04 March 2009

Lynch vs Lynch


Ce controversă să existe între David Lynch, un regizor, scenarist, producător, pictor, caricaturist, compozitor, artist de teatru şi film, pe de o parte, şi Merrill Lynch & Co., Inc., celebrul colos, primii furnizori de servicii de management ale averii, al tranzacţiilor cu titluri de valoare, finanţări corporative şi investiţii bancare? Desigur nu poate fi decât un titlu menit să producă senzaţie. Aşa şi este. Dar dacă tot v-am atras atenţia...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9d/DAVID_LYNCH_%28CannesPhotocall%29.jpg/200px-DAVID_LYNCH_%28CannesPhotocall%29.jpg vs. http://ceoworld.biz/ceo/wp-content/uploads/2008/07/merrill_lynch.jpg

Păi ceea ce imaginează clasa politică din România pare a fi un film fictiv regizat de David Lynch în care totul este ajustabil pentru o soluţie comercială cât mai bună şi un mesaj propagandistic mai clar. Pe de altă parte, Merrill Lynch & Co., Inc. au "meseria" de a fi cu capul pe umeri. Astfel unde Guvernul vede creştere economică, cei de la Merrill Lynch văd o cădere liberă:

Raportul Merrill Lynch - Evoluţia PIB-ului
Tara
Estimare veche (2009)
Estimare noua (2009) Estimare veche (2010)
Estimare noua (2010)
Romania 1,5 -1,5 2,7 -5

Parcă i-aş crede pe ei şi nu pe ai noştri. De la începutul anului se tot vorbeşte despre Bugetul pe 2009. Amânat de a ajuns să pară o Fata Morgana, iată că a fost adoptat în sfârşit, cu mii de amendamente propuse şi extrem de puţine adoptate... cu toate acestea se pare că este total ineficient, pentru că pleacă de la premise false, cel puţin aşa spune Merrill Lynch. Vom avea un an interesant şi o legislatură la fel de interesantă.

2 comments:

pescarusul argintiu said...

Uite cum se nasc co-productiile, intre regizori celebri ai cinematografiei si regizori financiari ai economiei!
Probabil ca printr-un trucaj sau stand csa liliecii din pesteri cu capul in jos, vom reusi sa vedem si noi acea cadere libera drept o crestere economica mult trambitata... chiar ca interesant.

Bibliotecaru said...

Ei, se pare că şi guvernanţii şi-au dat un pic seama că va fi recesiune.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.