23 March 2009

DNA...


21 martie 2009
Nr. 69/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii:
- CRÂNG PETRE CĂTĂLIN, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul de inspector principal în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 22 Poliţie, şeful Biroului de ordine publică, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă şi
- PRICOAPSĂ FLORIN SEBASTIAN, subofiţer în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la trafic de influenţă.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că la data de 18 martie 2009, inculpatul Crâng Petre Cătălin a primit de la un denunţător suma de 2.300 de euro asigurându-l că, în schimbul banilor, îşi va folosi influenţa asupra unor persoane din conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (I.G.P.R.) şi al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) pentru a obţine toate aprobările necesare transferului denunţătorului din structurile I.G.S.U. în cadrul Poliţiei. În demersul său, inculpatul Crâng Petre Cătălin a fost ajutat în mod nemijlocit de inculpatul Pricoapsă Florin Sebastian.
Inculpatul Crâng Petre Cătălin a fost prins în flagrant după ce a primit de la denunţător suma de 2.300 de euro.
Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.
La data de 20 martie 2009, inculpaţii au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie pe o perioadă de 24 de ore iar la aceeaşi dată, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea inculpaţilor Crâng Petre Cătălin şi Pricoapsă Florin Sebastian pe o perioadă de 29 de zile.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. - Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.