04 March 2009

DNA...


3 martie 2009
Nr. 47/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

BOGACIU DANIEL, fost manager de risc mediu din cadrul unei bănci comerciale – nivel central, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată;
BOGACIU IOAN în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită, în formă continuată;
ILIE VIRGIL în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada august – noiembrie 2008, inculpatul Bogaciu Daniel, în calitate de manager de risc mediu din cadrul unei bănci comerciale, a pretins, prin intermediul fratelui său, inculpatul Bogaciu Ioan, de la administratorii a trei societăţi comerciale, suma totală de 10.000 euro şi 35.000 lei, din care a primit efectiv suma de 25.000 lei de la inculpatul Ilie Virgil. Banii au fost pretinşi şi primiţi în scopul aprobării cererilor de credite bancare formulate de inculpatul Ilie Virgil şi de ceilalţi administratori.
La rândul său, inculpatul Ilie Virgil a remis suma de 25.000 lei la data de 24 septembrie 2008, în scopul aprobării cu celeritate a unui credit bancar în valoare de 650.000 euro.

Procurorii au dispus măsura instituirii sechestrului asigurător asupra unui teren aparţinând inculpatului Ilie Virgil pentru ca instanţa să dispună confiscarea sumei de 25.000 lei date ca mită de inculpat.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.