08 March 2009

Informaţii de la MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCTURII


La sfârşitul anului 2008, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, în calitate de Autoritate de Implementare, a semnat cu S.C Tecnoservice Equipment SRL cinci contracte aferente loturilor 1,2,3,4 şi 5 pentru proiectul “Îmbunătăţirea capacităţii de programare şi a calităţii lucrărilor de construcţii şi reabilitare de poduri”, finanţat prin Programul Phare 2006.
Valoarea contractelor este de 1.399.977,73 euro, fără TVA, reprezentând 71,43% fonduri nerambursabile PHARE şi 28,57 % cofinanţare asigurată de la bugetul de stat.
Beneficiarul acestui proiect este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România– Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN).
Echipamentele care se vor achiziţiona în cadrul acestui proiect vor contribui la îmbunătăţirea capacităţii de programare şi a calităţii lucrărilor de construcţii a CESTRIN, în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene.
Termenul de finalizare a proiectului este 30 mai 2009 pentru loturile 1, 2, 3 şi 4 şi 30 octombrie 2009 pentru lotul 5.
(sursa: http://www.mt.ro)

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat ca lucreaza la un plan national pentru autostrazi care va fi prezentat peste circa trei saptamani.

"Intentionam sa propunem un program de autostrazi in Romania, de fapt un plan national, ca cel pentru educatie, care sa fie semnat si aprobat de catre toata lumea. Avem nevoie de intelegere nationala" a spus Radu Berceanu, citat de NewsIn.

Ministrul transporturilor si infrastructurii a declarat ca planul ar urma sa fie prezentat in aproximativ trei saptamani, dupa ce va fi supus spre analiza factorilor decizionali.

Radu Berceanu a afirmat recent la Miercurea-Ciuc ca va prezenta un nou concept de finantare a unor portiuni de autostrazi.
Berceanu a explicat ca este vorba de realizarea unor portiuni foarte complicate si foarte scumpe de autostrazi – cum ar fi Sibiu - Pitesti sau Sibiu - Rm.Valcea, care trec prin munti, tuneluri, viaducte – prin concesiune catre consortii internationale care sunt interesate.

El a mai afirmat ca aceste consortii ar lua la pachet si portiuni deja existente, pe care le vor administra pe 20-25 de ani, dupa cum vor fi ofertele si licitatiile internationale care vor fi organizate.

Potrivit lui Berceanu, daca se va reusi schimbarea partiala a finantarii prin concesiuni, prin atragerea de alte fonduri, atunci vor ramane multi bani care ar putea fi utilizati pentru drumurile nationale.
(sursa: http://www.wall-street.ro)
Kilometrii de autostradă închişi în baloane... portocalii.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.