07 December 2011

Asta mă enervează, când spun eu lucrurile astea nu mă crede nimeni


Astăzi un prieten mi-a trimis un filmuleţ. Mă întrebam... cum se face că nimeni nu mă crede când spun acelaşi lucru cu John Perkins, dar domnia sa capătă ceva atenţie, ca să spun aşa. Mi-am spus să pun şi eu pe blog aceste declaraţii, nu de alta, dar să nu pară că urlu la lună a pagubă când lucrurile merg pe profit.

Trebuie să înţelegeţi care este rostul împrumuturilor uriaşe de la FMI contractate de domnul Boc. Nu este nimic întâmplător, nu se cheltuiesc aiurea bani pentru că cineva nu se pricepe nici cât omul de pe stradă la economie. În realitate toate au o logică ascunsă. John Perkins a fost unul dintre cei trimişi să preia economii naţionale ca ale României. Acest film este un denunţ şi un auto-denunţ. Puteţi să-l luaţi ca atare înţelegând ce anume fac astăzi politicienii României sau puteţi să nu credeţi în "conspiraţie" şi să staţi liniştit lăsând politicienii să-şi ducă la capăt opera antinaţională. Oricum ar fi, tot dumneavoastră veţi plăti factura la final. Ascultaţi cu atenţie şi veţi vedea de ce autostrăzile nu duc nicăieri, dar costurile se măresc în fiecare zi, ascultaţi acolo şi veţi vedea de ce şi cum se construieşte parcul eolian din Dobrogea. Ascultaţi şi veţi vedea care este rostul "băieţilor deştepţi"... Şi apoi gândiţi-vă la ceea ce vă comunică politicianul la TV... este adevărat ce auziţi de la ei? Ascultaţi de ce era nevoie de aeroport militar american lângă portul Constanţa, de ce este nevoie de scut anti-rachetă la Deveselul... De ce se scumpeşte combustibilul, energia, gigacaloria... Este tot spus acolo, este tot explicat, toate au o logică. De ani de zile spun acest lucruri şi nu mă crede nimeni. Poate lumea va crede dacă mesajul vine în limba engleză.







2 comments:

nimrod said...

Biblio,

Avem totuşi de a face cu un propagandist, chiar dacă e de limba engleză...

Bibliotecaru said...

Un propagandist care nu are nici un avantaj în a denigra Statele Unite. Dimpotrivă, o astfel de "reclamă" îi face şi domniei sale neplăceri, pentru că susţine că el însuşi a fost parte a unei astfel de maşinaţiuni, deci îşi trage covorul de sub propriile picioare, pentru că el meseria nu şi-o mai poate face.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.