altele care tin de interesele strategice americane si nevoia de stabilitate in Balcani.
Presedintele Obama a semnat un document secret numit ‘ Stabilizarea situatiei din Romania ” care trebuie citit invers.
Iata cateva stiri din Libia colectate de media occidentala din timpul razboiului
libian.
PILOTI ROMANI CU GRAD SUPERIOR CONDUC AVIOANELE REBELE. EI AU SOSIT IN LIBIA IN ULTIMELE ZILE PRINTR-UN CONTRACT SECRET BASESCU GADDAFI. The Romanian pilots, s operate MiG-21 and MiG-23 fighter jets as well as An-12 and An-26 cargo planes, Stratfor, a private firm that does political analysis, reported on Tuesday that ROMANIAN mercenaries piloted planes that had bombed hundreds of protesters near the Libyan capital Tripoli. A spokesman at ROMANIAN embassy in Tripoli denied that report. The pilots receive between 2,000 and 8,000 dollars a month
IERUSALEM POST : Libyan leader Muammar Gaddafi is using mercenaries from Romania to attack rebels in his country, claims Arab newspaper Ashark al-Awsat,
Daca legaturile sreviciului secret roman cu cel a lui Gadafii au insemnat inceputul legaturile cu serviciul sirian in sprijinul crimelor lui Bashar al-Assad vor insemna sfarsitul regimului nepopular Basescu. Cu siguranta.

Robert Horvath Corespondenta speciala pentru Nipon Press

Robert Horvath said...

HAOS SI INCERTITUDINA IN BARBA BIBLIOTECARULUI
"efectul fluturelui"

Domnulr Bibliotecar
Comform mecanicii quantice o particula poate fi in acelasi timp in doua locuri diferite. Dumneavoastra
aduceti fizica moderna pe acest blog ......
Sunteti si extremist si democrat in acelasi timp.
Urati occidentul si din snobism a-l iubiti in acelasi timp. Sunteti conspirationist devenint un Vadim cu barba
dar in acelasi timp sunteti moderat si iubitor de democreatie occidentala.si Bibliotecar cu barba.
Teoria la care aderati pe acest blog este Teoria Haosului
" principiul incertitudinii neaga acuratetea"

Teoria haosului este un domeniu de studiu în matematică, fizică, economie și filozofie și se ocupă cu studierea comportamentului sistemelor dinamice care sunt foarte sensibile față de conditiile inițiale. Aceasta sensibilitate mai este numita și "efectul fluturelui".


Fluturele a intrat in barba bibliotecarului !

Robert Horvath said...

CLARIFICARE TERMINALA PENTRU SOCIALISTII SI SECURISTII ROMANI !
@
Anunt cu fermitatea credintei ca Merkel reprezinta
poporul si statul german si nu partidul crestin democrat cum propaganta pontista vrea .....
La fel si presedintel Obama nu reprezinta partidul democrat , ci SUA .
Romanii sunt inteligenti si aceasta manipulare nu va tine.
Intradevar presedintele Romaniei si primul Ministru
reprezinta USL-ul si maine mai pe nimeni.

Robert Horvath said...

Domnule Bibliotecar
Cu tot respectul cuvenit si scuzele de rigoare sugerez
sa schimbati titulatura blogului .......acordandu-l la
lovitura de stat socialista romana.

NOUL TITLU

" Politici filtrate de lipsa de raţiune"

vib said...

@Bibliotecarul: trimiterea unui morman de scrisori ar avea aceeasi ratiune ca adunarea derutatilor din iarna in Piata Universitatii pentru a pune presiune pe primul-ministru de atunci. Nu e vorba de gandit, e vorba de aratat o stare de spirit a unei anumite parti a populatiei. Totusi nu cred ca USL va fi atat de sensibila la cateva mii de oameni cum a fost PDL. Vad ca s-au hotarat sa mearga pe principiul: "ciocu' mic, acum suntem noi la putere!" :D.

Vasile, said...

Desteptii lui ungureanu printr moldoveni ""si daca maine avem oug ca ne ia casele...."

Pai chiar asa cind ni s-a luat dreptul pentru care am muncit peste 45 de ani cind ni s-a impozitat dublu acest drept, cind ni s-a luat dreptul la munca,cind am fost batuti pentru am protestat in strada cind pur si simplu ni s-a luat chiar si dreptul soricelului mic,mic de a mai chiţăi, cine pizda masii a mai conestat si cu ce rezultat a mai facuto la CCR?

pierre said...

@Bibliotecaru,

vad ca va este tare antipatic MRU...Spuneti ca a inceput manipularea...Stimate domn,suntem manipulati de dimineata pana seara,de toata lumea,cu o voiosie nemaintalnita.Si dvs deplangeti manipularea lui MRU,care in fond face apel la o atitudine civica?Si ce daca nu are mai are obiect adresarea la AP?Foarte bine ca cineva ne indeamna sa o facem,sa invatam sa ne folosim drepturile,sa intelegem ca putem sa ne adresam institutional oricui.Eu zic ca ar trebui sa salutati astfel de initiative,nu sa le ingropati in suspiciuni si idiosincrazii.Este un soi de ipocrizie greu de inteles,pe de o parte indemnati lumea la actiune civica si la constientizarea drepturilor pe care le avem,pe de alta parte ridiculizati o initiativa care face exact acest lucru.Daca nu v-as cunoaste,deja as fi tentat sa cred ca in cazul ICCD,prin insistenta cu care va "ocupati" de ei,va jucati un pic cu politica.
Vorbiti de "intimidare" a noului AP?Stimate domn,este incredibil.Ce-ar fi sa-l "intimidam" noi,astia multi si prosti,cat mai des cu astfel si altfel de petitii?Nu asta este treaba lui?Sau treaba lui este sa se lase "intimidat"?
Ar trebui sa va preocupe mai mult ipostaza ilegala in care se afla momentan dl Dorneanu,respectiv "interimar",decat "intimidarile" la care il supune MRU.Va reamintesc ca in art 8 al Legii de organizare si functionare a Avocatului Poporului,se spune asa:
"(4) Mandatul Avocatului Poporului dureaza pana la depunerea juramantului de catre noul Avocat al Poporului”
Asta este cu adevarat "intimidant",incalcarea legii,nu diverse sesizari,primite de la diversi cetateni,care,intamplator sau nu,au ghinionul da nu va fi dvs pe plac.

pierre said...

@Bibliotecaru,

ieri spuneati asa,la postarea precedenta:
"Uite, vă fac şi reclamă... Aş vrea însă şi o listă cu cei care folosesc acele formulare pentru ca apoi să nu mai pozeze în intelectuali care gândesc din capul propriu..."

In raspunsul pe care mi-l dati azi de dimineata,spuneti asa:

"Păi nu aţi înţeles, nu eu spun că cine semnează formularul nu are cap, domnul Ungureanu ar dori ca lumea să semneze pentru a face propaganda pe care o dictează domnia sa".

Pentru cine compara cele 2 texte scrise de dvs,cred ca comentariile sunt de prisos.Pentru cine nu le compara,la fel.

ZeV said...

vaisamar
Cine moașta pe gheață să-ți ia casa ? Cel mult, dacă deții vreo locuință naționalizată, e mai probabil să te lase MRU cu curul gol. Ăștia de-a dreapta, restituie și vând tot. Poporul roman, ar trebui să rămână, în viziunea lor, doar cu chiloții pe el...și evident să-i și voteze.
;))

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Păi "daca maine avem OUG" cum că ne ia casele, aşa cum a dat OUG domnul Boc imediat ce a venit la butoanele Guvernului, există Tribunal.

Avocatul Poporului are altă menire. De exemplu, dacă mergi la o instituţie, faci o petiţie la care nu ţi se răspunde în timp legal... respectiv un conflict între cetăţean şi o instituţie. Mai exact, te adresezi Avocatul Poporului atunci când există un conflict de natura "încălcării drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice prin acte sau fapte ale autorităţii administraţiei publice".

Bibliotecaru said...

Ordonanta de urgenta 12 din 25 februarie 2009 privind declansarea procedurilor de expropriere pentru cauza de utilitate publica a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de interes local "Pasaj rutier denivelat superior Basarab"

Art. 1. -
(1) Se aproba declansarea procedurilor de expropriere pentru cauza de utilitate publica a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de interes local "Pasaj rutier denivelat superior Basarab", declarata de utilitate publica potrivit art. 2 din Legea nr. 198/2004 privind unele masuri prealabile lucrarilor de constructie de drumuri de interes national, judetean si local, cu modificarile si completarile ulterioare, expropriator fiind municipiul Bucuresti.
(2) Imobilele supuse exproprierii pentru cauza de utilitate publica sunt mentionate in anexa care face parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta.
Art. 2. - Se aproba, in vederea asigurarii platii justei despagubiri pentru imobilele situate pe amplasamentul lucrarii de interes local prevazut la art. 1, suma globala estimata de 104.720 mii lei, alocata prin bugetul Primariei Municipiului Bucuresti.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Bibliotecaru said...

Constituţie:
ARTICOLUL 44 - Dreptul de proprietate privata
(3) Nimeni nu poate fi expropriat decat pentru o cauza de utilitate publica, stabilita potrivit legii, cu dreapta si prealabila despagubire.

Iată, constituţia spune că mai întâi primeşti banii, eventual după ce se termină un proces, şi pe urmă eşti expropriat... domnul Boc hotărăşte însă că mai întâi ia terenul şi pe urmă vedem cum mai stăm cu bani.

Încă un amănunt:
Contrasemneaza:
---------------
Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Mircea Berceanu

Viceprim-ministru, ministrul administratiei si internelor, Dan Nica

Ministrul culturii, cultelor si patrimoniului national, Theodor Paleologu

Ministrul finantelor publice, Gheorghe Pogea


Nu semnează ministrul justiţiei... interesant, nu-i aşa?

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Un sfat... renunţaţi la obiectul fizicii, nu vă prinde.

Bibliotecaru said...

@ vib

Este o şmecherie, pentru că nimeni nu va trimite scrisori, poate doi-trei mai fanatici... aici totul se face de către echipa de propagandişti "de la Modrogan". Nu va sta Avocatul Poporului să verifice dacă nu cumva toţi transmit email-uri de la acelaşi IP...

Bibliotecaru said...

@ pierre

Când domnul MRU a fost dat afară de la Externele României dintr-o prostie, nici nu ştiţi ce părere bună am avut despre domnia sa. M-am bucurat când a fost numit la SIE, ca o reparaţie. În momentul în care însă a început să deschidă şi gura din poziţia de premier mi-am dat seama că acel caracter cultivat este o poleială care ia ochi pe un morman de nimic.

Când în politică cineva alătură cuvintele civic şi centru-dreapta este nu numai habarnist, dar efectiv chiar mai jos de zero, parcă dimpotrivă politicii. Îmi aduc aminte că în filmul Miss Litoral bătrânul matelor Jean Constantin se înscria în partide ciudate pentru ca nepoata Anca Ţurcaşiu să câştige concursul de Miss prin presiune politică. Parcă de acolo este rupt şi ICCD-ul aceasta. Să-mi fie iertare, nu pot să am încredere în astfel de politicieni... Eu sunt intim sigur că ICCD, ca şi Noua Republică, sunt particule politice create de fostul consilier Lăzăroiu pentru a se ajunge la Albă ca Zăpada ("vara asta se poartă alb"), pretorienii lui Traian Băsescu. Poate nu e aşa, dar aceasta este convingerea mea intimă. Ele trebuiau să se dezvolte până după alegerile parlamentare pentru ca apoi, împreună că PDL şi UNPR să constituie "USL-ul lui Băsescu" care să facă o majoritate parlamentară care să de premierul şi să-l apere pe Traian Băsescu de suspendare. Grăbirea suspendării i-a luat pe nepregătite şi au fost nevoiţi să sacrifice cele două grupări prematur, înainte de a avea foarte mulţi aderenţi. Domnul MRU ar fi trebuit să fie preşedintele marionetă de după 2014 (vezi episodul "Ungurenii Mei!" de la congresul PDL). Acum totul e compromis, nu mai crede nimeni în independența celor de la ICCD sau Noua Republică.

Bibliotecaru said...

@ pierre

Păi chiar dumneavoastră spuneţi ce mă deranjează la adresarea aceasta la Avocatul Poporului.

"Foarte bine ca cineva ne indeamna sa o facem, sa invatam sa ne folosim drepturile, sa intelegem ca putem sa ne adresam institutional oricui."

Ceea ce spuneţi este foarte bine şi în asentimentul meu. Şi eu îndemn lumea să nu se lase călcată în picioare, să se adreseze, să ceară, să pretindă... Numai că aici cineva "învaţă" greşit populaţia să se plângă de un OUG care nu are legătură cu ei. Dacă OUG-ul lua populaţiei dreptul de a vota la referendum, era altceva... Părerea mea este că acest tip de referendum oferă drepturi suplimentare cetăţenilor care pot demite mai uşor preşedintele, ba chiar dimpotrivă, cealaltă modificare ar trebui dată la Avocatul Poporului pentru că face, atenţie mare, mai greu de demis preşedintele decât de schimbat Constituţia, pentru că în cazul Constituţiei nu trebuie să voteze "pentru" 50%+1 din înscrişii pe listele electorale ci doar să fie participanţi peste acest prag şi jumătate din participanţi "pentru". Cu alte cuvinte e mai uşor ca 500 de mii de cetăţeni să pună în constituţie că referendumul de suspendare a preşedintelui trebuie să aibă 50%+1 din participanţi decât să demiţi preşedintele. Este absurd.

Constituţia limitează la maximum posibilitatea de exprimare a cetăţenilor, o nouă constituţie ar trebui să prevadă referendum pentru demitere şi pentru Guvern, miniştri, parlamentari... orice funcţie aleasă sau numită. Dacă aceştia sunt în serviciul poporului, atunci poporul ar trebui să aibă puterea să-i demită peste capul oricui altcineva. Până la urmă poporul este suveran în ţara asta.

Bibliotecaru said...

@ pierre

Ceea ce nu înseamnă că nu sunt de acord că o astfel de lege nu este normal să o dai prin OUG, ea ar trebui să treacă prin Parlament şi să rămână cumva stabilă timp de decenii, nu să fie schimbată după cum convine cuiva.

Bibliotecaru said...

@ pierre

Relativ la "Mandatul Avocatului Poporului dureaza pana la depunerea juramantului de catre noul Avocat al Poporului”

Dacă observaţi, această formulare este cam pe la toate funcţiile, inclusiv la preşedintele României.

Din câte îmi aduc eu aminte (şi vă invit să verificaţi pentru că eu nu mai verific), mandatul este constituit din totalitatea drepturilor şi obligaţiilor care derivă din funcţie. Cu alte cuvinte mandatul dă autoritatea cuiva să exercite funcţia. Formularea de mai sus se referă la încheierea obişnuită a mandatului, "la termen"... Interimatul apare în momentul în care mandatul se încheie pe cale extraordinară, adică prin elemente care forţează încheierea mandatului, moarte, incompatibilitate, demitere...

De ce această formulare? Pentru că nu poate exista o "groapă a nimănui" între două mandate. Dacă mandatul s-ar încheia şi apoi s-ar organiza alegerea şi numirea altcuiva care să înceapă un nou mandat, atunci între vechiul şi noul mandat nu ar fi nimic, instituţia ar fi suspendată. Aici intervine interimatul, oferă un mandat (chiar şi parţial exercitat) dintre vechiul mandat şi noul mandat.

Bibliotecaru said...

@ pierre
Cine compară cele două texte, sau chiar şi fără comparaţie... ar fi înţeles ironia. Mesajul meu era adresat celor de la ICCD şi nu celor care depun declaraţii. Nu mă aşteptam să nu înţelegeţi asta.

Robert Horvath said...

OBSESIILE MELE SEXUALE SI POLITICE !
Ma sfatuiti sa renunt deocamdata la fizica.....

Sunt obsedat de fizica Quantica si femei
cu buze primitoare sau deosebit de primitoare.

O alta obsesie sa recuperez banii furati de un
prieten comun.....de si alde.....cred ca Ceausescu a
fost inpuscat sarac lipit pamantului.
Uratul cel mogul a calculat gresit. A dorit debarcarea
batatorului de copii cu orice pret. Acesta nu l-ae fi
aruncat la Rahova niciodata.
Dar Ponta a intrat in colimatorul mondial si are
interesul sa arata ca justitia functioneaza.
Merg pe pariu. Printre primele victime este Felix
motanul cel hotoman.

Robert Horvath said...

Clasamentul antipatiilor politice.
Nu glumesc .....caci nu e vremea glumelor.

1 Razvan Ungureanu
2 Basescu
3 Voiculescu
4 Ponta
5 Zev

ZeV said...

..In completarea celor sxrise de Bibliotecar, as spune ca promovarea unui referendum de tip majoritate din numarul total de alegatori inscrisi pe liste, este unul destinat a incalca drepturile fundamentale ale omului si cetateanului, in particular.
Am in vedere necunoasterea cu exactitate a romanilor inca in viata si valizi, si care pot vota in ziua desemnata pentru referendum.
De asemeni, nu poti lua dreptul, celor care pot si vor sa voteze, sa-si decida viitorul, intr-un fel, sau altul.
Daca in ultima instanta, Presedintele a fost ales CU MAJORITATEA SIMPLA DINTRE PARTICIPANTII LA VOT, nu se poate admite ca DEMITEREA ACELUIASI PERSONAJ sa se faca intr-o maniera mult mai dificila.
Constat ca , de regula, politicienii SE TEM DE POPOR. De asemeni, ei cred in mod diferentiat in sondaje : cand e de bine , declara ca ,,se intorc, oricand la popor". Cand e de rau, bineinteles ca sondajul este contrafacut in scop manipulativ.
Intr-adevar, avem o mare problema cu politicienii, deoarece, sunt dispusi la orice pentru a-si mentine sau, accede la putere.
Sunt interesati, oare, preponderent, de binele romanilor ?
Poate ca nu ar fi rau daca, politicienii ar raspunde pentru orice cuvant rostit in public, in orice context si in orice institutie, incepand chiar cu campaniile electorale. In fata cui si in baza carei legi, ramane sa analizeze viitorii constitutionalisti.
De exemplu, eu as stipula pe undeva, ca daca doi politiceni se cearta, in public, ca la usa cortului, mai mult de 10 minute, ar trebui sa li se taie microfonul, prin lege si dati afara din institutia respectiva media. Daca nu sunt in stare sa ajunga la un consens, inseamna ca nu au ce cauta in viata politica.
;)
;)

Robert Horvath said...

UN WATERGATE ROMANESC
@Bibliotecarul
Ce parere ai de poza mea cu uratania de Badin pe care nu l-am intalnit in aceasta viata si sper nici in cea viitoare. ?
http://devanewyork.blogspot.com/2009/11/atac-banditesc-ordonat-de-basescu-la.html

ADRIAN said...

MRU a fost dat afara de la Externe nu pentru o prostie ci pentru totala lipsa de caracter. Pe care o dovedeste permanent. Mai ales ca e fireasca de la cineva care a fost de foarte tanar in fruntea "muncii de partid" - acel partid ...
Comentez mai rar de cand blogul a fost infiltrat ...

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Stimate domn Horvath,
Cu siguranţă îmi voi da cu părerea dacă faceţi un film de artă. Pentru poze... nu.

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN

Vă daţi seama că referendumul stârneşte pasiuni... :D

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.