02 July 2012

De ce nu înţeleg politicienii români că România nu are nevoie de exploatări prin fracturare hidraulică a gazelor de şist?


Mai întâi aş vrea să aduc mulţumiri lui FRANK ZAPA[KING] care mi-a atras atenţia asupra acestui "eveniment" ce s-a scurs neobservat... cel puţin eu nu l-am observat.

Propunere legislativă privind interzicerea explorărilor şi exploatărilor perimetrelor cu zăcăminte de hidrocarburi lichide sau gazoase prin fracturarea (fisurarea) hidraulică şi anularea licenţelor exclusive de explorare a tuturor proiectelor care recurg la această tehnică
Număr de înregistrare Senat:L228/2012
Adresa: -
Prima cameră:Senat
Tip inițiativă:Propunere legislativă
Inițiatori:Coclici Radu Eugeniu - deputat PSD; Covaci Dorel - deputat PSD; Cristea Victor - deputat PSD; Damian Ioan - deputat PSD; Drăghici Sonia-Maria - deputat PSD; Pâslaru Florin-Costin - deputat PSD; Roman Ioan Sorin - deputat PSD; Roşca Lucreţia - deputat PSD; Solomon Adrian - deputat PSD; Stragea Sorin Constantin - deputat PSD
Număr de articole:5
Avizul Consiliului Legislativ:251/27.03.2012
Procedura de urgență:Nu
Stadiu: Trimis la Cameră pentru dezbatere
Caracterul legii:Organică

Derularea procedurii legislative:
DataAcțiunea
29-02-2012 Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b76 (adresa nr.bpi25/27/02/2012)
06-03-2012 trimis pentru aviz la Consiliul legislativ (termen: 05.04.2012)
06-03-2012 trimis pentru punct de vedere la Guvern
27-03-2012 primire aviz de la Consiliul legislativ - cu nr. 251/27.03.2012 (favorabil)
08-05-2012 cu nr.L228 prezentare în Biroul permanent; Senatul e prima Cameră sesizată
08-05-2012 trimis pentru raport la Comisia economică, industrii şi servicii (TERMEN: 30/05/2012)
08-05-2012 trimis pentru aviz la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări (TERMEN: 23/05/2012)
08-05-2012 trimis pentru aviz la Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului (TERMEN: 23/05/2012)
14-06-2012 Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului transmite avizul cu nr. 135-NEGATIV
18-06-2012 primire punct de vedere de la Guvern (negativ)
19-06-2012 Comisia economică, industrii şi servicii depune raportul cu nr. 169-FAVORABIL cu amendamente
19-06-2012 Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări transmite avizul cu nr. 194-NEGATIV
21-06-2012 înscris pe ordinea de zi a plenului Senatului
21-06-2012 respins de Senat (nr. voturi: DA= 11 NU=53 AB=9)

Documente asociate proiectului de lege:
- adresa de înaintare a iniţiativei legislative pentru dezbatere
- adresa de desesizare a Camerei care nu are competenţă de primă Cameră sesizată
- forma iniţiatorului
- expunerea de motive la iniţiativa legislativă
- adresa pentru aviz la Consiliul legislativ, Guvern, Consiliul economic şi social,…
- avizul Consiliului Legislativ
- avizul comisiei
- raportul comisiei sesizate în fond
- adresa prin care se comunică respingerea iniţiativei legislative
- adresa prin care iniţiativa legislativă e transmisă la cealaltă Cameră spre dezbatere
(http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=16591)

Iată ştiri:
În demersul sãu, deputatul Adrian Solomon a fost sprijinit si de ceilalti parlamentari PSD, este vorba de deputatul Victor Cristea si senatorul Doina Silistru. De altfel, deputatul Victor Cristea a salutat “presiunea” pe care a pus-o Solomon asupra autoritãtilor centrale pentru a scoate explorarea si exploatarea gazelor de sist de pe agenda guvernamentalã, precum si pentru elaborarea cât mai rapidã a unei legi în acest sens. “Vreau sã apeciez initiativa bârlãdenilor, în special, dar si a vasluienilor, în general, care s-au asociat în aceste demersuri si sã salut presiunea pe care a pus-o deputatul Adrian Solomon. Initiativa lui legislativã, care trebuie sã se concretizeze într-o lege, este mai mult decât necesarã. Chimizarea excesivã din agriculturã a dus la ingestarea generalã a apei în România; acum, asta ne mai lipseste, sã infestãm pânza freaticã si cu interese strãine, care sã ne recomande tuturor ca fiind o tarã flãmândã. Eu refuz sã cred asta si refuz, asa cum a arãtat si deputatul Adrian Solomon, sã lãsãm soarta generatiilor viitoare pe mâna unor corporatii indiferente la dramele care se pot petrece. Trebuie sã ne batem pentru aveastã lege, pentru cã este o lege si pentru prezent, si pentru viitor si, mai presus de toate, este o lege pentru o tarã curatã si sãnãtoasã!”, ne-a declarat deputatul PSD de Vaslui Victor Cristea.
(http://www.monitoruldevaslui.ro/2012/06/solomon-luat-prin-surprindere-de-respingerea-legii-anti-gaze-din-sist.html)

Romgaz ar putea extrage gaze de sist din Romania. Desi discutia despre gazele neconventionale este una relativ noua, compania romaneasca sustine ca a descoperit gazele de sist in urma cu 17 ani. Acum ar vrea sa treaca la faza de exploatare. Singura problema momentan este tehnologia, care este foarte scumpa si pe care Romgaz nu o detine.
(http://www.finantistii.ro/energie/romgaz-ar-putea-extrage-gaze-de-sist-din-romania-73357)

Taxarea companiilor petroliere continua sa furnizeze o proportie semnificativa din veniturile statelor din intreaga lume, iar din aceasta cauza tot mai multe guverne vor incerca sa contureze un regim mai atractiv de taxare a domeniului petrolier, se arata intr-o analiza a Ernst&Young. “Multe tari au adus modificari semnificative in regimul de taxare pe parcursul ultimelor 18 luni. Acest lucru are un impact benefic asupra companiilor locale si reprezinta totodata un stimulent pentru investitorii atat de asteptati in acest domeniu”, explica Alexey Kondrashov, Global Oil & Gas Tax Leader in cadrul Ernst&Young.
(http://www.finantistii.ro/energie/sistemele-fiscale-in-domeniul-petrolier-vor-deveni-tot-mai-atractive-la-nivel-global-nu-si-in-romania-73519)

Intr-un interviu cu media de stiri romanesti din 22 iunie, Ponta a explicat pozitia adoptata de guvern, precizand ca exista un moratoriu privind gazele de sist pana in decembrie. El a adaugat ca executivul isi va face cunoscuta pozitia finala dupa incheierea perioadei de moratoriu, care are loc dupa alegerile parlamentare din toamna. Data alegerilor nu a fost inca stabilita, precizeaza EurActiv.

Ponta a fost citat spunand ca decizia finala va incerca sa echilibreze protectia mediului cu nevoile energetice. Premierul roman a remarcat faptul ca operatiunile de explorare, care au inceput anul trecut, nu vor fi finalizate pana in 2018. Potrivit declaratiilor sale facute jurnalistilor, in sase ani, tehnologia va evolua in Europa, iar o decizie va fi luata in conformitate cu noile descoperiri
(http://www.business24.ro/macroeconomie/gaze-naturale/gazele-de-sist-raman-o-afacere-tentanta-pentru-romania-1514954)
Domnilor politicieni, mai lăsaţi-mă cu principii superioare pentru binele naţiunii care se preling din buzunarele slinoase ale unor oameni de afaceri şi...

FACEŢI

CE TREBUIE

PENTRU ŢARĂ!

22 comments:

Robert Horvath said...

off topic ...dar al dracului la ordinea zilei

BANII LUI CEAUSESCU FINANTEAZA TERORISMUL INTERNATIONAL !

IN TIMP CE SERVICIILE ASIGURA SPRIJINUL LOGISTIC
FIRMELE LUI VOICULESCU FINANTEAZA ORGANIZATIILE TERORISTE.
( conectia Basescu- Voiculescu : departamentul arab din serviciile romanesti )
In serviciile romanesti sunt zeci de arabi. Aceasta este armata secreta a lui
Basescu prin care tine legatura cu organizatiile teroriste. Prin ele sa semnat
un pact de neagresiune cu Ben Laden si celalalte grupuri care actioneaza
nestingherit in Romania. In shimbul promisiunii de a nu ataca teritoriul romanesc
teroristii sunt imediat eliberati semnand o hartie promitand ca nu se intorc trei ani de zile. In realitate se intorc in cateva luni. Dan Voiculescu care a furat banii lui Ceausescu are legaturi mai mult dechat stranse cu departamentul arab din serviciul extern. Ele au inceput depe vremea dictatorului si continua in ziua de astazi
MOGULUL VOICULESCU A FINANTAT CRIMELE LUI CEAUSESCU!
ACESTA A TRIMIS A BANII LUI ARAFAT SI PENTRU ALTE ORGANIZATII PRIN FIRMA CRESCENT.
Dan Voiculescu avea legaturi personale cu majoritatea organizatiilor teroriste.
A avut intalniri cu Arafat ,Carlos etc Seful PLO primea un cec lunar dela Crescent semnat Dan Voiculescu. Cunostea pe conducatorii centrelor de antrenament al teroristilor din Romania care erau lista de salarii secrete ale firmei. Printr-un decret secret Ceausecu a incadrat oficial pe sefii firmelor de comert exterior si pe comandantii Navrom in securitate. In timp ce Basescu se ocupa de transport si spionaj industrial Dan Voiculescu finanta si cordona actiunile teroriste , inclusiv atacul dela Europa Libera. Amandoi au fost filati pas cu pas de serviciile occidentale iar toate actiunile inclusiv asa numita sinucidere a lui Marin Ceausescu, se pot gasi cu usurinta in arhivele serviciului olandez si austriac. Dan Voiculescu .
Filarea lui Dan Voiculescu continua si in zilele noastre.
Mahmud Farzat, seful serviciilor secrete Siriene din Europa de Est , omul de legatura dintre, Bucuresti, Damasc, , nimeni altul decat socrul teroristului Omar Hayssam, se ocupa de comertul de tractoare din Romania si deruleaza exporturi si importuri prin firme a lui Dan Voiculescu.
Si astazi toate actiunile ” confidentiale ” ale serviciilor sunt platite din conturile Dan Voiculescu. Legatura se face direct prin Constantin Rotaru, omul numărul doi din Serviciul de Informaţii Externe al României a condus vreme de patru ani imperiul mediatic Voiculescu.

Robert Horvath said...

ULTIMA ORA :
UN PRESEDINTE NEGRU GREA CAPUL UNUI MONGOLOID CU FATA DE COPIL !
Bibliotecarul
Sunteti un om demn de admirat. Pe langa cultura aveti
si barba. Spre surprinderea mea sunteti un om inteligent si smecher. Ascutimea de minte va face sa
shimbati rapid editorialul in momentul in care comentariile mele devin terminale. Ele trebuie citite doar de dumneavoastra.
Peste noapte deveniti adeptul lui Frank Zappa . Diversiunea continua. Cand eu vorbesc de pericolul rusesc dumneavoastra vorbiti de pericolul american Chevron.
......deschideti un blog excelent dar care nu este citit de mai nimeni.
Robert Horvath Deva Blog
Veti citi despre telefonul unui presedinte negru catre un mongoloid
cu fata de copil.

Robert Horvath said...

AM SCRIS GREA IN LOC DE VREA !

Robert Horvath said...

UN REPREZENTANT AL COMPANIEI CHERVON DECALARA FARA RUSINE :

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, afirma ca problema de mediu legata de exploatarea gazelor de sist, invocata pentru motivarea atitudinii negative fata de aceasta operatiune, este o falsa problema..............


EMBASSY OF THE UNITED STATES EXCELENTEI SALE Mark H. Gitenstein FRAGMENT
DOMNULE AMBASADOR ESTE CAZUL SA-TI DAI DEMISIA!
Romanii sunt un popor care a asteptat pe americani. Acum asteapta sa plece. Comportarea predecesorilor si in special a dumneavoastra a contribuit la aceasta atitudine, Atitudinea impotriva intereselor romanilor de rand ,contribue la excerbarea anti americanismului si a anti semitismului. Presedintele Basescu a declarat razboi poporului Roman si dumneavoastra al sprijiniti aproape neconditionat.
RUSINE DOMNULE AMBASADOR. ESTE CAZUL SI MOMENTUL SA VA DATI DEMISIA !
Sunt cetatean al Statelor Unite. tara care ramane o ultima speranta a acestui glob. Atitudinea dumneavoastra fura acesta speranta cetatenilor Romaniei. Am votat pentru Obama un om care promitea demnitate si o viata mai buna nu numai americanilor ci si si Romanilor. Ce demnitate au au au acesti oameni care au ajuns cersetori in propria lor tara.
PLECATI DOMNULE AMBASADOR. FACETI DE RUSINE AMERICA. ESTE MOMENTUL SA VA DATI DEMISIA.
Sunt cineast si artist. Am vazut la Televiziune un cunoscut actor de la Teatrul National care este muritor de foame. SUA ajuta si va ajuta asemenea oameni.. Dumneavoastra in loc sa aplaudati pe artistii aplaudati pe cei care ai fac sa moara de foame.
RUSINE RUSINE. ESTE CAZUL SA PLECATI SI LASATI LOCUL UNUI TRIMIS CARE SA REPREZINTE O NATIUNE PLINA DE UMANITATE, O NATIUNE CARE REPREZINTA UN MODEL PENTRU INTREG GLOBUL, O NATIUNE SI UN EXPERIMENT UNIC IN ISTORIE..
ESTE CAZUL SA VA DATI DEMISIA DOMNULE AMBASADOR.
Am ajuns in America printr-o scrisoare a presedintelui Carter catre Ceausescu, Scrisoarea mi-a salvat viata ,Am fost acuzat de trimeterea unui material filmat despre dictator catre SUA. Am trait” visul american ” si sunt mandru ca sunt american.
Dar nu uit de unde am plecat ,cum faceti dumneavoatra. AM TRIMIS ACEASTA SCRISOARE CATRE PRESEDINTELE OBAMA SI MEMBRILOR NOI ALESI IN CONGRESULUI SUA.
PLECATI DOMNULE AMBASADOR PANA NU VETI FI TRIMIS ACASA DE ALTII. Romanii au asteptat pe americani si sper dupa plecarea dumneavoastra sa-i astepte din nou.
DOMNULE AMBASADOR VA ROG SA VA DATI DEMISIA. Robert Horvath Deva cineast New Yorkpresedinte DEVARTES FILM INTERNATIONAL. CITITI SCRISOAREA COMPLETA PE ROBERT HORVATH DEVA BLOG

Robert Horvath said...

Exploatarea gazelor de şist a provocat cutremure în Statele Unite, cu magnitudinea de până la 4 pe scara Richter, se arată într-un raport al Institutului de Seismologie din Ohio trimis în 19 martie premierului bulgar Boiko Borisov de ambasadorul american la Sofia James Warlick, În cursul vizitei sale de anul trecut în Bulgaria, secretarul american de stat Hillary Clinton i-a promis premierului Borisov că îi va transmite documente privind riscul exploatării de gazelor de şist.............

Robert Horvath said...

In Bulgaria, decizia de retragere a licentei a fost luata in urma protestelor organizatiilor de mediu si a populatiei. “Guvernul a retras permisiunea de explorare acordata Chevron la mijlocul lunii iunie. Aceasta decizie este motivata de lipsa datelor pentru a asigura protectia mediului inconjurator a perimetrului din cauza utilizarii metodei de fracturare hidraulica“, se arata intr-un comunicat al guvernului bulgar.

Robert Horvath said...

@Cetareanul turmentat
Serviciile nu au nevoie de opiniile unui cetatean aburit.
Ele ma urmaresc zi si noapte atat la Tokyo cat si la New York.
Despre starea mea mentala va obositi zadarnic. Nimeni
nu a indraznit vreodata sa afirme ca sunt....normal.
America este o tara de nebuni iar apelativul "crazy "
are o canotatie pozitiva.

Robert Horvath said...

DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU
VA DAU O VESTE PROASTA- AGENTURA SECURITATII ROMANE DIN JAPONIA SA PRABUSIT !

( O SEARA SPECIFICA ROMANEASCA LA RESTAURANTUL” DARIE” DIN TOKIO. UN MICROFON SUB MASA ! )

Totul a inceput a inceput pe GINZA la un restaurant al securitatii Romane in capitala Japonei. Fara sa stiu acest lucru ne-am deplasat acolo acum doua seri cu un grup de prieteni. Scopul a fost petrecerea intr-o atmosfera romaneasca si punerea la punct a unui tur al Transilvaniei, urmand sa anunt familia mea din Romania de aceasta intentie.
La un moment dat vorbindu-se despre Ceausecu un prieten ( un important sculptor japonez ), facand o gluma a intrebat daca nu avem sub masa plasat un microfon. Si intradevar spre stupefactia generala gluma a devenit realitate. Sub masa era intradevar un microfon, conform unei tradiiti vechii ce pare de neschimbat chiar de o revolutie.
Am devenit atenta analizand cu atentie fetele de la alte mese. Datorita meseriei de fotograf posed o memorie vizuala excelenta. Nu dupa mult timp la un bar unde ne-am dus cu tot grupul, am recunoscut un individ care fusese la ‘” DARIE ”
Simtind ca sunt urmarita ca la New York ( Studioul este tinut sub observatie neintrerupt, …..au fost doua spargeri cosecutive etc ) am anuntat discret politia. A doua o zi o alta persoana care ma urmarea a fost retIinuta de politie. Persoana “retinuta” ,un cetatean japonez a inceput sa vorbeasca. Se pare ca are multe de spus. Eu voi posta amanunte despre acest caz care incepe sa preocupe media japoneza pe http://devanewyork.blogspot.com

Concluzia cazului se regaseste in titlul acestui comentariu. Sa va fie rusine !
KIYOKO HORVATH OSAKA JAPAN Date de contact personal http://www.devagallery.com/

Robert Horvath said...

UN BIBLIOTECAR CU BARBA LA ORA ADEVARULUI ?

Sunteti o persoana care merita respectul meu. Am
avut intodeauna afectiune pentru oameni culti.
Aveti si barba.
Se pare ca stiti sa argumentati subiecte care nu sunt
la ordinea zilei ocolind smechereste plagiatura lui Ponta si faptul ca USL in premiera mondiala.....vrea o curte "constitutionala proprie".

Robert Horvath said...

O INTREBARE LA CARE @ BIBLIOTECARUL NU VA RASPUNDE NICIODATA


Acum o lună, Victor Ponta a spus că dacă plagiatul lui Ioan Mang se confirmă, acesta trebuie să părăsească fotoliul de ministru. În cazul său, Ponta a declarat că dacă plagiatul se confirmă, este dispus să renunţe la titlul de doctor. Sesizaţi diferenţa?

vaisamar said...

http://bibliotecarul.blogspot.ro/2012/06/am-spus-ca-nu-voi-scrie-pentru-ca.html

vaisamar said...

ca tot boceati pe aici cu privire la gazele de sist si fisurarea hidraulica :

http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=16591

tocmai ce sa aprobat =)))
June 22, 2012 1:24 AM

Buna dimineata =))

Robert Horvath said...

@Bibl

Valentin Stan minimalizraza din nou. Rusine !

„Ponta a avut cea mai dezastruoasă prestație la un Consiliu European din istoria UE”

Robert Horvath said...

Cea mai uluitoare declaratie a unui prim ministru
cu fata si minte de copil autistic ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ponta: Nu mai sunt copil !


Victor Ponta: Daca va uitati la parul meu care albeste, nu mai sunt copil. Nici macar in politica.

Robert Horvath said...

MOGULUL TRADAT DE BIBLIOTECAR ............
@Bibliotecarul
Urmaresc cu atentie lipsa comentariilor tale pe blogul
" Intalnire cu Dan Voiculescu ".....la puscarie.
Se pare ca realizati din plin ca o sinucidere reala ar fi benefica bugetului statului roman. 5.6 miliarde sau bilioane nu
sunt un chilipir.
Recunosc plin de sinceritate ca decesul motanului ar
fi o grea lovitura pentru preocuparile mele. Speram sa-l lichidez eu....................

Robert Horvath said...

Bibliotecarul cel drept calca stramb ?
@ Blogul politic romanesc asteapta sa auda insfarsit dela dumneavoastra un neadavar in cazul Ponta. Sper sa nu fiti de acord doar cu demisia lui..........

Robert Horvath said...

SUA DE PARTEA ARMATEI ROMANE !
Bibliotecarul
Cand am cerut desfintarea clasei politice falimentare
am fost ridiculizat , atacat si injurat chiar pe blogul
dumneavoastra.
Am primit acum minute un mesaj care circula prin armata romana semnata de ofiterii tineri din jurul lui
Alexandru Gheorghe.
Se pare ca acestia au ajuns la concluzia mea,,,,,,,,,
După douăzeci de ani în care au mimat pluripartitismul şi alternanţa la putere, aceiaşi actori care au preluat puterea in 1989 şi clonele lor mai tinere au epuizat toate combinaţiile posibile de guvernare, prezentându-se în faţa naţiunii române cu un bilanţ catastrofal şi zero speranţe că vor mai putea redresa România pe un trend ascendent...........
...............................................................
..........................................................................
................................
PENTAGONUL ARE UN NOU SERVICI DE SPIONAJ
WASHINGTON (AP) — The Pentagon is rebranding and reorganizing its clandestine spy shop, sending more of its case officers to work alongside CIA officers to gather intelligence in places like .......Romania after a decade of focusing intensely on war zones.
Pentagonul va crea un nou serviciu de spionaj, care va trimite agenţi sub acoperire în toată lumea pentru a oferi autorităţilor americane un flux global de informaţii despre eventualele ameninţări, anunţă The Guardian.
Spionii săi vor fi recrutaţi din interiorul Pentagonului şi, potrivit informatilor mele jurnalistice actioneaza deja in Romania.
UN REPREZANT AL NOULUI CLANDESTIN DEFENSE SERVICISA INTALNIT CU REPREZENTANTII SMCD !
Comunicat oficial :
Joi, 11 aprilie a.c., un expert al Pentagonului in probleme romanesti a avut o discutie la sediul central cu reprezentantii Departamentului Relatii si conducerea SCMD.
O intalnire similara a avut loc cu grupul de ofiteri din jurul lui
ofiterului rebel Alexandru Gheorghe.
va urma
Robert Horvath Deva ziarist de investigatie specializat in terorism si transport ilegal de arme.
New York- Tokyo

Robert Horvath said...

AZI LA ANTENA 3: CRIMA BASESCU DE LA ROUEN !
COMPANIA SHELL CERE 10.000.OOO $ DESPEGUBIRI !
SE DESCHIDE PROCESUL BASESCU DE LA ROUEN

CINEASTUL ROBERT HORVATH TRIMITE DOCUMENTUL AUDIO AL
CRIMEI BASESCU DIN PORTUL ROUEN FIRMEI SHELL, INCENDIATA IN 1981. http://blog.imperiaonline.me/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe.html. IN ACEST AUDIO BASESCU RECUNOASTE FALSIFICAREA PROBELOR,
Scriu aceste randuri de la locul crimei. Acesta este articolul 4 al serialului.
El poate fi urmarit in intregime pe http://devanewyork.blogspot.com/
Vizita mea la compania SHELL al carei instalatii din Portul Rouen au fost incendiate de Traian Basescu, a fost filmata in intregime si fac parte din
documentarul CRIMA SI PEDEAPSA. In aceste zile duc tratative cu diferite
statii japoneze inclusiv in Franta cu CANALUL 5 ( international ) pentru difuzare. Acesta este doar inceputul - interesul mediei francezeste major.
Nu demult postam pe blogul meu urmatorul comentariu :
“LE MATIN semnala insa faptul ca Traian Basescu “mai are inca de lamurit cu autoritatile franceze incidentul din portul Rouen, de acum 27 de ani” si avertiza ca “Intr-un  moment de suparare, dosarul incendiatorului poate fi activat”. In acelasi articol, se mai amintea ca “Sarkozy este in primul rand promotor al intereselor economice si politice ale Frantei” Iar cand onoarea Frantei este la incercare el devine de-a dreptul nervos”.  Daca se pune din nou dosarul pe rol in Franta va dati seama ca, cele 12 milioane de dolari de atunci, paguba, se ridica acum la vreo100 de milioane de dolari cu dobinzi cu tot. Basca ca, propietarii tuturor vaselor incendiate pot cere despagubiri cit vor muschii lor avind in vedere cum ca, autorul incendiului capitanului lui peste prajit este cunoscut prin insasi declaratia audenuntatoare facuta de securistul Basescu care a mimat si meseria de capitan. Totul este ca, cei de la Shell, indiferent de ce vrea sau nu vrea Sarkozy, sa redeschida cazul. Totul este ca, la urechile lor sa ajunga informatia necesara."
IN DECURSUL ACESTEI ZILE AM VIZITAT SEDIUL COMPANIEI SHELL Société des Pétroles Shell,
PREZENTAND TOATE DOCUMENTELE DESPRE CRIMA BASESCU DE LA ROUEN, INCLUSIV DOCUMENTUL AUDIO IN CARE BASESCU RECUNOASTE
CA A INCENDIAT 37 DE VASE SI A FALSIFICAT PROBELE PENTRU A DERUTA AUTORITATILE FRANCEZE
AM TRIMIS DEASEMENEA O SCRISOARE CONFIDENTIALA CATRE PETER VOSER CEO of Shell.
„acum, pot să o spun public, nu mai e nici un secret, am schimbat ceva în instalaţie înainte să permitem accesul autorităţilor franceze la bord, ceea ce a făcut imposibilă demonstraţia, demonstrarea vinei noastre“.

Iata inregistrare audio cu Traian Basescu povestind despre o intamplare in care a fost implicat la inceputul carierei sale de comandant de nava, mai exact cand era comandant al navei Arges, prima nava primita in comanda.
Ce s-a intamplat?
Era la vreo 3 luni comandantul acestei nave, nava ancorata intr-un port din Franta, a izbucnit un incendiu in care au fost implicate 38 de nave, efectul a fost o poluare masiva a Senei, nava sa fiind suspectata ca fiind cauza incendiului.
Ce a facut presedintele nostru Traian Basescu in timpul si dupa cele 28 de zile de ancheta?
Ascultati-l pe el personal, cu atentie maxima in jurul minutului 2 al inregistrarii audio:


Inregistrare AUDIO :
http://blog.imperiaonline.me/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe.html
ACESTE RANDURI ANUNTA DECESUL LUI TRAIAN BASESCU..... DEOCAMDATA POLITIC SI SANSA
DE A ALEGE INTRE O PUSCARIE ROMANEASCA SAU UNA FRANCEZA !

Robert Horvath -Deva Cineast si ziarist de investigatii New York- Tokyo
Corespondenta speciala 
http://devanewyork.blogspot.com

http://www.devagallery.com/

Robert Horvath said...

ERATA
IN LPC DE HOLLANDE M-AM REFERIT LA FOSTUL PRESEDINTE !

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Ştiţi cum se spune, tonul face muzica...

Puteţi spune ceva important, dar nu am de ce să vă citesc dacă nu este exprimat civilizat. Cum m-aţi obişnuit cu injurii, săr comentariile domniei voastre, cel mult le citesc pe diagonală în rapiditatea derulării.

Dacă vreţi atenţie din partea mea, treceţi la stilul academic.

Buna dimineata =)) ROFL

Vasile, said...

Cu RH pozitiv adica erata adica e ratat!

vaisamar said...

http://bibliotecarul.blogspot.ro/2012/06/am-spus-ca-nu-voi-scrie-pentru-ca.html

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

M-aţi speriat, credeam că s-a aprobat exploatarea gazelor de şist.

Mulţumesc de ştire, o să o preiau şi eu.

Desigur, mai e şi Camera Deputaţilor...
June 22, 2012 9:31 AM

esti penibil =))

Bibliotecaru said...

@ vaisamar
Mulţumesc de apreciere. Şi pentru ştire, încă o dată.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.